29.7.08

ERGENEKON İDDİANAMESİ 2151 - 2200 SAYFALAR,

kamu kurum çalışanlarını, Özel Büro Grubuna kazandırması gerektiği talimatının olduğu görülmüştür.
"Gençliğe Ulaşım Projesi.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "Gençliğe Ulaşım Projesi.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgede DSS (Digital Security Service) Ankara tarafından hazırlanan projelerin olduğu görülmüştür. Bu projelerin; Merhaba Üniversite, Gençzin, Vatandaş olmalıyım, Kayıp Ülke ve Hilafet ve Türban olarak adlandınldıklan görülmüştür.
"21 EKİM 2007 PAZAR ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU TOPLANTISI DUYURUSU !!!!!!!!!.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. Bahsi geçen MSword dosyası incelendiğinde belgenin 21 Ekim 2007 günü yapılacak olan Özel Büro toplantısına çağrı metni olduğu görülmüştür.
"ÖZEL BÜRO DÖKÜMANTER LİSTESİ.DOC" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "ÖZEL BÜRO DÖKÜMANTER LİSTESİ.DOC" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgede 28 EKİM 2007 günü yapılacak olan Özel Büro toplantısında yapılacak olan sunuların olduğu görülmüştür.
"20 EKİM 2007 PAZAR ÖZEL BÜRO GRUBU TOPLANTISI.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "20 EKİM 2007 PAZAR ÖZEL BÜRO GRUBU TOPLANTISI.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin 28 Ekim 2007 günü yapılacak olan Özel Büro toplantısına ilişkin rezervasyon talebi olduğu görülmüştür.
"28 EKİM 2007 PAZAR günü ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU olarak ANKARA'da toplanıyoruz..doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. Bahsi geçen MSword dosyası incelendiğinde belgenin 28 Ekim 2007 günü yapılacak olan Özel Büro toplantısına ilişkin yer ve saat gibi detayların bulunduğu duyuru metni olduğu görülmüştür.
"28 EKİM 2007 PAZAR ANKARA TOPLANTISI.xls" isimli bir Excel dosyası tespit edilmiştir. "28 EKİM 2007 PAZAR ANKARA TOPLANTISI.xls" isimli Excel dosyası incelendiğinde belgede 28 Ekim 2007 günü yapılacak olan Özel Büro toplantısına katılacak olan kişilerin isim ve iletişim bilgilerinin bulunduğu görülmüştür.
"İSTANBUL 15 TEMMUZ 2007 TOPLANTISI.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "İSTANBUL 15 TEMMUZ 2007 TOPLANTISI.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin 15 Temmuz 2007 günü yapılacak olan Özel Büro toplantısına çağrı metni olduğu görülmüştür.
"15.07.2007 TAKSİM SELECT HOTEL-İSTANBUL TOPLANTISI REZERVASYON.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. Bahsi geçen MSword dosyası incelendiğinde 15 Temmuz 2007 günü yapılacak olan Özel Büro toplantısına ilişkin rezervasyon talebi olduğu görülmüştür.
"28 EKİM TOPLANTISI.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "28 EKİM TOPLANTISI.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin 28 Ekim 2007 günü yapılan toplantı sonrası toplantıda konuşulan konular ve kararlann yer aldığı bir bilgilendirme metni olduğu görülmüştür.
"DSS YEMEKLİ TOPLANTI LİSTESİ.xls" isimli bir Excel dosyası tespit edilmiştir. "DSS YEMEKLİ TOPLANTI LİSTESİ.xls" isimli Excel dosyası incelendiğinde belgenin DSS tarafından düzenlenecek olan bir yemekli toplantıya katılımcı listesinin olduğu değerlendirilmektedir.
"ÖZEL BÜRO GRUP TOPLANTISI.xls" isimli bir Excel dosyası tespit edilmiştir. "ÖZEL BÜRO GRUP TOPLANTISI.xls" isimli Excel dosyası incelendiğinde belgenin Özel Büro tarafından düzenlenecek olan bir toplantıya ilişkin katılımcı listesinin olduğu değerlendirilmektedir.
"01 TEMMUZ 2007 PAZAR TOPLANTISI.xls" isimli bir Excel dosyası tespit edilmiştir. "01 TEMMUZ 2007 PAZAR TOPLANTISI.xls" isimli Excel dosyası

incelendiğinde belgenin Özel Büro tarafından 1 Temmuz 2007 günü yapılan toplantıya ilişkin katılımcı listesinin olduğu değerlendirilmektedir.
"ulusalihanetkitap.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "ulusalihanetkitap.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin çeşitli tarihlerde www.ulusalihanet.com ve www.kursadhareketi.org isimli internet sitelerinde yayınlanmış yazılardan derlenerek oluşturulan bir kitap olduğu görülmüştür.
"Atatürk Sabetayci Mı.doc", "Aşağıdaki Basın açıklaması sizin web sitenizden almdı.doc", "Sayın Komutanımız ADD Genel Başkanı E.Org.Şener ERUYGUR'dan gelen mesaj.doc", "TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN RAPOR.doc", "Uğur Mumcu'dan ABD belgeleri.doc", "Son Haçlı seferi.doc", "BOP - Büyük Ortadoğu Projesi.doc", "AHMET TANER KIŞLALI'NIN CUMHURİYET GAZETESI'NDE 17 EKİM 1999 PAZAR GÜNÜ YAYINLANAN YAZISI....doc", "BİLDERBERG NEDİR....NE İŞ YAPAR.doc", "ÜMİT SAYIN KİMDİR.doc", "DÜNYAYI YÖNETEN GİZLİ ÖRGÜTLER.doc", "Fethullah Gülen ABD'ye neden gitti.doc", "İrticai terör - Hizbullah.doc", "İrticai terör - İBDA-C.doc", "ÖZEL BÜRO'DAN FETULLAH CEMAATİ Raporu.doc" ve "TÜRKİYE'DE GİZLİ SERVİS OPERASYONLARI.doc" isimli MSword dosyalan tespit edilmiştir. Bahsi geçen MSword dosyalan incelendiğinde belgelerin Özel Büro tarafından grup üyelerine gönderilmek üzere çeşitli konularda yazılmış yada almtılarak yapılarak hazırlanmış belgeler olduğu görülmüştür.
"ERGENEKON.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "ERGENEKON.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin soruşturma kapsamında gözaltına alman bir çok kişide ele geçirilen 'LOBİ' isimli belgenin özeti olduğu görülmüştür.
"ERGENEKON KİMDİR.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "ERGENEKON KİMDİR.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin soruşturma kapsamında gözaltına alman bir çok kişide ele geçirilen 'LOBİ' isimli belgenin özeti olduğu görülmüştür.
"Derin Devlet Finans Dnyasindaki Yeri.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "Derin Devlet Finans Dnyasindaki Yeri.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin soruşturma kapsamında gözaltına alman bir çok kişide ele geçirilen 'LOBİ' isimli belgenin özeti olduğu görülmüştür.
"yeni-milis-revize.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir, "yeni-milis-revize.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin Halil Behiç GÜRCİHAN tarafından hazırlandığı görülmüştür. Raporda; ülkenin globalleşme süreci adı altında içerisine sokulduğu duruma ayak uyduramadığı, bütün kurumlann bu durum karşısında strateji üretemediği, bu duruma farkında olanlardan milisleşme eğiliminde olanlann metodolojilerini değiştirmedikleri sürece sistemin bir parçası olacaklanmn belirtildiği, önemli olanın milisleşmenin nasıl olması gerektiğinin anlatıldığı görülmüştür. Raporda devamla; ülkenin uzun soluklu, uzun perspektifli, nefesini iyi ayarlayan bir "milis"e ihtiyaç olduğu, kurulacak yapının; "güç birliği" değil, "güç ağı" prensibi üzerinden dağınık olarak kurulması gerektiğinden, bu yapının "liderlik" mekanizmasının da kendine özgü olması gerektiği, sözkonusu altyapının hiyerarşik değil, heterarşik bir liderlik mekanizmasına ihtiyacı olacağı vurgulandığı, sözkonusu heterarşik liderlik mekanizması ile koordineli olarak vatanperverlerin üstlenecekleri görevlere göre aşağıdaki kategorilere ayrılması gerektiği belirtilmiştir. Bunlann;Bilgi Milisi: Çevrelerindeki bilgi akışını ülke yaranna izleyen, değerlendiren ve gerektiğinde kullanan kişiler,Teknoloji Milisi: Dünyadaki teknolojik gelişmeleri aynntılı şekilde takip eden, teknolojinin uygulama alanlan ve çapı konusunda bilgili; alternatif ve muadil teknolojilerin nasıl üretilebileceği konusunda öngörü sahibi olan kişiler,Sosyal Milis: Sosyal ilişkileri kuvvetli, girdiği mekana uyumlu, makro hedefler doğrultusunda ilişki ağlan kuran ve derinleştiren bir anlayışla hareket ederek, bu ilişki ağını
yöneten kişiler,Sermaye Milisi: Klasik kar-zarar güdülerinden arınmış bir şekilde, ülkenin üretim altyapısının ülkenin geleceği için yeniden kurulması adına sermaye koalisyonları kuran bir vizyona sahip kişiler,Operatif Milis: Mücadele piramidinin en işlevsel fakat aynı zamanda en tehlikeli kısmını oluştrduklan ve bütün diğer milislerin çalışmaları sonucunda, gerektiği takdirde, hareket edecek ve sonuç alacak unsurlar olduğu belirtilmiştir.
"Ulusalciligin Kapsayiciligi.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "Ulusalciligin Kapsayiciligi.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin Milli Kuvvetler ve Vatanseverler Birliği Başkanı Tevfık BİR tarafından hazırlandığı görülmüştür. Yazıda; Ulusalcılığın ülkücüleri, milliyetçileri, solcuları, bağımsızları vb. siyasi grupları içinde barındıran, gerçek vatanseverlerin birleştiği yeni kesimin adı olduğu, Kanaltürk'ün, Ulusalcı kesimi ayakta tutan, dik tutan, bilinçlendiren ve yönlendiren bir kanal olduğu, laiklikten vazgeçilemeyeceğini ancak Anadolu'daki insanlara ulaşmak için laiklikten bahsedilmeden ulusalcı kesim önderleri, vatansever aydınlar, Kanaltürk camiası tarafından vatanseverlik, milliyetçilik, ulusalcılık, Atatürkçülük, yurtseverlik, Kuvayı Milliye vurgusunun yapılması gerektiği, ülkenin parçalandığı, Türklüğün hukuken ve vatandaşlık bakımından içinin boşaltılacağı şeklinde söylemlerde bulunulması gerektiği belirtilmektedir.
"On soru-cevapda ULUSALCILARIN ihanet çeteleri!.doc" isimli bir MSword dosyası tespit edilmiştir. "On soru-cevapda ULUSALCILARIN ihanet çeteleri!.doc" isimli MSword dosyası incelendiğinde belgenin Faruk ARSLAN tarafından hazırlandığı görülmüştür. Yazıda; yeniden yapılandırılan ulusalcı sivil örgütlerin 2005 yılında devreye sokulduğu, ulusalcıların akıl hocasının İlhan SELÇUK olduğu, ulusalcı oluşumlara 2001 yılında Sedat Peker ve Doğu PERİNÇEK tarafından oluşturulan 'Kızıl Elma Koalisyonu' ile start verildiği, daha sonra Kuvayı Milliyeti derneklerin kurularak buralara binlerce üye kaydedildiği, sonuçta yıllardır kavgalı olan bu gruplann 2001 yılından itibaren birlikte görülmeye başladıkları, 1999'dan itibaren yeniden yapılanmaya giden derin devlet 'Ergenekon'un bu faaliyetleri tek bir merkezden idare edilmesi emrini verdiği şeklinde ifadelerin olduğu görülmüştür.
1 nolu E-posta mesajı incelendiğinde operasyon kapsamında gözaltına alman ÜmitSAYIN'm 'Zihin Kontrolü' konulu yazısının Özel Büro tarafından üyelere gönderildiğigörülmüştür.
2 nolu E-posta mesajı incelendiğinde operasyon kapsamında gözaltına alman Hayrullah Mahmut ÖZGÜR tarafından yazılan bir yazının DSS tarafından üyelere gönderildiği görülmüştür. Yazıda Ultra Türkler isimli bir oluşumdan bahsedildiği görülmüştür.
3 nolu E-posta mesajı incelendiğinde yazıda özetle 'Ergenekon'un yeniden yapılandınlışı, milliyetçi-ulusalcı bir görüntü çizmesi, Perinçek'in yeni Eegenekon'un içinde oluşuyla ilgili ifadelerin olduğu görülmüştür.

4 nolu E-posta mesajı incelendiğinde yazıda Kurtlar Vadisi ve Şubat Soğuğu gibi diziler marifetiyle 'sivil ergenekon'dan kesitler sunulduğu, 'sivil ergekon'un yok olmak istemediği ve yeniden yapılandığı şeklinde ifadelerin olduğu anlaşılmıştır.
5 nolu E-posta mesajı incelendiğinde milli birlik için harekete geçen sivil inisiyatifin 'Kuvayı Milliye' dernekleri çatısı altında hızla sanal alemde örgütlendikleri şeklinde ifadelerin olduğu görülmüştür.
6 nolu E-posta mesajı incelendiğinde yukarıda da yazılı Halil Behiç GÜRCİHAN tarafında hazırlanan 'Yeni MİLİS' isimli raporun DSS tarafından üyelerine gönderildiği görülmüştür.
7 nolu E-posta mesajı incelendiğinde DSS tarafından bir önceki e-postada kaynak kullanılmadan üyelerine gönderdiği 'Yeni Milis' isimli rapor ile ilgili olarak Halil Behiç GÜRCİHAN tarafından raporun kendisine ait olduğu ve gerekli düzeltmenin yapılması
talebine DSS tarafından olumlu yanıt verildiği ve grupta gerekli açıklamanın yapıldığı görülmüştür.
8 nolu E-posta mesajında Özel Büro tarafından 'Hack Grubu'nu Kuvayı Milliye Derneğine katılmaya çağrıldığı, toplu olarak yemin edildikten sonra görevlerin dağıtılacağı, hackerların Türk Hack Timi adı altmda Kuvayı Milliye çatısı altında örgütlenileceği ve tüm lojistik destek ve ihtiyaçların Kuvayı Milliye tarafından karşılanacağının belirtildiği görülmüştür. Yazının devamında Kuvayı Milliye Derneği'nin kuruluş bildirgesinin de bulunduğu görülmüştür.
9 nolu E-posta mesajında Özel Büro ve DSS Dağıtım komiteleri üyelerinin Kuvayı Milliye Derneği'ne üye olmaları çağrısında bulunulduğu ve toplu olarak yemin edildikten sonra görev dağılımı yapılacağının belirtildiği görülmüştür. Yazının devamında Kuvayı Milliye Derneği'nin kuruluş bildirgesinin de bulunduğu görülmüştür.
"10.06.2006 GİDEN KLASÖRÜ.pst" isimli bir E-posta arşivleme dosyası tespit edilmiştir. "10.06.2006 GİDEN KLASÖRÜ.pst" isimli E-posta mesajı incelendiğinde bu raporun önceki bölümlerinde yer alan ve soruşturma kapsamında gözaltına alman bir çok kişide ele geçirilen 'LOBİ' isimli belgenin özeti olduğu görülmüştür.
E-posta mesajı incelendiğinde Uğur MUMCU'nun Ergenekon tarafından öldürüldüğü, yine 'Ergenekon' tarafından bu olayı araştırmak üzere görevlendirmenin kim tarafından yapıldığını bilmeden görevlendirilen bir Hukuk Müşavirinin araştırmalan sonucunda 'Ergenekon'a ulaşması üzerine onun da öldürüldüğüne ilişkin ifadelerin bulunduğu görülmüştür.
"DSS GELEN-20.09.2006.pst" isimli bir E-posta arşivleme dosyası tespit edilmiştir. "DSS GELEN-20.09.2006.pst" isimli E-posta mesajı incelendiğinde yukarıda da yazılı 'İNTERNETTE KUVVA DALGASI .msg' dosyası ile aynı olduğu görülmüştür.
E-posta mesajı incelendiğinde soruşturma kapsamında gözaltına alınan Güler KÖMÜRCÜ tarafından hazırlanan bir yazının DSS tarafından üyelerine gönderildiği görülmüştür. Yazıda; 'Vatan elden gidiyor' kaygısı içindeki şahinleşmiş kitlenin hızla sivil örgütlenme başlatmış olduğu, Kuvva-i Milliye örgütleri kurulduğu, büyük şehirler de dahil olmak üzere Anadolu'nun birçok il ve ilçesinde farklı adlar altında kurulan Kuvva-i Milliye dernekleri açıldığı şeklinde ifadelerin bulunduğu görülmüştür.
"DSS GELEN-21.08.2006.pst" isimli bir E-posta arşivleme dosyası tespit edilmiştir. "DSS GELEN-21.08.2006.pst" isimli E-posta mesajı incelendiğinde DSS tarafından gruba e-posta gönderen bir kişiye kendilerinin 'Özel Harp Dairesi'nin uzantıları olduklarının belirtildiği görülmüştür.
"DSS GIDEN-21.08.2006.pst" isimli bir E-posta arşivleme dosyası tespit edilmiştir. "DSS GIDEN-21.08.2006.pst" isimli E-posta mesajı incelendiğinde Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali ÖZOĞLU tarafından Erkut ERSOY'a gönderilen mesajda derneği ziyaretleri esnasında birlikte olamadığı için üzgün olduğunu, ancak Kuvayı Milliye Derneği ile birlikte olma kararlarından büyük memnuniyet duyduğunu belirttiği görülmüştür. Bu mesaja Erkut ERSOY tarafından da; derneği ziyaretlerinde bir çok karar aldıklarını, bir an önce bir araya gelmeleri gerektiğini, ellerinde birçok dosyanın olduğunu ve Kuvayı Milliye çatısı altında bunların çözüme kavuşturulabileceğini belirttiği görülmüştür.
E-posta mesajı incelendiğinde Özel Büro yöneticisi Erkut ERSOY tarafından KuvayıMilliye derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali OZOĞLU'na gönderilen bir mesaj olduğugörülmüştür. Mesajda Erkut ERSOY; Tempo Dergisi muhabiri Tutkun AKBAŞ tarafındanmotorize ekipler ve Özel Büro hakkında röportaj sorularının olduğunu, belirlenecek bir tarihteüçünün bir araya gelmesi gerektiğinin belirtildiği görülmüştür. Diğer yandan Özel Büro veKuvayı Milliye yönetiminin Çağdaş Türkiye Partisi Genel Başkanı ^Ataman Bey tarafındanyemeğe davet edildiği görülmüştür. ' ' ' -. ,
E-posta mesajı incelendiğinde Özel Bürodan üyelere gönderilen bir mesaj olduğu görülmüştür. Mesajda; her türlü mafya ve organize suç şebekeleri ile mücadele etmek ve istihbarat toplamak amacıyla 2007 yılında telsizli ve motorize 2000 ekibin kurulacağı, ekiplerin emniyet ve diğer güvenlik güçleri ile koordineli çalışacakları, timlere katılmak isteyenlerin Özel Büro'ya müracaat etmeleri gerektiğinin duyurulduğu görülmüştür.
E-posta mesajı incelendiğinde Erkut ERSOY tarafından elma@elmabilgisayar.com e-posta adresine gönderilen bir mesaj olduğu görülmüştür. Mesajm sonunda Erkut ERSOY'un kendisini Kuvayı Milliye Derneği BİM sorumlusu olarak tanıttığı görülmüştür.
E-posta mesajı incelendiğinde Özel Büro tarafından gruba gönderilen bir mesaj olduğu görülmüştür. Mesajda Özel Büroya gönderilen bir mesaja karşılık olarak Kuvayı Milliye Grubunun tüm Türkiye'yi hatta dünyadaki tüm Türk Milliyetçilerini kapsayan bir grup olduğu, kendilerinin Kuvayı Milliye olarak tüm Türkiye'de çok hızlı ve kapsamlı bir biçimde örgütlendikleri, üyelik konusunda Özel Büro üyesi olunduğu söylenerek Kuvayı Milliye derneğinden Kahraman Bey ile görüşülebileceğinin belirtildiği görülmüştür.
E-posta mesajı incelendiğinde Özel büroya gönderilen bir mesaja cevap olarak gönderildiği görülmüştür. Cevapta; Özel Büronun Özel Harp Dairesine bağlı bir operasyon gücü olduğu, Özel Harp Dairesi'nin sivil unsurları olarak istihbarat toplandığı, Özel Büro bünyesinde her rütbeden muvazzaf asker, gerek MİT gerekse Emniyet İstihbarat Dairesinde halen faal ve emekli bir çok üye ve görevlinin bulunduğu belirtilmektedir.
E-posta mesajı incelendiğinde Özel Büro yöneticisi Erkut ERSOY tarafından Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali OZOGLU'na gönderilen bir e-posta olduğu görülmüştür. Mesajda; PKK'ya ait bir internet sitesinin Özel Büro tarafından çökertildiği bilgisinin 'Fikri Komutan'a iletilmesini istediği görülmüştür.
Çok sayıda resim dosyası tespit edilmiştir. Bahsi geçen resim dosyalan incelendiğinde ilk iki resmin Özel Büro çalışanlan, diğer resimlerin ise Özel Büro tarafından Ankara'da düzenlenen toplantıya ilişkin fotoğrafların olabileceği değerlendirilmektedir.
Erkut ERSOY'a ait , JetFlash marka, seri numarası 12665517340547 olan flash bellek üzerinde yapılan incelemede
"İSTİHBARAT VE DAĞITIM KOMİTELERİ KADRO.xls" isimli bir Excel dosyası tespit edilmiştir. "İSTİHBARAT VE DAĞITIM KOMİTELERİ KADRO.xls" isimli Excel dosyası incelendiğinde belgede Özel Büro grubunda yer alan kişilerin isim ve iletişim bilgilerinin yer aldığı görülmüştür.
Erkut ERSOY'a ait, PHILIPS marka harici hard disk üzerinde yapılan incelemede
"DAĞITIM KOMİTELERİ KADRO.xls" isimli bir Excel dosyası tespit edilmiştir. "DAĞITIM KOMİTELERİ KADRO.xls" isimli Excel dosyası incelendiğinde belgede Özel Büro grubunda yer alan kişilerin isim ve iletişim bilgilerinin yer aldığı görülmüştür.
Erkut ERSOY'a ait, SAMSUNG marka, seri numarası S08HJ1WL900019 olan hard diski üzerinde yapılan incelemede
"serkan_kurt52@hotmail.com.html" isimli bir "html" dosyası tespit edilmiştir. "serkan_kurt52@hotmail.com.html" isimli "html" dosyası incelendiğinde belgenin 'ÖZEL BÜRO - www.Ozel-Buro.com' ve 'serkan_kurt52@hotmail.com' rumuzunu kullanan kişiler arasında bir yazışma olduğu, 'ÖZEL BÜRO - www.Ozel-Buro.com' rumuzunu 'Erkut' ve 'serkan_kurt52@hotmail.com' rumuzunu 'Serkan' isimli
şahısların kullandığı görülmüştür. Yazışmada, 'Erkut' Kuvayı Milliye Derneği'nin hesaplarında 10 trilyon para olduğundan bahsettiği görülmüştür.
"guvercin.posta@suomi24.fı.html" isimli bir "html" dosyası tespit edilmiştir. "guvercin.posta@suomi24.fi.htmr isimli "html" dosyası incelendiğinde belgenin 'ÖZEL BÜRO - www.Ozel-Buro.com' ve 'posta guvercin.posta@suomi24.fı' rumuzunu kullanan kişiler arasında bir yazışma olduğu görülmüştür. Yazışmada, 'posta guvercin.posta@suomi24.fi' rumuzunu kullanan kişi yurtdışında yaşadığını ve PKK ile ilgili elinde bir bilgi olduğunu bu nereye vermesi gerektiğini sorduğu görülmüştür. 'ÖZEL BÜRO -www.Ozel-Buro.com' rumuzunu kullanan kişide bunu kendilerine iletebileceğim, özel harbe bağlı olarak çalıştıklarını, bu bilgileri kendilerine iletmeleri halinde takibini yapabileceklerini belirttiği görülmüştür.
Erkut ERSOY'a ait , USB2 marka, seri numarası 10338103890445 olan flash bellek üzerinde yapılan incelemede
"01 TEMMUZ 2007 PAZAR TOPLANTISI.xls" isimli bir Excel dosyası tespit edilmiştir. "01 TEMMUZ 2007 PAZAR TOPLANTISI.xls" isimli Excel dosyası incelendiğinde belgede Özel Büro tarafından 1 Temmuz 2007 günü düzenlenen toplantıya katılacak kişilerin isim ve iltişim bilgilerinin bulunduğu görülmüştür.
