30.7.08

ERGENEKON İDDİANAMESİ 51 - 100 SAYFALAR,

Bahsekonu çalışmanın özeti niteliğinde hazırlanan başka bir Bilgi Notu ise 19/01/2006 tarihinde Sn. BAŞBAKAN'a ve 26/05/2006 tarihinde Sn. Genelkurmay İstihbarat Başkanı 'na sunulduğunun belirtildiği, bu konuyla alakalı 19.11.2003 tarihinde ERGENEKON konulu Başbakanlığa arz edilen yazı içeriğinde;
Bu arada, 03.07.2002 tarihinde Müsteşarlığımıza İstanbul'dan posta kanalıyla intikal eden, ancak kaynağı tespit edilemeyen 2 sayfalık isimsiz bir mektup ve CD'lerin incelenmesi sonucunda; 'ERGENEKON' isimli bir yapılanma hakkında bazı bilgiler tespit edilmiştir. Diye başlayan raporun sonuç kısmında,
6. Sonuç
Mevcut bilgilerden hareketle, kesin belirleme yapılamamakla birlikte 'Ergenekon' adı kullanılarak yürütülen çalışmaların; bu aşamada Devleti/Rejimi hedef alan bir grubun kendi çıkarları çerçevesinde organize olma çabalarını içerdiği izlenimi edinilmiştir.
Ancak, iddia niteliğindeki bu bilgilerin, bir birinden müstakil değişik kanallardan gelmesi ve birbirini büyük ölçüde teyit eder olması, olaya dedikodu çizgisinin ötesinde bir anlam kazandırmakta ve yönlendirilmiş organize bir faaliyetin işaretlerini taşımaktadır.
Bu nedenle, konuyla ilgili mevcut bilgiler;
Asker orijinli yönlendirici bir kadronun kontrolünde,
Bazı Sivil Toplum Örgütleri (STO),
Siyasi Parti ve Medya kuruluşlarının kullanılması suretiyle,
Sivil idarenin örtülü biçimde denetime tabi tutulması ve
Yeni bir yapı altında yeni bir yönetim biçimi yaratılması amacına dayalı... olduğu değerlendirilmektedir."
Şeklinde görüş bildirildiği, ancak detaylı bir araştırma yapılıp yapılmadığı hususunun yazı içeriklerinden anlaşılamadığı, bizzat MİT Müsteşarlığınca da ERGENEKON'un illegal bir yapılanma olduğu tespit edilip resmi raporlarla kayıt altına alındığı görülmüştür.
C-EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ALAKALI DEĞERLENDİRME YAZISI
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 05.06.2008 tarih ve B.05.1.EGM.0.14.05.04. 16052-1929-768/3471-101492 Sayılı yazılarında:
"Ergenekon "yapılanması ile ilgili olarak:
Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarında söz konusu soruşturmaya kadar 'Ergenekon' isimli herhangi bir terör örgütüne ilişkin daha önceden intikal etmiş soruşturma ve kovuşturma bilgilerinin bulunmadığı ve dolayısı ile soruşturma konusu yapılanmanın yeni ortaya çıkarılmış bir yapı olduğu anlaşılmıştır.
Raporun hazırlanmasında 3713 sayılı Terörle Mücadele kanunda 19.07.2003 tarih ve 4928 sayılı kanun ve 18.07.2006 tarih ve 5532 sayılı Kanunla yapılan değişiklikler göz önünde bulundurulmuştur
Cumhuriyet Savcılığınızca Ergenekon' isimli yapılanmanın 3713 sayılı terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirilip değerlendirilmediği sorulduğundan, çalışmamızda 3713 sayılı kanun çerçevesinde bu çalışma yapılmıştır.
Başsavcılığınızca yürütülmekte olan 2007/1536 sayılı Soruşturma kapsamında 22-27.05.2008 ile 03.06.2008 tarihlerinde Genel Müdürlüğümüze gönderilen ilgi sayılı yazıları ekinde yer alan (2) adet CD, (2) adet DVD, (5) sayfadan ibaret doküman, (3) adet tanık ifadesi, (1) adet 2 sayfalık çözüm tutanağı ve Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi Başkanlığının Bomba irtibat raporları içerisinde bulunan bilgiler ışığında Ergenekon' yapılanması ile ilgili yapılan incelemede;
1- Soruşturma kapsamında gözaltına alman bazı kişilerin ifadelerine ve bu kişilere ait iletişim tespit Bilgilerine göre, yapılanma içerisindeMef^aft'bazj şahısların ulusal ve uluslar arası kamu oyunda yakinen tanınan bir takım kişMere^yöne%lftuikast düzenlenmesine ilişkin
planların yapıldığı, eylemi gerçekleştirecek şahıslara yüksek miktarda para teklif edildiği, bu eylemlerin gerçekleşmesi halinde ülkede bir infialin yaşanabileceği, ayrıca uluslararası alanda da ülkemizin zor durumda kalabileceği değerlendirilmektedir.
2- soruşturma kapsamında, 12.03.2008 tarihinde Ankara da tanık sıfatı ile dinlenenbir kişinin beyanlarında;
Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir takım kişilerle istanbul 'da bir villada buluştuklarını, bu şahısların kendilerine (3) adet el bombası verdiklerini, bu bombaları bir gazeteye atmaları karşılığında kendilerine para vermeyi vaat ettiklerini, bombalardan ikisini kendisinin, birisini ise arkadaşının aldığını, daha sonra bu bombaların belirtilen gazeteye yönelik saldırı amaçlı atıldığını beyan ettiği anlaşılmıştır.
3- Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları dairesi Başkanlığının18.03.2008 tarihli ve 182/1256-08 sayılı yazı ile;
Bomba bilgi merkezi kayıtlarının tetkiklerinden soruşturma kapsamında istanbul ili Ümraniye İlçesinde ele geçirilen (27) adet MKE ve yabancı menşei li savunma tipi el bombaları ile aynı kafile ve stok numaralı bombaların kullanıldığı, (13) olayın tespit edildiği, bunlardan (4) ünün ölüm ve yaralanmaya sebebiyet veren şiddet içerikli eylemler olduğu,
Yine soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir şüphelinin annesinin evinde yapılan aramada ele geçirilen (12) adet taarruz ve savunma tipi el bombaları ile aynı kafile ve stok numaralı bombaların kullanıldığı (5) olayın tespit edildiği, bunlardan (3) ünün şiddet içerikli eylem olduğu ifade edilmektedir.
4- Başsavcılığın 27.05.2008 tarihli ve Soruşturma NO:2007/1536 sayılı yazısı ekindegönderilen DVD içerisinde ki;
'Yargı-Nusret Senemden' adlı klasör açıldığında, içerisinde (4) adet world belgesi ile (7) adet PDF belgesinin olduğu,
Yargıtay isimli PDF belgesi açıldığında aşağıdaki kroki ve bilgilerin yer aldığı görülmüştür.
'KROKİNİN AÇILIMI:
A: Yargıtay ana bina
B: Yargıtay bitişik ek bina
C: Yargıtay ek bina
1: Protokol kapısı (Güvenlik çok sıkı)
2: Avukat giriş kapısı
3: Posta giriş kapısı
4: Vatandaş kapısı
5: Garaj kapısı (Sürekli görevli bulunur, güvenlik yok)
6: Mutfak kapısı
7: A blok yan kapı
8: C blok yan kapı
9: C blok arka kapı
10: C blok ön yan kapı
11: C blok ana giriş kapı
12: C blok garaj kapısı
13: Başbakanlık güvenli girişi
14: A blok giriş
X Güvenlik var
X Polis var
) (x ray cihazı var
P polis noktası var. Sarı ile işaretli bölgeler rahat, buralarda ^j^BMllk^ polis, görevli yok 6 nolu kapı tünel gölgesinde kalıyor. Gece için uygun. 3 noluhtfpı, Hli$t®^£çık açılabilir. Buradan A blok
zemin altına inilir. Burası Milli Eğitim Bakanlığı ile A blok arasında kalıyor ve araba park yeri. Tenha. C blok 8 nolu kapı çok müsait. Girince bazen kapı arkasında bir güvenlik çıkabilir. Burada lavabolar var. Oraya geçilebilir. Her zaman yok. 9 nolu kapı kilitlidir. Ama açılabilir. Ön taraftaki ışıklar oraya ulaşmıyor ve ulaşsa da arabalar park ediyor, görünmüyor. Karargah kameraları da orayı görmüyor. 10 nolu kapı kullanılmaz, ön taraftaki ışıklar burayı iyi görüyor. Ön tarafta 2 kamera var. Ön taraftaki sarı alan ağaçların altında kalıyor. Işıktan da geriye kalıyor. Orayı güvenlik kulübesi görmüyor. Arkada camları yok. O nedenle kör bir nokta oluşuyor. Karargah kameraları görse de karanlık olduğundan sıkıntı olmaz. Ancak fazla beklenmemeli. Karargah önünden hemen ikaz gelebilir. "
5- "ERGENEKON" SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ELE GEÇEN MALZEMELER:
(39) adet el bombası, (2) adet içi boşaltılmış el bombası, (11) kg C-3 patlayıcı, (1160) gr tahrip kalıbı, (1) adet gaz bombası, (10) adetfünye, (5) adet işaret fişeği, (3) adet sis bombası, (21) adet TNT kalıbı, (1) adet yangın bombası, (84) adet kapsül, (24) adet ateşleme çakmağı, (50) metre infilak fitili, (35) adet çeşitli boylarda infilak fitili, (1) adet eğitim bombası, (2) adet demir çubuk içerisinde patlayıcı, 18 gr Emolite marka patlayıcı, 13cm uzunluğunda infilak kapsülü için irtibatlık fitili, (3) adet GOLDEN ibareli plastik tüp içerisinde hidrolik asit, (3) adet uzun namlulu tüfek, (2) adet av tüfeği, (2) adet havalı tüfek, (21) adet tabanca, (3) adet kuru sıkı tabanca, (34) adet şarjör, (1074) adet dolu fişek, (73) adet av fişeği, (1) adet susturucu, (2) adet içi boşaltılmış havan mermisi, (9) adet içi boşaltılmış uçak savar mermisi, (1) adet kasatura, saniyeli fitil, çok sayıda demir bilye, bomba yapımında kullanılan malzemeler, telsiz, kasatura ve bıçak ele geçirilmiştir.
DEĞERLENDİRME
Bilindiği gibi 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanundan Farklı ve bağımsız bir örgüt tanımı ortaya koyarak bunu yaptırıma bağlamaktadır.
Kanunun 1. maddesinde "Terör; Cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutmak, yıldırmak, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biri ile Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, soysal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacı ile bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir. " Şeklinde tanımlanmıştır.
Yine aynı kanunun 7. maddesinin 1. fıkrasında, "Cebir ve şiddet kullanılarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemleri ile 1. maddede belirtilen amaçlara yönelik olarak suç işlemek üzere , terör örgütü kuranlar, yönetenler ile bu örgüte üye olanlar Türk ceza Kanununun 314. maddesi hükümlerine göre cezalandırılır. Örgütün faaliyetini düzenleyenlerde örgütün yöneticisi olarak cezalandırılır. " Şeklinde yapılan düzenleme ile de terör örgütü kuran, yöneten ve üye olanlara ilişkin yaptırımlar ön görülmüştür. Dolayısıyla kanunun 7. maddesinde yer alan "terör örgütü" kurma, yönetme ve üye olma suçlarının emir/yasak kuralını 1. maddede yapılan terör tanımı oluşturmaktadır.
Bu söylenenler ışığında bir yapılanmanın "terör örgütü" olarak nitelendirilebilmesi için tamamının varlığı, aynı zamanda gerekli olan özellikler şunlardır:
1- yapılanmanın;
a) Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek,
b) devletin ülkesi ve Milleti ile bölünmez bütünlüğünü bozmak,
c) Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek,
d) devlet otoritesini zaafa uğratmak veyambM&kveya ele geçirmek,
e) Temel hak ve hürriyetleri yok etmeW\^ * ^>>V
fi f w**~%!'"^-
._, 52 :«/ f) Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak, Amaçlarından biri veya bir kaçına sahip olması gereklidir, (ideoloji)
2. Mevzuatımızda "terör suçları" örgütlü olarak işlenebilecek suçlar niteliğindeolduğundan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 220. Maddesi gereğince bu yapılanmanın üyesayısının en az üç kişi olması gereklidir, (örgütlü yapı)
3. yapılanmanın yukarıda sayılan amaçlara ulaşabilmek için mutlaka cebir ve şiddetkullanması gerekir. (Cebir ve şiddet)
Bu platformda "Ergenekon" isimli yapının 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun 1 ve 7. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen kriterler açısından yapı hakkında soruşturma kapsamında gönderilen bilgi ve dokümanların incelenerek irdelemesini yapmak gerekirse:
İDEOLOJİ UNSURU
"Ergenekon" isimli yapılanmanın görünüşte devletin yeniden yapılandırılarak iktidara ulaşmak şeklinde özetlenebilecek bir amaca sahip olduğu, dokümanlarda görülmekle birlikte;
Yapılanmanın, amacına ulaşabilmek için "naylon terör guruları oluşturularak, terör dünyasına yön verilmesi", " ülke çıkarları ve mevcut rejim ilkelerine aykırı ideolojilere sahip siyasilerin engellenebilmesi için "suikast" inde kullanılabileceğine ilişkin bilgi " , "kişisel çıkarlar adına siyasete yönelmiş ve hedefe ulaşabilmek adına her şeyi mubah sayabilen siyasilerin engellenebilmesi için; geriye kalan tek yolun suikast" olduğuna ilişkin saptama, içte ve dışta ortak ve benzer idealler doğrultusunda faaliyet gösteren, ulusal ve uluslar arası, legal ve illegal örgütler ile işbirliğine yönelmenin kaçınılmaz bir zorunluluk" olduğuna ilişkin bilgi ve "karşı istihbarat örgütlerine geçen, yakalanan veya operasyon amacına aykırı hareket eden herhangi bir ajanı öldürmeyi" kabul eden anlayış göz önüne alındığında; "Ergenekon" yapılanmasının amaçlarına ulaşabilmek için salt demokratik ve yasal stratejilere yönelmeyeceği, nihai hedefinin "iktidar olmak" ile birlikte bu hedefine yasal olmayan yöntemlerle ulaşmayı planladığı görülmektedir.
Bu kapsamda "Ergenekon" yapılanmasının temel hedefinin yasal olmayan faaliyetleri ile Devlet otoritesini kendi amaçları doğrultusunda baskı altına almak, O' nu yönlendirmek şeklinde tezahür eden siyasal bir hedef olduğu söylenebilir.
ÖRGÜTLÜ YAPI
"Ergenekon " isimli yapılanmanın; belirlenen amaçlar etrafında insan sayısı olarak üç ten fazla kişinin bir araya geldiği, hiyerarşik, görev dağılımının yapıldığı, gizliliğin esas alındığı, iş bölümünün, faaliyet alanlarının sorumlulukların önceden tespit edildiği, eleman vefinansal kaynak temini, üyelerinin eğitimi gibi hususların açıkça ortaya konulduğu, yapılan iş bölümü çerçevesinde görevli gurupların faaliyet alanlarına ilişkin raporlar sunarak yapının hayata geçirildiği, profesyonel bir örgütlenme olduğu değerlendirilmektedir.
Bu doğrultuda örgütlü yapının tam olarak oluşturulduğu ve hayata geçirilen bahsetmek mümkün görülmektedir.
CEBİR VE ŞİDDET
a) "Ergenekon" isimli yapılanmanın "Ülke çıkarları ve mevcut rejim ilkelerineaykırı ideolojilere sahip siyasilerin engellenebilmesi için" "suikast" inde kullanılabileceğineilişkin bilgi, "kişisel çıkarlar adına siyasete yönelmiş ve hedefe ulaşabilmek adına her şeyimubah sayabilen siyasilerin engellenebilmesi için; geriye kalan tek yolun suikast" olduğunailişkin bilgi, "karşı istihbarat örgütlerine geçen, yakalanan veya operasyon amacına aykırıhareket eden herhangi bir ajanı öldürmeyi" kabul eden anlayışı,
b) "Ergenekon " soruşturması kapsamında ele geçirilen silah, mühimmat ve bombayapımında kullanılan malzemeler,
c) soruşturma kapsamında ele geçirilen ve polisiye deneyimlere göre eylem öncesiistihbarat faaliyeti kapsamında olduğu değerlendirijg&s*£grgıtay binasına ilişkin detaylıyerleşim krokisi,

" ,., * « ti v l» J/ *s^
,..^'
d) soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı kişilerin ifadelerinde ve bu kişilere ait iletişim tespit bilgilerinde yer alan kamu oyunda bilinen bir takım kişilere yönelik suikast düzenlemesi planlarına ilişkin bilgiler,
e) Soruşturma kapsamında İstanbul ili Ümraniye İlçesinde ele geçirilen (27) adet MKE ve yabancı menşeili savunma tipi el bombaları ile yine soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişinin annesinin evinde yapılan aramada ele geçirilen (12) adet taaruz ve savunma tipi el bombalarının incelenmesinde aynı/yakın kafile ve stok numaralı bombaların kullanıldığı (18) olayın tespit edildiği, bunlardan (7) sinin şiddet içerikli eylemlerde kullanıldığına dair Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi Başkanlığının roporu dikkate alındığında,
f) Soruşturma kapsamında 12,03.2008 tarihinde Ankara da tanık sıfatı ile dinlenen bir kişinin beyanlarında;
Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir takım kişilerle istanbul da bir villada buluştuklarını, bu şahısların kendilerine (3) adet el bombası verdiklerini, bu bombaları bir gazeteye atmaları karşılığında kendilerine para vermeyi vaat ettiklerini, bombalardan ikisini kendisinin, birini ise arkadaşının aldığını, daha sonra bu bombaların belirtilen gazeteye yönelik saldırı amaçlı atıldığını beyan ettiği görüldüğünden, NETİCE VE KANAAT
'Ergenekon'isimli yapılanmanın 3713 sayılı Terörle Mücadele Konunu 1. ve 7. Maddelerinde ifade edilen örgütlü yapıya sahip bir örgütlenme olduğu kanaati oluşmuştur.
Ayrıca bu raporun 'Cebir ve şiddet' başlığı altında ifade edilen faaliyetler (Silah ve patlayıcı madde bulundurma, eylem hazırlıkları, bomba irtibat bilgileri), dikkate alındığında;
Soruşturmanın tamamına ve ele geçirilen delillerin tümüne vakıf olan Savcılığınızca Cebir ve şiddete ilişkin verilerin bu unsurun gerçekleşmesi olarak göz önüne alınması ile,
3713 Sayılı kanunun tanımladığı 'Terör Örgütü' niteliklerinin tamamlanacağı ve soruşturma konusu yapının 'Terör Örgütü' olarak nitelendirilebileceği değerlendirilmektedir." Şeklindeki raporunda, Emriyet Genel Müdürlüğü'nce de ERGENEKON YAPILANMASFnm 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununda belirtilen özelliklere sahip bir terör örgütü olduğu belirtilmiştir.
D-DEVLETİN RESMİ KURUMLARINDAN ALINAN CEVAPLARA GÖRE YAPILAN DEĞERLENDİRMEDE;
Kendilerini "derin devlet" olarak niteleyen ERGENEKON yapılanmasının devletin hiçbir resmi kurumuyla irtibat ve alakasının bulunmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yürürlükteki kanunların gizli-kapaklı bir oluşuma müsaade etmediği gibi kanunlann genel yapısı irtibariyla da halihazırda devletin denetimi altında olmaksızın devletin yetkilerini kullanacak hiçbir kurum ve kuruluşun bulunmadığı, bulunmasının da mümkün olmadığı açıktır. ERGENEKON yapılanmasının devlet ve rejim için bir tehlike olduğu bizzat MİT Müsteşarlığınca düzenlenen raporlarda belirtildiği, Genelkurmay Başkanlığı'nm yazısında da; bazı kişilerin geçmişte üniforma giymiş olması halen Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil ettiği manasına gelmeyeceğini açıkça belirttiğinden ERGENEKON isimli oluşumun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiçbir kurumuyla alakasının olmadığı, devlet içinde resmen böyle bir yapının bulunmadığı, ancak ERGENEKON isimli yapılanmanın gizlice örgütlenerek, kendilerine "derin devlet' süsü vererek, devletin tüm kurumlarına sızıp kendi amaçlan doğrultusunda devlet idaresini illegal olarak kendi usullerince yönetmeye çalışmak olduğu, bu amaçla kurdukları örgütün içinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiyerarşik yapısını bozacak şekilde "istihbarat Dairesi Komutanlığı" , "ÖperasyonDairesi Başkanlığı" adında özel
Yapılanmanın amaç ve yöntemlerine bakıldığında, genel olarak devletin kademelerine sızıp devleti ele geçirmek, harici olarak devlet kurumlarını Anayasal kurum ve kurallar dışında kontrol altına almak, devleti ve Anayasal düzeni kanunlarda olmayan yöntemlerle gizlice yönetmek ve bu konuda devlet yöneticilerini baskı altma almak, devlet otoritesini zaafa uğratmak, bu hususta gerektiğinde kamu düzenini bozup ülkede kaos ve düzensizlik ortamı oluşturacak eylemler ve şok suikastler düzenlemek, askeri müdahale ortamı oluşturmak suretiyle, beğenmedikleri ülke yöneticilerini ve TBBM üyelerinin görevlerini yapmalarını engellemeye yönelik, terör yöntemlerini uygulayıp halkı Hükümete karşı silahlı isyana tahrik ve teşvik etmek suretiyle amaçlarına ulaşmayı planlayan ERGENEKON yapılanmasının 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda tarif edilen silahlı terör örgütü niteliğinde olduğu açıkça anlaşılmıştır.
Derin devlet tanımının aksine olarak ERGENEKON terör örgütünün soruşturma kapsamında elde edilen deliler ve belgelerinden devletin çıkar ve menfaatlerinden çok, kendi ideolojik görüşlerinin hakim olması ve devleti demokratik olmayan yollardan baskı, sindirme terör yöntemleri kullanılarak yönetmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca örgüt bu yolda etkin olabilmek ve gizli hakim güç konumunu sürdürebilmek için Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve türk Milletinin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri, MİT, Yargı, istihbarat birimleri, Emniyet teşkilatından başka siyasi partilere kadar sızmayı amaç edindikleri görülmektedir.
Amaçlarına ulaşabilmek için medyada söz sahibi olmayı ve bu alanda da hakimiyet kurabilmek için televizyon kanalları edinip, örgütün amaçlan doğrultusunda yapacakları yayınlarla örgütün gizli ve illegal amaçlarını perdelemek için kullanmayı hedeflelemektedirler.
Bu konuda yöntem olarak, örgütün kontrolü altında bulunan medya organlarınca ERGENEKON terör örgütünün bizzat yaptırdığı sansasyonel eylem ve fiilerden her seferinde devletin güvenlik güçleri veya başka grupların sorumlu gösterilmesi suretiyle de dezenformasyon yapılarak gerçek suçluları ve ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜ kamufle edip kamuoyunu yanıltarak ve gerektiğinde delilleri karartarak eylem ve fiillerinin devamını sağlamaya yardımcı olmayı, böylece istedikleri olan kaos, kargaşa ve güvensizlik ortamı oluşturmak, ekonomik kiriz ve iç çatışma çıkanp devlette ve kamu düzeninde zaaf oluşturarak hukuksuzluk ortamına zemin hazırlayıp nihayetinde de illegal olarak yürütme organını ele geçirmeyi amaçladıklan dosyada mevcut delilerden anlaşılmıştır.
3-ÖRGÜTÜN TEMEL DOKÜMANLARI:
Yapılan soruşturma ve toplanan delillerle örgütün yapısının belirtilen özellikleri gösterdiği ve ERGENEKON dokümanmdaki tüm hususlann örgüt tarafından bizzat gerçekleştirilmesi için prensip kararlannda geçen tüm konularla alakalı aynntılı çalışma raporlannm düzenlendiği, bu raporlann örgüt tarafından kabul edilmesine müteakip uygulamaya konulduğu anlaşılmaktadır. ERGENEKON terör örgütünün amaçlannı, örgütlenme şeklini, örgüt içi kurallar ve sivil yapılanma unsurlan ile diğer alanlardaki yapılacak örgütlenmenin ana dokümanlarda anlatıldığı görülmektedir.
A-"ERGENEKON'un YENİDEN YAPILANMASI (REORGANİZESİ)" dokümanı (29/Ekim/1999 tarihli):
Aşağıda kısaca "Ergenekon" dokümanı olarak anılacak olan bu doküman şüphelilerVeli KÜÇÜK ve ve Doğu PERİNÇEK ile Tuncay GÜNEY'de ele geçirilmiştir. Dokümanınkapak kısmında "ERGENEKON ANALİZ, YENİ YAPILANMA YÖNETİM VEGELİŞTİRME PROJESİ" "İstanbul/29 Ekim 1999" yazdığı ve 25 sayfadan oluştuğugörülmüştür. ,,^*=*~:^,^
"ERGENEKON" dokümanının örgütün amaçlarını, hedeflerini, yöntemlerini, prensiplerini, yapılanmasını, örgüt mensuplarının profillerini, örgütün gelir kaynaklarını ve yönetim kadrolarını ayrıntısıyla düzenleyen bir belge olduğu görülmektedir.
"ERGENEKON" dokümanı (7) ayrı bölüm ve her bölümde çok sayıda alt başlıktan oluşmaktadır.
"ERGENEKON" dokümanı sadece şüpheliler Veli KÜÇÜK, Doğu PERİNÇEK ve Tuncay GÜNEY'den ele geçirilmiştir.
Tuncay GÜNEY 2001 yılında yakalandığı zaman kaydedilen ve dosyada bulunan görüntülü anlatımlarında, "ERGENEKON" dokümanım Veli KÜÇÜK'ün talimatıyla Doğu PERİNÇEK, Hasan YALÇIN, Deniz BİLGE ve emekli Albay Suphi KARAMAN ile birlikte Bilecik'te hazırladıklarını beyan etmektedir.
Şüpheli Veli KÜÇÜK ise ikametinde ele geçirilen "ERGENEKON" dokümanı ile ilgili, "bu dokümanın nereden geldiğini bilmediğini, bir iki yıl önce odasını karıştırırken fark ettiğini, fakat hiç açıp okumadığını" beyan etmiştir.
Konu ile ilgili Doğu PERİNÇEK alman ifadesinde; "bu olayın da 2001 yılında CIA işbirliği ile kurulan bir tezgah olduğunu" beyan etmiş ve sorulara cevap vermek yerine ifadeyi alan görevlileri, "CIA tertibinin içinde bulunmakla suçlamıştır.
Veli KÜÇÜK'ten ele geçirilen "ERGENEKON" dokümanının son sayfasında yazı metnin bittiği yerde "En içten saygı ve şükranlarımızla" yazısının hemen altına "Strateji grubu" yazdığı, fakat bu yazının üzerinin mavi tükenmez kalemle karalandığı, Doğu PERİNÇEK ve Tuncay GÜNEY'den ele geçirilen "ERGENEKON" belgelerinde ki bu kısmın aynı şekilde karalanmış fakat fotokopi oldukları görülmüştür. Dolayısıyla Doğu PERİNÇEK ve Tuncay GÜNEY' den ele geçirilen "ERGENEKON" belgelerinin Veli KÜÇÜK' ten fotokopi çekilmek suretiyle çoğaltıldığı ve asıl belgenin Veli Küçük'te ele geçen belge olduğu anlaşılmıştır.
Bu durumda şahısların aynı amaç doğrultusunda birlikteliğini ve diğer taraftan söz konusu belgenin "Strateji grubu" olarak adlandırılan bir çalışma grubu tarafından hazırlandığı ortaya koymaktadır.
"ERGENEKON" dokümanının "AMAÇ" başlığı altında; "Bu çalışmanın amacı; ... Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren ERGENEKON'un reorganizasyonuna katkıda bulunabilmektir." şeklinde yazdığı görülmüştür.
Diğer taraftan şüpheli şahıslardan el konulan belgeler içerisinde "Özel Kuvvetler Mesaj Formu" "Kara Kuvvetleri Mesaj Formu" "Derin Ergenekon" şeklinde dokümanların olduğu, bunların yanı sıra Tük Silahlı Kuvvetleri başlıklı belgelerin olduğu, ayrıca bir çok dokümanda Tük Silahlı Kuvvetleri ibaresinin geçtiği tespit edilmiştir.
Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının verdiği ve yukarıda aynen verilen cevapta, yapılan incelemeler sonucu belgelerde Tük Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğu görüntüsü verecek emarelere rastlanıldığı, bu tür uygulama ve çalışmaların Tük Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmaya yönelik planlı ve kasıtlı işlemler olduğu ve söz konusu belgelerin Tük Silahlı Kuvvetleri'ne ait belgelerin yazım teknikleri taklit edilerek veya bilgisayar teknikleriyle kurgulanarak oluşturulduğu bildirilmiştir.
"ERGENEKON" terör örgütünün yönetici kadrolarına bakıldığında genel olarak emekli askerlerden oluştuğu, bunların bir kısmının malulen emekli olduğu, bir kısmının ise disiplinsizlik nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden atıldıkları görülmüştür.
fi **»/«»■*>
f ) l-^/ff^ '*■ \ ^-—:----- .
'>£-—-—— 56'"";;^ **, \ r—c \ 7 --—s
Dolayısıyla "ERGENEKON" terör örgütü amaçlarını daha iyi ve hızlı gerçekleştirebilmek, örgüte kolay adam temin edebilmek ve örgüt adına gerçekleştirdikleri eylemleri devlet adına yaptırdıklarına inandırmak için "ERGENEKON" terör örgütünün Tük Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren illegal bir yapılanmaymış gibi lanse ettikleri, böylelikle bir taraftan kendilerini daha güçlü göstermeye çalışırken diğer taraftan da Cumhuriyetimizin ve Milletimizin göz bebeği olan Tük Silahlı Kuvvetleri'ni planlı ve kasıtlı olarak kamuoyunda yıprattıkları anlaşılmıştır.
B- "DEVLETİN YENİDEN YAPILANMASI ÜZERİNE" BAŞLIKLI DOKÜMAN (25/KASIM/1999 tarihli)
"Devletin Yeniden Yapılandırılması üzerine" isimli 11 sayfalık doküman şüpheliler Doğu PERİNÇEK ile Tuncay GÜNEY'den ele geçirilmiş olup kapak kısmında "DEVLETİN YENİDEN YAPILANMASI ÜZERİNE" "25 KASIM 1999" yazmaktadır.
Bu belgenin "1 DURUM VE AMAÇ' başlığı altında;
"Cumhuriyet'in yeniden yapılanması için silahlı gücünün olduğu, bütün meselenin, yeniden yapılanmanın diğer ayaklarını teşkil eden Meclis, Hükümet, Yargı ve Halk örgütlenmesi olduğu..." belirtilmiştir.
"2 DÜNYA MERKEZLERİNDEN BAĞIMSIZ YAPTIRIM GÜCÜ" başlığı altında; "Bugün Türkiye'nin, karşılaştığı sorunların ancak güçlü bir ordu ile çözülebileceği, Türkiye'nin bağımsızlık ve birliği ordunun bağımsızlık ve birliğinde düğümlendiği ..." belirtilmiştir.
"3 DEVLETİN YENİDEN YAPILANMASI İÇİN ÜÇ GÖREV başlığı altında;
"Birincisi : Türkiye Cumhuriyeti 'nin devlet egemenliği ve bağımsız karar mekanizmasını yeniden örgütlemek ve halka dayandırmak olduğu,
ikincisi : Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünya merkezlerinden bağımsız bir yaptırım gücüne kavuşabilmesi için, bağımsız bir özel savaş, bağımsız bir ulusal istihbarat teşkilatı oluşturması gerektiği, ayrıca ulusal savunma sanayi inşasına hız vermesi gerektiği,
Üçüncüsü : ilk iki maddenin gereği olarak Atatürk'ün bölge merkezli dış politikasının canlandırılması... " gerektiği belirtilmiştir.
"4 CUMHURİYET DEVRİMİ HÜKÜMETİ İÇİN SEFERBERLİK' başlığı altında;
"Türkiye'nin sorunlarının, bugünkü iktidarları yönlendirerek çözülemeyecek kadar ağırlaştığı, 28 Şubat'in bir tür üçüncü meşrutiyet rolü oynadığı, meşrutiyetin arkasından Cumhuriyet'in gelmesinin kaçınılmaz olduğu ve bugün de öyle olduğu,
Cumhuriyet Devrimi Hükümetinin kurulmasının kaçınılmaz olduğu, bu hedefe ulaşmak içinde, ideolojik hegemonya ve halk örgütlenmesinin gerçekleştirilmesi gerektiği..." belirtilmiştir.
"II. ORDUNUN CUMHURİYET DEVRİMİ MEVZİSİNDEKİ KONUMUNUN
SAĞLAMLAŞTIRILMASI' başlığı içersinde;
"6. Cumhuriyet Hükümeti - Ulusal Güvenlik İlişkisF alt başlığı altında; "Emperyalist sistemin son dönemlerde hemen hemen bir çok ülkede tekelleşmenin de ötesinde majyalaştığı, iktidarların mafya karakterind&fSk^âar^ümrelerin eline geçtiği,
t i
^
Bu mafya yönetimlerinin toplumu kozmapolitizm yanında tarikatlarla ve ortaçağ hurafesiyle kontrol altında tuttuğu, ayrıca özelleştirilmiş istihbarat örgütleri ve özel savaş aygıtlarıyla halk üzerindeki diktatörlüklerini sürdürdükleri,
Türkiye 'de de Kemalist Devrimin yıkıma uğratıldığı elli yıldan beri aynı sürecin yaşandığı, özellikle 12 Eylül 1980'den sonra Turgut ÖZAL - Çiller - Demirel - Mesut YILMAZ dönemlerinde, sistemin Mafya - Tarikat rejimine dönüştürüldüğü..." belirtilmiştir.
"7. Genelkurmay Başkanlığı - Ulusal Güvenlik İlişkisF başlığı altında;
"Genelkurmay Başkanlığının Ulasal güvenliğin silahla sağlanmasında birinci derecede sorumlu komuta makamı olduğu, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki herhangi bir yeniden yapılanma çalışmasının doğrudan Genelkurmay Başkanlığının komutası altında olması..." gerektiği belirtilmiştir.
"8. Dayanıklılığın Temel İlkelerF başlığı altında;
"Dayanıklı bir yeniden yapılanmanın iki temel ilkesinin olduğu,
birincisinin; toplumun geniş kesimlerinde, sinir merkezlerinde, örgütlerde ve kurumlarda kök salmış oralardan beslenen ve desteklenen bir teşkilatlanma ve faaliyet olduğu,
ikincisinin; siyaset, ekonomi, kültür ve benzer düzlemlerdeki yasal çalışma olanaklarının azami değerlendirilmesi olduğu..." belirtilmiştir.
"///. ÖNCÜ ÖRGÜTLENME' başlığı içerside;
"9. Milli Teşkilatın Öncü Örgütlenmesi" alt başlığı altında;
"Cumhuriyet iktidarının kurulması sürecinde, ideolojik hegemonyanın gerçekleştirilmesi ile halk örgütlenmesinin inşasının birlikte yürütüleceği, bu iki görevin strateji ve taktiğini belirleyecek ve eş güdüm içinde yürütülmesini sağlayacak bir ONCU ÖRGÜTLENME gerektiği,
Bu öncü örgütlenmenin sivil ve asker öncülerden oluşacağı, öncü örgütlenmenin bir ya da birden fazla partinin oluşturduğu bir güç birliği olabileceği..." belirtilmiştir.
"IV. CUMHURİYETİN İDEOLOJİK HEGEMONYASININ YENİDEN ÖRGÜTLENMESİ"'başlığı içersinde;
"10. Cumhuriyet aydınlarının örgütlenmesi ve harekete geçirilmesF alt başlığı altında;
"Cumhuriyet'in kendi aydınlarının uygun örgütlerde, araştırma kurumlarında ve akademik çevrelerde örgütlemesi gerektiği... " belirtilmiştir.
"11. Teori ve Program Merkezi: Avrasya Enstitüsü" başlığı altında;
"Sivil ve askeri öncülerin, hem de kitle önderlerinin eğitilmesi gerektiği, bunun içinde program ve siyaset üretilmesi gerektiği, bu faaliyetlerin kurulacak bir teori ve program merkeziyle olabileceği, bu merkezin de "Avrasya Enstitüsü" adı altında kurulabileceği..." belirtilmiştir.
"13. Cumhuriyet Devriminin sanat yaratıcılığının örgütlenmesi başlığı altında; "Cumhuriyet Devrimi hükümetinin kurulabilmesi için yeni devrimci yükselişin sanat kurumlarının oluşturulması ve örgütlenmesi gerektiği... "belirtilmiştir.
"Cumhuriyetin ideolojik hegemonyası ve kamuoyuna önderlik etmesi için doğrudan önderlik ettiği gazete, televizyon, radyo ve dergilerin örgütlenmesi gerektiği... " belirtilmiştir.
«V. HALKIN ÖRGÜTLENMESİ' başlığı içersinde;
"15. Kitlelerin örgütlenmesi" alt başlığı altında;
"Halkın örgütlenmesinin iki yolla olacağı, bunlardan birincisinin; siyasal iktidar amaçlı öncü örgütlenme ile olacağı,
İkincisinin ise; öncü örgütlenmenin halka önderlik etmesini sağlayacak olan halk örgütleri olduğu, bunların ise işçi ve memur sendikaları, esnaf, sanatkar, tabip, mühendis, mimar ve avukat odaları gibi kuruluşların olacağı,
Bunların yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Çağdaş Yaşam Derneği (ÇYDD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) gibi ideolojik yönelişli örgütlerle olacağı, ayrıca gençliğin kitlesel örgütlenmesi ile gerçekleştirileceği..." belirtilmiştir.
"SONUÇ"başlığı altında ise;
"Yeniden yapılanma için çok önemli saplamaların yapıldığı Türkiye haklının 21. yüzyılın başında ikinci büyük atılımı gerçekleştireceği, bunun içinde tarihin derinliklerinden gelen birikimin çok iyi değerlendirilmesi gerektiği... " belirtilmiştir.
C-"DEVLETİN YENİDEN YAPILANMASI İÇİN ÖNERİLER (MASTIR PLAN ÖN ÇALIŞMASI)"İSİMLİ DOKÜMAN:
Şüpheli Soruşturma aşamasında ölen Kuddusi OKKIR'dan ele geçirilen 23 sayfadan oluşan dokümandır.
Söz konusu belgenin yapılan incelemesinde; (Power Point) sunumu içersinde hazırlanan bir çalışma olduğu, çalışmanın içersinde devletin yeniden yapılandırılması için yapılması gereken çalışmaların anlatıldığı ve çalışmanın içeriğindeki anlatımlarda, şüpheli Doğu PERİNÇEK tarafından 25 Kasım 1999 tarihinde hazırlandığı anlaşılan "DEVLETİN YENİDEN YAPILANMASI ÜZERİNE" isimli belgeden esinlenildiği değerlendirilmektedir.
Çalışmanın birinci sayfası olan kapak kısmında "Devletin ve Milletin bekası, yurt içinde ve yurt dışında milli hakların ve menfaatlerin ulus devleti anlayışı içersinde korunmasını temin etmek amacı ile DEVLETİN YENİDEN YAPILANMASI için ÖNERİLER "Mastır Plan Ön Çalışması)" yazdığı,
İkinci sayfasında bir şema olduğu, şema içersinde "Amacımız Nedir?" "Bizi amacımıza götürecek araçlarımız nelerdir? " "Mevcut durumumuz nedir?" yazdığı,
Üçüncü sayfasında; "Amacımız Nedir?" "Tam bağımsız milli devleti yeniden yapılandırmak''' başlığı altında; "Emperyalizmin bütün kollarının kırılması" "Yeni dış ittifakların aranması" "Gümrük birliğinin mevcut haliyle iptal edilmeli ve AB ilişkilerinin gelişimine endekslenmeli" şeklide (10) ayrı maddenin olduğu,
Dördüncü sayfasında; "Mevcut durumumuz nedir?" başlığı altında; Ulu ÖnderAtatürk'ün Gençliğe Hitabesinin yazıldığı, ^sss^!*^
Beşinci sayfasında; "BİZİ AMACIMIZA GÖTÜRECEK ARAÇLARIMIZ NELERDİR?" başlığı içersinde;
"EKSİLERİMİZ" alt başlığı altında;
-"Henüz örgüt değiliz"
-"Çok uluslu şirketlerin ve vakıfların fiili işgali var"
- "Medya kontrolümüz zayıf"
- "Yasama ve yürütmemiz bağımlı"
- "Büyük Ortadoğu Projesi eylem halinde "-"İsrail Devleti 'nin kutsal topraklar projesi var"
-"Parasal gücümüz yok" şeklinde toplam (19) maddenin olduğu,
Altıncı sayfasında; "ARTILARIMIZ' alt başlığı altında;
- "Ölmekten korkmayan ve bağımsızlığına düşkün bir milletiz "
-"Jeopolitik açıdan dünyanın vazgeçemeyeceği stratejik bir noktadayız. Avrupa, Asya ve Ortadoğunun köprüsü durumundayız "
- "Askeri gücümüz küçümsenemez "
-"Henüz milli ruhumuz ölmedi" şeklinde toplam (15) maddenin olduğu,
Dokuzuncu sayfasında; "Yapılanma için model önerisi" başlığı altında;
Kullanılmak istenen sistemin "Doğayı Kopyalama Modeli" şeklinde olmasının önerildiği, yani yapılanmanın "Görünenler" ve "Görünmeyenler" şeklinde teşkilatlanması gerektiği,
"Görünmeyenler" kısmında; teşkilata lojistik destek sağlayacak olan ticari, teknolojik, eğitimsel, kolluk kuvvetleri vs. yapılanmalarının olması gerektiği, teşkilatın bir sivil toplum kuruluşu olarak dernek ve şubeleri şeklinde örgütlenmesinin yanı sıra ticarethaneler zinciri şeklinde yapılanması gerektiği,
"Görünmeyen" yapılanmasını "Planlama ve Yürütme Grubu'1'' ve ona bağlı "Alt Birimler" şeklinde oluşturulması gerektiği, iç tüzüğün hazırlanması, ödül ve ceza sistemlerinin oluşturulması gerektiği belirtilmiştir.
Onuncu sayfasında; "Planlama ve Yürütme Kurulu (PYK)" başlığı altında;
PYK'nın teşkilatın en üst birimi olduğu, PYK'nın devletin ve milletin bekası, yurt içinde ve yurt dışında milli hakların ve menfaatlerin savunulması, kısa, orta ve uzun vadeli devlet politikalarının belirlenmesi, dünya devletleri arasında ticari, kültürel ve teknolojik güç olarak öne çıkılabilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasından sorumlu olduğu belirtilmiştir.
On birinci sayfasında; "Yapılanmanın Temel FelsefesF başlığı altında;
PYK'nın üye sayısının (?) olacağı, üye sayısının artırılamayacağı, üyelerin değiştirilemeyeceğivefat halinde yeni üyenin oy birliği ile seçileceği, kabul töreninde ritüel uygulanacağı, ihanet ve ayrılmanın ancak hakka teslimiyet ile olacağı,
PYK'nın alt birimlerinin olduğu, Alt Kurul'un (AK) Başkan ve altı birim temsilcisinden oluşacağı, alt birimlerin (3) kişiden ve (21) temsilciden oluşacağı, alt birimlerin ortaya koyduğu fikir ve önerilerin, temsilciler aracılığı ile PYK'ya sunacağı, alt birim üye ve temsilcilerinin isimlerinin kesinlikle gizli olacağı, kod isim kullanacakları, toplantılarının gizli yapılacağı ve toplu seyahat etmemeleri gerektiği belirtilmiştir.
On ikinci sayfasında; "Alt birimler ve görev tanımları" başlığı altında;
-"Genel Sekretarya /Dokümantasyon ve Arşivleme / Toplum Bilim Danışmanı",
-Ticari ve Sanayi Faaliyetlerinden Sorumlu Birim ",
- " Hukuk Faaliyetlerinden Sorumlu Birim ",
- "Halkla ilişkiler ve Medya Faaliyetlerinde^^rum^^dm ",
- "Siyasi Faaliyetlerden (Hükümeti ve Mumalejeti İzlemeghı) Sorumlu Birim ",
ğ ** ,*<—>^ 'wt>\

60 lı tf, _» Hv su I
- "Teşkilat ve Örgütlenme Faaliyetlerinden Sorumlu Birim ",
-"Milli Savunma/Askeri Güçlerinizle İlintili Faaliyetlerinden Sorumlu Birim ",
- "İçişleri, Emniyet ve İstihbarat Faaliyetlerinden Sorumlu Birim ",
- "Enerji ve Doğal Kaynaklar Faaliyetlerinden Sorumlu Birim ",
- "Diyanet ve Dini Teşkilat Faaliyetlerinden Sorumlu Birim''' vb. şeklinde (21) ayrıbirim belirtilmiştir.
On üçüncü sayfasında; "Ön hazırlık sürecV başlığı altında;
"Planlama ve Yürütme Kurulunu oluşturmak, "
"Başlangıç sermayesini oluşturmak",
"Çalışma mekanları oluşturmak" "Uzman kadrolar oluşturmak",
"Birimler arası sağlıklı iletişim sistemleri kurmak",
"Gizlilik mekanizmasını tesis etmek",
"Kontrol ve takip sistemlerini kurmak",
"Örtülü ödenek sistemini kurmak" vb. şeklinde (15) maddenin olduğu, On dördüncü sayfasında; "Planlama SürecP başlığı altında; Kısa, orta, uzun vadeli hedeflerin belirlenmeye çalışıldığı belirtilmiştir.
On yedinci sayfasında; "Sızma ve Denetim SürecP'' başlığı altında; "1- Mevcut devlet işleyişinin analizini yapmak" "2- Mevcut kadrolara alternatif adaylar belirlemek ve eğitmek " "3- Sızma Stratejileri geliştirmek (Yargı, Emniyet, Eğitim, Sağlık, İstihbarat, Ordu,
Sivil yer altı örgütleri (mafya), sivil toplum örgütleri ve meslek odaları, kooperatifler ve
birlikler, medya, camiler ve tarikatlar) "
"4- Denetleme mekanizmaları oluşturmak"yazdığı,
D- LOBİ İSİMLİ DOKÜMAN (Aralık/1999)
Kapak kısmında "LOBİ" "ARALIK 1999/İSTANBUL" yazan ve 25 sayfadan oluşan doküman şüphelilerden Zafer(kod)Muzaffer TEKİN, Sevgi ERENEROL, Oktay YILDIRIM, Erkut ERSOY, Doğu PERİNÇEK, Ümit OĞUZTAN'dan ele geçirilmiştir.
"ERGENEKON" dokümanı ile irtibatına bakılacak olunursa; "ERGENEKON" belgesinin "l/b- "KAPSAM" başlığı altında; yapılan analiz, yönetim, geliştirme ve yeni yapılanma raporunun, "ERGENEKON"un büyüteç altına alınmasından öte 21. yüzyılda yepyeni bir yapılanma ile değerli TSK mensuplarının yanı sıra sivillerden de sonuna değin yararlanması gerektiği, her meslekten sivillerin organizasyonu ile ortaya çıkacak olan yeni yapılanmanın geç kalınmış bir girişim olduğu, her meslekten seçkinlerin yer alacağı sivil personel kadrosu ile ERGENEKON'un iç ve dış faaliyetlerde daha etkin bir güce erişeceği, "4/d "Sivil Toplum Örgütleri" başlığı altında; Ergenekon'un kendi kuracağı sivil toplum örgütlerine ihtiyacı olduğu, ayrıca Türkiye 'de faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerini kontrol altına alması gerektiği belirtilmiştir.
"LOBİ" isimli dokümanın "GİRİŞ" bölümüne bakıldığında da, sözde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren ERGENEKON'a bağlı olarak "sivil unsurların" örgütlenmesi zorunluluğunun kaçınılmaz bir gerçek olduğu belirtilmiştir.
Dolayısıyla "LOBİ" belgesi "ERGENEKON" belgesinde belirtildiği şekilde sivil unsurların örgütlenmesi için hazırlanan bir belge olduğu anlaşılmaktadır.
2001 yılında yakalanan Tuncay GÜNEY; " LOBİ' çalışmalarını Veli KÜÇÜK'ün talimatıyla şüpheliler Doğu PERİNÇEK, Ümit OĞUZTAN, Adnan AKFIRAT ve kendisinin de katıldığı bir ekibin yaptığını, son şeklini ise Veli KÜÇÜ^Jğı verdiğini "beyan etmiştir.

Tuncay GÜNEY'in bu iddialarını Veli KÜÇÜK kabul etmemiş, Doğu PERİNÇEK ise; "öw soru karanlık örgütlerin psikolojik savaş öğretilerinden ilham alınarak hazırlanmıştır. " şeklinde beyanda bulunmuştur.
"LOBİ" dokümanı, "ERGENEKON" "BİRLEŞİK KOMÜN" "OLUŞUM" gibi diğer örgütsel dokümanlarla birlikte İşçi Partisi binasında sekreter odasında, CD ortamında digital olarak ele geçirilmiştir.
Diğer taraftan Tuncay GÜNEY'in "LOBİ" dokümanını birlikte hazırladıklarını söylediği kişilerden birisi de İşçi Partisi merkez karar kurulu üyesi şüpheli M.Adnan AKFIRAT'tır.
"LOBİ" dokümanına genel olarak bakıldığında, "ERGENEKON" terör örgütünün sivil unsurlarının ne şekilde oluşturulacağı ve bu sivil unsurlardan nasıl faydalanılacağı yönünde yapılan veya yapılması planlanan çalışmaların anlatıldığı görülmüştür.
Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarının kurulma örgütlenme ve faaliyetlerinin ayrıntılı olarak anlatıldığı, Sivil toplum örgütlerinin yapılandırılmasının "DİNAMİK ULUSAL GÜÇ BİRLİĞİ KUVVAİ MİLLİYE HAREKETİ" başlıklı dokümanda belirtildiği, bu dokümana göre;
Sivil Toplum Kuruluşlarının temel felsefesi, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devletini çetelerle kurduğunu, hatta Milli Mücadelede önemli yeri olan bazı derneklerin Milli Mücadele öncesinde mafya yer altı örgütü olarak faaliyet gösterirken sonradan Kurtuluş Savaşma dahil olduklarını vurgulayan örgütsel içerikli dokümanlarda Türk milletinin milli reflekslerini kendi örgütsel ve siyasal çıkarlarına alet edip, Kuvvai Milliye ruhu adı altında suçlu kişilikleri topladıkları Kuvayı Milliye Derneği (1919) ve Vatansever Kuvvetler Güç Birliği gibi dernekler vasıtasıyla yenilgiyi ve esareti asla kabul etmeyen Ulu Önder Atatürk'ün ve onun önderliğindeki Türk Milletinin düşmanlara karşı oluşturdukları Milli Mücadeledeki önemli dernekleri kamu oyunda haksız olarak eşkıya ve mafyavari dernekler olarak algılanmasına yol açtıkları anlaşılmaktadır.
Soruşturma sırasında örgütsel içerikli dokümanların birçok şüpheli de çıkması bazı dokümanların birden çok şüphelide çıkması hususlanndan herkesin ilgi ve alakalı olduğu bölümle ilgili dokümanları temin ettiği, örgütsel çalışmalarını bu dokümanlardaki yazılı kurallara göre sürdürdükleri anlaşılmaktadır. Şimdiye kadar soruşturmada 40 kadar örgütsel içerikli doküman ele geçirilmiştir. Bu dokümanlar ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN tüm eylem ve faaliyet alanlarını düzenlediği gibi yurt içi ve yurt dışı oluşumların her aşaması için ayrı ayrı ayrıntılı dokümanların hazırlandığı anlaşılmıştır.
4-ÖRGÜT DOKÜMANLARININ ÖZELLİKLERİ:
ERGENEKON terör örgütünün bütün kurallarının yazılı olduğu ve hiyerarşik ilişkilerin katı yazılı kurallarla belirlendiği belgelerden anlaşılmaktadır.