d)-Telefon görüşmeleri;
Tape:380, 23.02.2007 tarihinde Emre isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;
İnternetten telefon numarasını aldığım söyleyen Emre'nin "MSN'den konuşmak istiyorum da MSN' iniz açık mı" diye sorduğu, Erkut'un "MSNmiz şu anda aktif değil açık değil" diyerek hangi konuda görüşmek istediğini sorduğu, Emre'nin "Özel büro hakkında" dediği, Erkut'un "Yani özel büroyla ilgili çalışmak mı istiyorsunuz" "Hangi konuda çalışmak istiyorsunuz yani ne yapmak istiyorsunuz" diye sorduğu, Emre'nin "ben de onu konuşacaktım nasıl olur heck grubu falan filan var da" "Lise öğrencisiyiz biz" dediği, Erkut'un "Şimdi bizim heck grubumuz var , proje grubumuz var , bir de istihbarat" dediği, sonrasında Emre'nin İngilizce bilip bilmediğini ve neden çalışmak istediğini sorup yapması gerekenler ile ilgili bilgi verdikten sonra fotoğraflı özgeçmişini göndermesini istediği, Erkut'un tekrar "Neden çalışmak istiyorsun neden görev almak istiyorsun onları da belirt fotoğrafını da ekleyip gönder bu DG SECURİTY ADRESİNE gönder" " Ben grubun istihbarat grup lideriyim" dediği, Emre'nin "İsim alabilir miyim" dediği, Erkut'un "İsmi daha sonra konuşuruz" dediği,
Tape:381, 27.02.2007 tarihinde Süreyya isimli kişi ile görüşmesinde özetle ; Erkut'un "İyi günler Özel Büro grubundan arıyorum ben Erkut ERSOY İstihbarat Grup Lideriyim" dediği, yapılacak olan bir toplantının ertelenmesi nedeni ile katılımcılara bilgi verilmemesinden dolayı mağdur olan Süreyya isimli şahsa özürlerini ilettiği, daha sonra 4 marta yapılacak olan toplantıya katılımcı olarak ismini kaydettiğini, katılıp katılamayacağım sorduğu, Süreyya'nın o tarihte yurt dışında olduğunu söyleyerek katılamayacağını söylediği, sonrasında Süreyya'nın "Sekiz yüz kilometre yerden geliyorum işyerimi kapattım geldim ben" diyerek mağduriyetini dile getirdiği, Süreyya'nın "Evet mailiniz var, mail açılıyor, geçenlerde bir arkadaşla biraz maille yazıştık yani, maile yazılabilecekler var, yazlamayacaklar var, ..." " Benim de verebileceğim bir şeyler var, benim de katabileceğim bir şeyler var ve gönüllülük de vardı" dediği, Erkut'un "Anladım bize aktarabileceğiniz herhangi bir konu olursa bizim MSN adresimiz ve posta adresimiz sizde mutlaka mevcuttur tahmin ediyorum" "Digi.security@isnet.net.tr" " Bu adresimize, herhangi bir konuda, yani sizin bölgenizle ilgili bir konu olabilir, sizin şahsen duyum aidığmızİMr konu olabilir veya PKK ile herhangi başka bir konu olabilir, bu konularda bize bildirim.yaparsanız biz güvenlik kurumlan nezdinde takibini yaparız" dediği, Süreyya'mn'foriemli bulduğu bazı bilgileri
paylaşmak istediğini ve bu bilgilerin dağıtımı yaptığını söylediği, Erkut'un "0543 533 17 69 bu bizim telefonumuzdur, Özel Büronun telefonudur" "Buradan ararsanız, bize herhangi bir konu hakkında bir ihbarınız olabilir veya bilgi aktarmak istediğiniz bir konu olabilir, bu konularla bize aktardığınız her konuyu biz takip ederiz" dediği,
Tape:382, 27.02.2007 tarihinde Ümit isimli kişi ile görüşmesinde özetle ; Ümit'in "Ümit ben, Can Bey'in selamı var size onu söyleyim önce şimdi aradı da haber ver dedi şey kurulacakmış 2000 Surver kurulacakmış eksen kurulacakmış da" dediği, Erkut'un "Bu DSS haberleşme grubunda 3000 üye var dağıtım komite diye bir grup var orada 6500 üye var" "Yani biz makineyi bir gün bile boş bırakmıyoruz yani devamlı her gün makine çalışıyor" dediği ve bir süre teknik bilgiler ile ilgili konuştuktan sonra Ümit'e nerede olduğunu sorduğu, Ümit'in Ankara'da olduğunu söyledikten sonra, Erkut'un "Tamam Düzce'ye gelebilirsen Düzce'de sana ikamet edebileceğim bir yer ayarlarız yani sorun değil" dediği,
Tape:383, 28.02.2007 tarihinde Atilla isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Atilla'nın kendisinin araştırılması ile ilgili bazı sıkıntıların olduğunu, bunları sormak istediğini söyleyerek "Abi köye muhtara birileri gitmiş, beni sormuş falan" "Ailem hakkında bilgi" "Sanırım herhalde birim olabilir mi tam bilmiyorum görüşmedim, bana telefonda bildirdiler de" dediği, Erkut'un "Yani birim olmaz da belki senin hakkında bilgi almak istemiş olabilirler devlet" "İşte birime yardımcı olduğun için özel büroya hani bunun legal illegal bir bağlantısı var mı falan gibisinden" dediği, Atilla'nın "Şimdi abi hani haber İstanbul'u herhalde evi aramışlar" "Şey sormuş hani evden bir kitap vereceğiz ona demişler ondan sonra adresi istemiş benim o da evden neyse bizde merkezde kalıyor diye söylenmiş hani sonuçta huylandım köyde gidip sormuşlar diye normal bir durum mu diye bunu bir öğrenebilir misin abi" dediği, Erkut'un " Valla bir bakalım bir büro mu araştırıyor seni başkası mı ama büronun olacağını zannetmiyorum büro olsa bizim haberimiz olur" dediği, Atilla'nın araştıran kişileri öğrenip öğrenemeyeceğini sorduğu, Erkut'un "Tamam onu öğreniriz ben sana söyledim ama muhtemelen jandarma istihbarattır" dediği,
Tape:384, 28.02.2007 tarihinde Atilla isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Erkut'un "Büronun böyle bir çalışması yokmuş, yani büro sizin hakkınızda bir araştırma yapmamış, yalnız emniyete bilgi vermiştik, bizim yöneticilerimiz bunlardır diye, hani bilginiz olsun diye" " O anlamda hani illegel bir bağlantısı var mı diye sorabilirler dedi arkadaşlar, hani bilgin olsun" dediği, Atilla'nın kendisini araştıran şahıslardan tedirgin olduğunu, Erkut'un ise çekinecek bir durumun olmadığını söylediği akabinde kendisine araştıran şahıslar geldiği zaman Erkut'un "Sana kimliğini çıkartacak diyecek ki ben jandarma istihbarattan, ben emniyetten yani devletin herhangi bir kurumundan geliyorlarsa zaten saklayacağımız bir şey yok biliyorsun" "Her şeyimiz ortada ama kimliğini görmediğin kişiye bilgi verme" dediği, Atilla'ya yine kendisini araştıranlar hakkında tedbirli olması yönünde telkinde bulunduğu,
Tape:385, 28.02.2007 tarihinde Alev isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Erkut'un
"..... mailini aldım da onun için ben arayım dedim" dediği, Alev'in "Hangisini bir sürü mail
attım hangi birini" diye sorduğu, Erkut'un "Bir Sadık Arda diye birisinden mail almışsın sen, Adıyamanlı bu, fevri konuşmalar yapmış sana" dediği, akabinde MSN'den görüştüğü kişilerle fazla samimi olmamasını detaylı bilgi almak isteyenleri iyi tartıp değerlendirmesi gerektiğini, çok merak eden insanlara ise özel büro kimdir? Faliyetleri nelerdir? başlıklı tanıtım yazısını göndermesini söylediği, akabinde Erkut'un "Ben hep bütün yönetici arkadaşlarımıza özellikle söylüyorum sizinle özel büro hakkında görüşmek isteyenler olursa iyice tanımadan bilgi vermeyin yani, iyice tartm karşınızdaki insanı kimdir, bu adam nasıl bir niyeti var ,niyetini öğrenmeye çalışın" "Ama yani bizim hakkımızda çok bilgi almak isteyen olursa, bizim zaten telefonuz var oradan arar, biz gerekli bilgiyi veririz, terbiyesizlik yaparsa da, biz o terbiyesizliği münasip bir yerine nasıl monte edeceğimizi butun dünya biliyor" dediği,
Tape:386, 05.03.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; Erkut'un "Merhaba komutanım" dediği, Mehmet Fikri KARADAĞ'm "Aslanım ne haber ne yapıyorsun" "Ne yapıyor arkadaşlarınla ne yapıyorsun iyi misin" diye sorduğu, Erkut'un "Valla çalışmalarımız devam ediyor komutanım işte, internet üzerinden" dediği, Mehmet Fikri KARADAĞ'm "Şimdi bu bizim binanın, birinci taksidini ödemiştik, iki ve üçüncüyü ödeyemedik, on bir milyar lira kadar bir borcumuz, on bir bin lira" "O internet şeyinden bir yardım çağrısı yap bakayım, gelen katılan var mı veya öyle bir şey yapabilir misin" diye sorduğu, Erkut'un "Yalnız komutanım şöyle bir sıkıntı olabilir, biz daha önce heykır grubumuz için böyle bir çalışma yapmıştık, fakat yasal bağış olarak yasal izin olmadığı için, bağış kanununa muhalefetten işlem yapıldı" "Yasal olarak izin alınması lazım ki komutanım, ona göre bağış şeyi yapılabilsin destek yapılabilsin" dediği, Mehmet Fikri KARADAĞ'm "Kuvayı Milliye üye olmak şart değil, üye aidat için üye olmak lazım" dediği ve akabinde Erkut'un yasal izin alınması halinde internet üzerinden çağrı yapacağını belirttiği,
Tape:15, 06.03.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; Bir süre hal hatır sordukları, Mehmet Fikri KARADAĞ'm "Bomba gibiyiz evlat" dediği, Erkut'un "Komutanım her zaman yanınızdayız, biliyorsunuz" "Her zaman elimizden geldiği kadar, derneğimize, davamıza, her zaman biliyorsunuz, ne olursa yardımcı olacağız komutanım" diyerek bir emri olup olmadığını sorduğu,
Tape:387, 06.03.2007 tarihinde Bekir ÖZTÜRK ile görüşmesinde özetle; Görüşmenin başında, Bekir ÖZTÜRK, Erkut ERSOY'dan, Aziz Albay'm "Kirli İttifakın elleri" isimli kitabının imzalı bir nüshasının adresini gönderilmesi istemesi ile ilgili görüştüğü, Erkut ERSOY, Aziz Albay'm yeni çıkan kitabı ile ilgili olarak SkyTürk TV'de canlı yayma çıkacağından bahsettiği, akabinde Ergun ERSOY'un "Şimdi bizim Kuvayı Milliye üyelerine yönelik bir tanıtım çalışmamız var, ÖZEL BÜRONUN" "Bununla ilgili bize sağlayabileceğiniz Kuvayı Milliye üyelerinden, E-Posta adresleri var mı acaba" diye sorduğu, Bekir ÖZTÜRK'ün "Valla E-posta adreslerini şu anda veremeyiz, çünkü bir takım sorunlar yaşadık" dediği akabinde kendilerinin de uzun zamandır üyelerine e-mail yolu ile mesaj gönderemediklerinden bahsettiği,
Tape:388, 09.03.2007 tarihinde Özlem isimli kişi ile görüşmesinde özetle ; Görüşmenin başında Kuvayı Milliye internet sitesine gelen mesajlar hakkında görüştükleri, Funda isimli bayanın gelen e-maillere cevap verdiğine dair konuştukları, buna bir çare aramaya başladıkları, Erkut'un "Ben sekiz dokuzdan sonra zaten gün içerisinde çok toplam fazla mesaj gelmiyor yani aşağı yukarı 150 - 200 civan mesaj geliyor" dediği,
Tape:389, 14.03.2007 tarihinde Müfit isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Erkut ERSOY, biraz önce çıktığı bir toplantıdan bahsederek toplantının çok verimli geçtiğini, yaptıkları çalışmalar hakkında, toplantı yaptığı kişilerin bilgi almak istediğini söylediği, akabinde Erkut ERSOY, Müfit'e hitaben "Ne gibi çalışmalarınız var filan diye,çok isminizi duyduk sağdan soldan, Teşkilattan gelmiş, Genelkurmaydan gelmiş, çok sağlam çocuklardır diye, yani olumlu referanslar almışlar, teşkilattan falan" "İsminizi hep işte Servisten falan duyuyoruz, Genelkurmay İstihbarat dairesinden arkadaşlarımız çok iyi istihbarat veriyor sizin hakkınızda, iyi referanslar alıyoruz bir de kendimiz tanışmak istedik" "Birebir seninle bir görüşelim ... işbirliği içerisinde oluruz nasıl bize yardımcı olabilirsiniz, nasıl bize istihbarat aktarabilirsiniz falan gibi" " Bu alanda güzel bir konuşma geçti" dediği, Müfit'in "Kimler vardı kaç kişiydi ortalama şeyde karşı" Erkut'un "Valla Bilişim suçlannda daire başkanı, şey daire başkanı bir tane Başkomiser vardı İ.Bey, o vardı işte, Mesut Bey diye bir oradan arkadaş vardı" diyerek gelen şahıslardan bahsettiği,...akabinde Erkut'un "Yani işte çok olumlu ama bunlar, tabi resmi görevli olduğu için herkese güvenemiyorlar, şimdi teşkilattan filan bizim hakkımızda olumlu referanslar almışlar bunlar" dediği yapmış'oldukları çalışmalardan ve zihin kontrolü ilgili bilgilerden ve ellerinde bulunan teknolojiden bahsettikten sonra Erkut'un
fikjs

"Dediler ya bu kadar profesyonelsiniz nerede eğitim alıyorsunuz, o da bizde kalsın dedik yani" diyerek yapılan toplantı hakkında genel bilgi verdiği,
Tape:390, 22.03.2007 tarihinde Müfit isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Erkut'un
"..... ay sonu itibariyle DSS dağıtım komite gruplarını kapatıyoruz eğer devretmezsek
devredemezsek" dediği, Müfit'in "O haberi aldım üzüldüm" dediği, Erkut'un "Evet yani saha çalışmalarına biraz daha zaman ayırmamız lazım, DSS özel komite grupları yazışmalar çok zamanımızı alıyor..." diyerek bu işi başka bir arkadaşlarına devretmek konusunda görüştükleri, Erkut'un "Daha çok saha çalışmalarına ayıracağım zamanımızı abi sahada geçireceğiz vaktimizi" dediği, Müfit'in "Aynen sen o zaman başladın, ben de yaklaşık işte hemen hemen körfez savaşı öncesinde şey yaptım başladım, ondan sonra eğer şey teskere bir oyla dahi olsa geçmediyse bizim de katkımız var, daha önce konuşlandıklarından evvel olduğunu biliyoruz, ondan sonra biz elimizden geleni yaptık, aynı şeyleri defalarca tekrar etmenin de anlamı yok" dediği ve akabinde bu güne kadar kendilerin yaptıkları çalışmalardan bahsettikten sonra Erkut'un "Evet yani 34 bin mesaj geçmişiz bugüne kadar" diyerek üyelerine gönderdikleri bilgilerden bahsettiği, akabinde Müfit'in " Neyse ne oldu şey saha görevlerinde yok mu bana bir şey" dediği, Erkut'un "Valla hocam işte söyledik bakalım yani sorarlarsa söyleriz" dediği ve DSS ve dağıtım guruplarının kaldırılacağından bahsettikten sonra kendi çalışmalarının kalacağını söylediği,
Tape:391, 22.03.2007 tarihinde Alev isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Erkut'un
"....... bir haber için aradım seni, bu ay sonu itibariyle DSS ve Dağıtım Komiteleri gruplarını
kapatacağız, eğer bir yönetim bulamazsak devredeceğiz, bulamazsak kapatacağız" "Yok grup devam edecek ya bizim çalışmalarımız devam edecek ama sizlere pek ihtiyacımız kalmadı yani, Özlem Hamm'a sana Umut'a diğer temsilci arkadaşlara bir ihtiyacımız kalmadı..." "İşte bunlar bizim arkadaşlarımızın ve bizim çok zamanımızı aldığı için yukarıdan talimat geldi, dediler siz DSS ve şeyi komite gruplarını bir Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş bir yönetim bulursanız devredin, ama güvenemezseniz yani eğer öyle bir sizden sonra sizin özendiğiniz gibi devam ettirecek bir yönetim bulamazsanız kapatın dediler" dediği, Alev'in "Ben bir yerle görüşüyordum o zaman görüşmeyi keseyim mi tercümeler için" " O zaman şeyden de çıkartıyorsunuz değil mi modörütörlükten de" dediği,
Tape:392,22.03.2007 tarihinde Özlem isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Erkut'un
"....... Özlem Hanım şimdi biz yeni bir idare şekline gittik daha doğrusu yeni bir karar aldık
özel büro olarak, bizim biliyorsunuz iki tane grubumuz var DSS Haberleşme Bir De Dağıtım Komiteleri" "Şimdi bize dediler ki yukarıdan saha çalışmalarına biraz daha zaman ayırmanız gerekiyor biraz daha sahada kalmanız gerekiyor" diyerek 31 Mart itibari ile iki gurubu da sağlam birine devretmek için çalışmalar yaptıkları hakkında konuştukları, yaptıkları çalışmalardan dolayı Uğur bey ve Nesrin hanıma teşekkürlerini bildirmesini istediği,
Tape:393, 22.03.2007 tarihinde Neslihan isimli kişi ile görüşmesinde özetle ; Neslihan Ankara Kızılay'da toplantıda olduğunu söyledikten sonra, Erkut'un "Anladım anladım, ben biraz önce Özlem Hanım ile görüştüm, o size aktaracaktı konuyu ama aradığınız iyi oldu, şimdi bizim bu ay sonu itibariyle DSS ve Dağıtım Komiteleri gruplarımız var ya" " Onları kapatıyoruz" dediği akabinde bu işin çok zamanlarını aldığını ve özel büro olarak arkadaşları ile birlikte saha ve istihbarat çalışmalarına ağırlık vereceklerini anlattığı,
Tape:394, 26.03.2007 tarihinde Funda isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Erkut ERSOY kendisinin özel bürodan aradığını söyledikten sonra, "Geçmiş olsun ya, ben mailini aldım da sevindim çok, şimdi bizim biliyorsun 31 Mart itibariyle DSS ve Dağıtım komiteleri gruplarını kapatıyoruz" "Sahada olmamız istendi bizden, yani daha çok artık halkın içerisinden toplayacağız istihbaratı" dediği,
Tape:397, 29.04.2007 tarihinde Özlem isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ;Özlem ve Erkut ERSOY birbirlerine iyi dileklerini ilettikten sonra,Erkut-un " Valla iyidir biz de işte
sürekli sahadayız, ben şu anda dışarıdayım da yani sürekli işte böyle ben Düzce'deki şeyi PKK ile ilgili çalışmaları üstlendim, burada PKK ile ilgili işte izlediğimiz şahıslar var, işte onlara bakıyoruz normal şekilde devam ediyor biz sahadayız" " İşte Hizbullah olsun, diğer İslami fonksiyonlar, biraz bu ortamdan da şey bulup cesaret bulup, böyle biraz kuran kursları açıyorlar, kuran kursu görünümünde gençleri çocukları böyle dini şeylere yönlendiriyorlar işte Atatürk'ü kötülüyorlar, sürekli işte Atatürk sizin atanız değildir atanız peygamberdir, bu şeriat düzeni gelecektir işte cumhuriyet rejimi bizim en büyük düşmammızdır falan diye çocukları ufacık çocukları şey yapıyorlar böyle beyinlerine yıkıyorlar biz de bu şeylere karşı uyanığız, Devamlı İşte O Ortamlara Giriyoruz Çıkıyoruz, Arkadaşlarımız Her Türlü Kılıkta Onların İçerisindeler Yani, Devamlı Takip Ediyoruz, herhangi bir durum var mı yok mu ne gibi bir şeyler olacak işte telefon takibi şu bu işte" dediği Özlem'in "Orada herhangi o konuda bir ihtiyaç olursa, yardımınız benim, o yönde de şeyim var çünkü, geldim gittim onları biliyorum ben anlarım yani" dediği, Erkut'un "O Zaman Kara Çarşafa Girmeniz Lazım, Bizim Buradaki Elemanlar Kara Çarşaflı, Kara Cübbeli, Sakallı Geziyorlar, Kara Çarşafa Gireceksiniz Yirmi Dört Saat Gelin Buyurun" dediği, Özlem'in "Tamam tasavvuf dilinden anlarım en azından ... bilemem de" dediği,
Tape:422, 30.05.2007 tarihinde Can isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Erkut Ersoy ve Can ...? bir birleri ile bir sure sohbet edip hal hatır sorduktan sonra Erkut'un "Valla bildiğin gibi üstat işte 3 Haziran'da bir toplantı yapacaz yine" " Seninde katılmanı çok isterim eğer müsait bir zamanın varsa" dediği, Can'm "Ne ile ilgili bu" diye sorduğu, Erkut'un "Yani bu Ankarada yaptığımız o toplantının benzerini yapacaz" dediği, Can'm "Hocam .. kapatmadık mı?" diye sorduğu, Erkut'un "Yok hayır hocam biz çalışmaya devam ediyoruz şimdi tekrar arkadaşlara rica ettik, Ümit bizim ÜMİT diye bir arkadaş vardı" "Şimdi tekrar grubu açıyor yani sahayı boş bırakmamak lazım diye web sitesi açılana kadar" dediği, Can'm bu konuda kendisine bilgilendirme e-maili göndermesi istediği, Erkun ERSOY'un gönderdiği e-maillere bakıp bakmadığını sorduğu, Can'm "Hı hı bakamıyorum bu sıralarda bir meşguliyet var bir ara sana söylediğim gibi İRAN'A falan gittim İran ondan sonra Kuveyt oralarda falan dolaştım" dediği, Erkut'un e-maili hangi adrese göndereceğini sorduğu, Can'm "Şeye eski adresim yok mu sende canselek@yaho.com" dediği, bir süre aralarında Ankara'da yapılacak toplantıya katılıp katılmama konusunda konuştuktan sonra Can'm "Bana bir bilgilendirme olsun toplantıyla ilgili bir bilgilendirme maili" " Ondan sonra ben sana yarın ulaşırım konuşuruz detayını" dediği,
Tape:423, 01.06.2007 tarihinde Can isimli kişi ile görüşmesinde özetle ;Erkut Ersoy'un "Valla bildiğin gibi hocam, ya ben maili gönderdim aldın mı?" diye sorduğu, Can'm "Abi şey toplantıyla ilgili mail mi?" "Düzce'de yapılacak olan" "Hı aldım aldım aldım ama .." dediği, Erkut'un "Geliyorsun değil mi?" diye sorduğu, Can'm toplantıya gelemeyeceğini söylediği ve akabinde "Sonrakilere bakarız hı ne oldu grubu tekrar aktif mi ettin" dediği, Erkut'un "Ya şimdi web sitesi açacaktık biliyorsun yani .. grubu kapatmamız aslında web sitesi açmak istediğimiz içindi ama web sitesi biraz zaman alacak yani onu iyi bir şey yapmak istiyoruz da web sitesi açılana kadar da bari hiç olmazsa bilgilendirme çalışmaları devam etsin dağıtım komiteleri devam etsin dedik o yüzden öyle bir şey düşündük yani" dediği, Can'm tüm üyelerin bu konuda bilgilendirilmesini söylediği, Erkut'un bildirildiğini söylediği, Can'm "Yani o dağılan dağılan insanlar toparlansın öyle değil mi?" diye sorduğu, Erkut ERKOY'un "Ya birde şimdi içerisinde aktif olan olmayan var biz istiyoruz ki aktif olsunlar yani 3000 kişi 5000 kişi olmasında atıyorum 1000 kişi olsun ama aktif olsun istiyoruz o yüzden yani yeni bir grup yeni bir enerji hesabı Öyle bir şey düşünmüştük" dediği, Can'm "Kim var kim var tepede" diye sorduğu, Erkut'un "Tepede bizim Uğur var Uğur BİLGEHAN var" dediği, Can'm "Şey olarak soruyorum yani ASKER KESİMİNDEN KİM VAR" diye sorduğu, Erkut'un "Valla şu anda henüz daha belli
/""N 2159
) /<^V\g^f
değil"dediği, konuşmanın devamında Çan'ın düzce yapılacak olan toplantıya katılamayacağını söylediği,
Tape:399, 27.06.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; Mehmet Fikri KARADAĞ'm "Erkut nahsın evlat" "İstanbul birinci bölgeden bağımsız adayım arkadaşlarına haber ver gözlerinden öpüyorum yardımlarını bekliyorum" dediği, Erkut'un "Tabi komutanım iletirim...." dediği,
Tape:27,29.06.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; Erkut'un "Komutanım merhaba, Erkut Ersoy ben Özel Büro" "Biz arkadaşlarımıza sizin çalışmalarınızdan bahsettik" "Bu konu da dağıtım komitelerimiz de postayla ilgili yerlere bildirme yapıyor" dediği, Fikri'nin "Yıldırım hızıyla devam edin, size birkaç tane de şey verebilir böyle resim mesim" dediği, Erkut'un "İyi olur komutanım, ulaştırabilirseniz o konu da ... kullanırız" dediği, Fikri'nin ".. onun CD'sini nasıl aktaracam ben bilmiyorum, ben sana bir çare bulurum" dediği,
Tape:400, 04.07.2007 tarihinde Umut isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ;
Umut'un "........ haberleri izliyordum, ne bu vatan sever güçler platformunu da çökertmişler"
"Almışlar 12 kişiyi" dediği, Erkut'un "Aldılar evet" dediği, Umut'un "Ne iş abi herkesi biliyorlar" dediği, Erkut'un "İllegal iş yapanları alıyorlar bunda tuhaflık yok ki" "Yani sen şimdi Yüzbaşı rütbesi işte Muzaffer TEKİN Yüzbaşı falan deniyor evinde sen bomba tutarsan o kadar salaksan evinde de bomba saklarsan, silah saklarsan, adamlarda zaten bu işin üzerine gideceği belliydi pat diye yakalarlar" "Yapacaksan adam gibi yapacaksın, Saklı gizli yapacaksın bi işleri elinde bomba tutmayacaksın" "Bile bile lades oğlum bunun adı, bile bile lades, sen Emniyetini takip ediyorsan, evinde bomba saklıyorsun ulan bomba, madem tutacaksın evine niye saklıyorsun, Git zula bir yere koy orda tut " "Yani bu kadar salak insanla Derin Devlet diye geçiniyorlar...." dediği,
Tape:39, 13.07.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; Erkut'un "Erkut ben komutanım Özel Büro" diye tanıttığı, Fikri'nin "Tamam Erkut, şeylen Özel Büro terimini kullanmıyoruz biliyorsun" "Özel Büro falan yok, Bir Tek Kuvayı Milliye var tamam mı evlat" dediği, Erkut'un "Doğru doğru komutanım haklısın" dediği,
Tape:401, 15.07.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; Erkut'un "Komutanım biz Taksim Select otelde toplantıdayız, toplantımız başladı da" dediği, Mehmet Fikri KARADAĞ' m "Bizde şimdi ... Paşabahçe Beykoz'da seçim propagandası yapıyoruz, bu gün çocuklar izin almış buradan" "Paşabahçe'deyiz şuanda Erkut arkadaşlara çok selam söyle ya" dediği, Erkut'un " Aleyküm selam komutanım iletirim,bu arada sizinle tanışmak isteyen birisi var komutanım bizim özel büroda Düzce de İstihbarat görevlimiz" "ben yarın bi yanınıza uğramak istiyorum derneğe" dediği, Mehmet Fikri KARADAĞ'm da gelmelerini söylediği,
Tape:4022, 28.07.2007 tarihinde Hakan ATIŞ ile görüşmesinde özetle ;E.ERSOY' un "Erkut ben Özel Büro" "Bu sorgulamayla ilgili bazı sunumlar dönecem gibi bir şey" dediği, H.ATIŞ' m "Erkut bey şimdi benim şeye tayinim çıktı. Ağrıya tayinim çıktıda" "O yüzden onlarla ilgileniyorum da Ankara'ya filan geldim daha hiçbir şey yapamadım uğraşamadım da en kısa zamanda size ulaştıracam" ".. .tayin işleriyle uğraşıyorum onu iptal ettirmeye çalışıyorum..." dediği, E.ERSOY' un "Atmış olduğumuz Maü'leri alabiliyor musunuz" dediği, H.ATIŞ' m "...toplantı ile ilgili gönderdiğiniz Mail bana ulaşmadı geçen gün Yusuf bey'le görüştüm" dediği, E.ERSOY' un "Diğerleri geliyor mu peki" dediği, H.ATIŞ' m "A şey Özel Büro olarak gönderdikleriniz mi" "Yok Özel Büro ile ilgili hiç Mailcap gelmedi şu anda" "...DSS'ye üye idim Özel Büro'ya tekrar üye olmadım" "Tekrar bir kontrol edeyim o şey ile birlikte Sorgulama Teknikleri ile size gönderecem" dediği,
Tape: 4023, 29.07.2007 tarihinde Sinan isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; E.ERSOY' un "... aldınız mı Cd'yi"dediği, SİNAN' in "Tabi tabi aldım onun için dönmedim size zaten" "Bu sayıyı inşallah küçük bir şekilde halinde bastırıyorum yayınlamayı" dediği,
2160

E.ERSOY' un "...şeyi de özellikle belirtin yani Özel Büro şebekenin peşindedir diye yorumlarınızı da yapın ki" "...mutlaka sizi takip ediyordur o şekilde yazarsanız en azından bize yönelmiş olurlar biz de eee delil toplarız" dediği,