ERGENEKON terör örgütünün çok büyük ve kapsamlı olan yapılanması içersinde örgüt içi disiplini sağlamak ve örgütün illegal faaliyetlerinin deşifre edilip örgütün üst düzey yöneticilerinin yapılan eylem ve fiillerden sorumlu tutulmasını engellemek için tüm prensiplerin yazılı hale getirildiği, ihanet edenin açıkça öldürüleceğinin dokümanda yazılarak örgütün dağılma ve deşifresini engellediği, sırf bu konuyla alakalı olarak ERGENEKON bünyesinde örgüt içi araştırma ve istihbarat biriminin kurulduğu, şüpheli Semih Tufan GÜLALTAY'm bilgisayarından elde edilen ve Kuvayı Milliye Derneği (1919) üye ve yöneticileri hakkında ayrıntılı düzenlenmiş istihbari bilgi notlarının bulunması bu birimin aktif halde tutularak örgütün devamlılığının temin edildiği anlaşılmıştır.
Soruşturma kapsamında yakalanan şüpheliler Veli KÜÇÜK, Ümit OGUZTAN, Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK, Doğu PERİNÇEK, .Mshmgt Adnan AKFIRAT, Muzaffer TEKİN, Oktay YILDIRIM, Soruşturma aşamasııjdâ^öîen JCuddusi OKKIR, Hikmet ÇİÇEK, Sevgi ERENEROL, Halil Behiç GÜRCİHAN/%e KemaPYalçm ALEMDAROĞLU' nda
#> -.■."-■> V
n?^^\
örgüte ait olduğu anlaşılan belgelerin bulunduğu, yaklaşık 40 adet değişik örgütsel içerikli belgenin bulunduğu bu belgelerin yazım tarzı ve özelliklerinden örgütün üyelerince ve ilgili sorumlu birimlerince yazıldığı açıkça anlaşılmaktadır.
Yaplanmayı anlatan belgelerin içeriğinden örgütün katı askeri disiplin kurallarını benimsemiş olmakla beraber iç disiplin ve cezalandırma yöntemleriyle alakalı olarak ta mafya ve terör örgütlerince kullanılan cezalandırma yönteminin benimsendiği anlaşılmaktadır. Hem ERGENEKON dokümanı hem de DEVLETİN YENİDEN YAPILANMASI dokümanında "ayrılan ve ihanet eden örgüt üyelerinin öldürüleceği" hususu açıkça belirtildiğinden, ERGENEKON terör örgütünün diğer terör örgütleri gibi kendi üyelerini dahi öldürmekte tereddütsüz davranmakta olduğu da örgütün ne kadar tehlikeli, acımasız ve katı disiplin kurallarıyla yönetildiğini açıkça ortaya koymaktadır.
Bu konuda Savcılığımızca yapılan soruşturma sırasında da kamuoyunda ciddi korku ve endişe yaratan birçok çıkar amaçlı suç örgütü liderleri dahi ERGENEKON 'la alakalı konularda konuşmaktan çekindikleri birçok hususu resmi ifadelere yazdırmaktan korktukları, örgütün gücü ve acımasızlığının herkes tarafından bilindiği, Ergenekon terör örgütünün ne derece korkutucu ve sindiriri olduğunun anlaşıldığı, birçok şahsın sadece şifaen anlattıkları birçok kritik konunun can güvenliklerinden endişe etmeleri sebebiyle tutanaklara geçirilmesini istemediklerinden delil toplamakta ve örgütün yapısını deşifre etmekte zorluklarla karşılaşılmıştır.
Yapılan soruşturma sonucunda yıllardır illegal bir örgütlenme içinde olan ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ ile ilgili olarak bir yıl gibi kısa bir süre sürdürülen ve başlangıçta planlı bir çalışma yapılmadan askeri makamlara yapılan bomba ihbarı ve 27 adet el bombasının yakalanmasıyla başlatılan soruşturma ile örgütün üst düzey sorumlularının tespiti ve tamamen deşifre edilmesi mümkün olmamıştır. Ayrıca örgüt tarafından işlendiği şüphesini oluşturan bazı geçmiş tarihli önemli suçların soruşturulması uzun zaman alacağından sadece somut delillerle ulaşılan örgütün eylem ve fiilleri iddianameye esas alınmıştır. Diğer eylem ve suçlarla alakalı soruşturmalar hem Cumhuriyet Başsavcılığımızca hem de ilgili yer Cumhuriyet Başsavcılıklarınca dosyamızdaki delillerin gönderilmesi suretiyle devam etmektedir.
Ayrıca örgütün diğer üyelerinin yakalanması için çalışmalar başka bir soruşturma numarası üzerinden devam etmektedir.
Soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerin ev, işyerleri ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda bilgi, belge, doküman ve dijital veriler ele geçirilmiştir. Ele geçirilen bu malzemelerin yapılan incelemelerinde bir kısım dokümanlann birbirleriyle benzerlik gösterdiği ve aynı merkez tarafından hazırlandığı sonucuna ulaşılmıştır.
Bu tespit üzerine söz konusu dokümanlar ayrıştırılarak yeniden incelendiğinde;
Kapak tasarımlarının benzerlik gösterdiği,
Üzerinde belirli bir tarih yazdığı, bu tarihlerin belgenin hazırlanma tarihi olabileceği,
Üslup ve yazı karakteri olarak aynı anlatım dilinin kullanıldığı,
Bir üst makama hitaben yazılmış resmi bir çalışma raporu şeklinde olduğu,
Yazı metinlerinin sonunda "Saygılarımla" veya "Saygılarımızla" yazısının bulunduğu,
Yazı metinlerinin giriş, gelişme ve sonuç bölümü şeklinde belirli bir düzende yazıldığı,
Bir kısım belgelerin "Strateji grubu" olarak adlandırılan grup tarafından yazıldığı,
Belgenin kapak resimleri üzerine "ANALİZ,/ STRATEJİ/ GÖZLEM/ OPERASYON PROJESİ/ ÖRTÜLÜ FAALİYETLER/ TEORİ/ ARAŞTIRMA" gibi başlıklar atılarak yapılan çalışmaların sınırlandırıldığı görülmüştür.
Söz konusu dokümanların kapak resimlerinin üzerindeki tarihlerden 1999 ve 2000 yıllan içerisinde hazırlandıkları, ilk olarak "ERGENEKON" belgesinin yazıldığı, bu belgenin Ergenekon'un reorganizasyonuna katkıda bulunmak amacıyla hazırlandığı belirtilmiştir.
Dolayısıyla "ERGENEKON" terör örgütünün uzun yıllardır ülkemizde faaliyet içerisinde olduğu, fakat ilk olarak 1999 yılında örgütün reorganizasyon çalışmasıyla yazılı hale getirildiği ve bu çalışmada Ergenekon'un 21. yüzyılda her meslekten sivillerin de katılımını sağlayarak yepyeni bir yapılanmaya gidilmesinden bahsedildiği, bu sivil unsurlann örgütlenmesi için de LOBİ çalışmasının yapıldığı anlaşılmıştır.
Söz konusu dokümanlar birlikte değerlendirildiğinde; hemen hemen tüm dokümanlann "ERGENEKON" dokümanında gösterilen ilkeler ve hedefler doğrultusunda hazırlandığı, dolayısıyla örgütün reorganizasyonu için yazılan "ERGENEKON" dokümanının örgütün anayasasını teşkil ettiği, diğer dokümanlann ise ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ'nün yapılanmasını, amaç ve hedeflerine ulaşmak için kullandığı yöntemleri belirlemek için yapılan çalışmalar olduğu anlaşılmıştır. Bu husus ilerleyen bölümlerde aynntılı olarak anlatılacaktır.
Birkaç örnek vermek gerekirse, örneğin "ERGENEKON" dokümanında kimyasal ve biyolojik silah üretimi yapılması gerektiğinden bahsedilmekte bunun uzantısı olarak ta "NBC SİLAHLARI ÜRETİM ANALİZİ" çalışması yapılmaktadır. Yine "ERGENEKON" dokümanında medya kuruluşlannm kontrol altına alınması ve örgütün kendi medya kuruluşlanm oluşturması gerektiğinden bahsedilmekte, bununla ilgili de "ULUSAL MEDYA 2001" "KANAL 6 ANALİZ" "TELEVİZYON ANALİZ" "DERGİ" isimli çalışmalan yapılmaktadır. Bu nedenle burada sadece birkaç örnek vermekle yetinilmiş, ilerleyen bölümlerde örgütün amaçlanna ulaşmak için kullandığı yöntemler anlatılırken her belgenin ERGENEKON belgesi ile irtibatı aynntılı olarak anlatılmıştır.
Diğer taraftan ERGENEKON dokümanında belirtilen amaç ve hedefler doğrultusunda hazırlanan diğer tüm belgelere bir bütün olarak bakıldığında yaklaşık 1200 sayfadan oluştuğu, bu belgelerin içeriklerinde de tamamen ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ'nün yapılanması için hazırlanan ciddi çalışmalann olduğu görülmektedir.
Dolayısıyla örgütün sadece re-organizasyon için yaptığı bu çalışmalanna bakıldığında, söz konusu belgelerin hazırlanması için bilgi birikimi, ciddi bir ekip ve personelin gerektiği, bu durumunda örgütün yapısını, eleman profilini ve potansiyelini çok iyi bir şekilde ortaya koymaktadır.
Ergenekon terör örgütünün ana dokümanı olan "ERGENEKON" dokümanı, şüpheliler Veli KÜÇÜK, Doğu PERİNÇEK, Ümit OĞUZTAN, Tuncay GÜNEY, Adnan AKFIRAT ve Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK'ten,
"LOBİ" isimli doküman, Şüpheliler Doğu PERİNÇEK ve Ümit OĞUZTAN'ın yanı sıra Sevgi ERENEROL, Muzaffer TEKİN, Oktay YILDIRIM ve Erkut ERSOY' dan ele geçmiştir.
Sonuç olarak sadece ele geçirilen örgütsel dokümanlar dahi Veli KÜÇÜK, Doğu PERİNÇEK, M.Adnan AKFIRAT, Ferid İLSEVER, Ümit OĞUZTAN, Tuncay GÜNEY, Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK, Muzaffer TEKİN, Oktay YILDIRIM, Erkut ERSOY ve Sevgi ERENEROL'un birlikteliğinin ve aynı amaç doğrultusunda bir arada faaliyet yürüttüklerinin örgütsel irtibatlannm bir kanıtıdır. Bunun dışında elde edilen diğer önemli kanıtlar da ilgili bölümlerde aşağıda gösterilecektir.
5-ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AMAÇLARI
A-Terörün Tanımı:
Terör, kavram olarak, Türkçe'deki karşûıj^Jlğ^ "korkutma, yıldırma ve tedhiş" anlamına ge\mektedir(Büyük Larousse Sözlük ve Ap-sıÛope^lkBv Ancak bu korkutma, yıldırma
ve tedhiş, yoğunluk olarak oldukça büyük çaplı ve birey ya da bireylerin ruhsal yapılarını birden bire kaplayan korku durumunu ve şiddet halini ifade etmektedir.
Terör, tanım olarak, insanları yıldırmak, sindirmek yoluyla onlara belli düşünce ve davranışları benimsetmek için zor kullanma ya da tehdit etme eylemidir.
Terör; Kendilerince tespit edilen amaçlarına ulaşmak için, önceden yapılan eğitim ve hazırlık sonucunda mer'i (geçerli) nizam ve kanunlara karşı çıkarak, en hafifinden başlayarak öldürmeye kadar uzanan ve suç olan eylemler zincirini kapsamakta ve tüm bu olaylar, illegal olarak kurulmuş bir örgüt tarafından gerçekleştirilmektedir.
Bir başka tanımla terör; sürekli korku altında tutmak amacı ile şiddet hareketleri, kaçırmalar ve cinayetler işleme eylemleri, sistemli şiddet hareketleri, cinayetlere başvurma eylemidir. (Ansiklopedik Zabıta Sözlüğü)
1973 Tarihli Kuzey İrlanda Olağanüstü Durum Hükümler Kanununda ise (Emergency Provisions Act) terör; Halka veya halkın herhangi bir sektörüne korku salmak için şiddet kullanmak olarak tanımlanmaktadır.
Yine başka bir tamma göre terör; yoğun, keskin, üstün korku, bir politik grubun üstünlük sürdürmek veya üstünlüğe kavuşmak için şiddet kullandığı dönemdir. (The American College Dictionary)
Öte yandan bağlantılı kavram olan kitle terörü; Devlet yönetimini elde tutanların iktidarlarını kuvvetlendirmek ve çok kez masum halk gruplarını yok etmek için kullanılan siyasî bir taktik olarak belirtilmektedir.
Terörist ise; İhtilâlci (terörist) sadece yok etme bilimini bilen terörü yöntem olarak benimseyen kişidir. Terörist açısından kendisince bozuk olarak kabul ettiği düzeni en süratli ve en emin yoldan yok etmek onun için bir zevk, bir teselli, bir ödül, bir memnuniyettir. Teröristin başarısı: Acımasız yok etmektir. (Sergey Nechayev, Catechism ofthe Revolutionist) (Tanımların Kaynağı Kaynak: Terörün Anatomisi, Prof. Dr, Kurtul Altuğ)
Görüldüğü gibi günümüzde çokça kullanılan bir terim olmasına rağmen terörün ortak kabul görmüş bir tanımı bulunmamaktadır. Konu ile ilgili birçok tanım yapılmış, ancak uluslararası arenada ortak bir kavram üzerinde birleşilememiştir. Bunun nedeni de bir tarafın terörist ilan ettiğini, diğer tarafın özgürlük savaşçısı olarak nitelemesi ve çeşitli yollardan desteklemesidir.
Terörün en önemli özelliklerinden biri hedefini rastgele seçmesidir. Kurbanın ayrım gözetmeden belirlenmesi, korkunun yayılmasına neden olur. Eğer herhangi birisini hedef alması için özel bir neden yoksa hiç kimse güvenlikte olmayacaktır. Potansiyel hedef kendisini korumak için hiç bir şey yapamaz. Çünkü terörist kendi kurallarına göre yargılar ve kendi seçtiği yer ve zamanda harekete geçer. Bu da siyasal terör eylemlerinin önceden tahmin edilemeyeceğini ve keyfiliğini ortaya koyar.
Terörün bütün biçimleri için geçerli olan diğer özellik ise acımasız, tahrip edici ve ahlâk dışı olmasıdır.
Terör, büyük çaplı korku veren ve bireylerde yılgınlık yaratan bir eylem durumunu ifade ederken; terörizm, siyasal amaçlar için mevcut durumu yasadışı yollardan değiştirmek amacıyla örgütlü, sistemli ve sürekli terör eylemlerini kullanmayı bir yöntem olarak benimseme durumudur.
Terörizm bir ideoloji(amaç) değil bir stratejidir(amaç). Çoğunlukla siyasî olan amaç bazen sosyal ve ekonomik de olabilmekte, değişik siyasî görüştekiler (aşırı sağ veya aşırı sol kanatlar) tarafından da kullanılmaktadır.
Bir şiddet eyleminin planlanmasında değişik menfaatler karıştığından bu şiddet eyleminin nereye varacağı, nihaî neticenin ne olacağını bilinememektedir.
Hiçbir terörizm tanımı, tarihe geçmiş bütün tedhişçilik çeşitlerini kapsayamaz. Zaten bugün terörizmin etraflı bir tanımında anlaşmak konu^urraTgıiçlükler vardır. Böyle bir tanım mevcut değildir ve yakın bir gelecekte de bulunmayacaktır. x "s""
Mevzuatımızda, bir hukuki kavram olarak TERÖR, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 1. maddesinde:
"Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir." Şeklinde tanımlanmıştır.
3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 2. maddesinde terör suçlusunu şöyle tanımlamıştır; "Birinci maddede belirlenen amaçlara ulaşmak için meydana getirilmiş örgütlerin mensubu olup da, bu amaçlar doğrultusunda diğerleri ile beraber veya tek başına suç işleyen veya amaçlanan suçu işlemese dahi örgütlerin mensubu olan kişi terör suçlusudur. Terör örgütüne mensup olmasa dahi örgüt adına suç işleyenler de terör suçlusu sayılır ve örgüt mensupları gibi cezalandırılırlar."
B-Terörizmin Tanımı:
Terörizmin tanımı konusunda da tıpkı terörün tanımında olduğu gibi bir uzlaşı bulunmamaktadır. Çeşitli yönlerini öne çeken çok çeşitli tanımlar bulunmaktadır.
Bunların bazılarına yer verecek olursak;
Black Hukuk Sözlüğüne göre; Alarm, korku, dehşet, düşman veya tehdit eden bir olay veya oluşumdan ötürü zarar geleceği konusundaki endişe,
JVebstere göre; Bir siyasî silâh veya politika olarak korkutmak, itaat ettirmek için terör ve dehşetin kullanılması,
B.Crozier, (A Theory ofConflict)c göre; Bir devleti yıkmak için bir tekniktir.
Büyük Larousse Sözlük ve Ansiklopedisine göre; bireylerin ya da azınlıkların şiddete dayanan ve kişilere, mallara ya da kurumlara yönelik siyasal eylem, bu şiddet eylemlerinin tümüdür. Bireysel ya da ortaklaşa terörizmin çeşitli biçimleri (cinayet, rehine alma, sabotaj, vb.) olabileceği gibi çeşitli erkleri (ülkenin bağımsızlığı, bir siyasal rejimin devrilmesi, devlet siyasetinin bazı yönlerine itiraz, vb)
Terörizm; siyasal hedeflere ulaşmak için toplumun demokratik ikna ve eylem yoluyla barışçı davranışına karşı, hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesini tanımayan, güçsüzlüklerini gizlemek için demokratik otoriteleri kitlelerden kopararak halka karşı şiddet kullanmaya yöneltmeyi amaçlayan, kendi güç ve doktrinleri ile sağlayamadıkları halk desteğini ve ayaklanmasını sağlamak için, tarihsel görevlerinin olduğuna inandırılmış çeşitli unsurlardan oluşan ve uluslararası destek gören örgütlerin, tahripkâr silahlarla donanmış olarak gelişmiş taktikler kullanan, insanlığı hakir gören, ahlaki hiçbir temeli bulunmayan siyasi hedeflere ulaşmak için insan hayatını hiçe sayan, masum insanları hedef alan ve hiçbir savaş kuralı tanımayan, geleneksel politik suçlardan farklı, metodik, örgütlü, sistematik, öldürme, kaçırma, korkutma ve tahrip eylemleridir.
Terörizm, meydana gelen hasar ve insan kaybından ziyade yarattığı psikolojik etki ve politik sonuçlarla ölçülür. Nitekim teröristler, dikkatleri kendileri ve davaları üzerine çekmeyi başarmış ve kesinlikle bir korku ve dehşet ortamını yaratabilmişlerdir.
Bu bağlamda terörizmin nitelikleri şöyle sıralanabilir:
1-Teröristler amaçlarına ulaşmada vasıta olarak, hedef gruplar arasında korku, ümitsizlik ve yıkım atmosferi oluşturmaya çalışırlar.
2-Bir şiddet olayının psikolojik sonuçlan fj^jfesonuçlarından ölçüsüz bir şekildebüyük olursa terörist bir nitelik kazanır. jK^ *jh "v
3-Terörizm, özel olarak önceden bilinmeyen baskı şeklidir. Bunda kişi terörizmin belirgin kanunlan esasına göre hareket eden teröristlerin ellerinde imhadan kurtulmak için hiç bir şey yapamaz.
4-Teröristler savaş kuralı ve yasası tanımazlar, muharip ve gayri muharip ayrımı yapmazlar. Çünkü teröristlere göre tarafsız olunamaz, ya onlardansınız ya da onlara karşısınız.
5-Terörizm vahşi, barbar yöntemler ve silahlar içerir.
C-Genel Olarak Terör Odaklarının Uyguladığı Safhalar
Terör odaklan hedef aldıklan ülkeyi içten çökertmek amacıyla uyguladıklan stratejilerini dört aşamada gerçekleştirmektedirler. İdeolojileri ne olursa olsun hemen hemen her unsur bu aşamalan uygulamaktadır.
HAZIRLIK ÖRGÜTLENME EYLEM İÇ SAVAŞ
Birinci Aşama İkinci Aşama Üçüncü Aşama Dördüncü Aşama
a-Birinci Aşama (Hazırlık):
Terör açısından birinci bölüm "hazırlık" adı altında sürdürülen planlama faaliyetlerini kapsar. Bu faaliyetler arasında yapılacak en önemli iş, içten çökertilecek toplumun her yönüyle incelenmesi ve analize tabi tutulmasıdır. Amaç toplumlan parçalamak olunca yapılması gereken de belirlenen kıstaslara göre zayıf yönlerinin daha derinleştirilip güçlü yönlerinin zayıflatılması olmaktadır.
İlk aşamanın asıl hedefi yıkılacak toplumda aktanlmaya başlanan ideoloji doğrultusunda sempatizan kişi ve kuruluşlar oluşturmaktır. Diğer bir deyişle taban teşkil etmektir.
Uygulamaya konulan bu planın devlet tarafından illegal olarak nitelendirilmesine başlangıçta imkan yoktur. Zira ilk başlanan uygulamalar çok düşük düzeydeki masum ve makûl propagandalardır. İdari aksaklıklar, yanlış uygulamalar ve bir takım düzensizlikleri dile getirme gibi topluma düşük düzeyde kazandınlan bağışıklık giderek dozajın arttınlmasma imkan sağlamış olur. Bu şekilde oluşturulan sempatizan kitle basit eylemlere başvurur ki Türkiye'de 1965'e kadar olan dönem bu aşamanın geçtiği dönemdir. Bu dönemde silahlı mücadeleden ziyade toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, grev ve sendikal faaliyet şeklinde propaganda faaliyetleri görülmüştür.
b-İkinci Aşama (Örgütlenme):
Örgütlenme aşamasında, ilk aşamada elde edilen veriler ışığında örgütlenme çalışmalanna başlanmıştır. Sempatizan kitle arasında sivrilen kişiler kendilerini destekleyen diğer kişiler ile birleşme ihtiyacını duyarak bir araya gelirler veya belirlenen kişilere belirli mihraklarca el atılarak bir araya getirilirler ve tehdit merkezinin öngördüğü şekilde eğitilirken, bir yandan da birbirleriyle irtibatlandınlırlar. Verilen eğitim, ileride her türlü görevi yapabilecek militan yetiştirmeye yöneliktir. Öte yandan oluşan ve muayyen bir eğitimden geçen örgütlerin, legal yandaş kuruluşlar veya illegal diğer yandaş örgütler ile irtibatlandmlmalan sağlanır. Özellikle legal güçlü kuruluşlan elde etmeye yönelik sızmalar, şehir ve kır gerillası halinde teşkilatlanmalar hep bu safhada ele alman konulardır. Böylece elde edilen güç birliği ile yasal olmayan silahsız toplu ehemler ve silahlı münFerid eylemleri başlatacak zemin hazırlanmış olur. Korsan mitingşf^oyk<^şgaller-pankart ve afişlemeler,

f
:a ** ''V
"5-, t
- ,',
67İ
"".(I;
< f
3U *


/
,(A
JcA
•4 >"•',
,. "«

gizli bildiri ve yaymlar-hücresel faaliyetler ile küçük çapta silahlı eylemler bu döneme özgüdür.
c-Üçüncü Aşama (Eylem):
Başlatılan bu aşamanın amacı yandaş legal kuruluşların da örgütlü desteği ile eğitilmiş örgütlerin öncülüğünde şehirde ve kırda toplu silahlı eylemleri başlatarak halkı sindirmek, Devlet güçlerini zaafa uğratarak toplum-devlet bağını parçalamak ve yönetimi ele geçirmek için gereken ortamı hazırlamaktır. Bu aşama sonunda devlet güçlerinin yetersizliği vurgulanır, toplumun devlete olan güveni kaybolarak halkta büyük bir moral çöküntüsü ve teslimiyet duygusu başlatılır. Terör eylemleri denilen silahlı ve bombalı saldmlar, etkin kişilerin öldürülmeleri, sabotajlar, silahlı soygunlar, yerleşim yerlerine yapılan silahlı baskınlar bu safhanın belirgin özelliklerindendir.
d-Dördüncü Aşama (İç Savaş):
Bu safhanın hedefi yönetimi ele geçirmektir. İçten çökertme tekniğinin son adımı olan bu aşamada, artık çeşitli bölge, yerleşim yeri ve hatta büyük şehirler ele geçirilerek üsler kurulur. Devlet güçleri ile açıkça silahlı mücadeleye girilir, kurtarılmış bölgeler kendi teşkilatlarını birleştirerek düzenli illegal birlikler tesis edilir. Bu esnada dış güçlerin para, malzeme, personel ve teknik yardımlan ile iç savaş başlatılarak içten çökertme işlemi tamamlanır.
D-Terör Suçları:
3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununun 3. maddesinde "26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 302, 307, 309, 311, 312, 313, 314, 315 ve 320 nci maddeleri ile 310 uncu maddesinin birinci fıkrasında yazılı suçlar, terör suçlandır." denilmektedir.
Yapılan soruşturma sonucu, ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ'nün Türk Ceza Kanununda belirtilen ve Terör suçu olarak kabul edilen suçlardan Türk Ceza Kanununun; 312, 313, 314 ve 315. maddelerindeki suçlan işlediklerine dair yeterli delil elde edilmiştir.
E-Terör Amaçlı Suçlar ve Legal Görünüşlü Faaliyetler :
Türkiye'deki birçok terör örgütü de örgütsel faaliyetlerinin devamı için banka soymaktan, uyuşturucu ticaretine kadar birçok suçlan işlediklerinden 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununnda yapılan değişikliklerden sonra 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun 3. ve 4. maddesinde belirtilen terör amacıyla işlenen suçlann kapsamı genişletilmiş ve cezalannm arttınlması zorunlu hale getirilmiştir.
Şüphelilerin terör örgütü adına gerçekleştirmeyi düşündükleri bütün gelir getirmeye yönelik suçlann tamamıda ERGENEKON terör örgütünün idamesi ve devamlılığı için yapıldığı, ERGENEKON terör örgütünün amaçlanna ulaşmada lazım olan finansal desteğin sağlanması maksadıyla gelir getirici legal ve illegal alanlarda faaliyetleri gösterdikleri anlaşıldığından tüm bu eylem ve fiillerin terör amacıyla işlenmiş suçlardan kabul edildiğinden 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun 5. maddesi gereğince artınm yapılması zorunlu olmaktadır.
Kuvva-i Milliye dernekleri ile alakalı olarak yapılan aynntılı çalışmalarda yukanda yazılan örgütün gençlik yapılanmasıyla ilgili dokümanlarda kurulması gerektiği belirtilen dernek ve vakıflann tüzüklerinininde bu dokümanlarda belirtilen örgütün temel amaç ve felsefelerine uygun olarak hazırlandığı hepsinin kuruluş tarihleri isimlerinin benzerliği ile eylem ve faaliyetlerinde ki benzerlikler de göz önün^sffifffi^öda hu derneklerin devlete ve millete hizmet amacıyla kurulmadığı anlaşılmaktac
Aksine bu derneklerin ERGENEKON terör örgütünün gizli amaçlarına hizmet edip legal yönden taban ve taraftar sağlama ile örgüt çıkarları doğrultusunda alman kararların uygulanması ve lobi faaliyetleri için kuruldukları açıkça görülmektedir. Ayrıca derneklerin üye sayılan ve milli hassasiyetler konusunda yaptıkları çalışmalarla da Türk milletinin hassas olan milli ve manevi değerlerini, kendi çıkarlarına alet edip ülkede etnik milliyetçiliği körükleyerek türk-kürt çatışmasına zemin hazırlayarak milli bütünlüğü korumaya değil zedelemeye yönelik provakasyon amacıyla çalıştıkları ortaya çıkmaktadır.
Bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve yüce Türk Milletinin tüm dünyada tarihten beri şerefli, insancıl, itibarlı, cesur ve mert olan imajını hırsız, terörist, uyuşturucu kaçakçısı vs olarak tanıtmaya hizmet ederek oluşturdukları anarşi ve güvensizlik ortamıyla devlet otoritesini zaafa uğratıp kendilerini daha güçlü kılmaya çalışmaktadırlar. Böyle bir ortamın Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Milletine mi yoksa düşmananmıza mı yaradığı hertürlü izahtan varestedir. Dolayısıyla ERGENEKON terör örgütünün kime hizmet ettiği daha iyi anlaşılmaktadır.
Yine yukarıdaki dokümanlarda tarihte birçok kez büyük devletler kurup dünya insanlarına devlet kurmayı öğretmiş büyük Türk Milletini beceriksiz ve dünyadaki gelişmelerden habersizmiş gibi algılyıp sentezleyen yazılarının sonunda da "Bu nedenle terör grupları mutlaka kontrol altında tutulmalı, gereğinde "naylon terör grupları" oluşturularak, terör dünyasına yön verilmeli ve güçlü istihbarat örgütlerinin kurguladığı oyunun içinde mutlaka yer alınmalıdır. (Ergenekon terör bölümü)" denilmek suretiyle sözde milli menfaatleri güçlü istihbarat örgütlerinin kurguladıkları oyunların içinde mutlaka yer alınmalı denmek suretiyle de kime hizmet ettiklerini açıkça ortaya koymaktadırlar.
Yine gerektiğin de kontrol altında tutulan naylon terör örgütlerinin yapmış oldukları bu eylemler sonucu ortaya çıkan durumları örgütün menfaatlerine uygun olarak kullanmak. Gerektiğinde siyasal iktidarları dize getirip menfattlerine göre yönlendirmek için( ERGENEKON dokümanında "TERÖR " bölümünde belirtilen Kişisel çıkarlar adına siyasete yönelmiş ve hedefe ulaşabilmek adına her şeyi mubah sayabılen siyasilerin engellenebilmesi için; geriye kalan tek yol SUİKASTTIR.) suikast işlenmesi gibi; tamamen yasadışı ve insanlığın menfaatlerine aykırı ve bütün dünyada suç olarak kabul edilen eylem ve fiillerle Türkiye Cumhuriyetini sözde esaretten kurtarıp tam bağımsızlığına kavuşturmayı amaçlamaktadırlar.
F-Devleti Ele Geçirme Amacı:
Şüpheliler bu örgütle çeşitli süreçler sonunda devletin tüm birimlerine sızıp devleti elegeçirmeyi amaçlamaktadırlar. Kurulan istihbarat birimi ile de bu amaçlarına ulaşmayı hedeflemekte, kurulan ulusalcı vakıf ve dernekleri istihbarat elde etmede kullandıkları gibi, çeşitli internet siteleri ve yayın kuruluşlarını da hem baskı unsuru hem de örgütün amacının propagandasını yapmaktadırlar.
G- Darbe Yapmak İçin Zemin Oluşturulması Amacıyla Kaos ve İç Karışıklıklar Çıkarılması (Planlama ve Eylemler):
Dosyadaki örgütsel içerikli tüm dokümanlardan kendi görüşlerine uymayan devlet adına yapılan tüm icraatleri de ihanet olarak algılayıp devlet yöneticileri ve siyasi otorite ile tüm sivil toplum kuruluşlarını yabancı devlet istihbaratları adına çalışıp Türk Ulusuna ihanet etmekle suçlamaktadırlar. Bu amaçla örgüt üyeleri ve bağlı derneklerin, kamuoyu oluşturup ERGENEKON örgütü amaçlan doğrultusunda toplu eylem ve gösteriler yaptıklan anlaşılmıştır. Özellikle son yıllarda Türk- Kürt Çatışması çıkarmaya yönelik toplu gösteri yürüyüşleri bayrak eylemleri, şehit cenazelerindeki provakatif eylemlerinde ERGENEKON örgütü tarafından organize edildiği açıkça anlaşılmadır. J~*t\
>'
"ERGENEKON" dokümanında "4/b- GÜÇLÜ BİR İSTİHBARAT
ÖRGÜTÜNÜNANAHTARr başlığı altında;
21 yüzyılda güçlü bir istihbarat örgütünün anahtarının uluslararası finansal organizasyonları engellemek olacağı belirtilmiştir. İstihbarat örgütleri para politikalarının türlü senaryoları ile ülkelerdeki hükümetleri rahatlıkla devirebileceği ya da çıkar ve amaçları doğrultusunda yönetimler uygulamaya mecbur bırakacakları, Ergenekon 'unda kaçınılmaz bir biçimde çağın ve koşulların gereği olarak ekonomi alanında çok etkin faaliyetler uygulamaya koyması ve para akışını kontrol altına alma zorunluluğu olduğu belirtilmiştir.
Zaman zaman da örgütün menfaatleri için ülke içinde kargaşa ortamı yaratıp halkta panik ve kutuplaşmalara yol açacak eyelemleri yapmayı benimsedikleri gibi çeşitli eylemleri de bilfiil organize ettikleri ortaya çıkmaktadır.
Bu dernekler ve üyelerinin çokluğunu örgüt kendi çıkarlarına ulaşmak ve kamuoyu oluşturup amaçlan doğrultusunda istedikleri sonuca ulaşmak için gerek siyasal gerekse de sosyal baskı aracı olarak kullandığı bayrak mitingleri şehit cenazeleri ve şok suikastler sonucu ölen şahısların cenaze namazlarında meydana gelen ve tahrik sonucu oluştuğu anlaşılan yürüyüşler buna örnek olarak verilebilir.
Soruşturma kapsamında alman bir kısım ifadeler, elde edilen deliller, iletişim tespit tutanakları ve digital incelemeler sonucunda, örgütün yakın tarihimizdeki eylemleri ve eylem tarzları kısmen de olsa anlaşılmaktadır.
9 No'lu Gizli tanık ifadesinde: "1995 yılında ilimiz Gaziosmanpaşa ilçesi Gazi Mahallesinde meydana gelen kahvehane tarama ve adam öldürme olaylarının bizzat Veli KÜÇÜK'ün talimatı ile gerçekleştirildiğini, Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının yine Veli KÜÇÜK'ün talimatı ile yapıldığını" beyan etmiştir.
Diğer taraftan şüpheli Sedat PEKER'in 2004 yılında yaptığı telefon konuşmalarında eskiden kahvehane tarama gibi olaylar yaptıklarını söyleyerek bir bakıma Gazi olaylarını doğrular nitelikte konuştuğu görülmüştür. Ayrıca iş adamlarını korkutup tehdit ederek haraç aldıklarını da dile getirmektedir.
Soruşturma kapsamında yapılan dönemdeki çalışmalarda; "ERGENEKON" terör örgütünün;
Ülkemizde TÜRK-KÜRT çatışmasının başlamasına sebebiyet verecek DTP'li Ahmet TÜRK, Osman BAYDEMİR ve Sebahat TUNCEL gibi şahıslara suikast hazırlıkları ve planlan yaptıklan tespit edilmiştir. Bu tespitler üzerine olayı gerçekleştirecek, tetikçilik yapacak olan sabıkalı ve yakalamalı şahıs yakalanmış ve istenmeyen olaylann önüne geçilmiştir.
Bunlann yanı sıra yapılan aramalarda örgüt mensuplanndan, YARGITAY BAŞKANLIĞINA ve İzmir NATO TESİSLERİNE, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI ÖNÜNDEKİ ÜST GEÇİDE suikast hazırlığı yapıldığında dair fotoğraflar, krokiler ve notlar ele geçirilmiştir.
Diğer taraftan 2006 yılı içerisinde meydana gelen Cumhuriyet Gazetesinin bombalanması ve Danıştay saldırılarını "ERGENEKON" terör örgütünün planlaması ve azmettirmesi ile gerçekleştirildiği tespit edilmiş olup aşağıda aynntısıyla anlatılmaktadır.
Örgütün kısa süre içerisinde gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı eylemlere bakıldığında amaçlanna ulaşmak için gözlerini ne kadar kararttıklan, acımasızca kanlı eylemlerine ne şekilde devam ettikleri, Danıştay saldmsı ile elde edemedikleri kaos ve anarşi ortamını Yargıtay saldmsı ve NATO saldmlarjyle^şmayı amaçladıklan görülmüştür.
Yine şüpheli Doğu PERİNÇEK ve grubundan ele geçirilen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org.Yaşar BÜYÜKANIT'm 2005 yılı içerisinde İzmir ve Balıkesir illerine gerçekleştireceği ziyaret ve alınacak güvenlik önlemleri planlarının hangi maksatla temin edildiği ve bulundurulduğu anlaşılmış değildir. Bir Siyasi Parti Başkanı ya da mensupları bir kuvvet komutanımızı hangi maksatla takip etmektedirler? Aynı parti merkezden ele geçirilen diğer krokilerle birlikte bu husus düşünüldüğünde akıllara örgütün dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org.Yaşar BÜYÜKANIT'a da suikast hazırlığında olduğu gibi korkunç ve canice planlarından başka bir şey gelmemektedir.
Şüpheli İlhan SELÇUK'un 07.02.2008 tarihinde İ.YILDIZ ile yaptığı telefon görüşmesinde;
İ.SELÇUK: "Şimdi yalnız 2 tane şey var, eğer kapatma davası açılırsa" "birde üstüne ekonomik kriz gelirse, Türkiye biraz karışırsa belki bi umutlar doğabilir, yani" ,
İ.YILDIZ : "Yoksa bu devam eder"
İ.SELÇUK' un "Çünkü normal yollardan bunları mümkün değil yanf' şeklinde konuşması olmuştur.
İlhan SELÇUK 08.02.2008 tarihli görüşmesinde;
İlhan SELÇUK: "Şöyle olacak galiba anayasa mahkemesi son olarak kendisini tasfiye edilmeden bu akp hakkında partinin kapatılması kararını verirse o zaman ortalık büsbütün birbirine karışır" demektedir.
10.02.2008 tarihinde İlhan SELÇUK ile İ. YILDIZ' la yaptığı görüşmede:
İ.SELÇUK: "...işte başyazıyı yazdık?' "Biraz düşündüm Amerikaya fazla mı devreye soktum diye başyazıda ama artık bugün Hürriyet i gördün her aide" "Yani bizide solladı keratalar" dediği,
İ.YILDIZ'm: "Abi bu işler böyle" ".. .böyle bir şey var yani büyük bir tepki var, yani bir kaosa gideceği bir korku var, ikinci Cumhuriyetçilerin bazılarıda mesala bakıyorsun değişiyorlar falan" "O anlamda Anayasa mahkemesi her aide bütün bunları dikkate alacaktır diye düşünüyorum abi" dediği,
İ.SELÇUK' un: "Anayasa, hı. Vallaha Anayasa Mahkemesi eğer radikal bir karar alırda siyasal iktidar partisini kapatırsa" "Türban bir yana Türkiye başka bir sürece girer.KAPATMASI DA GEREKİR BANA SORARSAN" "YANİ BAŞKA BİR ÇIKIŞ YOLU GÖRMÜYORUM.Ne olacak o zaman hemen başka bir parti kuracaklar iktidardakiler ama gayr-i meşru duruma düşmüş olacaklar" demektedir.
10.02.2008 tarihinde İlhan SELÇUK ile Gürbüz'ün yaptıkları telefon görüşmesinde;
"Yani ve bir nokta da bir Hakeme ihtiyaç duyulacak",
GÜBRÜZ' ün: "Oda Asker olacak" "KARADAYI diyor ki devamlı Askeri hırpalamak için hareket halendeler diyor" "Yanında bir şey gösterdi, TEMPO dergisinde bir şey çıkmış KARADAYI bu Ergenekoncuların başında filan diye" "...Bir yandan kendilerini garantiye almak istiyorlar" dediği görülmektedir. Bu şüpheli açısından ülkede kaos ortamının doğmasının sadece bir beklentiden ibaret olmadığı bunu sağlamak için örgütün işbölümü gereği üzerine düşeni yapma gayreti içinde bulunduğu aşağıda ilgili bölümde ayrıntısıyla açıklanacaktır.
Sonuç Olarak "ERGENEKON" terör örgütünün görünürde nihai tek hedefinin, bir anevvel ülkede darbe zemini oluşturmak, ülkenin karışmasını, kaosa sürüklenmesinin teminetmek, güvenliği zafiyete düşürmek ve böylelikle antidemokratik yollarla devlet yönetiminiele geçirmek olduğu anlaşılmaktadır. -'' n V
Bu amaç içinde yapılacak tüm faaliyetler sonunda cebir ve şiddet kullanmak suretiyle TCK'nun; 312. maddesindeki eylemlerin işlenmesi için, 313/1 maddesindeki, halkı hükümete karşı isyana tahrik fillerini de yoğun olarak işledikleri, bazı askeri görevlilerle darbe yapılmasına yönelik gizli görüşmeler yaptıklan, bir yandan devleti ele geçirip hem içeriden hem dışarıdan, amaçlarına ulaşmak için her yolu denemekte kararlı oldukları, bunun için ekonomik kriz çıkmasını dahi bekledikleri, sonuç olarak ERGENEKON terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirtilen Demokratik yollar dışında devleti ele geçirip kendi sistemlerini uygulamayı düşündükleri, demokratik olarak bu amaçlarını gerçekleştirme ihtimallerinin bulunmadığını bildiklerinden, TCK'nun 312. maddesindeki suçun işlenmesini uzun vadeli ve gizli amaçlan olarak belirledikleri ve bu amaçla Danıştay saldmsı öncesi ve sonrasındaki eylemleri planlayıp büyük bir ustalıkla gerçekleştirdikleri, eylemler sonrasında Türkiyede çeşitli olayların meydana geldiği, hükümet üyelerinin yuhalandığı ve oluşturulan atmosferde hükümetin yıkılması için uygun ortamın oluşturulduğu, faillerin yakalanmasıyla da eylemlerin teşebbüs aşamasında kaldığı anlaşılmaktadır.
Bu eylemden sonrada ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN illegal amaçlarından vazgeçmedikleri, Yine bahsedilen Milli Hükümetle ilgili Doğu PERİNÇEK ve İlhan SELÇUK tan el konulan belgelerde;
"Doğu PERİNÇEK Kuşatma Nerden ve Nasıl Yanlır 16 Kasım 2003" başlığı ile Milli Hükümetin kurulmasının anlatıldığı, "...Kuşatma iç cepheden ve Tayyip Erdoğan hükümetinin düşürülmesi ile yanlır... Tayyip Erdoğan hükümeti nasıl bertaraf edilebilir ve Milli Hükümet nasıl kurulabilir? Tayyip ERDOĞAN iktidan, Millet-Ordu işbirliği ile bertaraf edilebilir. Millet-Ordu işbirliği, hiçbir zaman saray darbesi anlamını taşımamaktadır. Millet-Ordu işbirliğinin unsurlan Milli Kuvvetler olarak adlandınlacaktır. Milli Kuvvetler şöyle sıralanabilir: Halk Hareketi, Milli Güçbirliği, Meclisteki milli Kuvvetler, Ulusal Medya (Ulusal Kanal vb),Türk Ordusu" şeklinde bilgilerin bulunduğu, bu konuda ne yapılması gerektiğinin yazıldığı tespit edilmiştir.
Belgelerden de anlaşıldığı üzere, mevcut "hükümetin düşürülmesi için" Türk Silahlı Kuvvetleri içersinde bir yapılanmaya gidilerek, "Milli Kuvvetler" in oluşturulması, bu şekilde hükümetin devrilmesinin planlandığı açıkça görülmektedir. Son olarak tutuklanan şüpheliler Şener ERUYGUR, Hasan Atilla UĞUR, ve Hurşit TOLON dan elde edilen Yakamoz, Ayışıgı, Eldiven, gibi örgütsel içerikli dokümanlarda darbenin nasıl yapılacağını sivil toplum kuruluşlannm Milli Güç Birliği çatısı altında çeşitli platformlarda birleştirip, amaçlanna uygun olarak yönlendirme çalışmalan yaptıklan. Ve ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN gizli yapılanmasında bulunan bazı şüphelilerin halkı ve Türk Ordusunu Kışkırtmak suretiyle hükümeti devirmeye yönelik darbe ortamı hazırlamaya gayret ettikleri. Tüm şüphelilerin aynı amaç etrafında toplandıklan örgüt çatısı içinde tek merkezden sevk ve idare suretiyle ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN amaçlannı gerçekleştirmeye çalıştıkları anlaşılmaktadır.
Örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri nde örgütlenmesi hem Dosyadaki resmi evraklardan, hemde telefon görüşmelerinden, anlaşıldığı. En alt kademeden üst kademelere kadar irtibat kurabilecek örgüt üyelerinin bulunduğu, Bu konudaki belgeler Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına gönderilmiştir.
6- ÖRGÜTÜN YAPISI, ÜYE SAYISI, ARAÇ GEREÇ BAKIMINDAN AMAÇ SUÇLARI İŞLEMEYE ELVERİŞLİLİĞİ:
Örgütün amaç suçlan işlemek açısından yapısı, üye sayısı ve araç-gereç bakımından yeterli elverişliliğe sahip olduğu ele geçen dökMâffll^&^nlatılan yapılanmanın pratikte
:<€V*t — -t—
gerçekleştirildiği, sivil toplum açılımının da yapıldığı, medya kuruluşlarını yönlendirebilecek güç ve tasarrufa sahip oldukları,
ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN üst kademesinde üniversiteleri yönlendirecek konumda insanların bulunduğu, Tüm sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayıp bu derneklerin üyesi dahi olmayın örgüt üyelerince gerçekleştirdiği ve planladığı eylemlerin niteliği, soruşturma sırasında ele geçirilen silah ve mühimmat ile tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır.
ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN yönetimindeki sivil toplum kuruluşulan yönetici ve üyelerinin birçok askeri görevli şahıslarla irtibatlarının bulunduğu anlaşılmaktadır.
Ele geçirilen patlayıcı maddeler, suikast silahlan, el bombalan ve silahlardan yeterli sayıda elemanının silahlı olduğu anlaşılmaktadır.
Örgütün birçok medya kuruluşu ve yayın organını kontrolü altına alarak yönlendirdiği, Bu alanda gizli ittifak yaparak gizli hakim güç olma konumuna ulaştığı.
Örgüt üyelerinin toplumdaki kariyerli konumlan sebebiyle kitlelere ulaşmada ve harekete geçirmede bu insanlann rolü ile sıradan insanlann etki alanlannm aynı olamıyacağı herkez tarafından bilinmektedir.
Sonuç olarak ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN hem eleman hem kadrolaşma hem devlete ait gizli bilgi ve belgelere rahatlıkla ulaşma, örgütün sahip olduğu çeşitli silahlar, ve silahlı üyeleri, örgütün en üst düzeydeki devlet görevlilerine suikast yaptırmak için suç işlemiş ve işlemeye meyilli bir çok insanı kısa sürede bulup bu tür insanlara hayali misyonlar yükleyip suç işlemeye teşvik edip gerektiğinde yüklü miktarlarda paralar taahhüt edip ülkeyi kaosa götürecek eylemler yaptırabildikleri, Danıştay Suikastı ve bazı ünlü kişilere yapılacak suikastler için yapılan para tekliflerinin de dosyada delillendirildiği, Suikast yaptıracaklan kişilere yakında darbe yapacağız ceza evinde fazla kalmazsın, hemen biz seni çıkannz gibi vaadlerde bulunduklan anlaşılmıştır. Alparslan ARSLAN'ı da böyle bir ümitle suç işlemeye azmettirdikleri, bu konuda Alparslan ARSLAN'm Müebbet Hapis Cezası almasına rağmen halen çıkma ümidi olduğunu ve bu ümidinin kısa sürede gerçekleşeceğini ifadesinde beyan etmesi de örgütün hem darbe amaçlannı hemde butür eylem ve suikastlan rahatlıkla gerçekleştirebilecek deneyim ve birikime sahip olduğunu gösterdiği gibi yeterli eleman araç ve gereç ile bilgi ve kapasiteye sahip olduğunu göstermektedir.
7-ÖRGÜTÜN SİLAHLI BİR ÖRGÜT OLMASI
Yapılan operasyonlarda ERGENEKON terör örgütünün hem kuruluş yapısı gereği hem amaç ve faaliyet alanlan bakımından, hem de örgütün sivil unsurlannm oluşumu açısından silahlı bir örgüttür.
Yasa gereği silah taşıma yetkisine sahip olan asker, polis vb. örgüt üyelerinin ruhsatlı silahlannm örgütün amaçlannı gerçekleştirme amacıyla edindiklerinden sözedilemeyeceğinden örgütün silahlı örgüt olarak kabul edilmesinde bu kişilerin ruhsatlı silahlan dikkate alınmamıştır.
Ancak bu kişilerin ruhsatlı silah edinme imkanlanna karşın sahip olduklan ruhsatsız silah ve mühimmat ile diğer örgüt üyelerinde ele geçen çok çeşitli silah ve mühimmat örgütün silahlı bir terör örgütü olması açısından yeterli bir delildir.
ERGENEKON terör örgütünün hücre yapılanmalannda ele geçirilen patlayıcımaddelerin miktan göz önüne alındığında bu miktarda patlayıcı maddelerin legal amaçlarlabulundurulmasının mümkün bulunmadığı, yada idida edildiği gibi çöpükten alınacak kadar azolmadığı, miktar olarak ERGENEKON terör örgütünün amaç ve faaliyetlerinde kullanmayayetecek kadar bomba ve patlayıcı madde ile ^bunkınn. mühimmatının bulunduğugörülmektedir. /':\ • -- \*,
V
73 ,
Suikast silahı olarak bilinen dürbünlü KANAS uzun menzilli nişancı tüfeğinin de örgütte bulunması, örgütün belgelerinde yer alan "gerektiğinde suikast yoluna" başvurulması amacıyla da tamamıyla örtüşmektedir.
Yine bununla ilgili olarak şüpheli Vatan BÖLÜKBAŞOĞLU'nun TİT adına hareket ettiğini ve bu amaçla suikast yapmak için yaşı küçük kişilere tekliflerde bulunduğu, Emin Caner YİĞİT'te "ölüm allahın emri emir kuluyuz. TİT" yazılı üzerinde silah bulunan Türk bayrağı resminin çıktığı, geçmişte Semih Tufan GULALTAY mda TİT örgütü adına, Akın BİRDALa suikast eylemini gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.
Yapılan aramalar neticesinde Şüphelilerden:
(39) adet el bombası,
(2) adet içi boşaltılmış el bombası,(11) kg C-3 patlayıcı,
(1160) gr tahrip kalıbı, (1) adet gaz bombası, (10) adet fünye, (5) adet işaret fişeği,
(3) adet sis bombası,(21) adet TNT kalıbı,(1) adet yangın bombası,(84) adet kapsül,
(24) adet ateşleme çakmağı,
(50) metre infilak fitili,
(35) adet çeşitli boylarda infilak fitili,
(1) adet eğitim bombası,
(2) adet demir çubuk içerisinde patlayıcı, 18 gr Emolite marka patlayıcı,
13 cm uzunluğunda infilak kapsülü için irtibattık fitili,
(3) adet GOLDEN ibareli plastik tüp içerisinde hidrolik asit,
(3) adet uzun namlulu tüfek,
(4) adet ruhsatsız av tüfeği, (21) adet ruhsatsız tabanca, (3) adet kuru sıkı tabanca, (34) adet şarjör,
(1074) adet dolu fişek, (73) adet av fişeği,
(1) adet susturucu,
(2) adet içi boşaltılmış havan mermisi, (9) adet içi boşaltılmış uçaksavar mermisi, (2) adet kasatura,
Saniyeli fitil, çok sayıda demir bilye, bomba yapımında kullanılan malzemeler, telsiz ve 7 adet bıçak, 3 adet muşta ele geçirilmiştir.
8-SİLAHLI ÖRGÜT MENSUPLARI VE EYLEM (TETİKÇİ) GRUPLARI:
Örgüt üyelerinden Abdullah ARAPOĞULLARI, Abdulmuttalip TONÇER, Ali KUTLU, Coşkun ÇALIK, Emin Caner YİĞİT, Erol ÖLMEZ, Kahraman ŞAHİN, Muhammet YÜCE, Murat ÇAĞLAR, Özer KORKMAZ, SaJpiîfc*£ŞZLEVİDZE, Selim AKKURT,
Vatan BÖLÜKBAŞOĞLU'nun örgütün silahlı tetifeçı.gruptegftBa yer aldıkları,
f • *.^-

i
Şüphelilerden Oktay YILDIRIM, Mehmet DEMİRTAŞ, Muzaffer ŞENOCAK ve Fikret EMEK'in örgüte ait bomba ve silahlan gizledikleri,
Şüphelilerden Arnavut Sami (Kod) Sami HOŞTAN, Emin Caner YİĞİT, Tanju OKAN, Hüseyin Gazi OĞUZ, Mahir Cayan GÜNGÖR, Aydın GERGİN, Yusuf TUNCER, Yusuf GÖRÜM, Asim DEMİR, Ergün POYRAZ, Muhammet YÜCEvedat YENERER, Hayrettin ERTEKİN'in ruhsatsız silah sahibi olduklan, şüpheliler İlhan SELÇUK, Tuncay HACIBEKTAŞOĞLU, Hayrettin ERTEKİN, Fikret EMEK'in ruhsatsız av tüfeği sahibi olduklan ve ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ'nün silahlı üyeleri olduklan, şüphelilerden Oktay YILDIRIM, Fikret EMEK, Yaşar ARSLANKÖYLÜ ve Hayrettin ERTEKİN' in bıçak, muşta, kılıç, pala ve benzeri silahlara sahip olduklan dosyada mevcut arama ve elkoyma tutanklan ile ekspertiz raporlanndan anlaşılmaktadır.