Tape:4024, 02.08.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; E.ERSOY'un "Eee Komutanım Hüseyin GÖRÜM beyin telefonu Var mıydı acaba sizde" dediği, M.F.KARADAĞ' m "Yok" "Onum şimdi burada telefonu yok bende o telefon kullanmıyor zaten" dediği, E.ERSOY'un "Öyle mi oldu Komutanım onu soracaktım" dediği,
Tape:4026, 05.08.2007 tarihinde Umut isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; E.ERSOY' un "Umut'cuğum merhaba" dediği, UMUT' un "Dört beş tane gurup var bu şekilde Adapazan'nda Sakarya genelinde türemiş" "Muazzam oluşum içindeler hepsini isim isim kurucularını dahil aldım" "Yani gerekli yerlerle irtibata geçtiğiniz zaman mutlaka altında bir çok şey verecekler bulacaklar" dediği,
Tape:4027, 06.08.2007 tarihinde Ümit isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; E.ERSOY' un "Ümit'ciğim ne haber" dediği, ÜMİT' in "arkadaşlar geldi evde" dediği, E.ERSOY' un "...bizim buralar araştırma çalışmaları yoğunluk kazındı" "Bizim istihbarat birimini bir tane sağlam bir yönetici birisi lazım yani bu işleri derleyecek toparlayacak çünkü üzerimizde iş yükü çok fazla" "Tercih edilen Lise mezunu olmazsa da en azından kafası çalışan birine ihtiyacımız var" dediği, ÜMİT' in "İnternetten bulunmaz o internetten sıkıntılı olur" dediği, E.ERSOY' un "İşte çevrenden bir tane sağlam birisi bir de sadık olacak yani" "Hadi görüşürüz Oğuz" dediği,
Tape:4028, 08.08.2007 tarihinde Yavuzhan KARAGÖZ ile görüşmesinde özetle ; Y.KARAGÖZ' ün "...daha evvel ben açık istihbarat gurubundaydım Behiç GÜRCİHAN tanıyorsunuzdur belki" dediği, E.ERSOY' un "Tanıyoruz evet Behiç beyi" dediği, Y.KARAGÖZ' ün "Ha Behiç beyle biraz çalışma yapmaya çalıştıkta" "...kendisinden 2023 ile ilgili öneriler bekledik öyle kaldı o" dediği, E.ERSOY' un "...Behiç beyin de yoğunluğu var. Tamam şimdi şunu şöyle söyleyim sizin gibi değerli arkadaşlara ihtiyacımız var. Özellikle istihbarat araştırma birimimizi yönetebilecek onu yönlendirebilecek arkadaşlara ihtiyacımız var şuanda" dediği, Y.KARAGÖZ' ün "Açık istihbaratın yapısını da biliyorsunuz internet sitesinden günlük haber verme şeklinde de" "Daha elle tutulabilir insanların hani guruba dahilim diyebileceği bir gurup lazım" dediği, E.ERSOY' un "Ben burada işin kapsamını anlatırım bizim sade internet değil başka çalışmalarımız da var" dediği,
Tape:4031, 11.08.2007 tarihinde Özer KORKMAZ ile görüşmesinde özetle ; Ö.KORKMAZ' m "Iıı bende sizin gibi faaliyet gösteren aktif sağda çalışan bir grubuz m adımız Milli Bütünlük muhafızları sizinle iş birliği yapmak istiyoruz" "sizin gibi faaliyet gösteren bir grubuz aktif sağda faaliyet gösteriyoruz" dediği, E.ERSOY' un "bizim çalışmalarımız hakkında bilginiz var mı" dediği, Ö.KORKMAZ' m "araştırma yaptım internetten daha çok sanal ortamda çalışıyorsunuz galiba" dediği, E.ERSOY' un "bizim sanal ortamda faaliyetlerimiz de var sahada da faaliyetlerimiz var" "...bunları telefondan konuşmaktan ziyade bire bir görüşmek lazım" dediği, Ö.KORKMAZ' m "Ges Komutanlığının istihbarat raporlarında isminiz geçmiş oradan dikkatim çekti" "Ges Komutanlığı Ges Genelkurmay İstihbarat Dairesi" dediği, E.ERSOY' un "Genelkurmay İstihbarat Dairesi evet zaten bizi onlar tanırlar yani bizim çalışmamız bilirler" dediği,
Tape:402, 13.08.2007 tarihinde Ümit isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Ümit ve Erkut ERSOY bir süre yaptıkları anket çalışmasında bahsettikten sonra, Ümit'in "... Ankaralılara, onun üzerinde biraz durmak lazım, o anket çalışması direk şeye sunulacak, Genel Kurmay Başkanlığına Sunulacak, sunum olarak" "Ama dolaylı olarak yaptırıyorlar, hani direk işin içinde görülmeyelim diye, Avrupa Birliğinden ötürü" "Genel Kurmayla da görüştük, en sonda ben onu sunum haline getiricem, anket sonuçlarını böyle hazırlayacağız güzelce, ona göre bir strateji belirleyecek" " O yüzden çok önemli bir konu" dediği,
) ny^k
Tape:4034, 24.08.2007 tarihinde Zuhal isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ;
Zuhal'ın bir rahatsızlığından dolayı randevu alamamaktan bahsettiği ve dert yandığı, devamında Zühal'in "Ortam o kadar felaketti burası Çanakkale yıkılıyor yani of of nasıl anlatıyım ya of of ben hani bir kişinin adını vermiştim M.Ü.diye. O kişiler falan maşa onları sonradan öğrendim birilerinin yaptırdığını A.. Beton diye bir firma var burada. R.A. emekli Binbaşı. Askeri personel olduğu için hem yaptırma imkanı da çok çok yüksek bu kişileri araştırın yüzde doksan dokuz bunlar A...Betor" dediği, Erkut'un "Tamam araştıracağız Zuhal'çığım sen bu arada mutlaka randevunu al. Mutlaka randevunu al ve ilaç tedavine başla." dediği,
Tape:4035, 25.08.2007 tarihinde Ömür isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Ömür'ün "Alo Özel Büro mu, Ben Ömür Denizli'den. Denizli'den Haki nokta haki nokta ben" şeklinde görüşmeye giriş yaptığı, devamında "Çok şükür böyle şu anda meşgulüm biraz hatta bana bir meal göndermişiniz işte bu Türk Topluluklarının E-Posta adreslerini listeleyin falan filan diye böyle bir detaylı bilgi istemişsiniz şu anda biraz meşgul olduğum için ee O.Paşanın hakkında biraz bilgi dağıtımı yapıyorum. Kendisine not düştüm kendisi Ankara dışında. Ee geldiğinde sizinle irtibata geçeceğinden eminim belki geç geçecek olursa gene ben tekrar ararım. Tekrar görüşürüm Terör ve Terörsel faaliyetler hakkında bilgi edinme talebinde bulunmuşsunuz." dediği, Erkut'un "Yok ya şöyle hep O. Paşamızla tanışmak istiyoruz. Hem de kendi faaliyetlerimiz hakkında da bir bilgi vermek istiyoruz Komutanımıza. O zaten çalışmalarımız bizim var o konularda da bilgi vereceğiz Komutanımıza" dediği, Ömür'ün "İnşallah artı fiziki anlamda yani eylem insanı olmanızı isteyeceğinden emin olabilirsiniz yani şimdiden söyleyim yani sadece." dediği, Erkut'un "E o zaten çalışmalarımız var o konularda Komutanımıza bilgi zaten vereceğiz Komutanım." Ömür'ün "Yani mesela sadece ee sanal yani bileşim ortamında değil de fiziki alanda da aktif olmanızı ister yani." Erkut'un "Zaten var o çalışmalarımız bizim var o çalışmamız var.O konuda da bilgi veririz." dediği,
Tape:4036, 27.08.2007 tarihinde X Şahıs ile görüşmesinde özetle ; X şahsın "Merhaba dün ben Düzce'den Yusuf abiden aldım telefon'unuzu. Sizle bir görüşebilecekleri biri var mı acaba İstanbul'da, Nasıl yapabiliriz peki onu biz de görev almak istiyoruz da." dediği, Erkut'un "Düzce'ye gelebilirsen benle görüşebilirsin. Yani sen müsait olduğun zaman Düzce'ye gelmeden ara. Eğer müsaitsek gel deriz sen öyle gelirsin." dediği,
Tape:4037, 03.09.2007 tarihinde İ.U.ile görüşmesinde özetle ; İ.U. isimli şahsın bir sorundan bahsedeceğinden bahisle "Teşekkür ederim sağ olun uğraşıyoruz sizinle benim paylaşmak istediğim çok büyük sorunlar var. Şimdi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bildiğiniz gibi yakında kuruldu. Burada bir Mardinleştirme ve Doğulaştırma operasyonlan çok hız kazandı. Çok ayrıntılı konuşmamız lazım. Ben şu anda okuldayım Tekirdağ'mdayım Meslek Yüksek Okulundayım. Bunun için Rektör Yardımcıları istifa etti. Birisi de benim çok yakın dostum." dediği, Erkut'un "Şimdi ben görevde değil de Düzce'deyim. Bir gün izin alsanız burada detaylı görüşsek olur mu, Bir gün izin alsanız okuldan." dediği, İ.U.'un "Burada arkadaşlar yok mu" diye sorduğu, Erkut'un "İşte orada arkadaşlarımız bizim var ama yani bizim istihbarat birimizdeki arkadaşlarımızı görev bu görüşmelerde kullanmıyoruz. Onlar tamamen bilgi toplamak amacı olduğu için. Kendilerini şey yapmak istemiyoruz." dediği,
Tape:403, 05.09.2007 tarihinde Ömür isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ;
Ömür'ün "........ O. Paşa aradı mı sizi" " mesajlarınızı falan ilettim de o yüzden dedim bugün
yarın arar yani" dediği, Erkut'un " Neyle ilgili olarak anycak bizi" dediği, Ömür'ün "Siz bi mail göndermişsiniz ona doğru mu" dediği, Erkut'un "Neyle ilgili göndermişiz, bizden yani bir çok mail gidiyo, yani bizim bir çok elemanımız var acaba neyle ilgili gitti" dediği, Ömür'ün "Terör ve terörsel konularla ilgili" "Onunla bilgi alışverişinde bulunmak istemişsiniz Özel Büro olarak belki siz gönderdiniz belki başka bir arkadaşınız" dediği,
Erkut'un "O.paşa dediğiniz hangi O. paşa bu" dediği, Ömür'ün "O.P." dediği, Erkut'un "Ha O.P.tamam" "O.P.komutanımızla tanışmak, çalışmalarımızdan bahsetmek için mail attık bi haki nokta" "Şimdi biz bir çok komutanla görüşüyoruz yani, Tuğgeneralden Orgenerale adar görüştüğümüz birçok komutan var" "Bizde zaten resmi bir kurumla beraber çalışıyoruz belki bilnıiyorsunuzdur" "O yüzden yani biz komutanla görüşme talebimizi ilettik, komutan eğer görüşmek isterse görüşürüz, ama müsait olurmu olmazmı onu ben bilemem" dediği, Ömür'ün "hayır ben numaranızı şahsına ilettim zaten" dediği,
Tape:424, 21.09.2007 tarihinde Özer KORKMAZ ile görüşmesinde özetle;Erkut ERSOY ve Özer KORKMAZ bir birleri ile merhabalaşıp hal hatır sorduktan sonra, Özer'in "İyidir sağ olasın ya teskereyi aldım bazı emanetler var biliyor musun" "Ben teskereyi aldım ya" " Bende bazı şeyler var emareler var onları" "Ya işte bizim dokümanlar işte ya" dediği, Erkut'un "Hı nerdesin sen şimdi" diye sorduğu, Özer'in "İstanbul'dayım" dediği, Erkut'un "Anladım ben şu anda Düzce'deyim bu tarafa gelebilecen mi" diye sorduğu, Özer'in gelemeyeceğini söyledikten sonra internet üzerinden bilgileri göndermeyi teklif ettiği, Erkut'un "Tamam ederiz posta adresimiz var bizim aynca onu biliyor musun" dedikten sonra şifreli olarak e-posta adresinin kodlayarak söylediği, Erkut'un ÖZEL-BÜRO@tr.net "Bu adrese gönderirsen gelir bana" dediği, Özer'in "Hı bu abinlerin adresi mi" " Tamam ya ben geldim şimdi özellikle bunlara yoğunlaşıyorum haberiniz olsun daha çok işimiz olacak yani sizle tamam" dediği,
Tape:404, 26.09.2007 tarihinde Selçuk Hakan KORKMAZ ile görüşmesinde özetle ; Selçuk'un "Ben Selçuk Hakan KORKMAZ" "Üzerimde beyin kontrolü yapılıyor uzaktan" dediği, Erkut'un "Evet o konuyu biz mailde de belirttiğimiz gibi Türkiye'de
araştıran en yetkili kurum biziz" "............... bunun mağduru olmuş veya mağduru olduğunu iddia
eden bir çok insanla görüştük" "Onların şikayetlerini dinledik, bu konuda, bu zihin kontrolünün sistematik detayları konusunda, detaylı bilgiye sahip olduğumuz için onlara tıbbi olarak da yardımımız dokundu" "Aynı zamanda işte Metin TANKUT bey bizim ekipten" "Zihin kontrol grubunun kurucusu", "Dolayısıyla bulunduğunuz mekanda size elektronik manyetik frekansın ulaşmasını engelleyen bu tip cihazlar bugün çeşitleri internette çok var onu geldiğiniz zaman biz size başka modellerini de şey yapabiliriz söyleyebiliriz" dediği, Selçuk'un "Benim çıkardığım sonuç MİT'e bağlı özel bir ünite yapıyor bunları" "sizin istihbaratla bi alakanız var mı" diye sorduğu,... Erkut'un "Onu şimdi bu telefonda konuşmayalım birebir geldiğiniz zaman ben size dataylanyla açıklıycam" dediği, görüşmenin devamında zihin kontrolü ile ilgili kendi aralarında bilgi alış verişinde bulundukları,
Tape:4039, 27.09.2007 tarihinde Özer KORKMAZ ile görüşmesinde özetle ; Özer KORKMAZ'm Erkut ERSOY'a Yusuf diye hitap ederek "Yusuf günaydın kardeşim ne haber? Hayırdır mesaj filan bırakmışınızda?" dediği, Erkut'un "Ha sana bir yardımımız dokunur mu diye bu iş arıyorsun ya. Hani bir yardımımız dokunur mu diye bir arayım dedim sen Cv'nin hazırsa bana bir gönder. Sen bana yine bir özgeçmiş ulaştır da bizde tanıdığımız yerlere bırakalım. Oldu bir de sen emanetler var diyordun onları ulaştırma bilgisayarına aktarma imkanın var mı? Bize sıkaynırdan tarayıp." dediği, Özer'in de Erkut'un istediklerini exel ortamında kendisine ulaştıracağını belirttiği,
Tape:405, 27.09.2007 tarihinde Ümit isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ;
Erkut'un "......... ya bizim 21 Ekimdeki toplantı vardı ya" dediği, Ümit'in "Abi o gün
referandum var" dediği, Erkut'un "Evet evet bende şimdi onu söyliycektim referandum benim tabi üst yönetime söyledim ben onlar 21 ekim demişti bende şimdi tekrar referandum olduğunu söyleyince onlarda dediler erteleyin bir hafta" "21 ekimde yapmıycaz da ekimin sonunda" "İşte ekimin son haftası yani ekimin son pazarı yapıcaz" "Marina motelde de yapabiliriz, oranın salonu müsait ama tabi katılımcı sayısına bağlı birazda yani" dediği, bir süre toplantı yapılacak yerler ile ilgili görüştükten sonra Erkut'un "Ben şimdi sana,gene şey
göndericem konu göndericem internetten" "Hem dokümanlarını hem işte yazılarını sen onları şey yaparsın powerpoint sunum haline getirirsin" dediği,
Tape:406, 27.09.2007 tarihinde Ali T.T.ile görüşmesinde özetle ; Erkut'un "Merhabalar Ali bey nasılsın, ben Erkut Özel Büro istihbarat grubu yöneticisiyim" "Bizim ismimizi duydunuz mu Özel Büro çalışmaları hakkında bilginiz var mı Ali bey" dediği, Ali T. T.'un "Şu anda açıkçası bilemiyorum, ama siz nerden ulaştınız bana bi onu iletebilirsiniz" dediği, Erkut'un "Bir arkadaşımız vasıtasıyla ulaştık size, sizin telefonunuzu verdiler, bizim şimdi bazı çalışmalarımız var internet üzerinde özellikle, bu konuda şimdi babanızla, biz kendimizi, faaliyetlerimizi anlatmak istiyoruz, bir çayını içmek istiyoruz, bayram civan yani bayramdan sonra da olabilir bayramdan öncede olabilir o noktada bir arkadaşımızda sizin telefonunuzu verdi burdan ulaşabilirsizin Komutanımıza dedi" "Bende o amaçla sizi rahatsız ettim kusura bakmayın" dediği, Ali.T.T.'un "Yo estağfirullah yanlız bu noktada biliyorsunuz hele ki böyle bi şey talepte bulunmanızdan dolayı öncelikle arkadaşımın kim olduğunu bilmem gerekiyor" dediği, Erkut'un "Ben onu öğreneyim bir arkadaşımız bana iletti bizim gruptan ben tabi kimin ilettiğini yani arkadaşımıza kimin ilettiğini ben bilmiyorum ama" dediği, Ali T.T'un "O benim için önemli, ben tabi ki onun teyidini almaya müteakip eğer uygun bir şey olursa, tabiki talebinizi zevkle iletirim, ama tabi sizin iştigal alanınızla ilgili de biraz bilgi almak isterim" dediği,
Tape:407, 27.09.2007 tarihinde Yılmaz isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Yılmaz'm "Ben Yılmaz şeye geldim otogardayım şuanda da" dediği, Erkut'un "Sen otogarda bekle ben geliyorum" "Tamam senin cep numaranı da ben alayım" dediği, Yılmaz'm "burdan gözükmüyor mu aradığımdan"dediği, Erkut'un "Bir dakika bakayım" "0505 767 97 99" dediği,
Tape:408, 27.09.2007 tarihinde Yusuf ile görüşmesinde özetle ; Erkut'un "İstanbul'dan bizim bu çalışmalarımıza katılmak için birisi gelmiş" "Düzceye bizle tanışmak istiyor da sende müsaitsen seni de götüreyim" "Şuanda kalıcı konutlardan senin oraya doğru geliyorum sen hazırlan seni alıcam ordan otogara geçicez çocuğu almaya" dediği. Yusuf un "Tamam oldu abi bekliyorum seni" dediği,
Tape:4042, 28.09.2007 tarihinde X şahıs ile görüşmesinde özetle ; Erkut'un "Komutanım merhaba Erkut ben." Dediği ve X şahsın E-posta adresini istediği ve "Size paylaşacağımız konulan toplu olarak gönderecektim ya bu gün konuşmuştuk sizinle." dediği, bunun üzerine X şahsın "Falcon_Serhat@yahoo.com" adresini verdiği, Erkut'un "İletiyorum ben size komutanım şeyleri bu gün ee paylaşacağımız konulan görüşmek üzere" dediği,
Tape:4043, 30.09.2007 tarihinde Y.K.T.ile görüşmesinde özetle ; Erkut ERSOY"un "K. Yarbayım. İyi akşamlar biraz önce ben aramıştım biz şimdi bütün guruplara bunun dağıtımını yapıyoruz. Bu konuda bilgi vereyim istedim aynı zamanda da bütün irtibatlanmıza da bu kampanya ile ilgili bilgi geçiyoruz." Y.K.T.'nun "İrtibatımız derken mail guruplanna mı" diye sorduğu, Erkut'un "Mail guruplanna evet şu anda hali hazırda yerli mail guruplanna onlann meal guruplannm sorumlu yetkililerine hepsine geçiyoruz bu kampanyayı." dediği,
Tape:425, 15.10.2007 tarihinde Savaş isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; SAVAŞ'm "Ya Yusuf abi iş meselesi değil Yusuf abi bak şimdi ben sen benden CD istedin ben sana tamam dedim ben CD'ler arabam kaza yaptı O CD'ler yüzünden ben ceza yedim sen yardımcı olacam dedin olmadın dedim başka abi" "Abi Genel Kurmaya bağlıyız dedin öyle dedin böyle dedin" "Abi ben Paşa'yla Abi ben Paşa'yla görüştüm ya Yusuf abi ben Paşa'yla görüştüm bir tane Paşa'yle Genel Kurmaya bağlı böyle bir grup yok demiş" dediği, ERKUT'un "Paşa her Paşa bilir mi bunu sonra onunla ne alakası var sen bize notebooku bizim çalışmamız için hediye ettin" "Gruba hediye ettin bunu hediye ederken biz seni zorlamadık kendin hediye ettin" dediği,
Tape:4046, 16.10.2007 tarihinde Engin SÖNMEZ ile görüşmesinde özetle ; Engin SÖNMEZ'in Ben Engin SÖNMEZ abi Yusuf ÇETİNKAYA var ya Yusuf ağabey. Dün bir
2164

olay oldu sana söylememi istedi abi. Ben burada işte Kocaeli'ndeyim burada ben Kuvayı Milliye Hareketini yürütüyorum da, dün ben okuduğum okulda bir iki çocuk geldi işte bu hareketi burada yürütmeyeceksin tehdit mehdit ettiler ee bende karşı çıktım işte okulda biraz olay çıktı, ondan sonra Yusuf abi dedi kesinlikle karşı çıkma dedi, seni birine aktaracam dedi anlat olayı dedi, anlatıyorum abi" dediği, Erkut'un "Tamam şöyle yapalım sen nerdesin şu anda." diye sorduğu, engin'in Kocaeli merkezde olduğunu söylemesi üzerine, Erkut'un şahsı Düzce'ye davet ettiği, Engin'in de bunu kabul edip randevulaştıktan sonra görüşmenin sona erdiği,
Tape:412, 21.10.2007 tarihinde Bahadır AKIN ile görüşmesinde özetle ; Bahadır'm "Bilmediğim bi sebepten dolayı, sizinle görüşmem gerekiyor. Fakat telefonda istemiyorum." "MSN üzerinden" dediği, Erkut'un "Tabi kimle görüşüyorum ben" dediği, Bahadır'm ise "Siz beni tanıyorsunuz. Fakat şimdi isim şey yapmaya gerek yok." "Reklam gerekmiyor fazla. Müsait bi zamanda ben sizi MSN'den." dediği, ".. .Biz MSN'mizi bu aralar açmıyoruz fazla. Beni arayın bu numaradan. MSN'nizi açın derseniz ben hemen MSN yi açarım, ordan devam ederiz." dediği,
Tape:413, 22.10.2007 tarihinde Miktat isimli şahıslar ile görüşmesinde özetle ; Miktat'm "Yani bi şeylerin yapma vaktinin geldiğini, kimle konuşursam söylüyor. Radyo, televizyon, medyaya baktığın zaman onlarda diyor. Söz bitti diyor." "Sözün bittiği yerde bizler neler yapacaz. Nasıl bir güç oluşturucaz, Ne olacak yani " dediği, Erkut'un "Yani şimdi elimize silah alıp oraya gitmeye kalksak, o zaman ona Genel Kurmay izin vermez yani. Biz hazırız." dediği, Miktat'm "Hazırsak o zaman bir şeyler yapalım yani " "...Bazı erkler bu işi çözemiyosa, çözecek birilerinin çıkması gerekiyor.", Erkut'un "Ulusal bilinci ayakta tutmak lazım." dediği, Miktat'm da "...E bunun için de örgütlenmek gerekiyor kardeşim. Sadece belli yerlerde, sanal alemde, internet üzerinde, surda burada değil. Artık pratik olarak yasanım içerisine girmenin vakti geldi." , ....Miktat'm "E o zaman ikinci Kuvayı Milliye hareketini başlatmanın vakti geldi de geçiyor" "Yani Genel Kurmay Şöyle Diyor. Beni bağlamıyor artık, şu süreçten sonra.", "Bi elimizde kalan ordumuz var güvendiğimiz. Onlar da bizim elimiz kolumuz bağlı diyorsa. O zaman bu yumruğu biz vuracaz kardeşim. Başka türlü yolu yok." dediği, Erkut'un "Yok biz hazırız yani. Genelkurmaya da söyledik zaten " dediği, Miktat'm "E bizde hazırız o zaman Mersin'de" "Problem yok bizde hazırız. Gerekirse bu eller kalem tutar, gerekirse de silah tutar" "Yani biz tetik düşürmesini de biliriz." "Ha bu işe baş koyulmuşsa bu bu şekilde olacak." "Başka çaresi yok, çünkü süreç bunu dayatıyor." dediği, ayın 28'inde yapacakları toplantı için Erkut'un Miktat'tan sunum hazırlamasını istediği, Miktat'm ise "Ama mesele o değil. Artık bu tür paneller, sempozyum türü şeyleri bi tarafa bırakalım. Ya Milletin iradesi diyecez." "Biz de örgütlenecez ,bakın orda bir örgüt kararı alacaz, ...Türkiye genelinde sathmda örgütlenmek gerekiyor." "Biz bu ülkenin derin devletini oluşturacaz kardeşim. Başka çaremiz de yok" dediği,
Tape:415, 24.10.2007 tarihinde Umut KUZU ile görüşmesinde özetle ; Düzenleyecekleri toplantıda yapacakları sunum hakkında görüştükten sonra, toplantıyla ilgili Erkut'un "60 kişiye sunum yapacaz ve bunlar üst düzey adamlar." dediği, Umut'un "Abi kimler var, üst düzey derken" dediği, Erkut'un "Gelince ben sana söylerim." dediği, Umut'un "Genelkurmaydan kimse olacak mı" diye sorması üzerine Erkut'un ısrarla isim vermediği ve toplantıya gelmesini istediği değerlendirilmektedir.
Tape:4051, 12.11.2007 tarihinde Selçuk Hakan KORKMAZ ile görüşmesinde özetle; Aralarında zihin kontrolü hakkında uzun bir görüşme yaptıkları, Erkut'un bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarından bahsettiği ve "Arkamızda desteğimiz var yani Cumhurbaşkanlığına kadar gidecek bir arkamızda önemli bir güç önemli bir;desteğimiz var" dediği ve bu konu hakkında yaptıkları çalışmalar sonucunda ellerinde bı*lL^ıanTbiJgi ve dokümanları şartlar oluştuğunda resmi makamlara ileteceğinden bahsettiği, ,, "'***. *
/^ ^-s^^^38* /"*""'" 2165 c—^" *"**"""" TT""-- ■'■
Tape:4055, 22.11.2007 tarihinde Tutkun AKBAŞ üe görüşmesinde özetle ; Tutkun AKBAŞ'm "Abi şu konuyu çok önemli Mahfuz Kod adlı Selim Ç meselesi onla ilgili aradım ben. Onla ilgili ayrıntılar lazım." dediği, Erkut'un "Ayrıntı maalesef veremiyecem ya bize gelen bilgi de bu şekilde." dediği, Tutkun AKBAŞ'in "Yapma be yani tam tam ne zaman yakalanmış. Kim yapmış operasyon nerden nasıl bellimi onlar." dediği, Erkut'un "Yok yani özel büronun unsurlarının yaptığı söyleniyor ama başka bilgi geçilmemiş detay verilmemiş yani." dediği,
Tape:4057, 22.11.2007 tarihinde Tutkun AKBAŞ ile görüşmesinde özetle ; Bir önceki görüşmenin konusu ile ilgili olarak Tutkun AKBAŞ'm "Hakkaten teyit edemiyoruz diyorum ilginç. Şey teknik olarak şunu bilebilirmisin sen peki diyelim Türkiye Almanyada Alman hükümetine devletine haber vermeden böyle bir operasyon yapması uluslar arası." diye sorduğu, Erkut'un "Yapabilir. Tabi yapabilir." dediği, Tutkun AKBAŞ'm "MİT işi gibi duruyor biraz." dediği, Erkut'un "Yani muhtemelen. Ama işin içinde Özel Büronun unsurları da var." dediği, Tutkun AKBAŞ'm "Yani onlar varsa siz o zaman ayrıntılı biliyorsunuz demektir yani he." dediği,
Tape:4060, 29.11.2007 tarihinde Tutkun AKBAŞ ile görüşmesinde özetle ; Tutkun AKBAŞ'm Erkut ERSOY'a Zaman ve Bugün gazetelerinin manşetlerine bakmasını istediği ve "Almanya'dan ilk paket Eşref KIZILAY. Bu cumartesi Reise haber verdiğin olay." dediği, Erkut'un "Yani işte bazı paketler gelecek gene." dediği, Tutkun AKBAŞ'm bu haberleri artık yazmak gerektiğini belirtmesi üzerine Erkut'un "Şimdi eeee Tutkuncuğum yani biliyorsun karar bende bitmiyor yani. Haberleri işte şimdi versem sen yazacaksm sonra diyecekler nerden aldın onu." dediği,
Tape:4061, 29.11.2007 tarihinde Tutkun AKBAŞ ile görüşmesinde özetle ; Tutkun'un yaşanan gelişmeler hakkında daha fazla ayrıntıya ulaşıp ulaşmadığını Erkut ERSOY'a sorması üzerine Erkut'un "Valla ben işte senden sonra aradım onları dedim böyle böyle bir arkadaş var guruptan yani sizden bilgi almak istiyor dediğim gibi onlar konuşmama kararı aldılar üst yönetim tarafından konuşmaları şey yapıldı. Görüşmek istemediler yani yapabilecek bir şey yok ben elçiyim." dediği, bunun üzerine Tutkun'un bilgi alma noktasında ısrar etmesi üzerine Erkut'un "Selim ee Mahroz Kod adlı adam şu an Türkiye'de bunu yaz istiyorsan." dediği, Tutkun'un bahse konu şahıs hakkında ne gibi bir işlem yapılacağını sorması üzerine Erkut'un "Normal devletin kendi Jandarması alsa açıklar bunlar kontra gerilla. Yani getirenler kontra gerilla yani getirenler özel büronun kendi unsurları." dediği, Tutkun'un "He sorgular devlete ulaştırılmıyor mu." diye sorduğu, Erkut'un "Ulaştırılır ama yani bu çalışma sistemi onların çok farklıdır onlar devletin gizli çocuklarıdır." dediği, görüşmenin devamında bir süre Selim isimli şahsın sorgusundan bir şeylerin çıkmış olup olamayacağı noktasında ve Avrupa ülkelerindeki PKK faaliyetleri üzerinde yaptıkları çalışmalardan bahsettikleri, Tespit edilmiştir.
e)-Diğer şüpheli ve tanık beyanları;
Mehmet Fikri KARADAĞ ; Erkut ERSOY'un kendisine bilgisayar uzmanı olarak tanıtıldığını, bu kişinin kendisine özel büro adında bir arkadaş grubu olduğundan ve İstanbul'daki toplantıya geldiğinden bahsettiğini, kendisini de bu toplantıya davet ettiğini, ancak kabul etmediğini, daha sonra kendisini hal hatır sormak ve özel günlerde kutlama amacıyla aradığını, Tempo dergisinde çıkan ( motorize istihbarat ekiplerinin kurulması ) haberin arkasında bu şahsın olduğunu hatta bu fikrin Erkut ERSOY'a ait olduğunu öğrendiğini beyan etmiştir.