9- ÖRGÜTLENME EYLEM VE FAALİYET ALANLARI
Örgüt belgeleri ve elde edilen delilerden, ERGENEKON terör örgütünün değişik alanlarda örgütlenmek ve taban oluşturmak için faaliytelerde bulunduğu, örgütlenmeye masonik Bilderberg örgütü, Alman Nazi örgütlenişi, İngiliz İstihbaratının örtülü örgütlenme modelleri ve bazı Avrupa ülkelerinin sivil toplum örgütlenişleri ile Doğu kaynaklı bazı istihbarat ve siyasal örgütlenmelerinin kaynaklık ettiği belirtilmiş, buna göre yapılan örgütlenmenin tespit edilen faaliyetleri,
A-Yurt İçi Ve Yurt Dışı Örgütlenmeye Yönelik Faaliyetler
1- Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızarak örgütlenme faaliyetleri,
2- Devlet içine sızarak yapılanma ve örgütlenme faaliyetleri,
3- Tüm Sivil Toplum Kuruluşlan içinde örgütlenip, gizlice yönetme ve yapılanma faaliyetleri,
4- Medya ve yayın organlarının kontrol altına alınıp hakim güç olma faaliyetleri,
5- Kontrol altındaki medya kuruluşlanyla dezenformasyon amaçlı faaliyetler,
6- Terör örgütü kurup yönetme ve terör örgütleriyle işbirliği yapılması faaliyetleri,
7- Sendikalar ve işçi örgütlerini tek merkezden yönetme faaliyetleri,
8- Üniversitelerde gençlik teşkilatlanyla örgütlenme faaliyetleri,
9- Tüm kamu personeli ile siyasi kişiler hakkında istihbarat toplama faaliyetleri,
10- Sistemle banşık olmayanlann örgüte alınması,11 - İllegal kişileri örgüte alıp kullanma,
B-Örgüte Gelir Getirici İllegal Faaliyetler
1 - Mafyanın konrol altına alınması faaliyetleri,
2- Uyuşturucu ticaretinin kontrol altına alınması faaliyetleri,
3- Kamu ve hazine arazilerinin illegal olarak satılması,
4- Bankalardan hackerler yoluyla para çalma,
5- Kimyasal silah üretim ve ticareti,
6- Hava kargo ticareti (kara para aklamak için)
7- Naylon dini içerikli vakıflar kurulması,
8- Naylon şirketler kurulması,
9- İnsan kaçakçılığı ticareti
10- Sivil toplum kuruluşlan vasıtasıyla yardım toplama faaliyetleri. C-Elde Edilecek İllegal Gelirlerin Aklanması
4-
1- Ticari şirketler kurulması
2- Holdingler kurulması, if)t*sS*s:&s*^
3- Bankalar kurulması, J^l ^^\\ İlaç kimya sanayi kurulması (nb^sMahlapB4re"t^\çin)
^-3SŞ-J5?Î
5-6-7-8-
Faaliyetier
1-2-dezenformasyon faaliyetleri,
Özel güvenlik şirketlerinin kurulması,
Hazine arazileri üzerinde yeni organize sanayi alanları,
Yeni toplu konut alanlarının oluşturulmasından rant elde etmek,
Kargo ve taşımacılık şirketleri kurulması,
Yönelik
D-Amaçlarına Ulaşmak İçin Silahlanma ve Şiddet Eylemlerine
Terör örgütü kurulup yönetilmesine ilişkin faaliyetleri,
Çeşitli yollarla psikolojik harp yöntemlerinin kullanılması yoluyla
3-
faaliyteleri,
4-
5-6-
7-
Darbe zemini için ülkede kaos ortamı oluşturup etnik çatışma çıkarma
Siyasileri dize getirmek için suikast yapılması faaliyetleri, Suikastler ve provokasyonlar için silahlanma faaliyetleri, Suikastler için hücre yapılanması şeklinde timler oluşturulması, Devlete ait gizli belgeleri elde edip ERGENEKON terör örgütünün amaçlarına uygun olarak kullanılması eylem ve faaliyetleri,
8- ERGENEKON terör örgütünün amaçlan arasında bulunan bilginin paraya dönüşebilmesi amacıyla yapılan istihbarat ve bilgi toplama faaliyetleri,
9- Kurulan özel güvenlik şirketlerinin bu amaçla(istihbarat) kullanılması faaliyetleri,
Kurulan dernek ve vakıftan istahbarat elde etmede kullanma faaliyetleri, Kurulan derneklerin toplumsal olaylarda ve provokasyonlarda kullanılması
10-11-faaliyetleri, 12-
Dernek üyelerini silahlandınp, silahlı eğtim verme faaliyetleri, Olarak tespit edildiği, bu faaliyetlerin tümünün örgütsel içerikli dokümanlarda yazılı olduğu ve bu yazılı kararlann tamamının uygulamaya geçirilip eyleme dönüştürüldüğü anlaşılmaktadır.
E-Belirtilen Faaliyetlerle Alakalı Örgütsel Doküman ve Deliler
Yukanda belirtilen eylem ve faaliyet alanlan tamamen ERGENEKON terör örgütünün yapılnaması ve yönetilmesine ilişkin olarak hazırlanıp uygulamaya konulan belgelerden ortaya çıkınlan faaliyetler olup, belgelerdeki birçok hedef alanda ERGENEKON terör örgütünün örgütlenmesini ciddi bir şekilde oluşturulmuştur.
Şüpheliler (Zafer kod)Muzaffer TEKİN, Soruşturma aşamasında ölen Kuddusi OKKIR ve Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK'ten elde edilen, "Devletin Yeniden Yapılanması" dokümanında, ERGENEKON terör örgütünün almış olduğu ilke ve prensip kararlanmn teorik olarak pratiğe geçiririlmesi ve kusursuz olarak örgütlenmenin her alanda yapılabilmesi için uygulanacak süreçler ve stratejileri açıkça anlattığı, bu belgenin sadece bu üç şüpheli de bulunması da ERGENEKON terör örgütünün gizli yapılanma süreçlerini sadece örgütün üst düzey yöneticileri eli ile yürüttüğünü, alt düzey örgüt üyelerine bu konulann tamanmm anlatılmayıp, yeri ve zamanı geldikçe örgütlenmeye parelel olarak anlatılmaktadır. F-Devletin Yeniden Yapılanması
"Devletin Yeniden Yapılanması" isimli örgüt belgesinin içinde "Çalışmanın amaç ve kapsamı" başlığı altında, yeni bir teşkilat yapısı oluşturma ve uygulamalann temel hareket noktalanm oluşturacak, "tam bağımsız milli devleti yeniden yapılandırmak" alt başlığı içeriğinde; bu amacı gerçekleştirmeye yönelik yapılanma ve süreçlerin aynntılı anlatılmaktadır.
'•''Yapılanma (1)" başlığı adı altında;
".. .Biz toprak üstünde yürürken ve hatta jtğîîah^â£Uqrı arasında onun meyvesini yerken dahi o ağacın var olmasını sağlayan elmafağacının mk04ni asla göremeyiz. Kökleri
"* \
t>y
// .... --
mjp
w£ki w
/U' ' '■ .-^
görmek ister ve toprağı kazıp kökleri açığa çıkarırsak, artık elma ağacı yoktur. Geride kuru dallardan oluşan bir odun yığını kalır.
Henüz yolun başlangıcında olan bizler, sahip olduğumuz imkânları bir elma çekirdeği olarak algılamalıyız. ..Doğru tanımlanmış amaç (Ne), Doğru gerekçeler (Neden), doğru sistem (Nasıl), doğru mekânlar (Nerede), doğru zamanlama (Ne zaman), doğru kadrolar (Kimlerle) ve sabırla geçecek doğru süreçler... Bu zincirin tüm halkalarının bilgi ve bilincinde olmak 'Yapılanma Modelimizin' temel felsefesi olmalıdır.
Bu amaçla; Yapılanmamızı 'Görünenler' ve 'Görünmeyenler' olarak kurmalıyız. (TEŞKİLAT) Teşkilatı yapılanmanın 'Görünenler' kısmı, yani ağacımızın dalları, yaprakları, meyveler ve yapılanmanın 'Görünmeyenler' kısmı, yani ağacın kökleri ise, teşkilata lojistik destek sağlayacak olan ticari, teknolojik, eğitimsel, kolluk kuvvetler, vs yapılanmaları olmalıdır.
Teşkilat, bir sivil toplum kuruluşu olarak DERNEK ve şubeleri şeklinde örgütlenmesinin yanı sıra, "Bir Dev Holdingin Bayilik Ağları" şeklinde veya diğer bir anlatımla, 'Ticarethaneler zinciri' veya Kobi 'lerin Güç Birliği' şeklinde yapılandırılmalıdır.
'DERNEK' genişleyen şubeler yapısı ile büyük bir vitrin olarak buzdağının üst, "Ticari ve Sosyal Yapılanma" ise buzdağının altı olmalıdır. DERNEĞE bağlı üyeler ile Ticarethaneler arasında organik görev bağları kurulmalı ve Dernek üyeleri sosyal ve ticari faaliyetlerle sürekli canlı tutulmalıdır. Üyelerinin ticari ve sosyal faaliyetlerle refah seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanırken, sosyal faaliyetlerle de özellikler gençlerde "Ulus Devlet" olma bilinci ve sorumluluğu yaratılmalıdır.
Görünmeyen yapılanmamızı 'Planlama ve Yürütme Grubu' ve ona bağlı 'Alt Birimler' olarak tesis etmeliyiz. Bunları gerçekleştirmek için iç tüzüğümüzü, ödül ve ceza sistemlerimizi oluşturmalıyız. " Şeklinde açıklanmaktadır.
"Yapılanma (2)" başlığı altında,
"Planlama ve Yürütme Kurulu" alt başlığı içeriğinde kısaca; "PYK teşkilatın en üst birimidir. PYK Devletin ve milletin bekası Yurt içinde ve Yurt dışında milli hakların ve menfaatlerin savunulması ve korunması ulusal devlet anlayışı içerisinde kısa, orta ve uzun vadeli devlet politikalarının belirlenmesi, ...için devletin yeniden yapılanmasını temin amaçlı örgütlenme ve eylem faaliyetlerinden sorumlu birimdir. ",
"Yapılanma (3)" başlığı altında,
"Yapılanmanın Temel FelsefesF alt başlığı içeriğinde kısaca; "dinamikleri bilinmeyen bir işin stratejileri kurulamaz bu nedenle tüm uygulamalarımızda ülkemiz genelinde sosyal ekonomik, askeri, teknolojik ve tüm diğer yapılarımızın temel dinamiklerini detayları ile bilmek ve bu bilgilere sahip olabilmek içinde derinden izlemek şeması içerisinde olmak zorundayız. Bu yüzden yapılanmamızı tümden gelen değil tümevarım sistem içerisinde kurmalıyız.
PYK üye sayısı (?) dir. Üye sayısı artırılamaz. Üyeler değiştirilemez. Vefat halinde yeni üye oybirliği ile seçilir. Kabul töreninde ritüel uygulanır, ihanet ve ayrılmak ancak hakka teslimiyet ile olur.
PYK'nun alt birimleri vardır. Alt Kurul (AK), Başkan ve Alt Birim Temsilcilerinden oluşur. Yapılanma "Sac Ayağı Diyalogu" şeklinde olur. Yani kendi alt birimleri 3 kişiden oluşan 21 temsilciden oluşur. Alt birimler uygun sayıda danışman ile çalışırlar.
Her alt birimin kendi konularında fikir üreten 3 kişilik grupları vardır. Öneri haline gelen fikirler temsilcileri aracılığı ile PYK sunulur. (?)+21 isimleri kesinlikle gizlidir ve deklere edilmez. Kod isim kullanırlar, toplu seyahat etmezler. Toplantıları gizlidir. (Diğer gerekenler...) " şeklinde olduğu,
" Yapılanma (4) " başlığı altında, ^„.
Alt Birimler ve görev tanımlan: ^^**~T"5>*\
/ ° "*-*\_______ .
.V&r
Genel Sekretarya / dokümantasyon ve arşivleme / Toplum Bilim danışmanı ( İstatistik, demografik yorumlar, prodüktivite)
Ticari ve Sanayi Faaliyetlerden sorumlu Birim
Ekonomi/ Finans (Makro ekonomi ve dış ekonomik ilişkiler) Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Hukuk Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Hakla ilişkiler ve Medya Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Siyasi Faaliyetlerden (Hükümeti ve muhalefeti İzlemeden) sorumlu Birim
Dış İlişkiler ve Türk Devletleri ile ve Avrupa Birliği ilişkilerden sorumlu birim
Teşkilat ve Örgütlenme Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Eğitim Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Teknoloji Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Kültür ve Sanat Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Halkla ilişkiler ve Turizm Faaliyetlerinden sorumlu birim
Çevre Orman ve Tarım Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Milli savunma /Askeri Güçlerimizle ilintili Faaliyetlerden sorumlu Birim
içişleri Emniyet ve istihbarat Faaliyetlerden sorumlu Birim
Kolluk Faaliyetlerinden sorumlu Birim
Enerji ve doğal kaynaklar Faaliyetlerinden sorumlu birim
Spor ve Gençlik faaliyetlerinden sorumlu birim
Sağlık Faaliyetlerinden sorumlu birim
Planlama Strateji ve Proje Geliştirme faaliyetlerinden sorulu birim
Diyanet ve Dini teşkilat faaliyetlerinden sorumlu birim şeklinde düzenlenmiştir.
"Süreçler (1)" başlığı altında ve "1. ön hazırlık süreci" alt başlığı içeriğinde; "planlama ve yürütme kurulu oluşturmak, amaçta birliği sağlamak, finansman yaratmak, çalışma mekanlarını oluşturmak, sekreterya oluşturmak, uzman kadrolar oluşturmak, örtülü ödenek sistemini kurmak, şirketler kurmak, gizlilik mekanizmasını tesis etmeK\
"Süreçler (2)" başlığı altında ve "2. planlama süreci" alt başlığı içeriğinde; "Kısa, Orta ve uzun vadeli hedefleri belirlemek;
1- Milli şeceremizden gelen potansiyelimizin "Ulus Devlet" ruhunun korumasıve bu ruhun toplumdan yeni bir değer olarak yükselmesini bağlama amacı ile kültür ve felsefe çalışmalarını planlamak.
2- Eş zamanlı yurt içi ve yurt dışı örgütlenme planları yapmak.
3- Muhasara stratejileri ve politikaları geliştirmek, " şeklinde içeriğin bulunduğu,^Süreçler (3)" başlığı altında, "Hedefler paralelinde çalışma planları yapmak" alt
başlığı içeriğinde; " stratejik potansiyeller planlaması, Medya planlaması ,Teknoloji arge planlaması, Kobilerin planlanması, Propaganda planlaması, Alternatif hükümet planlaması, Medya kontrol planlaması, istihbarat planlaması, Kolluk kuvvetlerinin yapılandırılması vs " şeklinde olduğu,
'■'■Süreçler (4)" başlığı altında, "3. Pilot uygulamaları sürecF alt başlığı içerisinde; "/- Hedefler çerçevesinde örgüt yapısını oluşturmak 2- örgütün mekansal yapılanmalarını sağlamak, 3-örgüt eylemcilerinin korunmasını sağlayacak mekanizmaları kurmak, 4-Haberleşme kontrol ve lojistik alt yapısını kurmak, 5-Kırılmaz bilgi bankası ve bilgi dağıtım ağını kurmak şeklinde olduğu,
'■'■Süreçler (5)" başlığı altında;
"Mevcut devlet işleyişinin analizi yapmak, mevcut kadrolara alternatif adaylar
belirlemek ve eğitmek, sızma stratejileri geliştirmek
Yargı -^---»i
Emniyet t >'", *■
fi*
Eğitim
Sağlık
istihbarat
Ordu
Sivil yeraltı örgütleri (mafya)
Sivil toplum örgütleri ve meslek odaları, kooperatifler ve birlikler
Medya
Camiler ve tarikatlar Denetleme mekanizmaları oluşturmak", "Süreçler (6)"başlığı altında, "Deneme Süreci" alt başlığı içerisinde;
"1-Uygulanacak sistemlerin aksayan yönlerini belirleme ve düzeltme çalışmaları yapmak, 2-Sistemin yurt içi ve yurt dışı açılım uygulamalarını başlatmak?' şeklinde bilgiler olduğu,
"Süreçler (7)" başlığı altında,
"Uygulama sürecf alt başlığı içerisinde,
"1-Siyasi taban oluşturmak,
2-Bir siyasi parti oluşturmak veya seçmek,
3-Siyasi tanıtım faaliyetlerinde bulunmak
4-Seçimlere hazırlanmak
5-İktidar olmak" şeklinde yapılanma anlatılmaktadır.
"Projeler" başlığı altında, "Yapılanmanın kısa sürede tabana yayılması ve toplumsal iletişimin çağdaş olanaklarla kurulabilmesi ve sistemin finansal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 18 projenin düşünüldüğü bunlardan en ilgincinin de 18 maddede belirtilen Toplum mühendisliği projesi", olduğu,
"Düşünceler/Yorumlar" başlığı altında, kurulacak olan teşkilatın yapacaklarının, 21 madde halinde belirtildiği, bu belgenin de şüpheli Doğu PERINÇEK'in ve Tuncay GÜNEY den elde edilen "Devletin Yeniden Yapılandırılması" isimli belgelerin madde olarak ve içerik olarak uygalanmasma yönelik pratik örgütlenmeyi esas aldığı açıkça anlaşılmaktadır.
Bu belgeninde ERGENEKON-LOBİ dokümanının günlük hayatta uygulanmasına yönelik eylem ve fiiller ile örgütün tabana yaılması için yapılması gereken sosyal kültürel ve toplumsal faaliyetlerin nasıl yapılacağını ve uygulamaya nasıl geçirileceğini tespit edip bu doğrultuda şüpheliler ZAFER (kod) Muzaffer TEKİN ve MİLLİ IRGAT(KOD) Soruşturma aşamasında ölen Kuddusi OKKIR'm çalışmalarından ve örgütlenme çabası içindeki vakıf, dernek, kobi, ile diğer faaliyetlerinden anlaşılmaktadır, belge sadece MİLLİ IRGAT(KOD) Soruşturma aşamasında ölen Kuddusi OKKIR, ZAFER (kod) Muzaffer TEKİN ve Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK'de bulanması belgenin gizliliği ve önemini ortaya koymaktadır. Bu iki şüphelinin de iki belgede belirtilen gizli amaçlar için gizli ve açık olarak örgütlenip eylem planlarını uygulamaya koymak amacıyla örgütün lideri olarak yürüttükleri faaliyetlerle gerçekleştirmeye çalıştıkları anlaşılmaktadır.
"LOBİ" isimli dokümanın,
"3). Politika'^ başlıklı bölümde
"Sivil toplum örgütlerinin ulusal çıkarlara uygun tepkisel eylemlerde bulunması sağlanacak ve kitlesel tepkiler organize edilerek kontrolde tutulması sağlanacak.
işlev ve misyonunu tamamlamış çeşitli işçi sendikalarının, sivil toplum örgütlerindenetkilenmeleri sağlanarak, mevcut sendikaların tepkisel ve kitlesel eylemleri, endirektmetodlarla yönlendirilmesi sağlanacak. "** ";
Lobi, prensip olarak hiçbir zaman doğrudan doğruya toplumsal eylemler içinde yer almamalı, oluşturacağı sivil toplum kuruluşlarının etkinlik ve eylemler düzenlemesini organize ve kontrol eden güçlü bir mekanizma olarak kalmalıdır. Anı şekilde ticari ve kültürel faaliyetlerde de doğrudan doğruya girişim ve etkinlikler içinde yer almamalıdır. Tüm faaliyet alanlarında organizasyon çatısı altında oluşturduğu kuruluş ve örgütlerini amaçları doğrultusunda harekete geçiren bir mekanizma olarak kalmaya özen göstermelidir. ",
"Yöntem" başlığı altında;
"Yukarıda da ifade edildiği üzere; Lobi prensip olarak hiçbir girişim ve eylemin içinde yer almamalı ve tümüyle yasal düzenleme içinde hareket etmeli, toplumsal prensiplere saygılı olmalı, Örnek bir sivil toplum kuruluşu olarak, siyasetten tümüyle uzak bir yapi olarak faaliyet göstermelidir. Merkez üyeleri dışındaki kadroları, ilişkide bulunacağı kişiler, kurum ve kuruluşlar Lobinin bağlı olduğu merkez hakkında bilgi sahibi olmamalıdırlar. Lobinin tüm çalışma ve faaliyetlerinde gizlilik prensiplerine sadık kalınmahdır." (Burada da legal bir oluşum gibi gösterilmeye çalışılan yapının aslında gizli ve farklı amaçlan bulunan bir oluşum olduğu, dış dünyada yapılan işlerle yaptıranların tamamen gizli el tarafından yaptırıldığı imajının verilmeye çalışılarak örgütün uzun süre deşifre olmaksızın faaliyetlerini sürdürmeyi amaçladıkları anlaşılmaktadır).
"Hedef" başlığı altında;
"Günümüz dünyasında tüm güçler ekonomik güçten kaynaklanan hareket ve yaptırım gücü elde edebilmektedir. Bu nedenle amaçlanan girişimlerin uygulanabilmesi ve sonuca ulaşılabilmesi için, ekonomik faaliyetler ön plânda tutulmalıdır. Lobi'nin amaçlarından saptırılamaması için, ekonomik olarak güçlü olabilmesi esastır.
Faaliyete geçirilmesi plânlanan Lobi, öncelikle ticari şirketler aracılığı ile ekonomik güç kazanmalı, ardından kuracağı vakıf ile de ekonomik gücünü arttırma çalışmalarına yönelmelidir.
Bilginin para kaynağına dönüşebilirliği gözden kaçırılmamalı, mevcut istihbarat birikimlerinden ekonomik güç elde edebilmek için yararlanılmalıdır.
Mevcut sendikaların yönetim kadrolarının ilişkiler ağı yeniden gözden geçirilmeli, siyasi ve ekonomik güç odaklarıyla ilintileri ele alınmalı, tabanları bu ilişkiler hakkında bilgilendirilerek, işçi kitleleri üzerindeki etkinlikleri kırılmalı ve güçleri zayıflatılmalıdır. Böylece geniş işçi kitlelerinin siyasi ve ekonomik güç odaklan üzerinde çıkar sağlama amaçlı, baskı unsuru olarak -suiistimal yoluyla- kullanılmaları önlenmelidir.
Ülke ekonomisini elinde tutan ve kişisel çıkarları adına ulusal çıkarları hiçe sayabilen, çok uluslu şirketler ile ortaklıkları olan güçlü holdinglerin faaliyetleri kontrol altına alınmalıdır. Bu türden holdinglerin faaliyet ve plânlamaları hakkında istihbarat sağlanmalı, engelleyici kontra önlemler üretilmeli ve uygulamaya konulmalıdır. Gereğinde bu holdinglerin ihtiyaçlanna cevap verecek ticari şirketler kurularak, müşterek ilişkiler geliştirilmeli ve işbirliği içinde olunmalıdır.
insan kaynaklarına dayalı ticari bir danışmanlık ve hizmet şirketi kurularak, güçlü ticari kuruluşlarda kadrolaşma sağlanabilmelidir. Yine aynı amaçla bir güvenlik şirketi kurularak, işadamlarının güvenliği sağlanabilmeli ve böylece her alanda kadrolaşma gerçekleştirilebilmelidir.
MAFIA grupları tümüyle yeniden gözden geçirilmeli, deneyimli mevcut grupların karşısında yeni ve güçlü bir grup oluşturularak, denetim ve kontrol altına alınmaları sağlanmalıdır.
Lobi, çalışmalarında Medya kuruluşları ile doğrudan temasta bulunmamaya azami özen gösterilmelidir. Daha çok organizasyonun şemsiyesi^ altında yer alacak sivil toplum Örgütleri ile vakıfların faaliyetleri doğrultusunda kqntdk"kurdumlması sağlanmalıdır",
"Finans" başlığı altında
"Lobi'nin faaliyetlerinin fınansı başlangıç noktasında Ergenekon tarafından karşılanmalıdır. Ancak, organizasyon ilk ticari şirketini kurup faaliyete geçirmesinin ardından fınansal desteğe son verilmeli ve örgütün kendisine finans kaynakları oluşturması sağlanmalıdır.
TİCARİ ŞİRKET FAALİYETLERİ
Organizasyon, kısa süre içinde belirleyeceği alanlarda ardışık olarak ticari şirketler kurup yönetmeli ve giderek artan finanse kaynaklarına sahip olabilmelidir. Bu gelişmenin süratle sağlanabilmesi için, ticaret hukuku içinde yararlanılabilecek pek çok argüman mevcuttur. Başlangıçta kurdurulacak şirketlerin sürekliliği değil, finanse sağlaması dikkate alınarak hareket edilmelidir. Kalıcı ve alanında etkin güç olarak geliştirilecek şirket kuruluşları organizasyonlarına yeterli finanse kaynağına ulaşılmasının ardından yatırım gerçekleştirilmelidir. Bu yatırımlar sonucunda giderek organizasyona ait holdingler oluşturularak, uluslararası ticari faaliyet girişimlerine geçilebilecektir.
Finanse dünyasında yer alarak, ekonominin kontrol edilebilir düzeye erişmesi ise; holdinglerin faaliyetleri sonucu hedefe ulaşılmasını sağlayacaktır.
Örgütsel içerikli dokümanlardan açıkça belirtilidiği gibi,
Ergenekon, doğrudan kendi örgütüne bağlı holdingler ve bankaları süratle kurup ideolojiye uygun ekonomi/politik denge sağlayabilmelidir. Gerçek anlamda bir bağımsızlığa ulaşılması ve devamının sağlanabilmesi için, bu hedeflerin yaşama geçirilmesi şarttır. Bu yapılanma uygulama alanına sokulamadığında; para akışı, paranın yönlendirilişi, dış ticaret etkinliği, Türk Lirası'nın değeri, ekonomik güç dengeleri ve uluslararası finans örgütleri kontrol altına alınamayacaktır. Özetle; Ergenekon'un üretim tesislerine, ticari holdinglere ve bankalara ihtiyacı yardır. Hem de doğrudan ve mutlak sahibi olarak.
işte bu kaçınılmaz zorunluluk noktaları olan: Medya, Uluslararası Ticaret, Bankacılık alanlarında deneyimli, Kemalist ideolojiye uygun sivil personele ihtiyaç vardır. Yine aynı şekilde legal ve illegal oluşumlardan yararlanma zorunluluğu vardır", denilerek ERGENEKON terör örgütünün hangi yollardan gelir elde etmeyi planladığı açıkça anlaşılmaktadır.
Organizasyon amaçlarını en sağlıklı şekilde perdeleyecek olan kurumlar vakıflar olabilir.
"Fundamentalist faaliyetler doğrultusunda kurulan çeşitli vakıfların yurt içi ve yurt dışında halktan para toplayarak güçlenmesinin önüne geçilebilmesi için de aynı kulvarda kurulacak naylon bir vakıfla önlenebilmesi mümkün kılınacaktır. " Denilerek kurulacak dini görünümlü vakıflarla halktan para toplanması amaçlanmaktadır.
"İllegal İşler'' başlıklı bölümde ise;
"Türkiye silah üreten bir ülke durumunda olmadığından, jeo/stratejik açıdan kaçınılmaz olarak ve iradesi dışında zorunlu olarak uyuşturucu satışında köprü durumundadır. Uyuşturucu ticaretini denetim altına almalıdır. Türkiye'nin bir başka şansı da kimyasal silah üretimi olabilir. Çünkü bu alanda başarılı sonuçlar elde edebilecek insan kaynaklarına sahiptir, illegal işlerin en önemli sorunu, faaliyetlerin gizliliğidir. Bu alandaki faaliyetleri bilenlerin sayısı mümkün olabildiğince az olmalıdır.
Çok yüksek kâr sağlayan legal ticari faaliyet alanları arasında ilaç ve kimya sanayi en baş sıralarda yer alan sektörlerdir. Yine aynı şekilde hava kargo taşımacılığı çok önemli bir yer. işkal eder. Bu alandaki ticari faaliyetler, para aklanması için de çok uygun alanlardır. Denilerek ERGENEKON terör örgütünün nasıl kısa zamanda gelir elde edileceğinin yoları gösterilmektedir. Bu konuyla alakalı NBC silahların üretimi başlıklı örgütsel içerikli doküman ayrıntılı olarak hazırlanıp^ -ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNe gelir elde etmesi amacıyla sunulan belgede, kimyasal ve .biyolojik silahların üretim ve
-"• v"P.

satışından elde edilecek yüksek gelirlerle Türkiyedeki değil dünyadaki tüm terör örgütlerinin finanse ve kontrol edilebileceği belirtilmişve devemında Dünya Savaşı'ndan yenik ve perişan çıkan Almanya, çok kısa bir surede sanayileşmiş ve yeniden güçlü ülkeler arasında yer alabilmiş ise; bunu kimya sanayindeki üretimlerine borçludur. Özellikle uyuşturucu üretiminde olmazsa olmaz asitanhidrit üretiminde dünyanın tek üreticisi oluşu, sentetik uyuşturucuların yapımında kullanılan kimyasal maddelerin üretim ve satışından (legal ve illegal) elde edilen kârlar, günümüz Federal Almanya Cumhuriyeti ile tüm dünyada serbest dolaşımda olan Alman Mark'ını yaratmıştır", denilerek de kendilerine ömek aldıkları anlaşılmaktadır.
"Kaynak Yaratılması" başlıklı bölümde ise,
Daha önce söz ettiğimiz nedenlerden ötürü hükümetler istihbarat örgütlerine fınansal kaynak sağlamaktan hiç hoşlanmazlar. Bu nedenle istihbarat örgütleri fınansal kaynaklar, yaratmak zorundadırlar. Güçlü bir istihbarat örgütlenmesi, enformasyon toplanması, değerlendirilmesi, operasyonlar düzenlenebilmesi için istihbarat örgütlerinin çok güçlü fınansal desteğe ihtiyacı olduğu gibi, ekonomi/politiği kontrol edebilmesi için de fınans dünyasını kontrol altında tutabilmesi zorunludur.
Finansal kaynaklar yaratılabilmesi için, orta ve büyük ölçekli A.Ş: yapılanmasındaki şirketlerden yararlanılması, onların içine sızılması, elde edilecek banka işlemleri hesap ve şifre kodları ile yine uluslararası bankalar ile yurtdışındaki çeşitli ülke bankalarına sızdırılmış ajanlar aracılığı ile hesaplardan para aktarımları yapılmalıdır. Bu operasyonlar 2/3 gün içinde tamamlanmalıdır. Böylece hesaplarla kimin oynadığı anlaşılamaz. Bu işlemleri başarıyla ve çok basitçe çözümlemek mümkündür ve bu işlemler için "HACKERS" TANIMLAMASIYLA anılan pek çok bilgisayar hırsızı vardır. Bunlardan yararlanılmalıdır. denilmiş şüpheli Erkut ERSOY'un ERGENEKON terör örgütünün talimattan ve amaçlan doğrultusunda, Hackers grubu kurduğuve DSS adı altında bu konuda örgütlendiği, yine ERGENEKON terör örgütünün suikast hücre timi yaplanması içinde yer alan şüpheli Vatan BÖLÜKBAŞOĞLU'nun da kendi çevresinde Hackers gurubu oluşturup, bilgi hırsızlığı ve istihbarat toplama çalışmalan yaptığı anlaşılmıştır.
"Naylon Şirketler " başlığı adı altında;
"Liberal ekonomilerde doğal ticari işleyiş içinde her yeni günde pek çok şirket kurulmaktadır. Bunlar, çeşitli nedenler ya da illegal amaçlı kurulduklarından her yeni günde de kapanmakta, iflas başvurularında bulunmaktadırlar. Ticaret kuralları içinde doğal akışın böyle olduğu bir dünyada "Naylon Şirketler" kurulmalı, ithalat-ihracat, Temsilcilik, Dağıtım ve Pazarlama alanlarında faaliyet gösterilmeli, işlemler tamamlandıktan sonra, naylon şirketlerin kurulması , için kullanılan elemanlar ortadan kaldırılmalıdır. Elde edilen ekonomik girdiler, öz kaynak olarak örgütün kuracağı legal şirketlerde değerlendirilerek aklanmalıdır." Denilmiştir.
Şüpheli Veli KÜÇÜK'ün özel güvenlik şirketi işiyle uğraştığı hem telefon görüşmeleri hemde ajandasmdaki notlardan, halde, birçok ihale, ithalat ihracat, işlerini takip ettiği, kömür ticaretinden mazot ticaretine, komşu ülkelerden getirilecek hammaddelerden, şeker ticaretine kadar birçok işe el attığı ve bu işleri illegal olarak yürüttüğü, aynca yabancı bir firmayla Çimento fabrikası kurma işinide bizzat organize ettiği, yine telefon görüşmelerinden danışmanı olduğunu beyan ettiği bir şirket adına Şişli ve Levent civannda 30 milyon dolarlık gayrimenkul alım işlerini takip ettiği anlaşılmıştır.
"Ergenekon'un kuracağı legal ticari şirketler, deşifre olmadıkları sürece yaşatılmalı,geliştirilerek, güçlenmesi sağlanmalıdır. Böylece ekonomi kontrol altında tutulacak, paraakışları yönlendirilebilecektir" denilerek, ERGENEKON terör örgütünün gelir getirici herşeyi mubah saydığı anlaşılmaktadır. , - -
"Yurtdışından Kaynak Aktarımı" başlıklı bölümde;
"Çeşitli ülkelerdeki bankalara sızdırılacak bilgisayar hırsızlıklarından yararlanılarak, likit kaynak aktarımı yoluna gidilmelidir. Bu türden kaynak aktarımları operasyonları 48 saatte tamamlanmalıdır, operasyon sonrasında bankaların durumu tespit edebilmeleri için 5/6 gün gibi bir süre geçmektedir ki; bu süre operasyon sonrası için güvence sağlanabilmesi için de yeterli bir zamandır.
YURTDIŞI TİCARİ FAALİYETLER
Çeşitli ülkelerde kurulacak ticari şirketler, kullanılarak fınansal güç kazanımı yoluna gidilmelidir. Çeşjtli, ülkelerde görev yapmakta olan Askeri Ateşeler'den bu alanlarda da mutlaka gereği biçimde yararlanılmalıdır, denilmiş. Şüpheli Veli KÜÇÜK'ün bir çok yurt dışı şirketlerle ortaklık yaptığı, şüpheli Arnavut Sami (Kod) Sami HOŞTAN in yurt dışında şirketlerinin bulunduğu, yine şüpheli Drej Lakaplı şüpheli Ali YASAKında yurt dışında birçok şirketinin bulunduğu beyanlarından anlaşılmaktadır.
SPEKÜLA TİF KA YNAKLARDAN YARA TILMASI
Hazine arazileri kentleşme yörelerinde "gecekondu MAFİA'sı"na yıllardır kaynak sağlamaktadır. Oysa ki, bu kaynaktan siyasi otoritelerin "oy" çıkarına dayalı, MAFIA'nın rant sağlaması önlenebilmeliydi. Ancak, olmadı! Ergenekon, hazine arazilerinden bu anlamda değil ama, spekülatif kazanç anlamında yararlanarak kaynak yaratmalıdır. Ergenekon, hazine arazileri üzerinde yeni organize sanayi alanları ile yeni toplu konut alanlarının oluşturulmasından spekülatif kaynaklar yaratmalıdır.
Bu yollardan sağlanacak olan kaynaklar, konut ihtiyacı alanında kurulacak inşaat şirketi ile değerlendirilerek, sürekliliği olan kaynaklar yaratılabilecektir." denilmiş bu konuda şüpheli Veli KÜÇÜK'ün yabancı ortaklarıyla yaptığı görüşmelerde Özel İdare tarafından satışa çıkarılan arazileri farklı usullerle satın almaya çalıştığı yukarıda anlatılmıştır. Ayrıca örgütün uluslararası sorunlara yol açacak hırsızlık aaliyetlerini bile gerçekleştirme amacında olduğu görülmektedir
Yukarıda belirtilen örgütsel dokümanlardan açıkça anlaşıldığı gibi özet olarak ERGENEKON örgütünün bir özelliği de amaca gitmek için heryolu mubah kılmasıdır. Hırsızlık, arazi mafyası, uluslararası bankalardan hackerler yoluyla çekilecek yüklü miktarlardaki paralar (banka hırsızlığı), uyuşturucu madde ticareti, kimyasal silah ticareti, kara para aklama, insan ticareti, gibi gelir kaynaklan elde etmek amaçlar arasındadır.
10-ÖRGÜTÜN ORGANİK ve TEMEL YAPISI,
Soruşturma kapsamında ele geçirilen dokümanlardan ERGENEKON terör örgütünün, ERGENEKON Başkanlığına bağlı olarak, iki ana yapılanma şeklinde örgütlendiği anlaşılmaktadır.
-YURT İÇİ YAPILANMASI,
- YURT DIŞI YAPILANMASI
ERGENEKON terör örgütünün yurt içi yapılanması da, 1-ASKERİ YAPILANMA 2-DEVLET KURUMLARINDA YAPILANMA 3-SİVİL YAPILANMA
4-MAFYA YAPILANMASI
5-TERÖR ÖRGÜTÜ YAPILANMASI, şeklinde beş ana bölümden oluştuğu örgütsel dokümanlardan anlaşılmıştır.
A-YURT İÇİ YAPILANMASI
Şüpheliler Soruşturma aşamasında ölen ,,Kuddust OKKtR, Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK ve (Zafer kod)Muzaffer TEKİN' den elde edilen "Devletin Yeniden Yapılanması"
^0=^ ^y^"^ ■■:, nSCrW^7
dokümanında, "Çalışmanın amaç ve kapsamı" başlığı altında, YENİ BİR TEŞKİLAT YAPISI OLUŞTURMA VE UYGULAMALARIN TEMEL HAREKET NOKTALARINI OLUŞTURACAK, "Tam bağımsız milli devleti yeniden yapılandırmak" alt başlığı içeriğinde; bu amacı gerçekleştirmeye yönelik yapılanma ve süreçlerin ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Bu husus yukarıda örgütün amaçlarının anlatıldığı bölümde "devletin yeniden yapılanması başlığı altında anlatıldığı için tekrar olmaması açısından burada tekrarlanmamıştır.
a- Askeri Gizli Yapılanma
l)İstihbarat Dairesi,
2)Operasyon Dairesi,
3)Analiz ve Değerlendirme Dairesi,
4)Örgüt İçi Araştırma Dairesi (Sözde Komutanlıkları)
b-Devlet İçinde Gizli Yapılanma
1- Yargı yapılanması,
2-Mit yapılanması,
3-Emniyet yapılanması,
4-Üniversite yapılanması,
5-Devlet kurumlan yapılanması olarak gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.
c-Sivil Yapılanma
1-Teori Tasarım ve Planlama Daire Başkanlığı, bu birimde örgütün sivil yapılanmasının temellerini oluşturan LOBİ-ERGENEKON dokümanmdaki prensiplerin uygulanmasını ve kontrolünü sağlamaktadır.
2-Finansman Daire Başkanlığı, bünyesinde bulunduğu ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNE gelir temin edilmesi için oluşturulan birimdir. Bu birim dokümanlardaki prensip kararlarına göre örgüte gelir getirici her türlü işin yapılmasını organize etmektedir.
3-Sivil Toplum Kuruluşları Yapılanması, ERGENEKON terör örgütünün bünyesinde kurulan sivil toplum örgütleri Kuvvayı Milliye, Milli Güç Birliği, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği ve çeşitli platformlar), ele geçirilen örgütsel içerikli dokümanlarda açıkça sivil toplum kuruluşlarının istihbarat amaçlı ve toplumsal eylemlerde baskı ve sindirme amaçlı olarak kullanılacağı açıkça belirtilmiştir. Ayrıca bu derneklerin amacının toplumdaki milli duygulan kullanmak suretiyle devletin işgal altında olduğunu iddia edip milli müCDele yıllanndaki gibi düzensiz ordu şeklinde küçük küçük silahlı gruplar oluşturup bunlara sansasyonel eylemler yaptmp akabinde yapılacak darbeden sonra bu kişilere çeşitli makam ve mevkiler vaat ettikleri anlaşılmıştır.
4-Medya ve İletişim Yapılanması, Ulusal Kanal, Cumhuriyet Gazetesi, Aydınlık dergisi ve bağlı birleşik kuruluşlar ile diğer medya organlan içerisine sızdmlmış örgüt üyeleri vasıtasıyla bu kuruluşlan da yönlendirmek ve tek merkezden yönetilmesini sağlamak. Doğu PERİNÇEK'in yazdığı yazıyı birçok medya kuruluşuna gönderip yayınlattırması gibi,
5-Özel Güvenlik Şirketleri
d-Mafya Yapılanması
Şüpheli Veli KÜÇÜK, Ümit OĞUZTAN^M^i Zekeriya ÖZTÜRK'ten elde edilen "MAFİANIN Yeniden Yapdanması(reo^WizasyGİı^:dokümanma göre "Yurt içi
SI f- .-"""'.î""--., *''** . v iî . ■/,—-^\ "^ v
84i
' '1
l^^tij?1 rtV^-^7
vMr;
mafya örgütlerinin örgüt tarafından yönetilip kontrol altına alınması ve yurt dışı mafya örgütleriyle de entegrasyonun sağlanması" benimsenmiş ve bu doğrultuda mevcut yapılanma içinde Arnavut Sami (kod) Sami HOŞTAN, REİS (kod) Sedat PEKER, Semih Tufan GÜLALTAY ve Osman YILDIRIM gibi kişilerin yer aldığı, bu kişiler vasıtasıyla hem yasa dışı işler yapılması suretiyle ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ'ne gelir temin edildiği, hem de örgütün amacına yönelik bazı eylemleri mafya yapılanması içinde yer alan sabıkalı ve suç işlemeyi meslek edinmiş kişilere yaptınlarak örgütün deşifresine engel olunduğu tespit edilmiştir.
e-Terör (Naylon) Örgütü Yapılanması
ERGENEKON dokümanının Terör başlığı altında, "terör grupları mutlaka kontrol altında tutulmalı, gereğinde "naylon terör grupları" oluşturularak, terör dünyasına yön verilmeli ve güçlü istihbarat örgütlerinin kurguladığı oyunun içinde mutlaka yer alınmalıdır,\ Denilmektedir.
"PANZEHİR" dokümanında, PKK terör örgütü ile işbirliği yapılması kararlarının alındığı anlaşılmaktadır. Bu hususlar aşağıda ayrıntılı olarak anlatılacaktır.
B-YURT DIŞI YAPILANMASI
Bu konuda örgüt dokümanlarında açık hükümler bulunmakta olup, şüpheliler Veli KÜÇÜK, Sevgi ERENEROL, Kemal KERİNÇSİZ, Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU, Doğu PERİNÇEK ve REİS(kod) Sedat PEKER, Arnavut Sami (kod) Sami HOŞTAN ve Ferid İLSEVER'in yurt dışında örgütsel süreklilik arzedecek şekilde toplantılara katıldıkları tespit edilmekle beraber, bu hususta soruşturma yapıp delil toplamanın zor olması sebebiyle yurt dışı faaliyetlerinin İstihbarat Kurumlarınca araştırılıp tespit edilebileceği, savcılığımızca bu aşamada bu konuların uzun süren çalışmalar gerektirdiğinden soruşturmanın tutuklu olması sebebiyle bu aşamada iddianamemizde yer verilmemiştir. Ancak ERGENEKON terör örgütünün yurt dışı faaliyetlerine yeri geldikçe değinilecektir.
11-ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÜST DÜZEY OLUŞUMU:
Örgütün oluşumu yine ERGENEKON dokümanında çok açık bir şekilde anlatılmış olup, ERGENEKON YENİDEN YAPILANMASI örgütün temel ve acımasız kurallarının yer aldığı 29 Ekim 1999 tarihli "ERGENEKON'un YENİDEN YAPILANMASI (REORGANİZESİ) "dokümanının 5. bölümünde Organizasyon Planı
başlığı altında;
"5/a). MERKEZ YÖNETİM
Ergenekon, örgütün Başkanına doğrudan bağlı olan 4 Daire Komutanlığı ile iki sivil Başkanlıktan oluşmalıdır. Toplam 6 ünitenin komutan ve başkanlarının bir asistanı ile bir de bölüm uzmanından oluşan iki yardımcısı olmalıdır. Ünitelerin komutan ve başkanlarının yanında görev alacak bölüm uzmanı, illegal faaliyetlerin yurtiçi ve yurtdışı hukuk plâtformunda legal gibi gösterilebilmesi düzenlemelerinden sorumlu olacaklardır.
Şöyle ki:
1 - Ergenekon Başkanlığı
2- istihbarat Dairesi Komutanlığı
3- istihbarat Analiz ve Değerlendirme Dairesi Komutanlığı
4- Operasyon Dairesi Komutanlığı
5- Finansman Daire Başkanlığı (Sivil) ^p''
6- Örgüt içi Araştırma Dairesi Komumnttğı
7- Teori Tasarım ve Plânlama Dairesi Başkanlığı (Sivil) "
Bu ünitelerin komutan ve başkanları birbirlerini tanımalarında hiç bir sakınca olmamakla birlikte, birbirlerinin görev ve sorumluluk alanlarını bilmemeleri esası, Ergenekon'a istihbarat örgütleri içinde ayrıcalıklı bir özellik ve güvenlik kazandıracaktır." Denilmektedir.
"Bu 6 ünitede görev alacak ajanlar, kendi bölümlerinin komutan ve başkan asistanları dışında diğer üniteler ve personel ile hiç bir şekilde irtibat kuramamalıdır." denilmek suretiyle örgütün hiyerarşik yapısının katı kurallara bağlı olduğu ve gizlilik kuralı gereği bölüm başkanlarının dışındaki diğer kişilerin hiçbir şekilde birbirleriyle irtibata geçmeyip tanımamaları ve prensip olarak benimsenmiştir.
Buradan da örgütün üst düzey yöneticileri dışındaki birimler arası hücre yapılanması tabir edilen birbirinden farklı gibi görünüp aynı amaca hizmet edip ve aynı merkezden yönetilip kontrol edilen bir örgüt olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Aynı bölümün devamında;
"Örgütün üst düzey yöneticileri ile personel ve ajanlar arasında mutlak mesafe olmalıdır. Aksi halde başarısız bir operasyon sonucunda üst düzey yöneticilerinin korunması sağlanamayacağı gibi, örgütün kendisi riske atılmış olur ve örgütün imajı korunamaz.
Üniteler arasında enformasyon değerlendirmesinde ayrıcalık tanınabilecek tek bölüm "Operasyon Dairesi Komutanlığı"dır. Çünkü, elde edilen enformasyon analiz ve değerlendirilmesinde gerektiği hallerde katkısı olabilir." denilmektedir. "Kontrol DairesF başlığı altında;
"Bu dairenin varlığından Ergenekon Örgütü Başkanı/Komutanından başkaca hiç kimsenin bilgisi olmaması kesin bir gerekliliktir. Operasyonlarda yer alması zorunlu olan bu dairede yer alan ajanların ilk görevi; operasyon alanı içinde bulunmak, operasyon esnasında temizleme ve ortadan kaldırma gibi işlemlerde doğabilecek sorunları çözümlemektir, ikinci bir görevleri, karşı istihbarat örgütlerine geçen, yakalanan veya operasyon amacına aykırı hareket eden herhangi BİR AJANI ÖLDÜRMEKTİR.
Bir ajanın sonu başlangıcında olduğunun ilk işareti, örgüte ve ajanlarına karşı sorumluluk alanında yarar sağlamamaya başladığı süreçtir.
Kontrol Dairesinde görevlendirilecek ajanlar, mutlaka Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden ve özel operasyon ünitelerinden çok dürüst, güvenilir kişilerden seçilmelidir. Bu ajanlar merhametsiz olmalı ve bağımsız görev yapabilmelidirler. Emirleri doğrudan Ergenekon Komutan'ından almalıdırlar, üst yöneticiler ve örgüt personeli ile ajanları tarafından bilinmemelidirler" şeklinde çok katı örgüt içi hiyerarşik yapının bulunduğu ve ihanet eden örgüt elemanlarına karşı çok acımasız cezalann kurallarının konulduğu ve yine bu bölüm içerisinde ERGENEKON ÖRGÜTÜ BAŞKANI / KOMUTANINDAN denilmek suretiyle de ERGENEKON'un GİZLİ bir örgüt olduğu bizzat örgütün kural ve presinsiplerini belirleyen yöneticilerince de açıkça kabul edilmiş olduğu anlaşılmaktadır. Ayrıcalık tanınacak birimde hem görevlendirilecek şahıslann Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden ve özel operasyon ünitelerinden çok dürüst, güvenilir kişilerden olacağı belirtilmiş ve seçilen kişilerin (ajanların) merhametsiz olması, bağımsız görev yapabilmeleri emirleri doğrudan Ergenekon Komutan'ından almaları şart koşulmuştur. Bunun amacı da yapılacak operasyonlardan sonra ortadan kaldırma ve temizleme işlemleri için gerekli faaliyetlerin yapılması sebep olarak gösterilmiştir. Buradan da ERGENEKON terör örgütünün gerektiğinde kendi üyelerini dahi acımasızca öldürebileceklerini belirtmelerinden, örgütün yazılı katı kurallarının olduğu görülmektedir.
Şüpheli Fikret EMEK'in Özel Kuvvetler'den emekli olduğu, aramalar sırasında ele geçirilen patlayıcılar, el bombalan ve suikast silahını belirtilen amaçlarla gizlediği ve direk operasyon dairesi sözde komutanlığına bağlı olduğu, emekli olmasına rağmen hem (Zafer kod)Muzaffer TEKİN' den elde edilen gizli bilgi ve belgelerin yanısıra birçok gizli askeri bilgileri halen elinde tutmasının ERGENEKON terör örgütünün amaçlan arasında bulunan
istihbarat dairesi sözde komutanlığı biriminin amaç ve faaliyetlerine ulaşmak için bu bilgiler ile silahları zulaladığı anlaşılmaktadır.
Ayrıca şüpheli Sevgi ERENEROL'dan elde edilen DERİN ERGENEKON isimli dokümanda "Özel Kuvvetler komutanlığı ERGENEKON'un göz bebeğidir ve özel bir yeri vardır:' Şeklinde belirtilmiş olduğundan açıkça bu birimin ERGENEKON YAPILANMASI için ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır.
Belgedeki ayrımdan anlaşılacağı üzere örgütün iki ayağının olduğu, dört birimin başında asker, iki birimin başında da sivil şahsın bulunacağı kabul edilmiştir. Yine bu iki sivil şahsın yanlarında bir asistan ve bölüm uzmanı adı altında yardımcılarının bulunacağı belirtilmiş, örgütün sistematik olarak yapısı ortaya konulmuştur..
1-ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HİYERARŞİK YAPISI VE
YÖNETİCİLERİ
"LOBİ" dokümanında, "ORGANİZASYON PLANI" başlıklı 3. bölüm içerisinde; Lobi'nin organizasyon planı ve birimlerinin belirtildiği, bu birimlerin yapılanmaları incelendiğinde ise hemen hemen tüm birim görevlilerinin "ERGENEKON" tarafından atanacağı belirtilmiştir.
ERGENEKON terör örgütünün mevcut yapısına bakıldığında, örgütün temel prensibi olan gizlilik nedeniyle örgütün gizli yapılanmasını teşkil eden ERGENEKON GİZLİ yapılanmasının birçok dairesi deşifre edilememiş, fakat sivil yapılanmayı oluşturan LOBİ yapılanması ise birçok birimi ile birlikte deşifre edilmesi sağlanmıştır.