Semih Tufan GÜLALTAY; Erkut ERSOY' u tanımadığını, ancak avukatlarının bu kişiyi, kendisini yağma suçu ile itham edip şu an tutuklu bulunduğu dosyada yargılanmasına sebep olan Esra Feride GÖKÇİMEN' in çalıştığı Özel Büro isimli internet sitesinin sahibi
ıOL======^ /^ 2166 -_ rn~
olduğunu ve Mehmet Fikri KARADAĞ ile irtibatlı bulunduğunu anlattıklarını, Esra Feride GÖKÇİMEN' in onun yanında hangi pozisyonda çalıştığını da bilmediğini, Esra Feride GÖKÇİMEN' in kendisi hakkındaki bu iftirasının nedenini kendi özel çabası ile araştırdığını, bu kişinin aynı zamanda Mehmet Fikri KARADAĞ' in genel başkanlığındaki Kuvayı Milliye Derneği ile ilgili internet sitesinde Erkut ERSOY1 un yanında çalıştığını tespit ettiğini beyan etmiştir.
Hüseyin GÖRÜM;Erkut ERSOY'un ÖZEL BÜRO adlı mail grubu çalışmaları ile terör amaçlı örgütlerin sitelerini çökerttiğim, Kuvayı Milliye Derneğine yararlı olacağını düşündüğünden İstanbul'a davet ettiğini, kendisim Mehmet Fikri KARADAĞ ile tanıştırdığını, bu görüşmede Erkut ERSOY'un internet ortamında aldığı bilgileri Genel Kurmay Başkanlığına ve Milli İstihbarata verdiğini söylediğini, Kuvayı Milliye Derneği ile aynı görüşte olduğunu ancak dernek üyesi olmadığını beyan etmiştir.
Habib Ümit SAYIN ; Erkut ERSOY' u tanımadığım, hiç görüşmediğim, ancak Erkut ERSOY' un sahibi olduğu Özel Büro internet sitesi vasıtasıyla kendisine birkaç defa mail gönderdiğini, Erkut ERSOY' un kendi maillerini ve bazı makalelerini çalıp sitesinin dağıtım grubunda kendi araştırmalanymış gibi yayınladığını, uyarmak amacıyla sert bir mesaj göndererek kendilerini mahkemeye vereceğini belirttiğini, Erkut ERSOY dan kendisine geldiği iddia edilen e-maillerin aslında kirlitezgah.com isimli sitede kendisi aleyhinde çıkan yazıların bozulup değiştirilen hali olduğunu, bunların çoğunun tarafından yazılmadığı gibi, konuşmaların da tarafından yapılmadığını beyan etmiştir.
Muammer KARABULUT; Erkut ERSOY'u tanımadığını,bu kişiye ait CD ve bilgisayarlarda isminin geçmesi konusunda bilgisinin olmadığını, Erkut ERSOY'un CD ve Bilgisayarında çıkan "Digital Security Service Özel Büro Logolu, Derin Türk Tarihi ve Bir Resim, Yazar Muammer KARABULUT" "istihbarat-genel-1 başlıklı excel belgesinin 39122. sırasında Türk Güvenlik Muammer KARABULUT -Noel Baba Barış Konseyi Türk Güvenlik" başlıklı belgeler sorulduğunda; Erkut ERSOY'u tanımadığını, yazının kendisine ait olduğunu, yazının alınarak siteye kopyalanmış olabileceğini,beyan etmiştir.
Özer KORKMAZ , Kendisinin askerlik görevini Diyarbakır Ergani' de muhabereci olarak yaptığını, okuduğu bazı kitaplardan etkilenerek kendince Ermenilere ve bölücü terör örgütüne karşı bir ideoloji geliştirdiğini, bunlar aleyhine karşı propaganda faaliyeti yürütmeyi düşündüğünü,askerde iken Erkut ERSOY' un organizasyon faaliyetlerinden haberi olduğunu, Genel Kurmay'a gelen raporlardan Özel Büronun PKK ve Ermenilere karşı faaliyetlerinin olduğunu öğrenmesi üzerine Erkut ERSOY ile telefonla irtibata geçtiğini,kendisinin de bahsettiği konular ile ilgili faaliyet yürütmek istediğini söylediğini, kendisine ermeni soykırımı ve PKK ile bağlantılı sitelerin adreslerini hacklasm diye vermeyi düşündüğünü, ancak askerden gelince işsizlik sorunu sebebi ile belgeleri kendisine veremediğini , irtibatlarının koptuğunu, belgeleri de imha ettiğini beyan etmiştir.
Kemal KERİNÇSİZ ; Erkut ERSOY'u tanımadığım beyan etmiştir. Ancak Kemal KERİNÇSİZ'in ikametinde yapılan aramada elde edilen ve 10 rakamı ile numaralandırılan üzerinde "ÖZEL BÜRO DAĞITIM KOMİTELERİ DOKÜMANTASYONU" yazılı CD'nin Erkut ERSOY tarafından hazırlanarak dağıtılan CDTerden olduğu,yine Kemal KERİNÇSİZ'in bilgisayarında bulunan " METİN TERCÜMELERİ.doc" isimli dosyanın Erkut ERSOY'un maillerinden birisi olduğu anlaşılmıştır. Şüpheli Erkut ERSOY'un ikametinde yapılan aramada elde edilen EGS ibareli bloknot defterinde Büyük Hukukçular Birliği Bşk.Kemal KERİNÇSİZ 0532-214 3354 şeklinde el yazması olarak Kemal KERİNÇSİZ' in cep telefonu numarasının yazılı olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla Kemal KERİNÇSİZ ile Erkut ERSOY'un örgütsel bağ anlamında tanıştıkları , Kemal KERİNÇSİZ'in Erkut ERSOY'u tanımadığı şeklindeki beyanının kendisi ile diğer örgüt mensupları arasında bulunan örgütsel irtibatın ortaya çıkmasını engellemek ve örgütün deşifre edilmemesini sağlamaya yönelik olduğu yönünde şüphe oluşturduğu değerlendirilmiştir.
Şüpheli Erkut ERSOY'un telefon ve sim kart kayıtlan incelendiğinde; Hüseyin
GÖRÜM 05056588812, Hayrettin ERTEKİN 05424330771, Mehmet Fikri KARADAĞ
05358881514 kayıtlarına rastlandığı,
Soruşturma kapsamındaki diğer şüphelilerin telefon ve sim kart kayıtlan
incelendiğinde; Mehmet Fikri KARADAĞ ve Özer KORKMAZ isimli şahıslann telefon ve
sim kart rehberinde Erkut ERSOY'un 05435331769 olan telefon numarasının kayıtlı olduğu
tespit edilmiştir.
Erkut ERSOY'un kullanmakta olduğu 05435331769 nolu GSM hattının 01.01.2000
den günümüze kadar yapmış olduğu arama-aranma, mesaj gönderme-mesaj alma kayıtlannm
kolluk tarafından yapılan analizinde;
Özer KORKMAZ'm kullandığı 05464571477 nolu GSM hattı ile 13
Güler KÖMÜRCÜ'nün kullandığı 05322136100 nolu GSM hattı ile 1
Hayrettin ERTEKİN'in kullandığı 05424330771 nolu GSM hattı ile 9
Hüseyin GÖRÜM'ün kullandığı 05056588812 nolu GSM hattı ile 2
Kemal KERİNÇSİZ'in kullandığı 05322143354 nolu GSM hattı ile 2
Kemal KERİNÇSİZ'in kullandığı 05332949190 nolu GSM hattı ile 2
Bekir ÖZTÜRK'ün kullandığı 05054513129 nolu GSM hattı ile 5
Mehmet Fikri KARADAĞ'm kullandığı 05358881514 nolu GSM hattı ile 23 kez
görüştüğünün tespit edildiği belirtilmiştir.Dolayısı ile aynı soruşturma kapsamındaki bu
kişiler ile telefon bağlantısı kurduğu anlaşılmaktadır.
f)-Hukııki durumunun değerlendirilmesi;
Şüpheli Erkut ERSOY'un Ergenekon Terör Örgütünün üyesi olduğu olduğu, Ergenekon Terör Örgütünün kendisine bağlı "Sivil Unsurlann" kurulması ve örgütlenmesi amacı ile hazırladığı "Lobi" adı verilen gizli-örgütsel çalışması uyannca kurulan Ergenekon Terör Örgütüne bağlı "Lobi Yapılanmasının" örgüt dokümanında yazılı Araştırma-Bilgi Toplama (İstihbarat) biriminin sorumlusu olarak ve yine "Lobi" belgesinde "Amaç" alt başlığında yazılı "..bu çalışma ile hayata geçirilmesi plânlanarak önerilen "Lobi" göstereceği faaliyetler ile yukanda işaret edilen alanlarda çok daha kolay ve sağlıklı istihbarat toplayabilecek ve değerlendirme ile analizini gerçekleştirecektir,kontra senaryolar üretebilecek, etkinlikler tasarlayarak uygulamaya koyacak..." hedefine uygun olarak istahbarat ve propaganda faaliyetleri ile görevlendirdildiği, bu görevi kapsamında daha çok sahibi bulunduğu www.ozel-buro.com internet sitesi aracılığı ile elektronik ortamda internet üzerinden olmak üzere propaganda yaparak örgüte eleman kazandırdığı, bizzat veya örgüte kazandırdığı elemanlar aracılığı ile örgüt amaçları doğrultusunda istihbarat toplayıp kişilerin siyasî, felsefi veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine ve benzeri özelliklerine ilişkin bilgileri hukuka aykın olarak kişisel veri olarak kaydettiği, örgütün amaç ve ilkelerine aykın davrandıklannı düşündükleri yönetimi askeri bir müdahalenin sağlanmasını temin edip hukuk dışı yoldan yönetimden uzaklaştırma amacı ile daha çok elektronik ortamda internet üzerinden propaganda yaptığı iddia edilmektedir.
Şüpheli özetle ; Geçimini anne ve babasının emekli maaşı ile sağladığını, istihbarat konulanna olan merakından dolayı 2006 yılında başından itibaren www.ozel-buro.com adresli internet sitesinde aynı isimle bir mail grubu kurduğunu, aynca "THT" (Türk Hack Timi) adı altında bir grup kurmak istediğini, ancak kuramadığını, Özel Büroya Çağn isimli metni kendisinin hayali olarak yazdığını,böyle bir örgütlenme içinde olmadığını, Ergenekon-Lobi belgesinin kendisine mail yolu ile gelmiş olabileceğini,Kuvayı Milliye Derneği ve Mehmet Fikri KARADAĞ ile bağlantısının olmadığmı,telefon görüşmelerindeki "Türkiye' de bir istihbarat ağı kurduk, her türlü bilgiyi alıp askerlerle paylaşıyoruz" ve benzeri konüşmalanmn abartılı olduğunu savunmuştur.
Yukanda da geniş olarak özetlenen ;
Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesindeki, Erkut'un ; "Komutanım her zaman yanınızdayız, biliyorsunuz", "Her zaman elimizden geldiği kadar, derneğimize, davamıza, yardımcı olacağız komutanım"
Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesindeki, Mehmet Fikri KARADAĞ'a internetüzerinden yaptığı çalışmalara devam ettiği şeklinde tekmil verdikten sonra Mehmet Fikri'nin"Yıldırım hızıyla devam edin........... "
Alev isimli kişi ile görüşmesindeki Erkut'un, "İşte bunlar bizim arkadaşlarımızın ve bizim çok zamanımızı aldığı için yukarıdan talimat geldi, dediler siz DSS ve şeyi komite gruplarını bir Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş bir yönetim bulursanız devredin, ama sizin özendiğiniz gibi devam ettirecek bir yönetim bulamazsanız kapatın dediler"
Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesindeki, Erkut'un "Erkut ben komutanım, Özel Büro" Mehmet Fikri KARADAĞ'm "Tamam Erkut, şeyle Özel Büro terimini kullanmıyoruz biliyorsun" "Özel Büro falan yok, bir tek Kuvayı Milliye var tamam mı evlat", Erkut'un ; "Doğru doğru komutanım haklısın"
Şeklindeki konuşmalar ve benzer mahiyetteki birçok telefon görüşmesi, şüphelinin Ergenekon Terör Örgütünün Kuvayı Milliye Derneği yapılanması ve bu yapılanmanın sorumlusu Ergenekon Terör Örgütünün diğer yöneticilerinden Mehmet Fikri KARADAĞ ile bağlantısını göstermektedir.
Şüphelinin bilgisayarlarından elde edilen ;
"Değerli DSS GRUBU, (Şüpheli DSS'nin Türk Güvenlik ve İstihbarat grubu anlamına geldiğini, Özel Büro'nun altında çalıştığını, orada çıkan yazıların kendisine ait olduğunu, kendi çapında bir mail grubu kurduğunu beyan etmiştir.) Tüm vatanseverleri Kuvayı Milliye çatısı altında topluyoruz.Türk Milliyetçileri !!!, "Kuvayı Milliye Ruhuna ve Derneğimize henüz aktif olarak iştirak etmedi iseniz lütfen gecikmeden sizde katılın !, Gücümüze güç katın!, Toplu olarak yemin töreni ardından ülke meselelerine ilişkin aktif görevler verilecektir.Projelerimiz hakkında bilgi almak ve bir çayımızı içmek isterseniz lütfen merkezimize gelin. Merkezimiz : Yavuztürk Sok. No:24 Kadıköy - İstanbul İrtibat Telefon : 0535-303-4640 - Ferhat Bey"
"Sevgili Kardeşimiz Halil,Kuvayı Milliye Grubu tüm Türkiye'yi hatta dünyadaki tüm Türk Milliyetçilerini kapsayan bir gruptur. Bu nedenle ister Tükiye'nin uzak bir köyünde olun isterseniz Avustralya'da kalbi Türkiye için atan bir vatansever olun bu çağrımız NE MUTLU TÜRKÜM DİYEN herkese açıktır.Biz Kuvayı Milliye olarak tüm Türkiye'de çok hızlı ve kapsamlı bir biçimde örgütleniyoruz.Siz zaten DSS & ÖZEL BÜRO üyesi olarak Kuvayı Milliye'nin doğal bir üyesisiniz.Bizimle aşağıdaki numaralarımızdan irtibata geçin ve Kuvayı Milliye'nin bir neferi olmak istediğinizi (bu çağrımız sadece size değil bölgenizdeki tüm Türk milliyetçilerinedir) belirtin size gerekenleri yapmanız için yönlendirme yapılacaktır.Öncelikle Kuvayı Milliye'nin yeminli bir üyesi olmanız gerekiyor. Üyelik sonrasında her üyenin yapabileceği memleket meselelerine ilişkin aktif görevler bilahare bildirilecek.Sizin yapmanız gereken aşağıdaki numaradan dernek yöneticisi Kahraman Beyi arayın ve Özel Büro üyesi olduğunuzu ve hem üye olmak istediğinizi hem de bölgenizde durumunuza uygun bir görev almak istediğinizi söyleyin. Hüseyin Bey size yardımcı olacaktır.Ama mutlaka Özel Büro Grubu üyesi olduğunuzu belirtin. Başkaca sorularınız olursa bizi 0543-533-1769 no'lu telefonumuzdan arayınız. ÖZEL BÜRO
"Ali Bey Merhaba,Öncelikle bizi ÖZEL BÜRO grubunu ağırladığınız için ve her imkanınızı seferber edip ilgilendiğiniz için grubum adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sayenizde faydalı ve güzel bir gece geçirdik.Bir çok karar aldık gecemizde inşallah
bu konulan bilahare daha detaylı olarak görüşme imkanımız olur.................... Belki ben Düzce'den
taşınarak İstanbul'a geleceğim ve Kuvayı Milliye çatısı altında tüm bunları çözeceğiz. Zira Kahraman Bey bana İstanbul'a taşınmam için yer baktığını ve kısa zamanda bir yer ayarlayacağını ve beni mutlaka burada görmek istediğini belirtti. Bende bu teklife sıcak
\
/^r2L <*Ç%ZV\&*r
2169
bakıyorum. Eğer İstanbul'da olursa gerek grubumdaki 7.000 arkadaşımı bu çatı altından organize edebilirim gerekse olası sorunlara birlikte hemen müdahale edecek bir organizasyonu kurabiliriz diye düşünüyorum....ÖZEL BÜRO KOORDİNASYON YÖNETİCİSİ ERKUT ERSOY"
İkametinde yapılan aramada elde edilen;
1 sayfalık "Büyük Türk Milletine Duyuru............... " başlıklı 11.11.2005 tarihli Kuvvayi
Milliye Derneği Genel Başkanı Mehmet Fikri KARADAĞ imzalı bilgisayar çıktısı doküman, 1 sayfalık el yazısı ile "Kuvayı Milliye Andı" başlıklı bilgisayar çıktısı doküman, 1 adet Bağımsız Milletvekili Adayı Fikri KARADAĞ'a ait fotoğraf, 1 sayfalık boş Kuvayı Milliye Derneği Üye Kayıt Formu.Kuvayı Milliye Seçim Bildirgesi, Yüce Türk Milletine başlıklı,sağ üst köşesinde Mehmet Fikri KARADAĞ'm resminin bulunduğu ve Mehmet Fikri KARADAĞ-İstanbul 1.Bölge Bağımsız Milletvekili imzalı bilgisayar çıktısı,
Ve, benzer mahiyetteki birçok yazı ve dokümanın da şüphelinin savunmasının aksine Kuvayı Milliye Derneği ile olan yakın ilişkini, bu yapılanmaya eleman temini için propaganda yaptığnı göstermektedir.
07.01.2007 tarihinde ruhsatsız silah ve örgütsel dokümanlar ile yakalanan Murat ÇAĞLAR'm yönetimindeki araçta elde edilen dokümanda ; "Kuvayı MİLLİYE alt birimi Özel Büro Erkut Ersoy, Ali ÖZOĞLU başkan yrd, Av. Alpaslan ARSLAN" şeklinde not yazılı bulunduğu tespit edilmiştir.
Ergenekon Terör Örgütü ve ona bağlı olan Lobi Yapılanması gizli bir örgüttür. Bu özelliği örgütün ana dokümanları olan Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim Ve Geliştirme Projesi isimli belgede gizlilik ön koşul olarak gösterilerek İllegal işlerin en önemli sorunu, faaliyetlerin gizliliğidir. Bu alandaki faaliyetleri bilenlerin sayısı olabildiğince az olmalıdır, Lobi isimli belgede ise; Lobi, gizli örgütsel çalışma olarak tarif edilerek Lobinin tüm çalışma ve faaliyetlerinde gizlilik prensiplerine sadık kalınmalıdır şeklinde ifade edilmiştir. Buradan hareketle üyelerinin önemli bir kısmının örgüt yapılanmasını dahi kapsamlı olarak bilmediği ve bilmesinin de gerekmediği anlaşılmaktadır. Esasen gizli olan bu örgütün açık kaynaklar aracılığı ile propagandasının yapıldığını iddia etmek ilk başta çelişki olarak görülse bile yukarıda izah edildiği gibi Lobinin yapılanması ve tüm faaliyetlerinin mevcut hukuk plâtformuna uygun olması, faaliyetlerin legal görünümlü dernek, vakıf ve benzeri sivil toplum kuruluşları ile perdelenerek yürütülmesi öngörülmüştür. Bu amaçla örgüt tarafından kurdurulan Kuvayı Milliye Derneği legal bir yapılanmadır. Bu nedenle legal bir derneğe eleman kazandırılması veya başka bir amaçla propaganda yapılması örgütün gizlilik prensibini ihlal etmemektedir.
Gerçekte, örgüt amaç ve ilkelerine aykırı davrandıkları kabul edilen yönetimi, askeri bir müdahalenin sağlanmasını temin edip hukuk dışı yoldan yönetimden uzaklaştırmayı , bu amaçla kamuoyunda askeri bir müdahalenin haklılığı temin için ülkede karışıklık veya silahlı bir halk ayaklanmasına neden olabilecek derecede tepki çekip, yönetim zafiyeti oluşturacak provakatif terör eylemleri organize etmeyi amaçlayan ve gerçekleştiren Ergenekon Terör Örgütü, Kuvayı Milliye Derneğindeki yapılanması ile ; bu ve buna benzer birçok dokümanda demokratik sistemin tüm kurumlarıyla yaşandığı ülkeyi kurtuluş savaşı yıllarında işgal edilerek istilaya uğramış Anadolu topraklan gibi gösterip, bu savaşın kazanılmasındaki önemli rolüne hemen kimsenin itiraz etmeyeceği Kuvayı Milliyenin tarihe malolup her zaman saygı ile anılan hatırasından yararlanıp vatandaşları yanıltarak "hain" ve "düşman" olarak gösterdikleri kişiler aleyhine Kuvayı Milliye Dernekleri ile örgütleyip silahlı mücadeleyi de içerir şekilde faaliyet göstermeye çağırarak örgüt propagandası yaptığı değerlendirilmiştir. Şüphelinin de daha çok elektronik ortamda internet aracılığı ile bu faaliyetleri yönettiği anlaşılmaktadır.
Yukarıda da geniş olarak özetlendiğinden burada tekrar edilmeyecek olan telefongörüşmeleri genelinden ; - ■
Şüpheli Erkut ERSOY'un, Ergenekon Terör Örgütünün Kuvayı Milliye Derneği yapılanması ile bağlantılı olarak örgüt amaçlan doğrultusunda istihbarat faaliyeti yürüttüğü, bu faaliyetlerinin elektronik ortamda internet üzerinden yürüttüğü çalışmalar ile sınırlı kalmayıp dış görüntüsünü ve kılığını değiştirerek istihbarat hedefi oluşumlar içerisine sızmaya vanncaya kadar her türlü istihbarat faaliyetini de kapsadığı,
Ergenekon Terör Örgütünün kendisine bağlı "Sivil Unsurların" kurulması ve örgütlenmesi amacı ile hazırladığı "Lobi" adı verilen gizli-örgütsel çalışmasının "Yöntem" alt başlığında yazılı "Lobinin tüm çalışma ve faaliyetlerinde gizlilik prensiplerine sadık kalınmalıdır" prensibine uygun olarak faaliyetlerini gizli yürüttüğü anlaşılmaktadır.
Şüphelinin bilgisayarından elde edilen ;
"Değerli Arkadaşlar, Bu konuda yani metropolleri kuşatan başta Kürt Mafyası olmak üzere tüm şehir terörüne karşı bir girişim başlatıyoruz.Bunu bir müjde olarak verelim.Tam 2000 motorize ekip (Yunuslar gibi) ten oluşan telsizli istihbarat ekiplerini 2007 içerisinde hazırlıyoruz. Bu 2000 kişilik ekip aynı yunuslar gibi metropol sınırlan içinde (öncelikli olarak İstanbul içinde ve iki yakada) her türlü melanete karşı donanımlı olarak hareket edecekler. Asli işleri İstihbarat olan bu ekipler başta Kürt Mafyası olmak üzere her türlü mafya ve organize suç şebekesine karşı mücadele etmekle görevliler.Emniyet ve diğer güvenlik birimleri ile eşgüdümlü ve koordineli olarak çalışacaklar, öylece sokaklanmızı talan eden bu mafya gruplannı kurutmak üzere bu girişimi de buradan müjdeliyoruz. TİM'e girmek isteyenler ÖZEL BÜRO'nun ozel_buro@mynet.com adresinden bizimle irtibat kurabilirler.ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU" şeklindeki yazı,
Bir rütbeli imzası ile ÖZEL BÜRO'ya gönderilen mailde ; gönderen tarafından tarikatçı olduğu ileri sürülen bir asker kişi hakkında istihbari mahiyette bilgilerin bulunduğu yazı,
"Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne ve Konya Emniyet Müdürlüğü'ne aşağıdaki şahıslar hakkında ihbardır" başlıklı metindeki ; Bolu İzzet Baysal Üniversitesinde okuyan bir kişinin solcu Gruplar adına broşür dağıtıp tüm Türkiye çapında solcu gruplann eylemine katıldığı ve illegal solcu gruplarla organik bağı olduğu tespitinin yapıldığı belirtilerek adı, bölümü,ev ve cep telefonu numaralan verildiği,
Görünürde Galericilik yaptığı ancak asıl işinin Tefecilik olduğu tespit edildiği belirtilen bir kişinin Konya'da Nur Cemaati'nin önde gelenlerinden olduğu, alman bilgilere göre Nur Cemaati ve bazı radikal illegal islami gruplarla illegal faaliyetlerin içerisinde olduğu belirtilerek adı ve cep telefonu numarasının verildiği, görülmüştür.
"ÖZEL BÜRO'DAN BİLGİLENDİRME NOTUDUR" ve "Bölücü terör örgütü yandaşlan ve sempatizanlan raporu 1,2 ve 3" başlıklı metinlerde ; firma ve sahiplerinin isimleri,adresleri, telefon numaralan,firma yetkilileri, ticari ünvanlan,ticari faaliyetleri, ticaret sicili numaralan verilerek bazı firmalann PKK terör örgütüne maddi yardımda bulunduklannm yazılı olduğu görülmüştür.
İkametinde yapılan aramada ele geçen;
4 Sayfalık "Özel Büro İstihbarat Grubu" başlıklı, başta PKK olmak üzere her türlü terör örgütüne ve ermeni lobicilerine karşı mücadele ettikleri, grupta 756 görevli olduğuna dair internet çıktısı doküman,
Bülent KIRTILLI, Müge KIRTILLI isimli şahıslann ait Özel Büroya vermiş olduklan özgeçmiş raporlan,
2 sayfalık Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde PKK yapılanması ihban ile ilgili ihban yapan kişiye ait telefon numaralannm bulunduğu el yazısı doküman,
Ve, benzer mahiyetteki birçok yazı ve dokümanın da şüphelinin savunmasının aksine istihbarat faaliyeti içerisinde bulunduğunu, yazıda sözü edilen motorize istihbarat ekipleri kurma projesinin Kuvayı Kuvayı Milliye Derneği'ne ait olduğu bilinmekte"/bu projeyi sahiplenecek kadar Kuvayı Milliye Derneği ile olan yakın ilişki içerisinde olduğu,bizzat-veya
örgüte kazandırdığı elemanlar aracılığı ile örgüt amaçları doğrultusunda bir kısım firmalar hakkında sahip ve ortaklarının kim olduğuna,ticari faaliyetlerine, ticaret sicili bilgilerine, kişilerin siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine ve benzeri özelliklerine ilişkin bilgileri hukuka aykırı olarak kişisel veri olarak kaydettiği anlaşılmaktadır.
Şüpheli Erkut ERSOY'un ozel-buro@tr.net adlı e-mail adresinin gelen kutusunda bulunan e-maillerin incelenmesinde özetle ;
Hakan AYAZ isimli kişinin 30.01.2008 günü hakanayaz@hotmail.com adlı e-mail adresinden göndermiş olduğu, "Bu "Ergenekon" dan da çıkacağız" adlı e-mailde, 22.01.2008 günü yapılan Ergenekon operasyonunu eleştirici ve tehditvari cümlelerin bulunduğu,
Türk Gençliği Hareketi isimli oluşum tarafından 11.02.2008 günü
ikinci_kurtulus@yahoo.com adlı e-mail adresinden gönderilen "Ergenekon Liderinden Mesaj" adlı e-mailde, güvenlik güçlerine yapılan eleştirilerin yer aldığı,
"Ergenekonculann MSN Konuşmaları" adlı Win Zib Rar. Dosyası şeklinde gönderilen e-mail'de, Ergenekoncu olduğu iddia edilen kişilerin kendi aralarında yaptıkları MSN görüşmelerinin dökümünün bulunduğu,
HULANTURK (gülseveyüboglu@gmail.com ) isimli kullanıcının 04.02.2008 günü göndermiş olduğu e-mailde, ( özgün ileti Onbaşı Prof.Dr.Öner Gedikoğlu isimli kullanıcı tarafından Y.B.'a gönderilmiştir ) , Türkiye'nin geldiği noktanın çok tehlikeli boyutlara ulaştığı,şeriatm ülkeyi 250 yıl geriye götüreceği, ama ihtilalin ülkeyi 25 yıl geriye götüreceği belirtilip bir tercih yapması gerektiği şeklinde Genel Kurmayın darbe yapmaya çağrıldığı,
Türk Gençliği Hareketi isimli oluşum tarafından 09.02.2008 günü
ikinci_kurtulus@yahoo.com adlı e-mail adresinden gönderilen e-mailde ; Türk Gençliği Hareketi isimli sitelerinin kirli eller tarafından iş göremez bir hale geldiğinin , daha iyi yayın yapmak ve seslerini duyurabilmek için artık http://site.mynet.com/turksun/THG adresinden yayma devam ettiklerinin belirtildiği , http://site.mynet.com/turksun/THG internet sitesi açıldığında ise , Türk Gençlik Hareketinin Yeni Sitesinde Ergenekon Lideri Olarak Mustafa Kemal ATATÜRK'ün gösterildiği, ayrıca sitenin alt bölümlerinde, Muzaffer TEKİN,Oktay YILDIRIM, Fikri KARADAĞ Ve Hüseyin GÖRÜM isimli kişilerin birlikte çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu,
Vural VURAL (E.Kd.Dnz.Albay) isimli şahsın 24.01.2008 günü Vural VURAL <vural.vural@isbank.net.tr> adlı e-mail adresinden göndermiş olduğu e-mailde , Ergün POYRAZ isimli şahsın gözaltına alındıktan sonra kendisine zorla askerlerden gizli belgeler aldığına dair tutanak imzalatılmaya çalışıldığına dair iddiaların bulunduğu, tespit edilmiştir.
Şüphelinin, ilişkide olduğu kişilerden aldığı bu e-mail mesajları, yukarıdan itibaren anlatılan telefon görüşmeleri,irtibatlan ve diğer faaliyetleri ile birlikte değerlendirildiğinde iddianameye konu bu soruşturma aleynine yürütülen dezenformasyon faaliyeti içerisinde yer aldığını göstermektedir.
Tape:413, 22.10.2007 tarihinde Miktat isimli şahıslar ile görüşmesinde özetle ; Miktat'm "Yani bi şeylerin yapma vaktinin geldiğini, kimle konuşursam söylüyor. Radyo, televizyon, medyaya baktığın zaman onlarda diyor. Söz bitti diyor." "Sözün bittiği yerde bizler neler yapacaz. Nasıl bir güç oluşturucaz, Ne olacak yani ", Erkut'un "Yani şimdi elimize silah alıp oraya gitmeye kalksak, o zaman ona Genel Kurmay izin vermez yani. Biz hazırız." , Miktat'm "Hazırsak o zaman bir şeyler yapalım yani " "...Bazı erkler bu işi çözemiyosa, çözecek birilerinin çıkması gerekiyor.", Erkut'un "Ulusal bilinci ayakta tutmak lazım." , Miktat'm da "...E bunun için de örgütlenmek gerekiyor kardeşim. Sadece belli yerlerde, sanal alemde, internet üzerinde, surda burada değil. Artık pratik olarak yaşamın içerisine girmenin vakti geldi." , ....Miktat'm "E o zaman ikinci Kuvayı Milliye hareketim başlatmanın vakti geldi de geçiyor" "Yani Genel KurraAy^öyle Diyor. Beni bağlamıyor artık, şu süreçten sonra.", "Bi elimizde kalan ordumjıi^va^ ®yj^diğimiz. Onlar da bizim elimiz kolumuz bağlı diyorsa. O zaman bu ^ûmruğji^bfe.^üracaz
kardeşim. Başka türlü yolu yok." , Erkut'un "Yok biz hazırız yani. Genelkurmaya da söyledik zaten " , Miktat'm "E bizde hazırız o zaman Mersin'de" "Problem yok bizde hazırız. Gerekirse bu eller kalem tutar, gerekirse de silah tutar" "Yani biz tetik düşürmesini de biliriz." "Ha bu işe baş koyulmuşsa bu bu şekilde olacak." "Başka çaresi yok, çünkü süreç bunu dayatıyor." , ayın 28'inde yapacakları toplantı için Erkut'un Miktat'tan sunum hazırlamasını istediği, Miktat'm ise "Ama mesele o değil. Artık bu tür paneller, sempozyum türü şeyleri bi tarafa bırakalım. Ya Milletin iradesi diyecez." "Biz de örgütlenecez ,bakm orda bir örgüt kararı alacaz, ...Türkiye genelinde sathmda örgütlenmek gerekiyor." "Biz bu ülkenin derin devletini oluşturacaz kardeşim. Başka çaremiz de yok"
Şeklindeki konuşmaların ve şüphelinin görüşmede muhatabı olduğu kişiyi onaylar tavrının ; Soruşturma evrakı bütününden de anlaşıldığı gibi, örgütün amaç ve ilkelerine aykırı davrandıklarını düşündükleri yönetimi askeri bir müdahalenin sağlanmasını temin edip hukuk dışı yoldan yönetimden uzaklaştırabilmek için askerleri emir komuta zinciri dışında hareket etmeye teşvik etme yönündeki çabalarını, ancak bu çabalarının sonuç vermediğini düşünerek vatandaşları yönetim aleyhine örgütleyip silahlı mücadeleyi de içerir şekilde faaliyet gösterme amacında bulunduğunu göstermektedir.
Ergenekon Terör Örgütünün kendisine bağlı "Sivil Unsurların" kurulması ve örgütlenmesi amacı ile hazırladığı "Lobi" adı verilen gizli-örgütsel belgesi diğer şüpheliler Doğu PERİNÇEK, Ümit OĞUZTAN,Sevgi ERENEROL, Muzaffer TEKİN, Oktay YILDIRIM' m yanı sıra Erkut ERSOY'un bilgisayarında da bulunmaktadır. Önemli bir gizli örgütsel doküman olan "Lobi" belgesinin bu şüphelilerde ortak olarak bulunması soruşturma evrakı bir bütün olarak ele alındığında sadece bu belgenin şüphelilerde ortak olarak bulunmasının dahi aynı örgütsel amaç doğrultusunda birlikte hareket ettiklerine dair şüphe oluşturduğu değerlendirilmiştir. Yine aynı değerlendirme kapsamında olarak kendisinden ele geçen Yeni Milis (Çözülme sürecinde akıllı direniş için kanının son damlasından önce beynin son hücresine kadar mücadele gereği) Behiç GÜRCİHAN-Haziren 2004 isimli örgütsel doküman diğer şüphelilerden Halil Behiç GÜRCİHAN ve İsmail EKSİK'ten de ele geçirilmiştir.
Tüm bu açıklamalar ile Şüpheli Erkut ERSOY'un Ergenekon Terör Örgütünün üyesi olduğu, Ergenekon Terör Örgütünün kendisine bağlı "Sivil Unsurların" kurulması ve örgütlenmesi amacı ile hazırladığı "Lobi" adı verilen gizli-örgütsel çalışması uyarınca kurulan Ergenekon Terör Örgütüne bağlı "Lobi Yapılanmasının" örgüt dokümanında yazılı Araştırma-Bilgi Toplama (İstihbarat) biriminin sorumlusu olarak ve yine "Lobi" belgesinde "Amaç" alt başlığında yazılı "..bu çalışma ile hayata geçirilmesi plânlanarak önerilen "Lobi" göstereceği faaliyetler ile yukarıda işaret edilen alanlarda çok daha kolay ve sağlıklı istihbarat toplayabilecek ve değerlendirme ile analizini gerçekleştirecektir,kontra senaryolar üretebilecek, etkinlikler tasarlayarak uygulamaya koyacak..." hedefine uygun olarak istahbarat ve propaganda faaliyetleri ile görevlendirdildiği, bu görevi kapsamında daha çok sahibi bulunduğu www.ozel-buro.com internet sitesi aracılığı ile elektronik ortamda internet üzerinden olmak üzere propaganda yaparak örgüte eleman kazandırdığı, bu faaliyetlerinin elektronik ortamda internet üzerinden yürüttüğü çalışmalar ile sınırlı kalmayıp dış görüntüsünü ve kılığını değiştirerek istihbarat hedefi oluşumlar içerisine sızmaya varıncaya kadar her türlü istihbarat faaliyetim de kapsadığı, bizzat veya örgüte kazandırdığı elemanlar aracılığı ile örgüt amaçlan doğrultusunda istihbarat toplayıp kişilerin siyasî, felsefi veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine ve benzeri özelliklerine ilişkin bilgileri hukuka aykırı olarak kişisel veri olarak kaydettiği yönünde hakkında kamu davası açılmasını haklı kılacak derecede delil elde edildiği anlaşılmıştır.
Esasen, Erkut ERSOY'un Ergenekon Terör Örgütünün güvenini kazandığı ve bu
nedenle kendisine örgüt amaçlan doğrultusunda özel ve önemli biç. faaliyet olarak istihbarat
/
toplama görevi verildiği anlaşılmıştır. Suç tarihinden önce yürürlükte bulunan 765 sayılı TCK'nun 168/1 maddesinde örgütün özel görevlisi olmak örgüt yöneticiliği kapsamında düzenlenmekle birlikte,suç tarihinde yürürlükte bulunan 5237 sayılı TCK'nun aynı eylemi düzenleyen 314/1 maddesinde buna paralel bir düzenleme getirilmemiştir. Bu nedenle Erkut ERSOY'un örgütün özel bir görevini yürütmekle birlikte yönetici konumunda olmadığı değerlendirilmiş olduğundan,
Şüpheli Erkut ERSOY'un eylemine uyan TCK'nun 314/2, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun 5, TCK'nun 314/3 ve 220/4. maddeleri yollaması ile TCK'nun 135/2,1,43/2 maddeleri uyarmca cezalandırılması talep edilmiştir.
68-ŞÜPHELİ KAHRAMAN ŞAHİN a)-Savcılık ifadesinde;
Kollukta müdafii olan Cumhur ALTAN'ın yönlendirmesi ile susma hakkını kullandığını, kendisinin trafik takip işi yaptığmı,Kadıköy Kuvayı Milliye Demeğinin üyesi olduğunu,aym zamanda demeğin muhasebesi ile ilgilendiğini,üye kaydı yaptığından ve aidatlan tahsil ettiğinden dolayı demek üyelerinin çoğunu tanıdığını,
Erol OLMEZ'in eskiden demek üyesi olduğunu, sonradan istifa ettiğini, aralarındaki görüşmelerde kullanılan "komutanım" kelimesinin şaka mahiyetinde olduğunu,
Telefon görüşmelerinde geçen paşa kelimesi ile Mehmet Fikri KARADAG'm kastedildiğini,kendisine bu şekilde hitap ettiklerini, aralarında konuşurken Kadıköy Kuvayı Milliye Demeğine "karargah" dediklerini,
Telefonda kendisini Erolhan EJDEROĞLU olarak tanıtan kişinin Erol ÖLMEZ olduğunu, Erol OLMEZ'in gariban birisi olduğunu,dernekte yatıp kalktığını, sürekli olarak kendisine askeri görev verilmiş gibi hareket ettiğini,telefon görüşmesinde geçen görevden ise neyin kastedildiğini hatırlamadığını, Erol OLMEZ'in kendilerine tarikatlarla mücadele etmek amacı ile bazı tarikattan takip etmek amacı ile Çarşamba semtine gittiğini ve sakal bıraktığını söylediğini,
Mehmet Fikri KARADAG'm demek binasını milli emlağm ellerinden almaması için demek binası içine ve dışına bu binanın 1923 yılında İstanbul işgal altındayken Atatürk' ün binayı karargah olarak kullandığını yazdırdığını,
Telefon görüşmesi yaptığı Abdullah isimli kişinin demek üyesi olduğunu,bunlann genç kişiler olarak milliyetçilik duygulan ile birşeyler yapmak istediklerini, bu şekilde konuştuklan için cevap olarak kendilerinin de aynı şekilde konuştuklannı,
Derneğe gelen kişilerin burasını askeriyenin gibi gördüklerini ve kendilerine görev verilmesini istediklerini, derneğin üyesi oldukları taktirde dokunulmazlık kazanacaklarını düşündüklerini,
Mehmet Fikri KARADAĞ' m komşusu olan bir kişinin çalınan mercedes marka aracının bulunmasına yardımcı olunması halinde demeğe yardım edeceği konusunda görüşme yaptığını,
Telefonlann dinlenildiğinden bahseden Nail isimli kişinin elektrikçi olduğunu, dinleme olayını nereden öğrendiğini bilmediğini, daha önce 2-3 kez demek binası basıldığı için telefonlann dinlenebileceğini tahmin ettiklerini,bu nedenle telefonlann dinlendiğini görüştükleri kişiye söylediklerini,
Selim AKKURT ve Muhammet YÜCE isimli kişileri tanımadığını,
Kendisinin devletle veya herhangi bir gizli oluşumla ilgisi olmadığını, demeğinmaaşlı bir çalışanı olduğunu,7-8 aydır maaşını alamadığını, telefon koıjuşmalannın çoğunundemeğe gelen,vatan sevgisi olan heycanlı insanlarla yaptığı ve bir çprğu şaka mahiyetinde olangörüşmeler olduğunu, beyan etmiştir. ; , <■
b)-Aramalarda elde edilen deliller;
Şüphelinin evinde yapılan aramada ;
-Çeşitli CD 1er,
-İmeil numarası gözükmeyen ve içerisinde sim kart bulunmayan simens marka cep telefonu
-1 Adet 32mbyte kapasiteli hafıza kartı 0537 375 5310 numaralı hattın takılı bulunduğu Nokia marka 6600 model siyah renkli cep telefonu
-Üzerinde lexar media ibaresi bulunan 128mb.lık hafıza kartı bir adet fotoğraf makinesi hafıza kartı,
-Mektuplar, ele geçirilmiştir.
Kahraman ŞAHİN'e ait, 38 numaralı CD üzerinde yapılan incelemede;"İSTANBUL23,06,2007 011.jpg", "İSTANBUL23,06,2007 012.jpg",
"İSTANBUL23,06,2007 014.jpg", "İSTANBUL23,06,2007 020.jpg",
"İSTANBUL23,06,2007 024.jpg", "İSTANBUL23,06,2007 057.jpg",
"İSTANBUL23,06,2007 063.jpg", "İSTANBUL23,06,2007 075.jpg",
"İSTANBUL23,06,2007 079.jpg" ve "pendik_acilisi.jpg" isimli resim dosyalan tespit edilmiştir. Bahsi geçen resim dosyalan incelendiğinde soruşturma kapsamında yakalanarak tutuklanan Kahraman ŞAHİN, Hüseyin Görüm ve Mehmet Fikri KARADAĞ isimli şahıslann Pendik Kuvayı Milliye Şubesinin açılışında bir arada olduklan değerlendirilmektedir. Söz konusu açılışta Hüseyin GÖRÜM isimli şahsın Türk Silahlı Kuvvetlerimize bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığının kullandığı Bordo Bere taktığı ve diğer katılımcılann bir çoğunun ise siyah bere taktığı görülmüştür.
Kahraman ŞAHİN'e ait 65 numaralı CD üzerinde yapılan incelemede "AVSEQ01.DAT" isimli bir video dosyası tespit edilmiştir.;
"AVSEQ01.DAT" isimli video dosyası incelendiğinde "KUVAYI MİLLİYE ASLA UNUTMAZ, ASLA AFFETMEZ" şeklinde bir ifade ile başladığı, yapılan gösteri yürüyüşleri ve etkinliklerin görüntüleri ile birlikte Mehmet Fikri KARADAĞ, Hüseyin GÖRÜM, Kahraman ŞAHİN ve Feraye SES isimli şahıslann konuşmalannm bulunduğu görülmüştür.
Kahraman ŞAHİN'e ait 13 numaralı CD üzerinde yapılan incelemede;
'TMAG0194.JPG", "IMAG0357.JPG", "IMAG0365.JPG", "IMAG0366.JPG","IMAG0374.JPG", "IMAG0386.JPG", "IMAG0391.JPG", "IMAG0393.JPG",
"IMAG0395.JPG", "IMAG0430.JPG", "IMAG0437.JPG", "asker2.gif, "Kuvayı Milliye LOGOJPG", "resiml.jpg", "resim3.jpg", "100_6522.JPG" ve "100_6686.JPG" isimli resim dosyalan tespit edilmiştir. Bahsi geçen resim dosyaları incelendiğinde Kahraman ŞAHİN ve diğer bir çok şahsın askeri üniformayı anımsatan ayrıca bere, apolet, fular ve benzeri aksesuarları bulunan elbiseler giyerek Türk Bayrağı ve Kuvayı Milliye Flamaları önünde fotoğraf çektirdikleri görülmektedir. Medeni Kanunda açık bir şekilde şekil ve şartlan tarif edilmesine rağmen örgüt üyelerinin örgüte olan manevi bağlannm kuvvetlendirilmesi ve faaliyetlere yönelik motivasyonlannm arttırlması amacıyla kılıç, bayrak ve kuran motiflerini içeren alternatif bir tören düzenledikleri görülmektedir. Söz konusu tören kuvva nikahı adıyla kamuoyunda geniş yankı bulmuştur.Kuvayı Milliye isimli derneğin logo olarak kullandığı resimde ise kuruluş tarihinin 1919 yazılı olduğu görülmüştür. Söz konusu tarihten hareketle Kurtuluş Savaşımızda düzenli ordunun kurulmasına kadar büyük görev üstlenen "Kuvva-i Milliye" isimli yararlı cemiyetin devamı olarak lanse edilmek istendiği ortaya çıkmaktadır.
Şüphelinin evinde yapılan aramada ; Bayrampaşa Kapalı Cezaevinden Deniz YILDIRIM isimli kişinin Kahraman ŞAHİN ve Hüseyin GÖRÜM'e gönderilmiş., mektuplar elde edilmiştir. Açık kaynaklardan yapılan araştırmadan mektupları gönderen Deniz

YILDIRIM'm , şarkıcı Emrah İPEK'in dayısı olduğu belirtilen Cahit İPEK'in azmettirmesi ile İstanbul Gayrette'de silahlı saldın sonucu öldürüldüğü iddia edilen Artı Reklam Ajansı sahibi Özol YİCİ'nin katil zanlısı olduğu,hakkmda bu suçlama ile müebbet hapis istemi ile dava açıldığı,halen Bayrampaşa Cezaevinde aynı suçtan tutuklu bulunduğu anlaşılmıştır. Deniz YILDIRIM'm cezaevinden Kuvayı Milliye Derneğinin Kadıköy'deki adresini yazarak Kahraman ŞAHİN ve Hüseyin GÖRÜM'e gönderdiği mektuplarda, tutuklu bulunduğu olayın içyüzünden,ülkedeki kötü gidişten, dünyadaki gelişmelerden, Kahraman ŞAHİN'in kendisini cezaevinde ziyaret etmesini istediğinden bahsetmesinin yanı sıra ; "Paşama anlatm,olaylarm doğrusu bu","Gönlümden geçen tek hareket Darbeyle içimizdeki dış güçlere hizmet eden şerefsizleri infaz etmek" , "Paşama,Hüseyin Abi'ye,Soran herkese selam olsun,Yolumuz açık olsun", "Tam aktif zamanımızda başımıza bu iş geldi, lanet olsun", "İçerde de olsak dışarıda da olsak fark etmez, her türlü yaşam şartına alışkmız„ben savaşımı burada veriyorum", "Basından takip ediyorum,Beyoğlu'ndaki adreslere operasyon olmadı galiba,bilgin var mı,araştır haber ver bana","Bir kardeş daha kazandık,Tahsin Mermer,sizleri anlatıyorum,çatımızı anlatıyorum, onuda kazandık, şaşmyor,çok hoşuna gitti,yalnız olmadığını anlayınca rahatladı, kafasındaki şifreleri kırıyorum rahatlıyor", "APS ile kitap gönderin bana,kartımı da içine koyun" , "Ben silahımı ülkenin bölünmez bütünlüğünü bölmeye çalışana çalışanlara çekmeye and içtim, bizler bu ülkenin direnişçileriyiz" , "Toplu giydirme zamanı yaklaşıyor ! , farkındayım, beni unutmayın buralarda.Bizler bu millet için topraklar için vanz,zırhımızı giymeden sokağa çıkmak yok" , "Dışarıdan alınması gereken alacaklarım var,Kahraman'ı gönder bana,yada sen gel", "Kuvayı Milliye Karargahına giren kutlu kişi her bakımdan güvendedir, zira Kuvayı Milliye Karargahında Allah'ın izin vermeyeceği hiçbir iş yapılmaz...", "İşimiz çok zor, çok dikkat ve çok zor,Allah yolumuzu açık etsin, ölmek için emir beklerim ben,biz ölümle arkadaş oluruz" sözlerinin yazılı bulunduğu anlaşılmıştır.
Bu mektupların da , şüphelinin örgütün Kuvayı Milliye yapılanmasmdaki bütün üyeleri ile birlikte diğer kişilere, vatanın elden gittiği , Kuvayı Milliye derneğinin vatanın kurtarılması davasını yürüttüğü, bu kapsamda askeri bir darbenin zemininin hazırlanarak hain olan kişilerin infaz edilmesi gerektiği fikrini aşıladığını gösterdiği, esasen Ergenekon Terör Örgütünün yönetici konumunda bulunan üyelerinden, bu mektupları kaleme alan cezaevinde cinayet suçundan tutuklu olarak yatan bir ilgilisine kadar bir askeri müdahale söyleminin bulunduğu soruşturma evrakı genelinden de anlaşılmaktadır.
c)-Telefon görüşmeleri;
Tape:82,21.04.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle;
Kahraman'ın "Baba bu Devlet TOPÇU" "Altıyolda seni bekliyormuş." dediği, Mehmet Fikri'nin "Nerden çıktı o yaa şimdi" "Şeydeki bir çocuk ya. Bizim hemşerilerden birisi." dediği, Kahraman'ın Mehmet Vakıf DÖĞÜŞÇÜ ve Savaşan TOSUN isimli şahısların aradığından bahsettiği ve "bizde başlayacağız birazdan, geldi elemanlar" dediği, Mehmet Fikri'nin "Devlet bana birşey demedi. Canım bi randevumuz yok da." "Görüşürüm yani. O bizim şey iyi bir çocuk yani."dediği, Kahraman'ın "Ben o zaman ona diycem böyle böyle babam bir toplantıya gitmiş diycem" dediği, Mehmet Fikri KARADAĞ'm "Bizim militanlardan birisi yani. İyi bir çocuk yani." "Terkedilecek bir çocuk değil ama. Şimdi ne yapayım ben ona ordaysa." dediği, Kahraman'ın "Tamam. Gelirse buraya davet ederim. Bir çay içirir, gönderirim ben." dediği,
Tape:321, 28.04.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile Oğuz Alpaslan ABDÜLKADİR arasındaki görüşmede özetle; Mehmet Fikri'nin "...E.Bey'gelecekti F.. V.. Başkanı haber var mı ondan" "Hüseyin abine sor Kahraman'a sqr" dediği-ve-görüşmenin devamında Mersin başkanı Kemal CANAY isimli şahıstan bahsedildiği,
■ 7 - 'tfc^j-*
Tape:324, 01.05.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle ; Mehmet Fikri 'nin "Turgay diye bir arkadaşı gönderiyorum yanma" "Ümraniye'de bir E 200 Mercedes çalınmış" "Maltepe grubu çalmış, oralar da işte Tuzla Şifasuyu'na göndermiş" "50-55 Euroluk bir araba doksan milyarlık" "Arabayı bulursak, ordan bizim de hakkımızı verecek. Satacaz galeride doksan milyara 90-95" "Tamam, onu Turgayla siz anlaşırsınız onu" dediği, Kahraman'm "Tamam gönder babacım" dediği,
Tape:325, 01.05.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; Bir önceki görüşmede bahsi geçen araçla ilgili olarak konuştukları ve Mehmet Fikri'nin "Ama oralarda dolaşıyormuş o araba, onu jandarmaya mı bulduracaz, Biz bulursak 30 lirasını alırız, en az 20 sini alırız" "Bi geçin bakayım bi araştırın nedir" dediği,
Tape:326, 02.05.2007 tarihinde Turgay isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Turgay'm "Ben Turgay, dün görüşmüştük ya" "Bir gelişme var mı diye bir sorayım dedim" dediği, Kahraman'm "Şu an için herhangi bir gelişme yok" dediği,
Tape:327, 04.05.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ; Erol'un "Ben vatandaşlara ulaştım kadroyla ilgili hareketlere geçiyorum" "Şartlar ne falan diyo, ben dedim yüz yüze, gel KahramanTa konuşursun o konuyu.." dediği, Kahraman'm "Ya sen kendi ekibini kur da tamam mı. Şartları konuşuruz, Sen hazır adam tut yani elinde" "Cingöz aradı Cingöz" "Senden bahsetti" "Dedi ki oradan ayrılmış falan, ben de dedim ki hayır dedim öyle bir şey yok ayrılmadı dedim, sadece karşı tarafa geçti dedim, Görev yapmak için dedim" "Karşıya görevlendirdik dedim, Görevli dedim yani" dediği,
Tape:328, 06.05.2007 tarihinde Selçuk isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Selçuk'un "Abi kafama taktım, bir şey varsa bekleyelim" "Sonra bize vicdan azabı çektirme Kahraman abi" dediği, Kahraman'm "Yok, öyle bir şey yok yani tamam mı, Bu hani daha önce bi anlattım ya sistem kuracağız dedik" "Telefonla görüşmek istemiyorum telefonlarım dinleniyor ya" dediği, Selçuk'un "Tamam, Sonra vicdan azabı çekmeyelim anladın mı abi" dediği,
Tape:330, 10.05.2007 tarihinde Fahri isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Fahri'nin "Çok büyük bi elli milyarlık bir işim var tamam mı" "Moruk sana ihtiyacım var, ben senle konuşmam lazım, cebi silkelemem bu numaradan olmaz, beni hemen ofisten ara, yada ben seni arayayım" "Hemen hemen ara, adamlar bekliyorlar beni" dediği, Kahraman'm "Döneyim de hemen arayayım seni" dediği,
Tape:332, 17.05.2007 tarihinde Ferdi isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Ferdi'nin Kahraman'm yanında bulunan Ali'ye hitaben "Bizim Özgür'ü vurdular" "öldü diyorlar" "Vallaha bir çatışma yaptık yukarda bir olay" "hastanede, yoğun bakımda. Öldü möldü diyorlar, bizde şoktayız şuan" dediği ve telefonu alan Kahraman'a hitaben "abi başımızdan bir olay geçti" "Bi şeyler yapmak lazım" "Bak 1 tane 2 tane ev var abi o evleri bitirelim ya" dediği, Kahraman'm "Bu telefonla görüşme benim benle bu işleri burada gel buraya gelde görüşelim" dediği,
Tape:333, 19.05.2007 tarihinde Kenan isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Kenan'la "Benim bir sıkıntım var" "Paşamla görüştüm ben" "O biliyo. Ben dedim arıyorum Kahraman'ı ara dedi" "Hasan'la bir olayımız vardı, derneğimiz vardı ya bizim burda, bir sıkıntı yaşadım. Buraya gelme şansın var mı" "Kaç kişi varsınız orda" dediği, Kahraman'm "Vallahi yaklaşık 4 kişiyiz" dediği, Kenan'ın "Sağlam mıyız" "Yok burda hep gezcez abi buraya, yok burayı, bir şekil var yani burda da sıkıntı var" "Oraya gitmeden hayır bir dakika ben gideyim mi tek başıma orayı dağıtacam" "Geliyorum, buraya gelcez bak gelceksek geleyim yoksa ben yalnız gidiyorum" "Ben şimdi Fikri Albayla görüştüm, o da dedim arayayım Kahraman'ı, zaten bana gerekeni söyledi dedi git dedim Kahramanı arayacam dedim ara dedi, tamam mı" dediği, Kahraman'm "Ya tamam uzatma gel buraya ya, Telefondan uzatma, telefonum dinleniyo ya" dediği,
,C •* ^ ev'
» "• \ , *H* * ■;___________
2177
\ 3 * • ^
Tape:335, 05.06.2007 tarihinde Hakan isimli şahıs ile görüşmesinde özetle;
Hakan'ın "Bir tane züppenin birisiyle uğraşıyorum" "Bakalım, bakalım herhalde Onun işi bitirilecek" "Ya bir tane Bingöllü ya" dediği, Kahraman'm "Gel görüşelim beraber hallederiz" dediği,
Tape:336, 11.06.2007 tarihinde Gülbeyaz isimli şahıs ile görüşmesinde özetle;
Gülbeyaz'm "...fotokopi çektircem elimde olan o şey var ya asker resmi olan" dediği, Kahraman'm "Hem Cumhurbaşkanıyla görüşecem hem de Genelkurmayla" dediği, Gülbeyaz'm "Git, gereken neyse, gereken neyse hiç şey yapmayın herhangi bir ümitsizliğe kapılmayın. Çok güzel bir gidiş oluyor yani" "Esnaflara bir gün o şeyden dağıtayım bildiri" "Hani sen bana bir şey göndericen, gönderdin mi yoksa" dediği,
Tape:337,11.06.2007 tarihinde Niyazi KIYAK ile görüşmesinde özetle;Niyazi'nin "Ya bu biz Genelkurmay'a gidip ne diyecez, Onu ben düşündüm de biliyor musun" dediği, Kahraman'm "Ya Gidecez Ya Bizim De Hazır Olduğumuzu Belirtecez Ya" "Hazır Olduğumuzu Bir Takım Bir Şeyler İsteyecem Ben" dediği, Niyazi'nin "Kime karşı abi, Irak'a Irak'a karşı mı" diye sorduğu, Kahraman'm "Ya ne Irak'ı ya, Irak kim ya" dediği, Niyazi'nin "Ya şimdi bir şeyi iyicene düşünüp öyle gitmek lazım kardeş, Talebimiz Güzel Olacak yani biliyor musun" dediği, Kahraman'm "Ya gelsene sen, seni bekliyoruz" "Yani tam şey zırt noktasındayız. Gel gelişmeler var anladın mı" dediği,
Tape:341, 13.06.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle;EroPun "Kıdemli Binbaşı EROLHAN EJDEROĞLU" "Karargahtasın değil mi yarın" "Tamam, işlerimiz var yarın biliyorsun" "Operasyona çıkıyoruz" dediği, Kahraman'm "Tamam abi sen merak etme" dediği,
Tape:342, 13.06.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle;Erol'un "Komutanım şimdi bizim bu Mersinli Ali ( Ali KUTLU ) vardı ya" "Şimdi onla görüştük de, o biraz İstanbul'a geliyormuş haberin var mı senin" Öyle diyor İstanbul'a geliyorum diyo" "Kahraman Binbaşıya da selam söylersin diyo" "Gel dedim kafam kırayım dedim senin burda" "Biz dedim zaten dedim dağı bıraktık dedim indik yaylaya" dediği,
Tape:344,14.06.2007 tarihinde Niyazi KIYAK ile görüşmesinde özetle;Niyazi'nin "Benim bir arkadaşım gelmiş oraya Ahmet YILDIZ Sivaslı" "Çok sağlam bir adamdır tehlikelidir" "O var ya benim Edirne'den kader arkadaşım" dediği,
Tape:345,14.06.2007 tarihinde Ahmet YILDIZ ile görüşmesinde özetle;Ahmet'in "Bu şeyler vardı ya, çıkaracaktın onların listesin işleme koyma da yarın biz senle konuşalım ondan sonra koyalım, o benim dediğim şeyler vardı ya sana" "Yaşadıklarımızı yaşasan dersin ki, Ah abi ah! dersin" dediği, Kahraman'm "Doğrudur abi, ben de o zaman şunu söylüyorum yani sizler bizim önümüzde birer öndersiniz yani" dediği,
Tape:346, 15.06.2007 tarihinde Bünyamin SAVUR ile görüşmesinde özetle; Bünyamin'in "24 saat emrinizdeyiz kardaşım" "Ben teşkilatçıyım. Gelip masaya oturacağım zaten. Biraz işlerim var, onu bir halledeyim" "Komutanımdan yetki alıp oturacağım" "Ondan sonra bu adamların korkulu rüyası olacam ben" dediği,
Tape:347, 17.06.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle;Bir süre sohbet edildikten sonra Erol ÖLMEZ Almanya'dan gelen Mehmet isimli şahsı kast ederek "Mehmet abiler he dün konuşacaklardı o konuyla ilgili, hatta beni çağırdı, komisyon başkanı da aradı" "Hikmet vardı çağırdı konuşalım dedi. İşin içinde sen varsın dedi, sen getirdin dedi" dediği. Kahraman'm "Şimdi o olay üzerine Bir oyun kuracaz inşallah tamam mı" dediği, Erol'un "Ne konuştun yani dün toplantı güzel geçti mi" diye sorduğu, Kahraman'm "Ya iyiydi, çünkü İş Bankası'nm üst düzey yöneticiliğini yapmış bir ablamız var yeni, onîan konuştuk" "Değişik bir yol izleyeceğiz onun için inşallah" dediği, Erol'un "Mehmet abi'nin elindeki olan dökümler, doneleri anladın mı" "Bakıldığı zaman karşılığı çıksın veya kim vermiş nasıl bir araştırılsın A'dan Z'ye kadar ki emin olunduğu zaman her türlü oynanır o zaman, anladın mı" "Bu adam o sizin bir tane var ya vatandaş işte çıkmış işte yok kardeşim
bunu 100 bin Euro'ya yakm parasını çarpmış ya bu adamın" "Bu adamda çok güzel ekmekler yeni yani, sahip çıkılması gereken insan bu" dediği, Kahraman'ın "Biz Kuvayı Milliye olarak çıkıyoruz yani, sen çıkıyorsun ben çıkıyorum Hikmet çıkıyor" dediği, Erol'un "Ne yaptın ne ettin başka, Otlan nereye koydun sağlama koydun mu" diye sorduğu, Kahraman'ın "sağlam hepsi" dediği, Erol'un "Yani öyle Mutfakta Durmasın açıkta" dediği, Kahraman'ın "... şimdi önümüzdeki ay bu ... dava bittiği an", "Bittiği an zaten hepimiz rahattayız yani", "Çünkü, çünkü bizim Kuvayı Milliye olarak surda ayın yirmi ikisinde değil mi şey bitiyo, seçim? Ondan sonra rahatlıyoruz bitiyo yani bizim sıkıntımız o zamana kadar anladm mı" dediği,kendi aralarında bir süre derneğin sıkıntılarından bahsettikten sonra Kahraman'ın "Ondan sonra da düzelecek bir tane daha iş aldım bir 180.. " "Geldiğin zaman konuşuruz, bunları telefonda fazla konuşmak" dediği, Erol'un "Bizim bi ismimiz var bi kimliğimiz var kardeşim bakma böyle biz insanlar gibi arasına giriyoruz sohbet ediyoruz yani Allaha şükürler olsun gözümüzün gördüğü hiç bir şeyden korkmayız Allahtan başkası ya", "Diyorum ki bizim elimizde olan imkanlar hiç kimsede yok bunları değerlendirelim bak bir sürü insanlar var bir sürü kardeşlerimiz var bak bir sürü sıkıntıda olan insanlar var", "Güçlenelim abi ya niye böyle duruyoruz ya", Kahraman'ın "Erol şimdi biz dava yürütüyoruz anladm mı yani ticarate bakmadık ama ufak ufak başhcaz yani" dediği, Erol'un "Şu Almanya'dan gelen o bizim diplomatlara sahip çıkalım onlara tamam mı her hangi bir şekilde, o bitane vatandaş vardı ya kimdi o Veli KÜÇÜK'ÜN bilmem nesimiymiş falanmış, o çakal var ya çakal kimse onu karagaha getirttirelim abi bulalım o kimse istihbaratını yapın onun kimse bulun abicim onu bi hesap versin bakalım kimmiş o" dediği,
Tape:348, 17.06.2007 tarihinde Şevket isimli şahıs ile görüşmesinde özetle; Şevket'in "Abi hani geçen gün demiştim ya kafası gözü kırılacak birisi var" "Boş vaktin olur mu bu hafta" dediği, Kahraman'ın "Olabilir ya" "Ben sana bir iki tane kardeşimizi gönderecem", "O zaman hallolur" "Sen bana telefon aç ne zaman olacağını" dediği,
Tape:349,18.06.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle;Erol'un "He vatandaşları bekledim biliyor musun" "Operasyon yapacaktık onlara da baktım gelmediler" "Gelseydi direktmen 1. Kolorduda gözlerini açtıracaktım, kaçtılar şerefsizler" "Yerlerini .. tespit ettik zaten adresleri falan her şeyi tespit edildi, onlarla ilgili gereken çalışmaları yapalım istihbaratla ilgili bilgileri her türlü, şahıslarla ilgili tamam mı" "Bu akşam onların gerekse gece saat 2-3 arası alalım o şerefsizleri" "ben karargaha geliyorum komutanım" "Hayırlı görevler diliyorum" dediği,
Tape:158, 24.06.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ üe görüşmesinde özetle; Yapılan bir kamp toplantısından bahsettikleri, Kahraman'ın " Nasıl değerlendiriyon baba" "Bugünkü gündemi" dediği, Mehmet Fikri'nin "Gayet güzeldi" "Gençliği de konuşturduk, gençliği konuşturmayı unutmayalım bundan sonra" " çok önemli, hatta bide güzel, iyi bir kadın bulsak, oda konuşsa, her seferinde bi kadın bi genç" diyerek gençlere konuşma yapması için kadın konuşmacı ayarlamaya çalıştıkları, konuşmanın ilerleyen bölümlerinde siyasi konulardan bahsettikleri, Mehmet Fikri'nin "...Gürcistan'da, Amerika'da, İngiltere'de, Ermenistan'da, Suriye'de, Arabistan'da, gidin Türklere dininiz elden gidiyo deyin, başbakanda olursunuz cumhurbaşkanı da olursunuz diyo, yani bizim millet ohh batan geminin mallan deyip propagandayı yapıyor, bakan oluyor, başbakan oluyor, her şey oluyorlar, Cumhurbaşkanı bile oluyorlar, Turgut Özal gibi o.... mesela" "Neden işte bu bizim yapacağımız işten sonra olamayacaklar" dediği, konuşmanın son bölümlerinde Muzaffer TEKİN ile ilgili Bursa'daki bir evde daha bazı malzemelerin çıktığından bahsettikleri,
Tape:373, 25.06.2007 tarihinde Begüm isimli şahıs ile görüşmesinde özetle; Begüm'ün "Biraz önce Fikri Paşayla konuştum, onu haber vereyim dedini" "Kapıda yakaladım paşayı, gel dedim konuşucam senle" konuştuk bi yanm saat" dediği, Kahraman'ın
"Bugünde ben fırça attım ona" "Bir tane çocuk vardı, onun numarası yazılmamış üyelik numarası falan" "Dedim gençlere ne yapıcan sen dedim, mahvettiniz bizim gençliğimizi dedim. Kalkıyorsun gençlerden şey istiyorsun falan neyse ondan sonra yumuşadı" dediği, Begüm'ün "Paşa çok sinirli" "Ama güzel planlan var, benim içime su serpti" dediği, Kahraman'm ".. .hazır yani her şeyimiz" dediği, Begüm'ün "Şu şehitlerden dolayı, Erdoğan'a inat bi miting düzenleyemiyor muyuz İstanbul'da" dediği, Kahraman'm "Düzenleriz" "Ama gel yardım et o zaman" "..gel çarpışalım" "Para olucak, ben bulucam parayı, 2-3 tane işimiz var, inşallah biticek" dediği,
Tape:374, 26.06.2007 tarihinde Begüm isimli şahıs ile görüşmesinde özetle;Şişli Belediyesinin çalışmalarından duydukları rahatsızlıkları konuştuklan,devammda Begüm'ün "..Tanıdığınız birileri var mı bunun yardımcısı sağ kolu orta kolu" dediği, Kahraman'm "Ha askeriyeden yani,önce ama askerlik te bir şey yok yani" dediği, aynı konuda konuşmaya devam ettikleri,Kahraman'm "Ya bunları var ya ne yapıcan biliyor musun zamanı geldiği zaman", " Elektrik vericem onlara hem de 2000-3000 voltluk anladım mı"dediği, Begüm'ün aynı şikayetlerden bahsedip çıldırdığını söylemesi üzerine Kahraman'm " iyi çıldır biraz ya,biraz çıldır da artık savşaçı ol,yani ruhun şey olsun"dediği, Begüm'ün "Ya ne yapayım ya,ben tek başıma ne yapabilirim Kahraman yani" dediği, Kahraman'm "Ya şimdi ne yapacaz boşver şimdi tamam mı,şimdi biz işimize hakıcaz,işimizi bitirecez yani, bizim yolumuz yani biliyorsun bu işi biz bitiricez, başka hiç kimse bitiremeyecek görüceksin bak" dediği, "Ya bunları nasıl ayıklıycaz Allahım bilmiyorum yani biliyor musun" dediği, Begüm'ün " Valla bunlar ayıklanacak gibi değil yani yemin ediyorum"dediği, Kahraman'm "Bunları toplu imha etmek lazım" dediği,Begüm'ün "Kene gibi bunlar kene,böyle sömürüyor,yapışmışlar toprağa vatan emiyorlar yani başka bir şey değil yani" dediği, Kahraman'm "yakında biz de onlara yapışacaz merak etme" dediği, Begüm'ün "inşallah birbirlerine yapışsınlar da ayrılmasınlar öyle" dediği, Kahraman'm "...onları biz birbirine vurduracaz diyo,merak etmeyin diyo"dediği, Begüm'ün " Yani S. kim yani Allah aşkına yani vallahi billahi nefret ediyorum ya" dediği, Kahraman'm "S.var ya, hahamların,papazlarm şeyi olmuş biliyor musun.Tabi tabi evet yani ben hepsini biliyorum yani onların" dediği, Begüm'ün "Allah Allah ne alaka var mı onda da bozukluk yani" dediği, Kahraman'm "Tabi bu Ermenilerle bilmem nelerle onlara" dediği,Begüm'ün "Şerefsiz boşuna nefret etmiyorum heriften yani" dediği, Kahraman'm "Adam hep onlara hizmet ediyor,şu anda istihbaratını alıyoruz yani" dediği,
Tape:168, 10.07.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde özetle; Mehmet Fikri'nin "Oğulcum şimdi Bursa'dan Muhammet (Muhammet YÜCE) diye bir çocuk geliyor" "Bizim derneğin önde gelmiş olduklanndan" "Arabasıyla geliyormuş, onu alın görüşün, Hüseyin abinle de görüşsün, bende çıktım geliyorum" "Muhammet diye bir çocuk uzman çavuşmuş" dediği,
Tape:375, 27.07.2007 tarihinde Ali KUTLU (Kahraman ŞAHİN'in telefonundan) X Şahıs (Şerafettin GÖZÜKELEŞ) ile görüşmesinde özetle ; X şahsın "Evet ne oldu,bizim Taner bey (Taner ÜNAL) gil çıktı mı acaba" dediği, Ali'nin "Yok hala devam ediyor" dediği, X Şahsın "Yardımcı olsanıza Kuvayı milliyeciler olarak" "Ne yapmış ki. ..bir sürü it uğursuz köpek varken yani bunlan mı almak gerekiyormuş" "Dün yazı hazırladım gene hazırlıyorum, AKP ile artık daha şiddetli mücadele edicez yani" "Senide içeri aldılar mı" dediği, Ali'nin "Biz İstanbul'dayız" "Çok kalabalığız burada, Ekip var" dediği, X Şahsın "Nasıl şey yapıyorlar mı yani yine devlet üstüne gidiyor mu" dediği, Ali'nin "Hiç üstüne gitmiyor. Genelkurmaydan araştırma yaptık, tek Kuvayı Milliye orada kadıköydeki Kuvayı milliye dedi, dün Genelkurmayın basın açıklamasında" "Bizi işaret ediyor yani Genelkurmay" dediği, X şahsın "Türkiye'de genel durum nasıl şu -arıda" diye sorduğu, Ali'nin "Şuan kötü, berbat. İşte bakacaz, bi hamle yapacaz yakında, her şeyi haberlerden okursun zaten, haberleri dinlersin birşey oldu mu" dedığin/'X Şahsın. "Ne hamlesi
2180
'AUı^
yapacaksınız" diye sorduğu, Ali'nin "Telefonda olmaz tamam" dediği, X Şahsın "Kardeşim bu tarikatlara cemaatlere komple el koysunlar kapatsınlar" dediği, Ali'nin "Öyle Yapıcaz Zaten" "11 kasım 1938'den bu güne her kurum kuruluş şahıstan hesap sorucaz. Sen hiç kafanı yorma rahat ol yani" dediği, X Şahsın "Yeni şafak yeni Türkiye gazetesi var birde bu amma kodumun tam militan bir gazete o da ya" dediği, Ali'nin "Hepsine el koyacaz kafanı yorma hepsini" dediği, X Şahsın "Ya düşündükçe sinirleniyorum vallahi billahi ya, gidip eylem yapasım geliyor ya" dediği, Ali'nin "Ya boşver, akşam MSN'de şey yaparız. Telefonda girme bu tip şeylere tamam mı" dediği ve telefonlann dinlendiğini ima ederek bu konu hakkında akşam MSN'den görüşmeyi tavsiye ettiği,
Tape:378, 30.07.2007 tarihinde Niyazi KIYAK ile görüşmesinde özetle;Niyazi'nin "Bu telefonlann dinleme olayıyla ilgili bir çalışma yaptım da o bizim bi gazeteci arkadaş var ya" O açıklamayı da yapacaz da, önce senle bi görüşelim, netleştirelim olayı" "Kesin tespit ettirdim" "Özellikle 7 hat kesin dinleniyo" dediği,
Tape:441, 02.08.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile Ayhan isimli kişi arasında yapılan görüşmede özetle; Ayhan'ın " Ya Kanal D'yi açsana bi, varan yakında televizyon", " İmam Hüseyin nikah kıyıyor İmam Hüseyin, sende var miydin nikahta" dediği, Erol'un " S... İmam Hüseyin'in nikahını da İmam Hüseyin'i de, lan ne nikahı kıyıyo lan" dediği, Ayhan'ın " İmam nikahı" dediği, Erol'un "Kime kıyıyor"dediği, Ayhan'ın " Kuvai Milliyenin yemin törenini yapıyor", " Vallahi billahi, Kahraman'da orda Kahraman yemin ettiriyor" dediği, Erol'un " M... bunlar sıyırmış kafayı lan iyice" dediği, Ayhan'ın " Vallahi, Türk Bayrağı Kuranı Kerim ve Kılıcı Hüseyin İmam Hüseyin'in Kırbacı, Kahraman orda" dediği,
Tape:4089, 03.08.2007 tarihinde X Şahıs ile görüşmesinde özetle;X Şahsın "haftaya Cumartesi tarihinde şeyleriniz bol olsun formlannız" "başvuru formlannız bol olsun, haftaya Cumartesi" "link açtık Öztürklerle, Öztürkler sitesiyle" "tanışmak isteyen arkadaşlar haftaya Cumartesiye Knvayı Milliye derneğinde buluşmak üzere diye" "...en azından 20 kişi bak en az getirmeleri lazım" dediği, Kahraman'm "bugün de şeyden Bursa'dan, Uludağ üniversitesinden on tane kardeşimiz, bir minübüs tutup geleceklermiş, diyorlar biz yemin etmek istiyoruz" dediği, X Şahsın "R.. var ya" "Kıbns başkanı, onun yeğenleri falan geleceğiz, biz onlar Dernek açmayı düşünüyorlar orada" dediği, görüşmenin devamında X Şahsın "Zeynep'in kimliği ordaydı çıktı mı" dediği, Kahraman'm "Kardeşim be ablamız yeni geldi" "bunlan yann falan bir gözden geçireceğiz halledeceğiz inşallah" dediği,
Tape:379, 07.08.2007 tarihinde Recep Gökhan SİPAHİOĞLU ile görüşmesinde özetle;Recep Gökhan'ın "Hüseyin abi geldiği zaman ben gelicem kendisiyle başka bir şey konuşacam abi", "Eğer benim onun gözünde bir yerim varsa" , " O konuşmaya başlamadan önce de ona her şeyi göstermek istiyordum öyle bir şey konuşacaktım abi" dediği, Kahraman'm " Gelir ya,niye gelmesin,olmadı alır gelirim ben yani,canm sıkkın mı abi nedir" dediği, Recep Gökhan'ın "Canım sıkkın değil de", "üstümde çok büyük bir görev var abi" dediği, Kahraman'm " Sen benim ağabeymsin tamam,onun dışında var ya ben başka bir şey kabul etmiyonum, fark etmez yani biliyor musun sen benim ağabeymsin yani ölene kadar artık" dediği,
Tape:350,13.08.2007 tarihinde Niyazi KIYAK ile görüşmesinde özetle;Niyazi'nin "Bana bak sen o Ümraniyede'ki kardeşler geldi " "2 tane yeni üye getirdiler" "Kendileri de öğleden sonra akşam üstü uğrucaklar buraya oldu mu" "Sen yoksun diye şeysi olmadı, sen yoktun ya anladın demi manzarayı" "2116" dediği, Kahraman'm "2116" dediği,
Tape:4090, 18.08.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle; Abdullah'ın "He bizde hazırlandıkta seni bir ziyarete gelelim dedik arkadaşlarla hazır mısın yani gelelim mi" dediği, Kahraman'm "kimlerle gelecen" ^"'evdeyim Abdullah rahatsızım ya" "sen ne yapıyorsun, dün gelecektin geldim oraya bekledim 'gelmedin ya" dediği, Abdullah'ın "Ya aksilik çıktı hiç sorma ağabi ya, şimdi bugüne hazırlandık dedik
2 x (^}ĞK^n
şimdi Cumartesi de onun arabayı marabayı hep hazırladıydık dedik bir telefon açalım da öyle gidelim, boş gitmeyelim diye dediydik" dediği, Kahraman'm "ne yaptın sen işi hallettin mi?" dediği, Abdullah'ın "ya ben işi hallettim de hani ben sana dedin ya ekip kurdum falan" "onlarda hazır çok güzel ekip, tespit ettiğim yerlerde var, haraç değil de yardım amaçlı gidecez otellere elli milyar, yüz milyar alacağımız yerler var onun için görüşecektim ben seninle o ekiple gelecektim yanma. İstersen eve gelelim senin araba var altımızda" dediği, Kahraman'm "sen şimdi bak, sen şeye geç Kadıköy'e geç" "Kadıköy'de Niyazi ağabi varya hani" "onla görüş tamam mı" dediği, Abdullah'ın "Niyazi ağbi biraz ters bakıyor ama bu işlere sen gelebilirsen biz seni atanz arabayla" dediği, Kahraman'm "ya gelemem ben rahatsızım anladın mı Abdullah" dediği,
Tape:4091, 21.08.2007 tarihinde X Şahıs ile görüşmesinde özetle; X Şahsın "başkan aslında seni ben niye rahatsız ediyorum biliyon mu" "senle bir yüz yüze görüşsek" "o tren istasyonunda in kaynarca tren istasyonundan ben seni ordan alayım tren istasyonu arkasında bir kahve var ben orda olacam aslında orda bir yüz yüze bi görüşsek bi iki iş var güzel bi işler" "sıkıntıları da gideririz" "mersinde bir iş var olmazsa mersine beraber gideriz" "gördüğüm kadarı ile sıkıntılarınız devam ediyor" dediği, Kahraman'm"evet öyle" dediği,
Tape:4092, 01.09.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle; Kahraman'm "biraz sıkıntılarım var Abdullah" dediği, Abdullah'ın "para sıkıntısı mı" dediği, Kahraman'm "kardeşim öyle olmuyor yani bi iş güç şeyi halletmeden yani bu işe girmek istemiyorum pek tamam mı" dediği, Abdullah'ın "hı hı anladım senin demek istediğini" dediği, Kahraman'm "yani çünkü bişey olsa yani" dediği, Abdullah'ın "bi iş varda çok güzel böyle ya aslında bizde yapıcaz da ben senle bi türlü konuşamadım bu şey işi var ya gümrük" "bi tane adamını bulduk biz" "araba maraba alma işi olayları" "görüşürüz sonra" dediği,
Tape:3414, 03.09.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle ; Abdullah'ın "Bende oturuyorduk senden bahsediyorduk böyle üye olduğumuz arkadaşlar vardı oraya bize kimlikler falan soruyorlar da dedim bi sorayım dedim ne zaman gelir" dediği, Kahraman'm "Sen kime verdiniz şeylerinizi siz" dediği, Abdullah'ın ".. Niyazi abiye verdiydik hepsini" dediği, Kahraman'm "Tamam yarın geldiğinde görüşürüz tamam kardeşim" dediği,
Tape:353, 07.09.2007 tarihinde Niyazi KIYAK ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'm "2116 durum ne" diye sorduğu, Niyazi'nin "Yukarda toplantı devam ediyor" dediği,
Tape:4094, 09.09.2007 tarihinde X Şahıs ile görüşmesinde özetle ; X Şahsın "...gelip gidemiyom amma bir yaramazlık bir şey falan var mı?" "...bizim öbür Halil arkadaşın da selamı var" dediği, Kahraman'm "bak sana sizin bir gelmeniz lazım bizim oraya ya, işlerimiz var sizle" "eeeee 29 Ekim'e öyle bir güzel kadroyla şeye çıkacağız defileye törenlere çıkacağız" "30 kişi falan oldu 35 kişi" "hep genç arkadaş hepiniz böyle tığ gibi hep genç böyle biliyor musun" dediği, X Şahsın "tamam ağa gelirim" "ben toplarım buradan birkaç arkadaş daha" dediği, Kahraman'ın "...gel ama bana şey çıkartacaz kimlik falan çıkartacaz size tamam mı" dediği, X Şahsın "tamam yalnız benim öbür kimlik hazır mı" dediği, Kahraman'm "ya siz bi gelim benim yanıma benim yanıma bi gelin bi takım şeyler değişti tamam mı" dediği,
Tape:451, 17.09.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ;
Kahraman'm Erol' a nerde olduğunu sorduğu, Erol' un "Taksime geçiyorum, ordan da
Çarşamba'ya geçcem" "İftardan sonra akşam 8, sabah 8 nöbete devam yani, sen ne
yapıyorsun ne var ne yok?","Biz de mollaların arasına takıldık girdik işte ne yapalım,
soktunuz bizi o taraf Çarşamba'ya" dediği, Kahraman' m ,"Y/% hayırlısı olsun be
kardeşim ya, görevini tam yerine getir de" dediği, Erol' un/CrÖrgvrgeîmyoruz, ne var ne
yok sen nerdesin ne yapıyorsun?..." dediği, Kahraman' m "İşm^var öyle'* "sefine yapıyorsun
'' •*' v * V
görülmüyorsun hiç?" dediği, Erol' un "yarın karargaha geliyorum" dediği,Erol'un Kahraman'a oruçlu olup olmadığını sorduğu, Kahraman' m "Yok değilim, ne oldu?" "Sen de mi?" dediği, Erol' un "Yok ben tutarım ben hoca adamım biliyorsun sakal bıraktım haberin yok galiba" "molla oldum ben de" dediği, Kahraman' in "İmam Hüseyin de bıraktı" "Yarın geldiğinde görüşürüz oldu mu?" dediği, Erol' un "tamam yarın karargaha geliyorum, rahatım yani dinlenicem tamam" dediği,
Tape:452, 18.09.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ; Görüşmenin başında Kahraman' m karargahta olduğundan bahsettiği, Erol' un kimlerin orda olduğunu sorduğu, Kahraman' m Seda, Ali, Niyazi isimli şahısların orda olduğunu söylediği, görüşmenin devamında Erol' un " Sayın Özel Kuvvetler Komutanım nasıllar iyiler mi" diye sorduğu, Kahraman' m "İyiler efendim iyiler" dediği, Erol' un "Paşamız nasıl" diye sorduğu, Kahraman'm "Paşa da gayet iyiler efendim" dediği, Kahraman' m "Tamam efendim, teşekkür ediyorum hayırlı görevler" dediği,
Tape:453,18.09.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ; Kahraman' m "ne yapıyorsunuz?" diye sorduğu, Erol' un "İyi ne yapalım koşturuyoruz işte" dediği, Kahraman' m "Erol..." "Bize hiç takmıyon kendini be?" "Tak beni ya kendi şeyine" dediği, Erol' un "Takayım, gel parayı buldurayım ben size" dediği, Kahraman' m "Hadi bulalım beraber" dediği, Erol' un "İyi ama benim böyle aldığım paralar farklı yani, böyle yani yerine göre vurcan, yerine göre kırcan, yerine göre alcan yani" "Bazı vatandaşların hakları var, haklarına tecavüz edilmiş, bunları kurtaracaz" "Biz yine iyilik ediyoruz Allah adına..." dediği, Kahraman' m "Kesinlikle ya" dediği, Erol' un "Tamam sen kur teşkilatı kendi ekibini kur" dediği,
Tape:354, 20.09.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ve Erdal İRTEN ile görüşmesinde özetle ;Abdullah'm "..Kurduğum ekip senle çalışmak istiyor" "Tamam abi çünkü adamlarda ona göre haber bekliyor benden" dediği, Kahraman'm "Tamam işte pazar tarihinde şey yaparız bi toplantı yaparız öyle güzel" dediği, telefonu alan Erdal'ın Kahraman'a hitaben "Birebir görüşsek çok iyi olur şimdi bu arkadaşlar yani yeni bir ekibimiz var" "Sizinle çalışmak bizim için bi şereftir" "Sizler bize yol göstereceksin" "Ha biz o yoldan ekibimizle ilerlicez sizlere layık olmaya çalışacağız önce vatanımız" dediği,
Tape:355, 21.09.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'm "Var mı, parayı vurdun mu" diye sorduğu, Abdullah'ın "İşte pazar tarihinde geldiğimiz zaman onaylarsan" "Su gibi akacak" dediği,
Tape:457, 24.09.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ; Erol' un "Ya bu karargahın telefonları ne oluyor böyle ya, yani değiştirildi mi, bir şey mi var" diye sorduğu, Kahraman' m "428 60 78 oldu" dediği, Erol' un "Niye böyle oldu yine bu" dediği, Kahraman' m "İşte öyle ya dinliyorlar ya hani" dediği, Erol' un "Dinleme olduğundan dolayı mı diyorsun" "Açıcan telefonu küfür edeceksin lan ibneler dinlemeyin fazla diyeceksin" dediği, Kahraman' m "Devletin şeyini satarlarsa böyle Telekom Almanlara İngilizlere" dediği, Erol' un "Neyse Tayyib'i de ... inşallah bacağından koparırız " dediği, Kahraman' m "Bugün gene arabada kaldı haberin var mı" diye sorduğu, Erol' un "daha dur bakalım, o i... sara hastası biliyor musun" "Kalsın i... bir daha da çıkamasın ordan yavşak" dediği ve konuyu değiştirdikleri, askeriyeye ait bir arazide zeytinliklerin olduğu ve yakın bir zamanda ihalesinin olacağından bahsettikleri, bahsettikleri yerin komutanının bu konuda kendilerine yardım etmesi için paşa olarak adlandırdıkları Mehmet Fikri KARADAĞ' m kendilerine yardım edebileceğinden bahsettikleri, görüşmenin devamında Erol' un "Yav ihalesi var da, orda ki komutan kimse ihaleye veriyormuş, o da bizim Paşa nın yetiştirdiği adam değil mi kardeşim" "E tamam gidelim hani Paşa ile şey yapalım" dediği,
Tape:356, 28.09.2007 tarihinde Oğuz Alpaslan ABDÜLKADİR ile görüşmesinde özetle ;Oğuz Alpaslan'ın "Derneğe gelmeden görüşelim seninle tamâm mı" "Ali bir sürü bir sürü planları var bunların anlıyor musun" "Yani senle yalnızken görüşecez. Buraya
gelmeyeceksin, beni çaldırıp kapatacaksın ben seni arayacam" "Kadıköyde bir yerde buluşacaz. Görevini, Birlik beraberlik zamanı şimdi" "Anlıyor musun beni" dediği, Kahraman'm "Tamam tamam" dediği, Alparslan'ın "Kadıköyde derneğin civarında bi yerde buluşuruz tamam" dediği,
Tape:4099, 28.09.2007 tarihinde X Şahıs ile görüşmesinde özetle ;X Şahsın "Kahraman ben emekli astsubay Ö.S.", "Dedim ki burdaysanız bi uğrayım dedim derneğe" dedikten sonra Kahraman'm derneğin adresini tarif ettiği,
Tape:4100, 28.09.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ;Erol'un "sayın komutanım" dediği, Kahraman'm "merhabaaa erol komutan" dediği, Erol'un "merhaba komutanım şimdi şöyle birşey söyleyim ya ...bu eeee bizim bi Ayhan vardı biliyormusun Ayhan A." "he bu Ayhan'ın bir tanıdığının Fatih'te tamamı" ".. .bu vatandaşın eeee şeyde bir işi var sen söyle milli emlekta bi işi var bu vatandaşın" "şimdi biz bu adamın işini halledersek yardımcı olursak bu müdürün karşısına çıkamıyor" "eğer biz normalde ben dedim ki Ayhan beni aradı eee abi dedi yani istersen şey yaparız dedi yani normalde ben dedim ki işin içinde her hangi bir şekilde maddiyat varsa yardımcı oluruz dedim tamam mı" dediği, Kahraman'ın "gideriz abi" "yemeğe çaracağız yani" dediği, Erol'un "bi yemeğe bizim oraya biz onu bizim oraya gelemez tırsar korkar geri basar yani" dediği, Kahraman'ın dışarda bir yerde yemeğe çaracaz yani onun içinde masraflar olur yani anlıyor musun" "canım ufak tefek masraflar olur yani onu da söylersin arkadaşa gerekeni yaparız biz" dediği, Erol'un "Ya bizden bahsetmiş zaten bu arkadaşlar kendileri asker kökenli ondan dolayı da her hangi bir şekilde şey olmaz hesabı yani anlıyor musun" "bende gereken her neyse şaaptım yani konuştum onla dedim yani kardeşim sen rahat ol tamam mı" "şey yaparız yani bu eğer ki gerekirse iş ciddiye ciddiye bağlanırsa" "şey yaparız yani eee hatta daha önce Ayhan benimle gelmişti ya paşamız şey yapmıştı" "aynen Ayhan anlatmış yani anlıyor musun yani bu adamlar çıkabiliyor bu adamlar resmi adamlar yani bu adamlar eli kolu her tarafta anladın mı" dediği, Kahraman'm "pazar tarihinde gelecen mi sen" "geldiğin zaman konuşuruz oldu mu bunları biz" dediği, Erol'un "merkezde kimse yok mu yani karargahta kimse yok mu" dediği, Kahraman'm "var var Hüseyin abi var" "gerekli şekilde biz konuşacaz biz paşayla maşayla her türlü anladın mı" dediği, Erol'un "eeee şey yapabiliriz yani ben bu vatandaşla görüşmeleri yapim" "ya iş milli emlağm milli emlağınmış kardeşim yansı adam müteahhit yarısını almış yansı da milli emlağınmış adam sıkıntıda adam tamamını almayı istiyor 430 metre kare anladın mı" "...bana bak kovalayacak çok iş var aslındada kovalayacak bişey yapamıyorsun kardeşim" dediği, Kahraman'm "gelsene kardeşim konuşalım" dediği, Erol'un "Hikmet napmış biliyonmu" "o bizim iş bankası davası var ya kardeşim" "Ankara'ya gitmiş bu" "hee sen git orda adamlara tamam mı bizim şeylerimiz var ya üniformalı o şeylerle fotoğraflanmız gitmiş orda millete fotoğraflan gösteriyor bilmem napıyo biz işte askeriz biz şöyleyiz böyleyiz biz alınz manyak manyak işler yapıyor bu ya" "...gitmiş efendim yok kimliği göstermiş kimliğin arasından şey düşmüş fotoğraf orda kalkmış adamlara biz işte yok şuyuz biz askeriz falan filan adam tırsmış bilmem ne demiş falan filan anladın mı" "manyak mısın dedim ben buna ya geri zekalı manyak adam ya ben demiş işte ya ben bilmem neyim İstanbul'un şu bu bölgesinde bilmem ne sorumlusuyum cart curt kendi kimliğini açığa veriyor ya ne kadar eşşek bi adam bu ya eşşek ya" "abi onun hemen şeyini verin ya defterini dürün bana bak" "şey vardı ya" "Mimarova Sinanova Silivri" "he şimdi orda şey yapmışlar çocuklar teşkilatlanmışlar kafalarma göre" "tamam mı hı hı arıyolar dediler eee abi böyle böyle biz dediler şey yapacaz tamam mı" "dedimki Silivri'de bunlara bir adres verdim dedim bakın kardeşim vatandaş böyle böyle dedim bu dedim" "vatandaş dedim arızalı yani devlete büyük bi ihanet eden bir vatandaş tamam mı" "yapacağınız tek şey var bunun dedim resmi de verdim" "çökün dedim amma koyim tamam mı abi nasıl çökeceğiz, dedim çökün alın götürün alm götürün dedim ibneyi ahn götürün ondan sonrasını bizimkiler paket yaparlar dedim tamam mı" dediği, Kahraman'ın "çökme ne
lan çökme ne demek lan çökme ne oluyor" dediği, Erol'un "çökün alın üstüne" "he alın parayı üstüne" dediği, Kahraman'm "hı hı hı erol böyle şeyleri konuşma telefonda biliyon mu moruk anladın mı" dediği, Erol'un "bi bok olmaz amma koyim telefonda ya" "tarlaya çöküyoruz tarlaya arsaya çöküyoruz her tarafa çöküyoruz" dediği,
Tape:685, 04.10.2007 tarihinde Erdal İRTEN ile görüşmesinde özetle ; Erdal'ın "Ben Erdal İrten Güneşliden" diyerek kendisini tanıttığı, bir süre sohbet ettikten sonra, Erdal'ın "... arkadaşlarla beraberiz ", "İşte ekibi oluşturmaya çalışıyoruz" "O arkadaşlarla beraberiz" dediği, Kahraman'm "çok iyi" diyerek tastik ettiği, Erdal'ın "işte ekibe kaydedeceğimiz bi kaç arkadaş pek olumlu bakmamış, bi arkadaşa demişler işte böyle bişey bize saçma geliyor falan, "Naşı bizi ikna etsinler, bize bi garanti falan, bende dedim ki, direk sizi ilk etapta telefonda Başkanla görüştürebilirim" dediği, Kahraman'm "Gerek yok o tip adamlara, öyle şey fazla soru soru adama gerek yok şimdi bu öyle zaten basit bişey değil anlıyor musun" dediği, Kahraman ŞAHİN'in devamla "Sen neysen bende oyum yani hiç fark etmez anladın mı" dediği,
Tape:357,13.10.2007 tarihinde Volkan isimli ile görüşmesinde özetle ; Volkan'm "Bekir İĞDIRLI ile aran nasıl senin" "genç çocuklar var ya. Kerim Başkanın yakınmdalarmış bunlar" "Onlarda da kart var abi" "Aynı bizim karttan" "Hatta şeyin Veli KÜÇÜK kanalı yani" "Bizim Başkandan bahsediyor" dediği, Kahraman'm "Hüseyin abiden mi" diye sorduğu, Volkan'm "He Ondan sonra işte onun iyi biri olduğunu falan ondan falan bahsediyor. Ben hiç konuşmadım zaten konuşma bitene kadar hiç açık etmedim. Baktım kart gösterdi, bende küt diye arabanın içersinde kendi kartı gösterince şey oldu yani o onda şey yaptı böyle açıldı" dediği,
Tape:358, 13.10.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ;Erol'un "Geçtin mi hiç KARARGAHA falan" diye sorduğu, Kahraman'm "Erol, Erol büyük bir iş var bak" "Bi bi kardeşimiz var şey, Ukraynalı tamam mı" dediği, Erol'un "Senin ev numaran kaç, Evden Arıyım Ben Seni" dediği, Kahraman'm sabit bir telefon numarası vermesi üzerine Erol'un "Beş on dakika sonra arıyorum. Rahat rahat konuşalım" dediği,
Tape:359, 13.10.2007 tarihinde Erdal İRTEN ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'm "Bir kaç güne kadar dönecem KARARGAHA" dediği, Erdal'ın "Tarih yaklaşıyor. Zaman yaklaşıyor" "Yani bi görüşsek çok makbule geçecek" "Abdullah'a söyleyecem sana ulaşsın" dediği, Kahraman'm "He söyle bi Abdullah'a oldu mu" dediği, Erdal'ın "Tamam Başkanım" dediği,
Tape:360, 13.10.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ;Erol'un "Komutanım hayırlı akşamlar. Erol Han EJDEROGLU" "O vermiş olduğunuz görev hakkında, dünkü tamamlanmıştır. Yarından itibaren sabah sekiz on arasında irtibata geçiyorum haberiniz olsun" dediği, Kahraman'm "Tamam haberleşelim o zaman sabahleyin" dediği,
Tape::361, 19.10.2007 tarihinde Raif GÖRÜM ile görüşmesinde özetle ; Raifin "İyi ben evdeyim Mark davası işte dedim Mark hani şey vericem Kahraman almadı dedim onu alamadı parası yoktu dedim" "Ben dedi yok şey yapmıycam dedi istemiyom falan filan hani dedi" "he ne yapalım hani bende o yüzden almıycam fazlasını hani biliyor musun" "Getir dedim yok dedi işte bunu aldık bir kere bu böyle olsunda dedi falan filan iyi tamam dedim ben onu görücem bi hafta sonu" "Bakim ne yiyip ne içiyo" "Anladın demi" "Güzel değilmiş diyo moruk yani buna" dediği, Kahraman'm "Şaşırmış o ya akşam ben bayıldım ya buraya ya görmedin mi ya" dediği, Raifin "İyi tamam fazla konuşmayalım"dediği,
Tape:362, 21.10.2007 tarihinde X Şahsın gönderdiği mesajda ; X Şahsın "S.AKaraman abi milletimizin başı sağolsun yapılacak miting varsa en„,bas safta yer almakistiyorum , isteyene istediği kadar mermi, isteyene istediği kadar ş&vgi ^eminizdeyim "yazdığı, / , ^5 < • \
<" v, ** >• \
r • - --, > *
il ' "' ^
Tape:363, 21.10.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ;Erol'un "Sayın komutanım hayırlı akşamlar Erol Ölmez" diyerek kendisini tanıtıp "..ne olacak abi, ..bu ne oldu ya, bu bugün televizyonlar bişeyler söylüyor ya canım yüreğim yandı" "Varmı bizimkilerde bir hareket herhangi bişey" diye sorduğu, Kahraman'ın "var var baya bi hareketlenme var ya" dediği, Erol'un "Bişey yapmak gerekiyormu, geçmek gerekiyomu napıcaz abi, şimdi oturuyorum bende yani böyle sıkıntı..." dediği, Kahraman'ın "Haber bekliyoruz" dediği, Erol'un bir haber çıkarsa kendisine de haber vermesini söyleyerek "Ben geçeyimmi şeye Karargaha" "Varmı bizden kimse varmı oralarda" dediği, Kahraman'ın da "Var var Hüseyin abi falan var" dediği,
Tape:364, 21.10.2007 tarihinde Ahmet isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Bir süre sohbet edip siyasi olaylardan ve sıkıntılardan bahsettikleri, Ahmet'in "Dün uğradım derneğe de., sizin oraya" "Uzun saçlı şişman biri vardı" dediği, Kahraman'ın "he Alparslan, gözlüklü... Kerkük kökenli" dediği, Ahmet'in Mehmet Fikri KARADAĞ'm derneğe gelip gelmediğini sorduğu, Kahraman'ın da geldiğinden bahsettiği, işlerinin yoğun olduğunu anlattığı ve "...Kökten yani çözülür inşallah bazı şeyler" dediği, muhtemelen K.Iraktaki gelişmeleri kastederek Ahmet'in "Vallahi işte birkaç güne kadar mı artık birkaç aymı sürecek yani birkaç saat mi olur yani bişey yapacaklar ama" "Baksana k... diyor ki kedi bile vermem onlara diyo" dediği, Kahraman'ın geçmişteki bazı siyasi olaylar ve kişilerden bahsederek "Yani Çatlılar falan gittikten sonra biliyosun işte" dediği, Ahmet'in "Onu vatan hayini, bunu çete yaptılar, onlar vatan sever oldu, vatan için uğraşanlar çete oldu" dediği,
Tape:366, 24.10.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle ; Abdullah'ın "Ya sana ulaşmak ne kadar zorlaştı böyle" dediği, Kahraman'ın "Ya biraz sıkın dışarıdaydım Ankara'ya falan gittim geldim" dediği, Abdullah'ın "Kendi işin mi yoksa Kuvvayi Milliyenin mi" dediği, Kahraman'ın "Ya kendi isimdi vardı öylede bi telefonda pek konuşmak istemiyorum bu tür şeyleri ne yapıyorsun iyimisin" ".. .Abdullah bi görüşelim senle ya siz görüşmek için şey yaptınız da ben çok önemli bi yerdeydim anladın mı" dediği, Abdullah'ın "Arkadaşlar m artık haber bekliyo biliyon mu yani" dediği, Kahraman'ın "Bu hafta mutlaka görüşceğiz bu hafta siz bi kendinizi ayarlayın" dediği,
Tape:368, 27.10.2007 tarihinde Raif GÖRÜM ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'ın "Hı karşının çocukları geldi o ekmek fırını falan ayağı vardı ya" (Muhtemelen Abdullah ARAPOĞULLARI'nm ekmek fırını işinden bahsediliyor) ,"Bir iki işler varmış tehlikeli işler" "Büyük paralar götürenler varmış" "Anlatacağım şeyler var yani şimdi telefonda çok uzun sürer onlar" dediği, Raif in "Anladım tamam ya bizim İstihbarat hattan konuşuruz o zaman" dediği, Kahraman'ın "İkinci kanala geçelim" dediği, Raif in "İyi hadi bakalım o zaman öyle yaparız..." dediği,
Tape:369, 28.10.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle ;Bir süre sohbet ettikten sonra, Abdullah'ın "..koşturuyoruz yetiştiremiyoruz" "...görüştüm o İsrail'i adamı" "..bir adamım var, şuan Trabzon'da, Oradan Bafra'ya geçecek, yarın buraya geliyor sırf o iş için" "Ekip hazır yani İstediğin Zaman Kaldırırız Onu" "Hüseyin abiyle konuşacağın mı bu akşam..." dediği, Kahraman'ın "Gideceğim bu akşam bakalım" dediği, Abdullah'ın "...biran önce bitirelim bu işi, zamana bırakmayalım" "Paraysa para ile konuşalım, dişe dişse silahla konuşuruz" dediği,
Tape:370, 28.10.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle ; Abdullah'ın "O adamı ne yapıyoruz" dediği, Kahraman'ın "Ne yapıyoruz., sen şimdi hemen hareket etmeseydin keşke, konuşup şey yaptıktan sonra hareket etseydin keşke" dediği, Abdullah'ın "Yok şuan ben sadece Hazırlık yaptım" dediği, Kahraman'ın "Hazırlığım yaptın şimdi ben görüşmeyi yapayım ondan sonra şey yaparız tamam mı" dediği, Abdullah'ın "Tamam ben emrini bekliyorum" dediği,
Tape:371, 29.10.2007 tarihinde Abdullah isimli,kişi ile görüşmesinde özetle; Kahraman'ın "Valla şimdi bir takım bir şeyler oldu burda biliyor musun'genel merkezde", "O
yüzden yani çift başlılık meydana gelmeye başladı", "Biz burda bir menfaat gözetmiyoz hepimiz vatanımız için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte durum orta da her şey", " İki sene üç sene önce konuştuğumuz şeyler bu gün tek tek çıkmaya başladı" dediği, Abdullah'ın "Çok şükür ya iyiyim peki ne yaptık sonuç ne ya şimdi genel başkan ayrıldı mı" dediği, Kahraman'm " Vallahi genel başkan şimdi yetkisini Hüseyin abime devretti genel başkanı", "... Devretti ama dedi ki ben ayrılmış değilim dedi yine geleceğim gideceğim dedi öyle bir durum işte Abdullah abi" Abdullah'ın "Senin başkanın durumu ne" dediği, Kahraman'm "Valla ne yapsın o hala orda bir şekilde çarpışıyor yani" dediği, Abdullah'ın "Yani başta gülük gülistanlık şey ediyoz hatta biz o şeye hani o Ankara'ya geldik ya", "... yani orda da ha biz farkına vardık" dediği, ...Kahraman'm " Yani olmadı abi niye olmadı işte bu yüzden olmadı Allah hayırlısını etsin ben davamdan hiç zaman geçmiş değilim bu hepimizin Allahm davası bu anlıyor musun" , " Şimdi burda demek ki yani bir şey olsa herkes bir tarafa kaçıp gidecek şimdi belli bazı şeylerde var bilinmiyor biz işin içinde olduğumuz için biliyoruz insanlar dışardan yani bir takım bir şeylerin içini bilmiyor daha" , " Şimdi o kadar masraflar yaptık o kadar uğraştık o kadar emek harcadık ne maaş aldık ne bir şey aldık" , "Bilmesi daha iyi şimdi bir takım bir vaatler verildi zamanında bunlar yerine getirilemedi anlıyor musun ben 30 yaşında bir insanım", "Şimdi bir şey bir hayvan bile affedersin abi yemeğini vermezsen onu yürütemezsin" , " Hayvan yani bu hayvan anlıyon mu hayvan yani bu" dediği, Abdullah'ın " Ya ne demek ya biz bu memlekete biz bu kadar bi ön plana çık... yani bu şimdi Mersin Adıyaman Maraş Antep hepsi bizi tanıyor biliyor musun", "Yani herkes bizi tanıyor yani bize başka türlü de siyasi yönde de bizi tanıyorlar yani" dediği, Kahraman'm "Bak Abdullah abi inan bu İstanbul'da olan bütün her şeyi biz çevirdik" , " İşte ekonomi abi şimdi zamanında yapılan vat edilen bir takım bir şeyler oldu anlıyor musun yürüteceğiz yürüteceğiz bunlar gerçekleşmedi şimdi sen mazotun bitmiş nasıl gideceğin ya araban var bilmem neyin var ama gidemiyosun" dediği, Abdullah'ın " Ha tamam şey edelim de yani artık yani artık yani burası ben bizim başkanı arıyom", "Telefonlarıma cevap vermiyor" dediği, Kahraman'm " Bu Kemal CANAY dimi" dediği, Abdullah'ın " Ha Kemal Canay Kemal Canay burada da ayağa kaldıran yani ben oldum yani biz kahvede bu işi kurduk biliyor musun", "Ya sen ... Mersin bu ... olmaz Mersine birşey yapamayız buna ya bunu böyle bırakamayız ya biz bu millete yani böyle mi söz verdik yeminimiz bu muydu" dediği,
Tape:686, 29.10.2007 tarihinde Erdal İRTEN ile görüşmesinde özetle ;Kahraman'm "Abdullah'la görüştüm ben" "He un ihtiyacı falan varmış onun" "Bakalım işte onu temin edebilirsek güzel birşeyler yapacağız inşallah" dediği, Erdal'ın "O şeye gittin mi Karargaha başkanla görüştün mü" "Valla başkanla görüşemedim..." "...bi randevu falan alsak toplu şekilde kalkıp Ankara'ya gitsek" dediği, Kahraman'ın "... Erdal senin yaşın belli bir takım bir şeye gelmişsin hayatı tanıyan insansın" "Maddiyatsız bir şey olmuyor tamam mı burdan afedersin tuvalete de gitsen adam para istiyor..." "Şimdi her şeyden evvel bu sorunumuzu bi çözmemiz lazım" "İşte dediğim gibi bir takım doneleri elimize alalım ki ondan sonra o kısma geçecez... "dediği,
Tape:683, 02.11.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle ;Abdullah'm "Bir tane iş adamı ayarladım tamam mı" "Trabzonlu bu, Kuvayı Milliye üstüne çok düşen birisi" "Bugün onay aldım, her türlü yanımızda, sen buna göre bir çalışma yap, .. .Trabzonlu, İzmir'de iş adamı bu, İstanbul'a Almanya'da televizyon kanalıda kurdular, bayağı varlıklılar yani" "Her yerde elleri var" "Trabzon'da bize ekip de ayarlayacak, beraber çalışalım diyor" dediği, Kahraman'm "Olur Tamam" dediği, Abdullah'ın "Ankara'da ..Aykır ihalelerine giriyormuş, o ihaleleri alırız dedim, sorun değil bu işi yaptıktan sonra" "...Para konusunda destek veriyor" dediği, Kahraman'm "Tamam yüz yüze görüşelim bunları" "... ne gerekiyorsa yaparız" dediği,
Tape:4107, 07.11.2007 tarihinde Raif GÖRÜM ile görüşmesinde özetle; Raif in "Neler oldu bi bilsen bugün ya bende bi Pendiğe indinr şeyin 'yanma bizim Kadir var ya"
2187
? ''
"Öyle bi indim hani seyide vermiştik biliyorsun" "15 i " "Tekleyip duruyo moruk iyi mi takılıp duruyo ha vallaha billaha ya" dediği, Kahraman'm "O gün söktü ya ondan oldu ben sana söyleyeyim ben" "Bence orda oldu yani tekliyecek silah değil ya" "...Belki şarjörünü falan şey yapmıştır bozmuştur" dediği, Raif in "Moruk işte şey almaya gittim yazdırcaktım Polis Memuru arkadaşın üstüne" "Mermi falan yazdırdım" "Ondan sonra bana bi tane emanet göstermez mi moruk" "Bil bakayım moruk sana söyleyeceğim şimdi" "Yok ya 82 model" "9 para var ya 9 milim para çek" dediği, Kahraman'm "Anladım anladım ha ha ha ha" "Moruk ben onlann hepsini biliyorum ya" "Bilmez miyim hiç iki tane ben o zaman bi babama yazıldığım zaman işte simit vesson yazıldım bide ondan yazıldım çek 16 lı" dediği, Raif in "Ruhsat muhsat hepsini aldım işte moruk onun" "Moruk inanmazsın ama 2300 e işi bitirdim" dediği,
Tape:4108, 08.11.2007 tarihinde Ali SULMAZ ile görüşmesinde özetle ; Ali'nin "...babayı arıyorum ulaşamıyorum ya" dediği, Kahraman'm "...Ankara'dayım da bilmiyom nerde olduklarını" "Ne yaptın sen hallettin mi işini" dediği, Ali'nin "Abi bizim iş savcılığa intikal etti sindi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldık savcı şuanda hakkımızda iddianame hazırlıyor" "Valla iddianame hazırlıyor bi yerden bi baskı gelmesi gerekiyor ki o iddianameyi savcı hakim beye nöbetçi mahkemeye sevk etmesin bi mahkeme tarihinde belirlemesin" dediği, Kahraman'm "Valla babaya bende ulaşamıyom ya" "Ya şimdi ortam biraz şey yani gergin ya" "Şimdi bi takım insanları genel kurmay geri çağırdı anladın mı" "Ha anladın mı fazla telefonda konuşamıyorum ben" dediği, Ali'nin "Anladım abi baba yi da çağırdılar mı" dediği, Kahraman'm "Yani öyle bi durum var" "Tamam fazla konuşamıyom yani" dediği, Ali'nin "Anladım abi anladım e peki ne yapabiliriz bi konuda birilerini bul yarat bi şeyler yap" "Ya burada işe yara işi poka sürende bi tane Binbaşıydı ya başka bi şey değil di ya" dediği, Kahraman'm "Demedin mi ben böyle böyleyim bende diye" dediği, Ali'nin "Herif af edersin çokta s... de hesabı yaptı" "Jandarma ya Jandarma Binbaşı" dediği, Kahraman'm " İsmini misinim al sen onun tamam" "İşte şey yaparız yani Paşa halleder onu" dediği, Ali'nin "Yav avukatla çözülecek iş değil işin hakime gitmemesi gerekiyor gittiği zaman ya para cezası ya hapis cezası çıkacak biz fişleneceğiz bi kere" dediği,
Tape:4109, 08.11.2007 tarihinde Raif GÖRÜM ile görüşmesinde özetle ;Kahraman'm "Kusura bakma aradın ben şeydeydim m şey ıı öyle bi top şey kalabalıktı müsayit değildim ya ne yapıyorsun" dediği, Raif in "İyi çıkmadın mı yola" dediği, Kahraman'm "Yok sabah çıkacağız abi ya bi burada babamın" "Babamın bi işi çıktı" dedikten sonra Raif GÖRÜM'ü yeni aldığı silahla birlikte rüyasında gördüğünü anlattıktan sonra Raif in "Moruk şuanda belimde biliyor musun ve tiyoyu veriyom sana söyleyeyim de" dediği, Kahraman'm "...mükemmel babama dedim babam çok güzel onlar diyo" "Çok güzel makineymış ya babam söyledi güzeldir yani evladiyelik yani ömürlük" dediği, Raif in "Öyle diyo demi moruk baban bilir silahşor o yani o bilir" dediği, Kahraman'm "Bilmez mi 50 tane silah değiştirdi senin gibi" "Senin adamın aslında ya" dediği,
Tape:4110, 20.11.2007 tarihinde Erol ÖLMEZ ile görüşmesinde özetle ; Erol'un "En kısa zaman görüşelim ve bu telefonu kaydet bu telefonun sahibi işte o ağabeyimizdir Burhan abi tanışmanı da istediğim bir insandır çok şeydir sana değer verdiğim kadar değer verdiğim bi ağabeyimdir her türlü faydası olabilecek bi ağabeyinizdir yani" dediği, Kahraman'm "O adamlar da bekliyorlar yani belki 50 kere aradılar 100 kere aradılar" dediği, Erol'un "Tamam tamam hemen harekete geçiyoruz zaten bende artık fena fena böyle biraz darlandım ya", "Sesimizi biraz duyuralım meydana çıkma zamanı" dediği, Kahraman'm "Bi harekete geçelim ama gerçekten" dediği, Erol'un "Tamam komutanım" dediği,
Tape:830, 23.11.2007 tarihinde Melih AKŞİMŞEK ile görüşmesinde özetle ; Aralarında merhabalaştıktan sonra Hüseyin GÖRÜM'ün ' TV kanallarında yayınlanan bir röportajından ve bu röportajdan duydukları ciddi rahatsızlıktan bahsettikten sonra Melih
AKŞİMŞEK'in " Ya Hüseyin abi ne yapıyor ya şaşırdı o, rotadan çıktı ya.Ya onun çenesini kapatmak susturmak lazım onu ..." şeklinde tepkisini ortaya koyduğu, Kahraman'm da " Yani böyle bişey olmaz ya ..ben emek verdim 2 sene yani biliyor musun nasıl olacak bilmiyorum" şeklinde tepki gösterdiği, daha sonra Kuvayı Milliye derneğine yapılacak parasal bir yardım konusuna geçtikleri, bu konu ile ilgili Melih AKŞİMŞEK'in " biz farklı yerlerden farklı kanallardan bişeyler yapmaya çalışıyoruz bişeyler bağlamaya çalışıyoruz, bi arkadaşım aradı beni. Yüklü bir bağış yapacaktı bize. Ondan sonra Melih dedi böyle bişey duyarsa dedi kesinlikle dedi öyle bişey yapmaz dedi. Ya evin tek kızı evlendirdiler rahatsız çocuğu olmuyor mal varlığı çok çok mal varlığı var. ... kafasına sokturdum direk şeye indirecek bütün şeyi servetini." diyerek Hüseyin GÖRÜM'ün yapmış olduğu bu röportajın söz konusu bu yardımı tehlikeye attığına değindiği, devamında Kahraman'm "sorma ya biz nerelerde neler yaptık biliyor musun" dediği, Melih'in "Az bile yaptık az az bu bişey değil daha yapacağımız çok şey var. ..şuan hiçbir şey yapmış değiliz yani çok şey yapacaz." şeklinde konuşarak Hüseyin GÖRÜM ile konuşulmasından ve susturulmasından bahsettikleri,
Tape:4112, 24.11.2007 tarihinde Raif GÖRÜM ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'm "Ya mahvetti ya moruk ya benim çok emeğim var o yüzden üzülüyorum biliyon mu" dediği, Raif in "Bitmedi ki sen daha başkan değil misin" "Biz kurmayacaz mı kendi şeyimizi" dediği, Kahraman'm "Kuracağız tabi ya babam dalga geçiyo bennen" dediği, Raif in "Ya boşver ya Kahraman böyle bi oyun olmaz ya ancak ne diyebiliriz biliyor musun" "Diyebiliriz ki yani biz öyle dedik ki bizim Kuvvayi Milliyede Din herkes herkese kapımız açık anlıyor musun ne olursa olsun hani Hnstiyanlar olsun Museviler olsun Müslüman aleminin birleşmesini istiyoruz diye bi mesaj vermek istedik dememiz lazım" "Anlıyor musun o yüzden İsa ile Musa biliyor musun hani buradalar işte bu insanlar barışı temsil eden bu insanlar yeniden biliyor musun diye bi konuşma geçmesi lazım anladın mı" "Amcamın hakkında birisi konuşması gerekir anladın mı oda sen olabilirsin yani,.. telefon açarız deriz ki böyle böyle Kuvvayi Milliye başkanıyım ben ondan sonra Kuvvayi Milliye ilen şeyimiz amacımız esasında hani bu taraftı biliyor musun hani insanlara bi mesaj vermek eee Hüseyin GÖRÜM'le ama kendisi o kadar dolgun bi vaziyette ki hani konuşamadı bile konuşturtmadmız bile adamı yayını kestiniz felan diye bi şey yapmak gerekir onlara" ".. .Biliyormusun yeni şeyimiz hani birleşsin diye yapılan bir mesajdı bu insanlaraama.kimse anlamadı yani bu yaprakta barışın yaprağı hepimizin arasında ki olan" dediği, Kahraman'm "Zeytin yaprağı" dediği, Raif in "Ha anladın mı aklında tut bunları" "Birine mesajdır yani bu" dediği, Kahraman'm "Hepsi bir mesaj" dediği, Raif in "Kimse peygamber de değil hiç kimse bir şeyde değil" "Anladın mı bu bi mesaj yani" "Bizde olmazsa Kuvayı Milliyeden bi kadın tutarız konuşsun bunları bi" dediği,
Tape:4114, 26.11.2007 tarihinde Raif GÖRÜM ile görüşmesinde özetle ; KuvayıMilliye Derneğinin düştüğü kötü durumdan bahsettikleri, devamında , Kahraman'm "Ya bensana bi şey söyleyeyim mi ben artık teşkilatlanmayı çok iyi biliyorum tamam mı acayipbiliyorum yani sadece bize lazım olan araba ve para birazcık" dediği, Raif in "Ya bütün EgeEge bölgesi bütün Raif GÖRÜM'ü tanıyor moruk" "Bütün o çingene çocukları olsun bilmemne olsun anlıyor musun Romenler ondan sonra o Ege bölgesindeki bütün o sokaktaki çocuklarbiliyor musun bütün kahvedeki çocuklar bi kaçtane çocukları tanıyom onlarda yani her şeyiböyle dört gözle bekliyorlar..." "Eski kurallar geçsin Atatürk' ün gerçek kuralları yani geçsinhep insanlar partilere giripte şu yasayı değiştirip bunu değiştirip peşinde olmasın yaniAtatürk'ün yasaları olsun ve kalsın ebedi herkeste onlara uymak zorunda olacak devlettedevlet olmazsa da onu hadi yıkıcaksm biliyon mu o kadar basit" "Burhan OMAY var yaBurhan OMAY" "O var ya sizin hepinizi büyüledi o adam hepinize bi şey yaptı o adam..."dediği, Kahraman'm " Z... yapıyor ya i., ya o yaşta" dediği, Raif in "hani ona benProfesörde saygı duyup ta elini mi öpecem ya o kim lan o kini o benim s... bile öpemez"dediği, , " -,
> ^Tape:4118, 30.11.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle ; Abdullah'ın "bizim bir arkadaş eğlence merkezi açtı işte bazı yerlerle bağlantıya geçtim" "şu an bizi bekliyorlar gidip iş yapacaz" "şimdi bitane kadın var müzükolu var ama kadın herkesi tanıyor çok zengin böyle" "bunun dostu var Amasyalı kadın adam bunu yemiş bitirmiş iyicene Bahçelievler içerisinde yine bi tane müzükol açmış kadın" "bu dostundan kurtulmak istiyor onla çalışacak sağlam bir ekip istiyor herkesi tanıyor gazinocuları tanıyor onları tanıyor bunları tanıyor içeri sızacaz yani açık açık konuştum ben" "işte bu hafta pazartesi gelmeden gidecez işte gelirsen bi arkadaşımda var işte bu serbest çalışıyor tabi mafya ayağında biraz Aksaray'a müzükol açtı onla bağlantıya geçtim onla beraber çalışacaz artık ne iş olursa para hem para hem o işi yapanların tepesine bin hem de ne yaparsan yap" "yav kadın her şeyimizi ayarlıyacak zaten ben evde de kalmıyacam buraya bulaştık zaten iyicene" "baya birkaç tane ekip buldum işte telefonla da olmuyor ama birkaç tanede emekli polis felan buldum" "beraber çalışacaz işte" "Türkmenistanlılar var bazı yerlerde onları ayarladım polis bunların parasını yiyormuş" "cumartesi onları bi ziyaret edeceğiz tabi yarın inşallah gelirsen buraya" dediği, Kahraman'm "ne ne napıyormuş Kazakistanlılarm parasını mı yiyormuş" dediği, Abdullah'ın "heee ya ya bize verecek yani bi nevi" dediği, Kahraman'ın "anladım tamam kardeşim ne gerekiyorsa yapalım ya" dediği, Abdullah'ın "ama işte eee bize de hani silah taşımamız için o kimlik falan çıkarttırın sana bana üç dört tane" ".. .ilerde onu şimdi değil" ".. .yarın akşam bi şuraları düzeltelim para alalım ondan sonra bu şeye gidelim o kadının yanma gidelim çünkü ben biraz basit" "...benimde emir aldığım yer var falan derim gösteririm seni" "sert bir şekilde konuşursun bu adamı biz hallederiz"dediği,
Tape:972, 03.12.2007 tarihinde Ilmıra KANDEMİR ile görüşmesinde özetle ; Ilmıra'mn " Raif konuştu mu seninle" dediği, Kahraman'm "he raif abim söyledi bana bir şeyler" dediği, Ilmıra'mn "he bana ne ne gibi bir güzellik yaparsın" dediği, Kahraman'm "...ne istiyon sen" dediği, Ilmıra'mn "bana özel olacak ne istiyom ben ne var" dediği, Kahraman'm "işte şey var toz var yani" dediği, Ilmıra'nm "Nasıl Raif aldığından Raif aldığından mı" dediği, Kahraman'm "evet evet" dediği, Ilmıra'nm "Şeker falan" dediği, Kahraman'm "şeker yokta yani bulunur yani" dediği, Ilmıra'nm "tamam sen bana ondanda obirinden de" "ee bir paket yaparsın" dediği,
Tape:973, 03.12.2007 tarihinde Erdal ÎRTEN/Abdullah ARAPOĞULLARI ile görüşmesinde özetle ; Erdal'ın Kahraman'a hitaben "Abi bizim o kimlikler içinde şey yap hele ya." "Yani artık böyle olmuyor. Yani çok küçük düştük ya." Dediği ve telefonu Abdullah' verdiği, Kahraman'm "...O işi ne yaptın sen?" diye sorduğu, Abdullah'ın "Bu Müzikhol mu" dediği, Kahraman'm "Hee" diyerek onayladığı, Abdullah'ın "Ben sizi bekliyom. Ben tek başıma olmaz ki." dediği, Kahraman'm "Biz şimdi bu kadmlan nasıl bu randevuyu bağlıyacaz biz." diye sorduğu, Abdullah'ın "Orasını bana bırakın." dediği, görüşmenin ilerleyen bölümünde Abdullah'ın "Şeye kimlik çıkarabilir miyiz biz, sade üçümüze." dediği, Kahraman'm "Çıkartırız çıkartırız bi şekilde..." dediği, Abdullah'ın "Tamam bizim altımızdakiler önemli değil." "Sadece yetkili biziz diyecem yani. Kimliği gösterecez biz ona." "Yani yine aramızda kalacak. Ona öyle söyleyecez." "Bazı kişilerlede tanıştıracak bizi." "Ya bu saatten sonra kaybedecek bir şeyimiz yok zaten." "Kendi ülkemizde zülüm görüyoruz ya resmen." dediği, Kahraman'm "Evet o ne diyo." Dediği, Abdullah'ın "Tamam diyo. Kadın Amasyalı." "Seyide yabancı zaten." "O şey yapan pislik yapan adam." "Bilmiyorum da nereli olduğunu, kadının evini bi tane diskosunu arabasını hep yemiş batırmış." dediği, Kahraman'm "Tamam biz o işe el koyduk tamam mı" dediği, Abdullah'ın "Bizim oranın insanını da bilirsin Amasya tarafları." "İki tane vurdu muydu, her şeyini verirler yani." Dediği, Kahraman'm "Ortamı hazırla. Ben geleyim direk şey yapalım yani." Dediği, Abdullah'ın "Girecez artık bi yerlere girecez. Yerimizi zaten belli..." dediği, Kahraman'm "Garantisini veriyon mu hepsinin?" diye sorduğu, Âbdullalf-m "Veriyorum."
"He bide ne kimliği olacak bizde biliyon mu?" "Şimdi bizde o Kuyayı Milliyenin
>#■
z"""^ 2190
kimliğinimi taşıyacaz." "Tamam. Üzerinde şey yazması lazım. Sadece ona gösteririz İstihbarat." "Bide o araştırdım. Daha önceden Kuvai Milliyeyi herkes İstihbaratçı olarak biliyo." "Korkuyorlar Yani." "Tamam sen bi o kimliklere organize çek. Biz seni ordan alalım." dediği, Abdullah'ın "Ondan sonra kadınla özel bi konuşalım. O adamında kafasını koparırız gerekirse." dediği,
Tape:4121, 03.12.2007 tarihinde Ilmıra KANDEMİR ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'm "Kadıköy'de görüşelim" "Ne için aradın sen beni" dediği, Ilmıra'nm "Bir şeyler istedim" dediği, Kahraman'm "İşte onlar için ben de" "İyi telefonlaşınz oldu mu ben bir iki saat sonra çıkacağım bu taraftan" "Vallahi ne istiyorsun ot var kubar da var" "Ot'ta var kubar da var" "Ne kadar alacan" "On iki buçuk yirmi beş ne" "İyi tamam şey yaparız ben ayarlarım ona göre kaç kişi kaç kişisiniz ona göre ayarlayıp getireyim işte" dediğijlmıra'nm "Ha iki üç kişiyiz" dediği, Kahraman'm "O zaman ben sana yirmi beş metre getireyim ben" dediği, Ilmıra'nm "Ha kaç YTL" dediği, Kahraman'm "Onlar yüz altmış lira" "Yok piyasa öyle inan ki Almi" dediği,
Tape:974, 03.12.2007 tarihinde Ilmıra KANDEMİR ile görüşmesinde özetle ; Ilmıra'nm "Şey var mı Şeker var mı" dediği, Kahraman'm "Vallahi şeker şu anda yok" dediği, Ilmıra'nm "Ha tamam iyi ben seni ararım tamam mı canım" dediği,
Tape:4125, 07.12.2007 tarihinde X Şahıs ile görüşmesinde özetle ;X Şahsın "Yarın seni almaya gelecek" dediği, Kahraman'm "Abdullah mı" dediği, X Şahsın "yarın gönderiyorum" dediği, Kahraman'm "Tamam var mı bir gelişme" dediği, X Şahsın "Gelip seni alıp bir şeyler olacak İzmir'deki adam" "Sana bahsetmiş miydi" "Ayakkabıcı" dediği, Kahraman'm "Yok ondan bahsetmedi herhalde" "İşte o İzmir'deki adam İstanbuPdaymış İkitelli de bu gün onunla görüşecem" "Sen burada bizimle oldun mu dahi olur" "Daha iyi organize ederiz" dediği,
Tape:4126, 07.12.2007 tarihinde Abdullah ARAPOĞULLARI/Erdal İRTEN ile görüşmesinde özetle ; Erdal'ın "Ben biraz erken çıktım Abdullah onlar da arkamdan geldiler bu gün buradayız işte bir durum değerlendirmesi yapıyoruz yarın seni gelip alacaklar bunlar" "Yani Abdullah diyormuş adam diyormuş bütün kapılan ardına kadar açacam" "...işte abeyi gidin karşıdan getirin burada bütün planlarımızı masaya yatırırız" "Orada Abdullah'a yann seni karşıdan orada alırken yoksa kimlikleri sonra mı alırız" dediği, Kahraman'm "Kimlikleri şimdi biraz problem var tamam mı. Biz bir konuşma yapalım da onları ayarlarız kendi aramızda" dediği, Erdal'ın "...yalnız bu Bedri'nin kimliğinin olması lazım" dediği, Kahraman'm "Tamam ben onu halledecem ben tamam bir değerlendirme yapalım da" dediği, Abdullah'ın "Görüşme yaptım ya bu şey var ya televizyona çıkıyor baya meşhur bu bende tanıyamadım baya meşhurmuş adam kendi çapında mafya zaten , öyle bir işadamı Almanya'da bir şehirde kendi adını vermiş adam" , "Çok zengin ... Başkanı var ya Spor Kulübünün" dediği, "beni yirmi dördünde T..'a çağırdı..." "Bu Z.. var ya ... adı neydi" "N.Z., U. A.D." "Bunlar hep zaten böyle şeyli Ankara'da balo var yirmi dört Şubat'ta bütün Bakanlar makanlar geliyormuş" "Biz de oraya davetliyiz oraya gideceğiz" "Görüştüm T.'a yerleşip bu işe ufak kardeşi bakacak" "Ne yapacağız bir Dernek açacağız biz oraya" "Biz hazır olduğumuz zaman gideceğiz buradan adam almayacağız sen ben Erdal abi baş olarak" "Onlar oradan adama verecek bize altımızda çalışacak" "Bunların ihaleleri var tamam mı" "Biz bu ihalelere girip alacağız sadece" "Merkez T., olacak oraya bağlıyız çünkü adam bütün yatırımını oraya yapacak Televizyon kanalı kurdu daha yeni" dediği, Kahraman'm "Onun başına da abim geçecek zaten" dediği, Abdullah'ın "Ha ha bu ihaleler toplantılar zaten A.D., o N.Z., U. o adamlarla hep beraber olacak zaten" "Bu adamların genel yeri Almanya Almanya'da kalıyor" "Ben sadece ihaleleri istiyorum, bir de bu yani şeyle konuşturuyum Hüseyin Başkanla Askeri bot yapma ihalesi yeni bir Almanya'dan fabrika getirdi kurdu Şubat'ta başlıyor" dediği, Kahraman'm "Tamam tamam kardeşim T.,..'da da ekip var ha" dediği, Abdullah'ın "Ya biz şimdi o derneğe biz gizli şey yapacağımız, için oradan ekip
almayacağız onlan bizim altında çalışacak adamlan verecek biz seçeceğiz kendimiz olmak üzere başımızda" "Yeni seçeceğiz kendi adamımızı niye atalım ateşe" dediği, Erdal'ın "Konulan masaya yatıracağız bütün planlanmızı" dediği, Abdullah'ın "Ben dedim Genelkurmaya bağlı şöyle böyle bazı şeyleri söyleyemem dedim bize dedim soru sormayacaksınız" "Sadece iş vereceksiniz yaptığımız işi bileceksiniz dedim" "Soru istemiyorum dedim aynen böyle konuştum ben" dediği,
Tape:975, 10.12.2007 tarihinde Ilmira KANDEMİR Ue görüşmesinde özetle ; Ilmira'nm "Bişey soracam." "25 metreyi biraz indirimli verebilir misin" "Yada 12.5 metre alalım ama yine de indirimli fiyat yap bize." dediği, Kahraman'm "Yani ben şey değilim tamam mı. Bu işin ticaretini ben yapmıyorum anladın mı?" dediği, Ilmira'nm "Hı tamam da anladım. Sen öbür tarafa da konuş istiyorum." "25 metreyi bi bi 120-130 yapalım mı 120." dediği, Kahraman'm "Tamam tamam." "Öbür şeyden buldum ben." dediği, Ilmira'nm "Hıhı şeker" dediği, Kahraman'm "10 lira diyolar ona da." dediği, Ilmira'nm "Tamam bişey olursa eve kadar getirirsin bana demi?" diye sorduğu, Kahraman'm "Tabi canım ne demek ya..." dediği,
Tape:976, 10.12.2007 tarihinde Ilmira KANDEMİR ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'm "Ben şimdi görüştüm de." "Temiz bişey, güzel bişey varmış, tamam mı." "...100 liraya veririm diyo. 15 gram diyo." dediği, Ilmira'nm "Şey mi hazır mı basılmış." dediği, Kahraman'm "Yok da hallederiz. Ben hallederim gelince." dediği, Ilmira'nm "Yok ama nasıl kim basıcak ona." dediği, Kahraman'm "He orda basıp şey yapanm. Ben halleder çıkanm yani." dediği,
Tape:4129, 10.12.2007 tarihinde Hurşit ÇAKAR Ue görüşmesinde özetle; Kahraman'm "Paşalar var orada Hüseyin var hepsi var orada yani" dediği, Hurşit'in "Paşa'nm telefonunu ver alabilir miyim senden" dediği, Kahraman'm "Hep eski telefon aynldım ben onlardan Hurşit" "Yirmi milyar bana borç taktılar anladın mı kardeşim" dediği, Hurşit'in "Yani ben burada yandım ama ben çok insanın canını yakanm biliyor musun" "ben bunun aslını istiyorum yani aslı kimden bitiyorsa aslını istiyorum ben" dediği, Kahraman'm "Aslı o işte gidicen oraya tamam mı" dediği, Hurşit'in "Ha ben gittim oraya kimsenin göz yaşma bakmam Fikret'tir Hasan'dır Masan'dır yani kimsenin gözünün yaşma bakmam" "Peki Cevdet şu anda oraya gidip geliyor mu" dediği, Kahraman'm "Ha oranın sürekli adamıydı o gelip gidiyordu her zaman onunla görüşüyordum" dediği, Hurşit'in "Orada şu anda Hüseyin var Fikret var bir de Cevdet var değil" dediği,
Tape:4130, 14.12.2007 tarihinde X Şahıs ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'm "İşte Kuzeye filan gittik Kuzey Irak" "İşte gittik geldik o tarafa asker götürdük" "Brifing verdim geldim" "Evet ya bombalıyorlar dağlan taşlan işte" dediği, X Şahsın "Peki abi ne olacak burada herhangi bir şekilde hareket yapmayacak mıyız, Yani Olduğumuz yerde kaldık tıkandık böyle vallahi diyorum sana ya daral geldi bana ya" dediği, Kahraman'm "Ya Genelkurmaylık yaptırmış" dediği, X Şahsın "Yalandan mı" "Niçin abi" dediği, Kahraman'm "Bu sahtekarlar falan var ya yani" "Onlan deşifre etmek için" dediği, X Şahsın "Anladım işin içinde başka şeyler var yani" dediği,
Tape:4131, 14.12.2007 tarihinde Raif GÖRÜM ile görüşmesinde özetle ; Kahraman'm "Dün çağn bıraktım aramadın" dediği, Raif in "Mark şeyi geri getirdi moruk" "Emaneti" "İşte anlaşmayı bozdu" "Gelsene bir konuşuruz" dediği,
Tape:3446, 15.12.2007 tarihinde İbrahim isimli şahıs arasındaki görüşmede özetle ; (Görüşme Raif GÖRÜM'ün kullanımındaki telefondan yapılmıştır.) ; Kahraman'm "İbrahim abi bu eksik çıktı ya" dediği, İbrahim' in "Ya eksik çıktı nasıl çıktı ben burada teraziye koydum onu burada şeyde bak bakkalda koydum onu nasıl eksik çıktı terazi var mı orda" dediği, Kahraman'm "Var tabi ya hassas terazi var ,bizde ya" dediği, ibrahim' in "Sen şimdi teraziyi de alda geltirsene bakim onu buraya" dediği, Kahraman'm "Yetmişbeşliramı alınm abi eksik bu yetmişaltı gıram -bu ya" "dediği, İbrahim' in
"Yetmişaltıgıram ben burada tarttım terazide yüzgıram geldi yetmişaltıgram iyi tamam" dediği,
Tape:955, 24.12.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile Nihat ALTILAR arasındaki görüşmede özetle; Nihat'ın "Sayın başkanım babacığım ben Nihat Altılar" "...Ben Bursa'dayım. Ben Kahraman beyle görüştüm. Benim bir çalışmam var şimdi. Bizim Kuvayı Milliye Derneği adına. Türkiye genelinde ve yurt dışında ne kadar denizci kardeşlerimiz varsa." "Bunların hak hukuk adaletini ve mağdur kaldıklarına dair bir CD yaptım ben burda." "O filmi size izleticem ve aynı zamanda olayın içeriğini anlayacaksınız. Çünkü bizler 1980 ve 1990 dan beri her şekilde hak hukuk... Bizim Türkiye'de olmadığını ve Ankara'da Milletvekili olan C.K.'na yönelik bir CD hazırladım." "Armatörler bizim denizcilere her zaman için mağdur bırakmıştır. Buna yönelik bir çalışma başlatıcam." "...Bu denizcileri kendi bünyemize almak açısından ve bunları üye edip onların fonlarından derneğimizin kalkınma adına. Aynı zamanda bir çalışma başlatıyorum sayın başkanım." dediği, Mehmet Fikri'nin "Tamam Nihatçığım tamam." dediği, Nihat'ın "Geldiğimde Dernekte görüşürüz." dediği,
Tape:4133, 26.12.2007 tarihinde Nihat ALTILAR ile görüşmesinde özetle ; Nihat'ın "Başkanım hürmetler saygılar ben Nihat ALTILAR" "Yarın görüşürüz abi elimde bir evraklar var CD'ler var onları da Genel Başkanımıza vereceğiz orada" "Baba'ya vereceğiz" "Bir görsün gazeteler falan var işte" dediği,
Tape:4134, 26.12.2007 tarihinde Cenk isimli şahıs ile görüşmesinde özetle ; Cenk' in "Cenk ben nasılsın" "Alminanm arkadaşı hatırladın mı" dediği, Kahraman'm "Merhaba Cenk" dediği, Cenk' in "Raif abi (Raif GÖRÜM) ile görüştüm de" ".. .hani bana bir parça bir şey verdi ya" dediği, Kahraman'm "Ne kadar şey yapacan" dediği, Cenk' in "Ne kadar yapalım sen ne taraftasın ben gerçi karşıdayım" dediği, Kahraman'm "150'den başlıyor işte 25'e" "Şeyler mi şekerler mi" dediği, Cenk' in "Yok yok Basmaya" dediği, Kahraman'm "Ya şimdi değişiyor ya sen ne kadar alacağına bağlı biliyor musun" "Ne kadar alacağına bağlı yani" dediği, Cenk' in "Kaç tane alıyım bilmiyorum ki şimdi yani alırım atıyım 5-6 tane alıyım ondan basılmıştan" "Ne var şuanda yani alıp ta pişman olmayacağımız o akşam ki gibi ne var onu söyle onu sen" dediği, Kahraman'm "İşte ot var" "Biliyor musun e Klorda var" dediği, Cenk'in "...ben Raif abiye (Raif GÖRÜM) sorunca direkt ara Kahramanı" dediği, Kahraman'm "Sen bana miktar belirle" dediği, Cenk' in "Öbür kuburun şeyi ne" dediği,
Tape:4135, 26.12.2007 tarihinde Raif GÖRÜM ile görüşmesinde özetle ;Raif in "Orada 50 tane CD var biliyor musun hepsini 49" dediği, Kahraman'm "Adam yolda geliyor yolda geliyor şimdi şeye gelecek Bostancı'ya geldiği zaman beni arayacak bende çıkacam aşağıya" dediği, Raif in "Ha moruk onların hepsini alacaksa alsın yani almayacaksa hiç gelmesin yani" dediği, Kahraman'm "Sen bunu telefondan şey yapsaydın ben adam geliyor şimdi köprüdeymiş şimdi" dediği, Raif in "...onların hepsini alacaksan gidelim yoksa dersin hiç gitmeyelim tamam mı" "50 tane 49 tane mi CD olacak" "Güzel görüntülü onlar şeyli ee Gümüş mü ne diyorlar onun kaplamalarına" dediği, Kahraman'm "Tamam işte dedim ya 300 lira" "250 tanesi" dediği, tespit edilmiştir.
e)-Diğer şüphelilerle örgütsel irtibatları;
Telefon rehberi karşılaştırması;
Kahraman ŞAHİN'in ; 5373755310 telefon numarasının Erdal İRTEN, Erol ÖLMEZ, Hüseyin GÖRÜM, Oğuz Alparslan ABDÜLKADİR ve Raif GÖRÜM'e ait cep telefonları rehberlerinde,
Kahraman ŞAHİN'in ;5466478283 telefon numarasının Erol ÖLMEZ, Recep GökhanSİPAHİOĞLU, Yaşar ASLANKÖYLÜ ve Yusuf GÖRÜM'e ait cep telefonu rehberlerinde,kayıtlı bulunduğu. - - -T,: '--,
Mehmet Fikri KARADAĞ'm 5358881514 ve 5396550456 telefon numaralarının "baba" ismi ile , Erol ÖLMEZ'in 5339661009 telefon numarasının "Erol komt ( komutan) " ismi ile ve Oğuz Alparslan ABDULKADİR'in 5378786138 telefon numaralarının da Kahraman ŞAHİN'e ait telefon rehberinde kayıtlı bulunduğu tespit edilmiştir.
Kahraman Şahin'in kullanmakta olduğu 0537 3755310 nolu GSM hattının 01.01.2000 den günümüze kadar yapmış olduğu arama-aranma, mesaj gönderme-mesaj alma kayıtlannm kolluk tarafından yapılan analizinde;
Hüseyin Görüm' ün kullandığı 0505 6588812 nolu GSM hattı ile 257 Erdal İrten' in kullandığı 0539 4710939 nolu GSM hattı ile 206 Erol Ölmez' in kullandığı 0546 5777810 nolu GSM hattı ile 20 Erol Ölmez' in kullandığı 0536 6310901 nolu GSM hattı ile 470 Erol Ölmez' in kullandığı 0538 3657258 nolu GSM hattı ile 62 Erol Ölmez' in kullandığı 0533 9661009 nolu GSM hattı ile 16 Recep Gökhan Sipahioğlu' nun kullandığı 0505 3043924 nolu GSM hattı ile 28 Recep Gökhan Sipahioğlu' nun kullandığı 0555 8571924 nolu GSM hattı ile 4 Recep Gökhan Sipahioğlu' nun kullandığı 0555 4952647 nolu GSM hattı ile 36 Rasim (Yasin) Görüm' ün kullandığı 0538 5605898 nolu GSM hattı ile 8 Mehmet Fikri KARADAĞ' m kullandığı 0535 8881514 nolu GSM hattı ile 299 Mehmet Fikri KARADAĞ' m kullandığı 0539 6550456 nolu GSM hattı ile 170 Raif Görüm' ün kullandığı 0535 8258383 nolu GSM hattı ile 1325 Raif Görüm' ün kullandığı 0538 7496868 nolu GSM hattı ile 28 Hüseyin Gazi Oğuz' un kullandığı 0532 2650260 nolu GSM hattı ile 8 Oğuz Alparslan Abdulkadir' in kullandığı 0537 8786138 nolu GSM hattı ile 68 Oğuz Alparslan Abdulkadir' in kullandığı 0533 2756462 nolu GSM hattı ile 48 Yusuf Görüm' ün kullandığı 0536 2716692 nolu GSM hattı ile 2 Mahir