Zaten ERGENEKON dokümanında "Organizasyon Planı" başlığı altında, örgütün oluşum şekli belirtildikten sonra, "Örgütün üst düzey yöneticileri ile personel ve ajanlar arasında mutlak mesafe olması gerektiği, aksi halde başarısız bir operasyon sonucunda üst düzey yöneticilerin korunmasının sağlanamayacağı ve örgütün kendisini riske atmış olacağı" belirtilmiştir.
Dolayısıyla ERGENEKON terör örgütünün gizliliğe ne kadar çok önem verdiği, özellikle ERGENEKON GİZLİ yapılanmasının deşifre olmasını engellemek için ne kadar çok sert, katı ve acımasız tedbirler aldığı anlaşılmaktadır.
Dosyadaki delillerden ve örgütsel ilişkileri emir-komuta zincirindeki yerleri göz önüne alındığında; şüpheliler İlhan SELÇUK,Veli KÜÇÜK, Doğu PERİNÇEK, (Zafer kod) Muzaffer TEKİN, Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU, ve Paşa(kod) M. Fikri KARADAĞm ERGENEKON terör örgütünün yapılanmasında gizli olan ve önemli kararlan aldıkları, soruşturma kapsamında şu ana kadar deşifre edilebilen örgütün üst düzey sorumluları ve yöneticileri oldukları, her birinin sorumluluk ve görevlerinin farklı olduğu, belirtilen bölümün tamamı deşifre edilememiş ise de, bu şüphelilerin örgütsel oluşum içinde belirtilen görevleri yürüttükleri sonucuna ulaşılmıştır.
Veli KÜÇÜK ile (Zafer kod)Muzaffer TEKİN' in yapılanma içinde hem ERGENEKON üst yapılanması ile irtibatları sağladıkları, hem de LOBİ ERGENEKON sivil yapılanması ile yürütülecek ilişkilerde köprü eleman vazifesi olarak görev yaptıkları, bu şüphelilere Paşa(kod) M. Fikri KARADAĞ ve Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK'ün yardımcı olduğu, Paşa(kod) Fikri KARADAĞ m doğrudan üst düzey yönetimin içinde yer aldığı, Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK ün ikincil olarak diğer işleri organize ettiği özel görevli konumunda olduğu, bu dört şüphelinin aynı zamanda örgütün mafya yapılanması ile olan ilişkilerini sürdürdükleri ve bu dört şüphelinin bunun yanında sivil toplum örgütleri ve Kuvayi Milliye Dernekleri ile de doğrudan irtibatı sağladıkları, Sivil toplum kuruluşlarından sorumlu bulunan Sevgi ERENEROL ve Kemal KERİNÇSİZ ile birlikte bu derneklerin yapacağı eylem ve toplumsal içerikli faaliyet ve protesto türü toplanhlâfirr^bizzat ERGENEKON terör örgütünün yöneticilerinden gelen talimatlarla ^yurötüldöğ^l^u kişilerin ön planda bulunmamalarına rağmen yapılan tüm toplantı ve göf^eriyürröşişülurü eylemlere katıldıkları,
katıldıkları eylemlerde aynı karede görünmemeye özen gösterdikleri, Ankara'daki VATANSEVER KUVVETLER GÜÇ BİRLİĞİ isimli oluşumun da bizzat kurulma talimatının Veli KÜÇÜK tarafından verildiği, oluşumunda Mehmet Zekeriya ÖZTÜRK, (Zafer kod)Muzaffer TEKİN, Paşa(kod) M. Fikri KARADAĞ, Hüseyin GÖRÜM ve Soruşturma aşamasında ölen Kuddusi OKKIR'm bizzat aktif olarak görev aldıkları, daha sonra örgütün talimatları ile kurulacak derneklerin çok olması için Kuvvai Milliye Derneği ve Kuvayı Milliye Derneği (1919)' nin yine aynı amaçlarla kurulduğu anlaşılmaktadır.
Şüpheli Mehmet Fikri KARADAĞ 1953 Kastamonu doğumludur. 1972 yılında Harp okulundan mezun olduktan sonra uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde değişik yerlerde görev yapmış, 1996 yılında İstanbul Hasdal kışlasına gelmiş ve emekli oluncaya kadarda İstanbulda değişik komutanlıklarda görev yapmıştır. 2003 yılında da kadrosuzluk nedeniyle Kurmay Albay olarak emekli olmuştur.
Mehmet Fikri KARADAĞ 1996 yılında İstanbul'a geldikten sonra Muzaffer TEKİN'le ilişkilerini geliştirdiği, zaman zaman Muzaffer TEKİN'in Kadıköy deki ofisine gidip geldiği, bu süreçte Muzaffer TEKİN vasıtasıyla Sedat PEKER ve Semih Tufan GÜLALTAY gibi çıkar amaçlı suç örgütü liderleri ile tanıştığı, hatta görevde olduğu dönemde Almanya'da öldürülen ve uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Ertuğrul YILMAZ'm cenaze törenine resmi üniforması ile katılmıştır.
Böylelikle ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ içerisinde aktif olarak faaliyetlere başlamış olduğu, bir yandan Semih Tufan GÜLALTAY'a gerekli desteği sağlayarak siyası faaliyetlerine katkı sağladığı, diğer yandan da örgütün hedef ve amaçlan doğrultusunda sivil toplum örgütlenmesi olarak Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi derneğinin kuruluşunda görev aldığı, bir süre sonra Vatan Sever Kuvvetler Güç Birliği derneğinden ayrılarak yine örgütün hedefleri doğrultusunda Kuvayı Milliye Derneğini kurduğu ve burada örgütün amaçları doğrultusunda faaliyetlere başladığı,
ERGENEKON GİZLİ yapılanması ile LOBİ yapılanması arasında KÖPRÜ PERSONEL olarak görev yapan Veli KÜÇÜK ile eskiye dayalı bir tanışıklığının olduğu, bir dönem aynı yerde görev yaptıkları, ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ içerisinde faaliyetlere başladıktan sonra Sevgi ERENEROL'un kilisesinde açık ve GİZLİ toplantılara katıldığı, hatta kurduğu dernek kapsamında yapacağı tüm faaliyetleri mutlaka kilisedeki toplantılarda ilgili kişilere danıştığı,
Kuvayı Milliye Derneği adı altında oluşturduğu yapılanma ile ülkede kaos ve çatışma ortamı oluşturacak eylem ve faaliyetler planladığı, bu çerçevede dernek çatısı altında istihbarat ve tetikçi kanat birimleri kurduğu, dernek içerisindeki kişilere değişik askeri unvanlar vererek gerçekleştirmeyi planladığı eylemlerde motivasyon unsuru olarak kullandığı,
Şüpheli Mehmet Fikri KARADAĞ'm ERGENEKON terör örgütünün gizlilik prensibi çok iyi bildiği ve askeri tecrübeleri de göz önünde bulundurulduğunda gizliliği çok iyi uyguladığı, yapılan fiziki takiplerde şüpheli Veli KÜÇÜKTe gizli ve özel görüşmeler yaptığı tespit edildiği halde ifadesinde aralarındaki ilişkiyi açıklamadığı, sadece özel günlerde tebrikleştiğini ve zaman zaman da Türk Dünyası Vakfında karşılaştığını söylediği, fakat 17 nolu gizli tanık beyanlarında Çanakkale mitinginde yaşanan problemden sonra Veli KÜÇÜK'ün Kuvayı Milliye Derneğine gelip insanları yatıştırmaya ve motive etmeye çalıştığını söylediği,
%~çT?Zh*^^y
Dolayısıyla örgütün sivil kanadından oluşan LOBİ yapılanması içerisinde yönetici olarak faaliyet gösterirken bir taraftan da Kuvayı Milliye derneği çatısı altında örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda çalıştığı anlaşılmaktadır.
Bu beyanlarla ilgili olarak: Mehmet Fikri KARADAĞ alman ifadesinde, "1992-1993 yıllarında Ağrı ilinde görevli olduğu dönem içerisinde Veli KÜÇÜK'ü tanıdığını, daha sonra özel günlerde tebrikler haricinde bir görüşmesinin olmadığını, Türk Dünyası Araştırma Vakfında karşılaştığını ve merhabalaştığınr beyan etmiştir.
Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca alman ve (17) numarası verilen gizli tanık beyanında; "Çanakkale mitinginde yaşanan olaylardan 2-3 gün sonra Veli KÜÇÜK'ün Kadıköy'deki dernek binasına geldiğini, doğrudan Mehmet Fikri KARADAĞ'ın koltuğuna oturduğunu, dernekte bulunan yaklaşık on kişinin Mehmet Fikri KARADAĞ'ın odasına çağrıldığım Veli KÜÇÜK'ün odada bulananlara Kuvayı Milliye olarak Çanakkale'de gösterilen tepkinin yanlış olduğundan, mitingi düzenleyen dernek ve kurumların yandaş olduklarından, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğinden bahsettiğini" beyan etmiştir. Alman gizli tanık ifadesinden de Mehmet Fikri KARADAĞ'ın örgütün gizlilik prensipleri doğrultusunda Veli KÜÇÜK'ün ismini saklamaya çalıştığı, aşağıdaki bölümlerde de anlatılacağı üzere el bombalan nedeniyle yakalanan Muzaffer TEKİN hakkındaki her şeyi de, örgütün deşifre olmuş elemanı harcama prensibi doğrultusunda açıkça anlattığı değerlendirilmiştir.
(17) numaralı gizli tanık ifadesinde; Hüseyin GÖRÜM'ün, Mehmet Fikri KARADAĞ'ın başka şahıslar ile ilişkide olduğunu, toplantılar yaptığını, kendisini çağırmadığını söylediğini, hatta Hüseyin GÖRÜM'ün Mehmet Fikri KARADAĞ'a "Burada dernekte yönetim kurulu var. Neden onlara gidip danışıyorsun?" dediğini bildiğini, Hüseyin GÖRÜM'ün dernekte bulunan Niyazi KIYAK isimli şahsa Mehmet Fikri KARADAG'ı takip ettirdiğini, Niyazi KIYAK'ın Mehmet Fikri KARADAG'ı Karaköy'de bulunan Türk Ortodoks Patrikhanesine ait küçük bir kiliseye girdiğini gördüğünü Hüseyin GORUM'e anlattığını, Hüseyin GÖRÜM'ün ise "Ben zaten bunun Hıristiyan olduğunu biliyordum. Asıl dönmemiş dönme kendisidir" dediğini bildiğini beyan etmiştir. Gizli tanığın bu beyanları da örgüt yöneticilerinin Türk Ortodoks Patrikhanesinde yaptıkları toplantıları doğrulamakta, ayrıca şahısların bu toplantıları örgüt yöneticileri haricinde hiç kimsenin bilmeyeceği şekilde gizli olarak yaptıkları anlaşılmaktadır. Söz konusu gizli toplantılara Mehmet Fikri KARADAĞ'ın katılması da bu şahsın örgütün yönetici kadrosunda olduğunu açıkça göstermektedir.
Şüpheli Mehmet Fikri KARADAĞ'ın Emniyet Müdürlüğünde alman ifadesine bakıldığında da görülecektir ki; örgütün üst düzey yöneticilerinden olan Muzaffer TEKİN ile okul yıllarından itibaren tanımakla birlikte, belli bir tarihe kadar da arkadaşlıkları devam etmiştir. Bu süreçte Muzaffer TEKİN'in, Mehmet Fikri KARADAG'ı Hüseyin GÖRÜM, suç örgütü liderleri Sedat PEKER, Semih Tufan GÜLALTAY ve uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Ertuğrul YILMAZ'la tanıştırdığı tespit edilmiştir. Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda da Mehmet Fikri KARADAĞ'ın silahlı saldırı sonucu öldürülen Ertuğrul YILMAZ'in Kadıköy'deki cenaze törenine Muzaffer TEKİN ile birlikte üniformalı olarak katıldığı, yine Düzce 'de düzenlenen diğer bir törene de katıldığına dair görüntüler tespit edilmiş ve konuya ilişkin tutanak düzenlenerek soruşturma dosyasına eklenmiştir.
Mehmet Fikri KARADAĞ ifadesinde; 2005 yılı içerisinde Vatansever Kuvvetler Güç Birliğinden ayrıldıktan sonra Muzaffer TEKİN'in bürosundaki bir görüşmede Muzaffer'in "VKGB'nin istanbul Başkanı olarak seni uygun gördük" dediğini, kendisinin ise "Ben hiç kimsenin lafıyla bir yere gelmem ve her şeyi kendim yaparım" dediğini ve Muzaffer TEKIN'le bir daha görüşmediğini beyan etmiştir.
Muzaffer TEKİN'in Mehmet Fikri KARADAĞ'a, VKGB isimli sivil toplum örgütünde görev vermeye çalışması Muzaffer TEKİN'in örgüt içerisinde köprü elaman olduğunu ve "LOBİ" belgesinde gösterilen hedeflerin^e^e^^^mesinde görev aldığını, bu
çerçevede Mehmet Fikri KARADAG'm da sivil toplum örgütü liderleri arasında yer aldığını açıkça göstermektedir.
Şüpheli Mehmet Fikri KARADAĞ ifadesinde; "Sevgi ERENEROL'u Türk Ortodoks Patrikhanesi basın sözcüsü olarak medyadan tanıdığını, Selçuk ERENEROL'un cenazesinde Sevgi ERENEROL'u gördüğünü ve tanıdığını, birkaç defa patrikhanede düzenlenen törenlere katıldığını, Sevgi ERENEROL'la birkaç defa konferanslarda karşılaştığını ve selamlaştığını beyan etmiştir. Ancak Sevgi ERENEROL ifadesinde; hatırladığı kadarıyla Mehmet Fikri KARADAĞ "ı Türk Ortodoks Patrikhanesindeki bir törene Muzaffer TEKIN'in getirdiğini" beyan etmiştir.
Şüpheli ifadelerinden de anlaşılacağı üzere örgütün sivil toplum örgütlerinin yöneticisi olduğu değerlendirilen Sevgi ERENEROL'la Mehmet Fikri KARADAG'ı Muzaffer TEKIN'in tanıştırdığı anlaşılmaktadır. Ancak Mehmet Fikri KARADAG'm bu hususu örgütün gizlilik prensipleri ve hücre yapılanmasından dolayı ifadesinde belirtmediği değerlendirilmektedir.
Örgütsel dokümanlarda ve örgüt üyesi şahısların tespit edilen telefon görüşmelerinde; Kuvayı Milliye ruhunun yeniden canlandırılmasından bahsedildiği ve bu oluşumun Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu gibi silahlı eylemlerde görev alması gerektiğinden bahsedilmektedir. Mehmet Fikri KARADAĞ yöneticiliğindeki Kuvayı Milliye Derneğine bakıldığında ise söz konusu oluşumun bir dernek yapılanmasından daha çok silahı bir örgüt olarak yapılandığı ve ülke içerisinde sansasyon yaratacak ve iç çatışma çıkartacak eylemler yapma hazırlığında oldukları tespit edilmiştir. Bu nedenle Mehmet Fikri KARADAG'm emrindeki örgüt üyelerine "OĞLUM", "YAVRUM", "YİĞİDİM" şeklinde hitap ederek daha yakın davranıp, gerçekleştirmeyi planladıklan eylemler için örgüt üyelerine güven duygusunu vermeye çalıştığı değerlendirilmektedir.
Tespit edilen bir telefon görüşmesinde şüpheli Erkut ERSOY'un Mehmet Fikri KARADAĞ'la "Komutanım her zaman yanınızdayız, biliyorsunuz" "Her zaman elimizden geldiği kadar, derneğimize, davamıza, her zaman biliyorsunuz, ne olursa yardımcı olacağız komutanım" şeklinde konuşması Mehmet Fikri KARADAG'm emrinde görevli olduğunu açıkça göstermektedir.
Mehmet Fikri KARADAG'm halen görevde olduğu anlaşılan Y. I. İle yaptığı görüşmede Y.I.'ın "Ben ve kolordum emrinde diyemiyorum komutanım, kolordum yok ama arkadaşlarımın hepsi emrinizde" "Buradakilerin hepsi emrinizde" dediği, Mehmet Fikri KARADAG'm ise "Onlara selam söyle, sakın olaki ihmat etmesinler" "Seyirci kalmasın hiç kimse Y..." diyerek şahıslan yönlendirdiği,
Genelkurmay Başkanlığınca yayınlanan açıklama sonrasında Mehmet Fikri KARADAG'm Kemal...? İsimli şahısla yapmış olduğu görüşmede Kemal'in "Muhtıra gibi şey vardı, açıklama yaptı...Ne Mutlu Türküm diyemiyen herkes düşmanımızdır dedi" dediği, M.Fikri KARADAG'm ise "Ne kadar güzel, aşağıdan gelen baskıda bu...Benim yiğitlerimin baskısı da bu" diyerek Tük Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bir açıklamayı bile örgüt adına sahip çıktığı, bu şekilde örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerini etkilediğini ve yönlendirdiğini lanse etmeye çalıştığı açıkça anlaşılmaktadır.
Mehmet Fikri KARADAG'm 30.04.2007 tarihinde X ve Y Şahıslarla yaptığı görüşmesinde "Sevgili paşam nasılsın...dün Çağlayan^dçk^ıjşdın?'" diye sorması üzerine Mehmet Fikri KARADAG'm "DÜN ÇAĞLAYAM%~EKİ[jŞ^-GÖNDERDİM, KENDİM SEYRETTİM... ÇAĞLAYAN'DA KUVVETLİ BİZŞt^EKİF? %% tespit edilmiştir. Bu
x""~\ fi <- <- ■ f > ^
görüşmeden de anlaşılacağı üzere Mehmet Fikri KARADAĞ düzenlenen mitinglere yönetici olmasından dolayı katılmadığı, ancak ekip olarak tabir ettiği diğer şahısları yönlendirerek düzenlenen mitinglere katılımı sağladığı anlaşılmaktadır.
Mehmet Fikri KARADAĞ'm Recep Gökhan SİPAHİOĞLU ile yaptığı bir görüşmede Recep Gökhan'ın "Mustafa 'ya Da Dedim. Babayı Ara, Görüş. Ne Yapacağımızı Ne Edeceğinimizi. Kendisi Bize Talimat Verecek Dedim...Babacım Biz Gerçek Çekirdek Ve 500 Kişi Şuan Da Hazır Bekliyor" dediği tespit edilmiştir. Söz konusu görüşmeden örgütün yönetici şahıslar bazındaki hücre yapılanması ve Mehmet Fikri KARADAĞ gibi her yöneticinin başında bulunduğu hücre içerisindeki hiyerarşik yapıyı da açıkça göstermektedir.
(TapeNo:54) kayıtlı 07.08.2007 günü saat: 19.46 sıralarında M. Fikri KARADAĞ ile Gökhan SİPAHİOĞLU arasında yapılan görüşmede;
Gökhan'ın ".Mustafa'ya da dedim, BABAYI ARA.. GÖRÜŞ, NE YAPACAĞIMIZA NE EDECEĞİMİZİ, KENDİSİ BİZE TALİMAT VERECEK DEDİM" "BABACIM BİZ GERÇEK ÇEKİRDEK VE 500 KİŞİ ŞUANDA HAZIR BEKLİYOR" dediği, Fikri'nin "Tamam Gökkuşum görüşecez, Perşembe günü saat 12'de orda buluşuyoruz...Karargahta...bütün arkadaşlarla beraber orda buluşuyoruz, onlara haber ver" dediği anlaşılmaktadır.
2-TEORİ TASARIM VE PLÂNLAMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI(Sivil)
ERGENEKON üst yapılanmasında yer alan Teori Tasarım ve Plânlama Dairesi Başkanlığı (Sivil) olarak adlandmlan bülümün başında olan ve bu bölümü yöneten Şüpheli İlhan SELÇUK, Hukuk fakültesi mezunu olup uzun yıllar gazetecilik yapmıştır. Daha önceki yıllarda gerçekleştirdiği benzer örgütsel faaliyetlerden dolayı hakkında işlem yapılmıştır.
ERGENEKON terör örgütünün üst düzey yönetim kadrosunu teşkil eden GİZLİ yapılanması içerisindeki İlhan SELÇUK'un bugünkü durumuna bakıldığında, aynı örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü, iktidarla mücadele görünüşü altında ülkenin her yandan işgal edildiği evham ve hezeyanları uyandırarak halkı devlete ve hükümete karşı ayaklandırmaya çalıştığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini darbe yapmaya teşvik ettiği anlaşılmaktadır.
Diğer taraftan şüpheli İlhan SELÇUK'un telefon konuşmalarından ülkemizin önde gelen iş adamları, rektörler, emekli paşalar ve medya patronları ile sık sık açık ve gizli toplantılar düzenlediği, bu toplantılarda vatanın elden gittiği evham ve hezeyanları uyandırarak halkı hükümete karşı ayaklandırmak için girişimlerde bulunduğu, bu durumu ifadesinde de açıkça söyleyerek bir gazeteci olarak değişik kesimlerin ülkenin gidişatı ile ilgili görüşlerini aldığını söylediği, fakat asıl amacının, gazetecilik kisvesi altında ülkenin önde gelen işadamı ve medya patronlannı etkileyerek ülkenin çatışma ortamına sürüklenmesi için yönlendirmek olduğu, şüpheli İlhan SELÇUK bir telefon konuşmasında "Vallaha bu çatışma büyüyerek sürecek" "..Çatışma olması iyi bir şey, herkes efendim susup otursaydı" "O zaman büsbütün fena olurduk*' "Şimdi yani bu çatışmanın yükselmesi büyümesi lazım" diyerek ülkemizde kaos ve çatışma ortamına sürüklenmesi gerektiğini açıkça ifade ettiği görülmektedir.
ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ adına aylık gizli toplantılar tertiplediği, bu toplantılara katılan örgütün irtibat halinde bulunduğu emekli yüksek rütbeli askeri şahıslar, bazı iş adamları ve kendi beyanına göre emekli yüksek yargı organları ile birçok seçkin insanın katıldığı gizli toplantıları bizzat organize ettiği, burada örgütün almış olduğu kararların toplantıya katılan ve toplumun her kesimi ile irtibat haline geçebilecek konumdaki insanlara bu kararlan anlattıklan ve uygulanacak staratejiler konusunda bu kişileri bilgilendirdiği, bu kişilerin de örgütün amaç ve faaliyetlerine.uygun olarak lobi faaliyetlerini sürdürüp kamuoyunda askeri müdahale zemini oluşturulabilmesi ıçm propaganda çalışmalan yaptıklan, bu gizli toplantılann hiçbir şekilde ya/ılt ve görsef medyada haber olarak bile yer
almadığı, kamu oyuna duyurulmadığı bundaki amacında gizlilik içinde yürütülen toplantıların deşifre edilmemesinin amaçlandığı, faaliyetlerin sadece toplantılarla sınırlı kalmadığı, aynı zamanda ERGENEKON terör örgütünün kontrolünde olan medya gruplarının da gizli toplantılarda alman kararların uygulanmasına yönelik yayınlar yaptıkları, ERGENEKON terör örgütünün bünyesindeki sivil toplum kuruluşu niteliğindeki derneklerinde bu kararların uygulanması için kendilerine verilen talimatlara uygun miting, gösteri yürüyüşü ve protesto eylemleri düzenledikleri anlaşılmaktadır.
Şüpheli İlhan SELÇUK yaptığı başka bir telefon konuşmasında, uyani her şey elden gidiyor, tuhaf bir durum var, bakalım ne olacak" "şimdi yalnız 2 tane şey var, eğer kapatma davası açılırsa''' "bir de üstüne ekonomik kriz gelirse, Türkiye biraz karışırsa belki bi umutlar doğabilir''' "çünkü normal yollardan bunları mümkün değil yani" diyerek vatanın elden gittiği korku ve endişeleri yayıp mutlak surette çatışma ortamı ve ekonomik kriz oluşturulması gerektiğini söylediği görülmektedir.
Diğer taraftan ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ yöneticilerinin her ortamda ülkenin elden gittiği, Kurtuluş savaşı yıllarından daha kötü durumda olduğu, bu nedenle biran evvel tıpkı Kurtuluş Savaşı Yıllarında olduğu gibi Kuvayı Milliye oluşumlarının kurulması gerektiğini öne sürdükleri ve 2005 yılı sonrası ülkemizin değişik vilayetlerinde gerçekten de birçok Kuvayı Milliye Dernekleri kurdukları,
Şüpheli İlhan SELÇUK'un imtiyaz sahibi olduğu Cumhuriyet gazetesinin, 2007 yılı içerisinde Anayasamızın hükümlerine göre yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, bir çok ulusal kanala verdiği reklamlarda "16 mayısta saatler yüz yıl geri alınıyor, tehlikenin farkında mısınız?" şeklinde ifadeleri ile ERGENEKON terör örgütünün söylemlerinin aynı olduğu,
Dolayısıyla tüm bu faaliyet ve eylemlerin aynı merkezden yönetilip yönlendirildiğinin anlaşıldığı, tüm bu sivil eylem planlarının da bizzat İlhan SELÇUK tarafından organize edildiği,
Yine başka bir görüşmede Şüpheli İlhan SELÇUK, "Bizi işte bi şeyin başına geçirmek istiyorlar özellikle Kemal ALEMDAROGLU çok ısrar etti, şimdi 4 tane TELEVİZYON var bu hikayenin içinde. İşte biri o Ankara daki Türk metalin TV si var", "Avrasya Evet" "B kanal var. Burda da Doğu Perinçek kanalı ile bizim Tuncay Özkan kanalı var. 4 tane kanal işte ne yapılabilir şu bu falan filan bi şeyler" dediği, I. Yıldız' in "Kanalları nasıl birleştirmeksiniz" sorusuna İ.SELÇUK' un "Yani ortak bildiriler yaymak" dediği, dolayısıyla bu görüşme ile de şüpheli İlhan SELÇUK'un örgütün üst düzeyinde birleştirici ve toparlayıcı rolü olan birisi olduğunun açıkça anlaşıldığı görülmüştür.
Diğer taraftan şüphelilerden M.Adnan AKFIRAT'dan ele geçirilen bir dokümanda, tarihe 28 Şubat olarak geçen süreçte darbe yapılmak istendiği, bu darbenin sivil toplum darbesi olacağının belirtildiği, yönetime el konulduktan sonra kurucu meclis oluşturulacağı ve bu kurucu mecliste İlhan SELÇUK'un da bulunacağını yazdığı görülmüştür.
Soruşturmada ele geçirilen ve Doğu PERİNÇEK tarafından hazırlandığı anlaşılan başka bir dokümanda, "Kuşatma nerden ve nasıl yarılır" başlıklı yazıda, "...Kuşatma iç cepheden ve Tayyip Erdoğan hükümetinin düşürülmesi ile yarılır... Tayyip Erdoğan hükümeti nasıl bertaraf edilebilir ve Milli Hükümet nasıl kurulabilir? Tayyip ERDOĞAN iktidarı, Millet-Ordu işbirliği ile bertaraf edilebilir. Millet-Ordu işbirliği, hiçbir zaman saray darbesi anlamını taşımamaktadır. Millet-Ordu işbirliğinin unsurları milli Kuvvetler olarak adlandırılacaktır" yazdığı görülmüştür.
Diğer taraftan ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ mensuplarının bulundukları her ortamda ve tüm söylemlerinde Amerika ve Avrupa Birliği karşıtı olduklarını dile getirseler
de »sseassatet^,
Şüpheli İlhan SELÇUK'un telefon görüşmelerine bakıldığında mevcut hükümeti devirmek için az önce belirtilen telefon konuşmasındaki ülkede kaos ve anarşi çıkarma hedeflerinin yanı sıra, Cumhuriyet gazetesi genel yayın müdürü ile yaptığı bir görüşmede, İ.Y.'m "Şimdi AMERİKA Büyük Elçisi bugün dar bir yemek veriyormuş Ankara'daki temsilcilere BALBAY şuanda büyükelçinin masasında şarap içiyor, bakalım oradan ne çıkacak dar bir toplantı", "Bugün aynı anda aynı zamanda zamanlaması da ilginç bizim Amerika muhabiri Elçin POYRAZLAR'da Amerika başkan yardımcısı Cehenny'i bürosuna davet edildi", "Biz ona bazı şeyler gönderdik, bir de şöyle soruyorlarmış daha önce bir gazetede daha geçmiş Erdoğan 'in karşısına kim rakip olabilir, gibi soru tahmin ediyoruz bakalım şimdi daha toplantı akşam üzerf dediği görülmüştür.
Aynı konu ile ilgili şüpheli İlhan SELÇUK'un İ.Y. ile yaptığı başka bir görüşmede de, İ.Y.'m ELÇİN POYRAZLAR'm Amerika'da yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi verdiği ve bu çerçevede "Şimdi abi Elçin ile konuştum, Elçin 'in yaptığı görüşme 3 kişilik bir görüşme Amerika bu Cheneye 'nin iki danışmanı Birinci ve iki numaralı danışmanları ile bir de Siyasi işler Komisyonundan biri isimlerini verdi kız ama 3 kişi ile görüşmüşler, görüşmenin içeriği biraz karşılıklı bilgi alış verişi şeklinde ve bundan sonra da ilişkilerin bu şekilde gitmesi ama en çok merak edilen mesele Akp ye karşı bir muhalefet Türkiye de var mı yok mu? Ilımlı islam meselesi el kaide meselesi" "Bunları sormuşlar, bundan sonra görüşelim demişler bu görüşmelerimizi yazma demişler, .AKP ye kim muhalefet olabilir kim yükselebilir, CHP den umut olmadığını söylemişler..." ,İ.Y. de "Böyle karşılıklı bir fikir alış verişi ve daha çok AKP den sonra ne olabilir kim çıkabilir karşısına gibi sorular şeklinde geçmiş " dediği anlaşılmıştır.
Dolayısıyla bu görüşmede de Cumhuriyet Gazetesi Amerika temsilcisinin Dick Cheny'nin danışmanları ile görüşme yaptığı, görüşmenin içeriğinde de bilgi alışverişi ile ilgili olduğu, bu konuların gazetede yazılmamasmm istenmesinin de ilişkilerinin farklı bir boyutta olduğunu göstermektedir.
Şüpheli İlhan SELÇUK'un Alev isimli bayanla yaptığı telefon görüşmesinde, İlhan SELÇUK'un "Biliyorsun Doğu PERİNÇEK birde Kemal Yalçın ALEMDAROGLU geldiler bana" dediği, görüşmenin devamında Kemal Yalçın ALEMDAROGLU'nu yemeğe davet ettiğini ve Kemal Yalçın ALEMDAROGLU'nu kastederek "Şimdi uçak ücretini verelim mi yoksa gerekmez mi Kemal Yalçın ALEMDAROGLU'nu. Yani durumu neydir onun" diyerek Kemal Yalçın ALEMDAROGLU ve Doğu PERİNÇEK'in katılacağı örgütsel içerikli gizli toplantıya geleceklerini, toplantının örgütsel amaçlı olması nedeniyle uçak ücretinin de şüpheli İlhan SELÇUK tarafından karşılanacak olması da şüpheli İlhan SELÇUK'un ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ hiyerarşisi içindeki üst düzey yönetici konumunu açıkça göstermektedir.
3-ÜNİVERSİTE YAPILANMASI VE SİYASAL FAALİYETLER
Soruşturma dosyasındaki delillerden şüpheli Kemal Yalçın ALEMDAROGLU'nun ERGENEKON terör örgütünün GİZLİ YAPILANMASI içerisinde Teori Tasarım ve Planlama Dairesi Başkanlığında şüpheli İlhan SELÇUK'un yardımcılığını yaptığı, bu çerçevede örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda üst düzeyde faaliyetlerde bulunduğu, aynı zamanda örgütün Üniversite yapılanması içerisinde görev aldığı,Teori Tasarım ve Plânlama Dairesi Başkanlığı (Sivil) olarak adlandırılan bölüm içerisinde faaliyet gösterdiği anlaşılan İşçi Partisi lideri olan şüpheli Doğu PERİNÇEK'in İlhan SELÇUK ile birlikte örgütsel faaliyetleri yürüttüğü, İlhan SELÇUK'un gizli toplantılarına dikkat çekmemek için Doğu PERİNÇEK'in katılmadığı, ancak parti genel başkan yardımcılarının katıldığı, şüpheli Doğu PERİNÇEK ile şüpheli Kemal Yalçın ALEMDAROGLU;nun da birlikte hareket ederek üniversite yapılanması ve örgütün bazı yurt dışı fadjğ^eiîng^ti^k ettiği,
%* * s ^*
■V./ t, ! A \
Dosyada mevcut telefon görüşmelerinde bir çok üst düzey üniversite yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerde yapılacak toplumsal eylemlerin ve örgütün amacına ulaşmak için oluşturulacak ortamın oluşmasını sağladıkları, dosyada mevcut tutanak ve fotoğraflarda Ankara'da yapılan "ORDU GÖREVE" yazılı pankartların taşındığı mitingde şüpheli Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU'nun ön saflarda yer aldığı ve öncülük ettiği anlaşılmaktadır.
Ayrıca şüpheliler Sevgi ERENEROL'da Selçuk Üniversitesi, Habip Ümit SAYIN'da İstanbul Üniversitesi, İşçi Partisinde Fırat Üniversitesinde görev yapan öğretim üyeleri ile ilgili olarak; kişilerin siyasi felsefi veya dini görüşlerine, ırki kökenlerine; hukuka aykırı olarak ahlaki eğilimlerine, cinsel yaşamlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin bilgileri kişisel veri olarak kaydedildiği ve örgütsel fişlemelerin bulunduğu, bu kadar kapsamlı ve ayrıntılı fişlemelerin, bireysel olarak birkaç kişinin çalışmasıyla yapılmasının mümkün olmadığı, ERGENEKON terör örgütünün kararları doğrultusunda örgütün üniversitelere sızmış öğretim üyelerince yapılabileceği, ayrıca şüpheli Ergün POYRAZ'm bilgisayarında ele geçirilen "ulusalcılar" isimli excel belgesi içinde birçok üniversite öğretim üyesinin isimleri ve görev yerlerinin bulunduğu, listede farklı meslek mensuplarına da yer verildiği anlaşılmıştır.
Şüpheli Habip Ümit SAYIN'm da Üniversite yapılanması içinde birçok örgütlenme ve fişleme faaliyetlerinin olduğu, bu konuda değişik yazışmalar yaptığı ve bazı askeri istihbarat görevlisi olduğu anlaşılan subaylarla bu konularda yazışmalar yaptığı hatta dinleme yapma hususunda yetki dahi istediği, şüpheli Habip Ümit SAYIN'm tamamen Kemal Yalçın ALEMDAROGLU'un talimattan ile hareket ettiği, aynı tür örgütlenme ve hücre yapılanmasına ilişkin belgelerin bu iki şüpheli de çıktığı, şüpheli Habip Ümit SAYIN'm birçok askeri yüksek rütbeli şahıslarla doğrudan görüşebildiği ve örgütün kararlarını irtibat halinde olduğu emekli üst düzey askeri şahıslara ilettiği, şüpheli Emin GURSES'in de üniversite yapılanması içerisinde yer aldığı anlaşılmaktadır.
Şüpheli Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU, 1939 Trabzon doğumludur, 1962 yılında Tıp Fakültesi mezunu olup uzun yıllar İstanbul Üniversitesinde görev yapmış ve 1997 yılında da İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır. 2004 yılında hakkındaki birçok yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alındığı, sonrasında da Rektörlük yaptığı dönemde İhaleye fesat karıştırmak iddiası ile hakkında soruşturma başlatıldığı bu konudaki davaların çeşitli yargı organlarında devam ettiği telefon konuşmalarından anlaşılmaktadır.
Şüpheli Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU'nun belirli periyotlarla Taksim'de bir takım yemekli toplantılar düzenlediği, bunun yanı sıra örgüt tarafından düzenlenen değişik toplantılara katıldığı,
2003 yılında Ankara'da düzenlenen bir gösteriye Üniversitesinde görevli Asistanlar ve öğrencilerle birlikte katılarak "ORDU GÖREVE" yazan pankart ve afişler taşıttığı,
Diğer taraftan görevde olduğu dönemde mahkeme kararlarını hiçe sayıp uygulamayan Kemal ALEMDAROĞLU, örgüt içerisindeki dayanışma ile hakkında açılan davalarda Yargıyı etkilemeye çalıştığı, bunu yaparken de bir taraftan Yargı mensuplarını siyasi görüşleri ile sınıflandırarak ayrımcılık yaparken, kendisini aklamak için her türlü hukuksuzluğa başvurduğu, bunların yanı sıra aleyhinde karar veren Yargı mensupları hakkında örgütün istihbarat yapılanması ile anında bilgi toplamaya çalıştığı, bu hususları yaptığı telefon görüşmelerinde açıkça dile getirdiği,
Doğu PERİNÇEK'le yaptığı telefon görüşmesinde, Doğu PERİNÇEK'in "Sayın rektörüm saygılar, Doğu PERINÇEK ben", "..davayla ilgili kararı aldım" "..onun için gerekli bütün girişimleri yapacaz, 2 tane ara şerh olması çok lehimize yani" dediği, K.ALEMDAROĞLU'nun "Evet. Bizi çok güçlendirecek" dediği, D.PERİNÇEK'in "Tamam. Biz görevi aldık, yerine getiriyoruz" diyerek Kemal ALEMDAROĞLU'nun DANIŞTAY' da
devam eden davası üzerinde her türlü hukuka ayterTgıriş^lJi^ yaparak yargıyı etkilemeye
r ı

çalışacağım dile getirdiği, böylelikle bir taraftan da örgüt içerisindeki dayanışma ve birlikteliği sergilediği,
Aynı konu ile ilgili K.G.'le yaptığı görüşmede, K. ALEMDAROĞLU'nun "Danıştay 8'inci Daireyi Yürütmeyi durdurma istemiştik" "üç iki Yürütmeyi durdurma hayır demişler", "...şimdi bunların bu üç kişi üç kişinin birinin adı A. K. 'lı mı ne öyle birisi" ,"işte birisi S. bilmem ne, bir tane daha var A. bey diye", "Bu üçü üzerinde bence çalışılırsa bu iş kurtarılır gibi gözüküyor" dediği, K.G.'ün "A., S., A." dediği, K.ALEMDAROĞLU'nun "Ben sana tam isimlerini de söylerim" "Hep birlikte yükleniriz buraya bakalım" dediği,
Aynı konu ile ilgili F.N.S.'le yaptığı görüşmede K.ALEMDAROĞLU "..Erdoğan (K. ALEMDAROĞLU'nun avukatı) diyor ki, "ciddi bi girişimde bulunursak diyo belki diyo burayı kurtarırız diyo" "Şimdi bu durumda o 3 tane bana "Ret" verenler üzerinde "çalışma yapma"nın büyük yararı olacağı düşüncesinde" dediği, F.N.S.'in "Peki bu adamların şeyi belli mi "Siyasi görüşü filan" dediği, K.ALEMDAROĞLU'nun "Ya bu adamların "siyasi görüşü" hemen hemen belli. Bi tanesi Alevi, S... denilen bi adam" "Güçlü bir Alevî kanalıyla etkilenebileceğini umuyoruz" dediği(konuşmada şüphelinin isimlerini belirttiği Danıştay 8. Daire Üyelerinin isimleri açıkça yazılmamıştır.),
İstanbul Üniversitesi Rektörü iken verilen mahkeme kararlarını hiçe sayarak uygulamaya koymayan, böylelikle örgütten aldığı güçle her türlü hukuksuzluğu sergilemekten çekinmeyen Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU, bu kez de bir dönem Genelkurmay Başkanlığı yapmış Hüseyin KIVRIKOGLU ile yaptığı bir telefon görüşmesinde "Ama birşey söyleyim mi komutanım, bu iş bu demokrasi oyunuyla bir yere varılamaz" "Olacaksa olsun bir şey" "Hepimiz bilelim ne olduğunu", "Bu artık elime silah alıp dağa mı çıkacağım yanF dediği, böylelikle antidemokratik yaklaşımlarıyla silahtan, dağa çıkmaktan bahsederek örgütsel amaç ve hedeflerini ortaya koyduğu anlaşılmaktadır.
Şüpheli Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU'nun başka bir örgüt üyesi olan şüpheli Ferid İLSEVER'le yaptığı görüşmede, "Onun dışında da Türkiye'ye bakarsan, Her şey rezil vaziyette gidiyo" dediği, bir süre CHP hakkında konuştuktan sonra F.İLSEVER'in "...Lütfen sizin ağırlığınız var, isminiz var. Gücünüz yettiği yerlerde bunları biraz yüreklendirip cesaretlendirip, şevklendirip ...yanlarında olduğumuzu da hissettirerek yani herhalde bişey ...bilir" dediği, K.ALEMDAROĞLU'nun "Evet olabilir. Ben gerçi her ortamda söylüyorum ya artık HERHALDE BU ÎŞ BU DEMOKRASİYLE OLMAZ. Bu olacaksa bir DEVRİMDİR. Bu da "ULUSAL BİR DEVRİM" olmalıdır" dediği, böylelikle bir taraftan örgütün genel politikası olan ülkenin elden gittiği ve kötü olduğu şeklinde hava estirerek kaos ortamı oluşmasını temin etmeye çalıştığı, diğer taraftan da bulunduğu her ortamda örgütün temel politikası olan darbe zemini oluşturmak için her türlü çağrı ve çalışmayı yapmaktadırlar.
Diğer taraftan meydana gelen olaylar karşısında örgüt yöneticilerinin söylemlerinin ve yaklaşımlarının dahi aynı olduğu, yukarıda İlhan SELÇUK anlatılırken yaptığı bir telefon görüşmesinde "YÖK elden gidiyor" "yani her şey elden gidiyor, tuhaf bir durum var, bakalım ne olacak''' diyerek başladığı görüşmede ülkede biran evvel kargaşa kaos ve ekonomik kriz çıkmasını istediğini söylediği, Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU'nun yaptığı bir görüşmede de '■'■YÖK bitti Üniversite de bitti...," diyerek başladığı görüşmede K. ALEMDAROĞLU'nun "Bu iş Milli Demokratik Devrimle biter" dediği, görüşmenin devamında darbe yapılması gerektiği ile ilgili konuştukları, K.ALEMDAROĞLU'nun "Sonra üst taraftan olmayacak bu iş alt taraftan olacak'''' dediği, Ü.SAYIN'm da "Alt taraftan olacak 60 darbesi gibr diyerek örgüt içerisindeki söylemlerin ve propagandanın dahi aynı olduğu, dolayısıyla aynı paralelde olan bu söylemlerin örgüt yöneticilerinin düzenledikleri gizli toplantılarda kararlaştırıldığı anlaşılmıştır.
1te
L
Şüpheli Kemal Yalçın ALEMDAROĞLU, 21.01.2008 de Y. T. ile yaptığı görüşmede katıldığı bir televizyon programından bahsettiği ve programda Türk milliyetçisi olduğunu söyleyen kişiye tepkisini dile getirerek "Biz diyo Türk milliyetçisiyiz ulan Türk milliyetçisi lafını nasıl kullanırsın, Anayasa ise Atatürk milliyetçiliği diyeceksin Türk Milliyetçiliği dedin mi iş başka şekil alıyor'" dediği, görüşmenin ilerleyen kısmında karşısındaki şahsın TAKSİM TOPLANTILARINDAN haberinin olmadığını söylemesi üzerine Kemal'in "Bu akşam gel o zaman bu akşam Taksim toplantısı var" diyerek sık sık TAKSİMDE düzenlediği toplantı faaliyetlerini dile getirdiği,
Ayrıca görevden ayrıldıkları halde halen Üniversite yapılanmasmdaki faaliyetlerini sürdürdüğü, eski YÖK başkanı ile yaptığı bir görüşmede, K.G.'ün "Kemal'çiğim duydun mu haberleri", "Cerip seçilmiş", "Bütün Tosun efendi buraya gelip çadır kurmasına rağmen 83'e - 54 oldu ama 54 tane köpek çıkmış oradan", "bunlar Ortadoğu'dan bir kadını aday gösterdiler", "..bana geldi Hocam saygılar sevgiler s..ktir lan dedim köpek", "Sen dedim kimsin lan tanımadığım adamı aday gösteriyorsun utanmaz herif ya Rektör müsvettesi yıkıl karşımdan ha ha bir gidişi var kî" dediği, K. ALEMDAROGLU'nun da "İyi demişsin" dediği ve kazanan aday ile ilgili konuşmaya devam ettikleri,
15.02.2008 günü saat:12.48'de Kemal ALEMDAROĞLU ile Güngör..? arasındaki telefon görüşmesinde özetle;
Bir süre bir toplantı konusu ile ilgili konuştuktan sonra Güngör'ün Mersin de yaşandığını söylediği olaylardan bahsettikten sonra "ABİ ÇETELER KURULACAK ben sana söyliyim " dediği, K. ALEMDAROGLU'nun da "Tabi canım''' dediği, Güngör'ün "yazık ülkeye yazık oluyor canım" dediği, K. ALEMDAROGLU'nun da "Henüz Cumhurbaşkanından Ses Seda Yok Demi" dediği, Güngör'ün de "yok hayır yok ya yok delimisin şeyde konuşmuyor, Sezer denilen herifte konuşmuyor" dediği, K. ALEMDAROGLU'nun da "SEZER DENİLEN MAN KAFA...evine kapandı şimdi bitti artık" dediği,
07.01.2008 günü saat:17.30'da Kemal ALEMDAROĞLU ile Habib Ümit SAYIN
arasındaki telefon görüşmesinde özetle;
H.Ü.SAYIN'm "Doğu SİLAHÇIOĞLUN'un bir yazı var Cumhuriyette...Cumhuriyet neslinin nasıl yetiştirilmesini anlatıyor ve de hemen el konulmasını...Yeni Cumhuriyet nesli ve Siyasi islam'ın bir an önce yok edilmesi için DARBENİN el koymanın meşru olduğunu anlatıyor...dün akşamda Yalçın KÜÇÜK...Televizyonda bangır bangır DARBE YAPILACAK başka yolu yok demiş EL KONMASI LAZIM demiş" dediği, bir süre değişik konularda konuştuktan sonra H.Ü.SAYIN'm "Paşalara söylüyoruz eleştiriyoruz, emekli Paşalara söylüyoruz, onlarda bölücülük ajan provokatörlük yapıyorsun diyorlar, yani yapma diyo... Yani PAŞALAR YANİ EL KONULMASI LAZIM ARTIK bunların yani ihanettir bu nokta da el konulmaması dur denilmemesi ihanettir diyoruz...Hiç çelişmedi bir kurum kendisi ile bu kadar önemli bir kurum çelişmedi yani rezilliğini çıkardılar Dolmabahçe de bitmiş iş...Ama şey hiç belli olmaz ALTTAN BİR ŞEY GELEBİLİR" dediği, K.ALEMDAROĞLU'nun "Evet yani büyük olasılıkla da öyle olacak bu iş" dediği, H.Ü.SAYIN'm "Aynı 60'da olduğu gibi, 60'ta da çanta taşıyordu Genelkurmay Başkanları...Bir yandan tıkırt diye indirdiler...Şuanda Tuğgeneraller Tek Yıldızlar Albaylar Çift Yıldızlar Şey Tamamen Bizim Gibi Düşünüyor" şeklinde konuştukları görülmektedir.
Hakkı ve hukuku sadece kendisinde bilen bir anlayışla görevden alınmasını hazmedemeyen Kemal ALEMDAROĞLU bu durumu ifade ettiği bir görüşmede eski Cumhurbaşkanımız hakkında "E canım Ahmet NeCDet SEZER'in yerine başka biri olsaydı, zaten ben görevden alınmazdım...Ahmet NeCDet SEZERİ bir şey sandılar...Halk adamı sanarak I.oğlu it" diyerek her türlü hakaret ve aşağılamayı yapiığı görülmüştür.
Tape:3753 03.02.2008 tarihinde Mustafa...? ile görüşmesinde özetle;
MUSTAFA'mn "Haberini aldım da yanımda şimdi Fatih de var ilmioğlu" dediği, K.ALEMDAROĞLU'nun "İyiyim sağ ol sizin bu başarılarınızı görünce bende çok ee mutlu oluyorum" dediği, MUSTAFA'mn "Eee siz bizim taktik ağabeylerimizsiniz (gülerek) yani" dediği, K.ALEMDAROĞLU'nun "He yani bu işin bu işe baş koymuş kişileriz ...." "Ben ben bu işin bir yerden döneceğine bu şekilde gitmeyeceğine inanıyorum" "yani onun için sizin yaptıklarınızla bu iş dönerse döner" dediği, MUSTAFA'mn "Bizimkilerde son çabalar ya ya dönecek ya dönecek başka yolu yok yani" diyerek kendisinin etki alanını ve lider konumunu göstermektedir.
4-KÖPRÜ PERSONEL ve İLİŞKİLERİ:
Hem ERGENEKON dokümanında hemde LOBİ dokümanında "KÖPRÜ PERSONEL'den bahsedilmektedir.
ERGENEKON dokümanında «KÖPRÜPERSONEL" başlığı altında;
Seçilecek üç kişinin Ergenekon içinde ve örgüt dışında, örgütü temsilen hareket edebilmelerinin sağlanması gerektiği bu kişilerin örgüt dışında legal bir işte istihdam edilmeleri gerektiği vurgulanmıştır.
"KADRO" Başlığı altında ise, bu yapılanmada yalnızca sivillerin yer alacağı ve KÖPRÜ ELEMAN aracılığı ile "ERGENEKON"a bağlı faaliyet göstereceği belirtilmiştir.
LOBİ dokümanında ise «KÖPRÜ PERSONEL" başlığı altında; "ERGENEKON" tarafından atanacak iki sivilin mutlaka başka kuruluşlarda görevli olanlar arasından seçilmesi gerektiği, böylece gizliliğin korunmuş olacağı belirtilmiştir.
Bu veriler birlikte değerlendirildiğinde; ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ içerisinde gizliliğin çok iyi sağlanabilmesi için ERGENEKON gizli yapılanması ile örgütün sivil açılımı olan LOBİ yapılanması arasında, tüm ilişkileri sağlayacak 2 kişinin KÖPRÜ PERSONEL olarak atandığı anlaşılmaktadır.
Soruşturma dosyasındaki delillerden ERGENEKON GİZLİ yapılanması ile sivil unsurları oluşturan LOBİ yapılanması arasındaki ilişkiyi KÖPRÜ PERSONEL olarak şüpheliler Veli KÜÇÜK ve Muzaffer TEKİN'in sağladığı anlaşılmıştır.
Şüpheli Veli KÜÇÜK, 1944 Bilecik doğumludur. 1965 yılında Kara Harp okulundan mezun olduktan sonra uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetlerinde birçok önemli ve hassas yerlerde görev yapmıştır. Bu süre içerisinde kamuoyunda JİTEM olarak bilinen Jandarma İstihbarat Topluluğunun kuruluşunu yapmış ve 2 yıl süreyle bu birimin başkanlığını yürütmüştür. Meslek hayatının son yıllarında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiş ve 2000 yılında emekli olmuştur.
Görevde olduğu dönemlerde birçok çıkar amaçlı suç örgütü ile ilişkiler kurmuş ve bu ilişkilerini emekli olduktan sonra da devam ettirmiştir. Hatta dün ve bugün etrafında olduğu bilinen çıkar amaçlı suç örgütü liderlerinin birçoğunun SUSURLUK davasında yargılandığı ve hüküm giydiği göz önüne alındığında ve dosyadaki diğer delillerden Veli KÜÇÜK'ün SUSURLUK olayının tam merkezinde olduğu fakat örgütün o dönemdeki gücü ve etkinliği nedeniyle hakkında herhangi bir işlem yapılamadığı kanaatine varılmıştır. Bu ilişkiler kendisine sorulduğunda ise yeterli ve açıklayıcı beyanlarda bulunamamıştır.
Diğer taraftan şüpheli Veli KÜÇÜK'ün ikametinde yapılan aramalarda ele geçirilen örgütsel dokümanlar ve bu dokümanların orijinal olması nazara alındığında şüpheli Veli KÜÇÜK'ün Ergenekon terör örgütü içerisindeki konumu hususunda önemli ipuçları vermektedir.
Soruşturma dosyasındaki delillerden Veli KÜÇÜK'ün ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ içerisindeki, MAFİA yapılanması, Sivil Toplum örgütleri yapılanması, medya yapılanması, Finans yapılanması ve bürokrasi yapılanmaları "ile-bizzat ilişki içerisinde olduğu ve gerekli yönlendirmeleri yaptığı, günümüzdeki eylem ve faaliyetlerine bakıldığında örgütün

Hiç yorum yok: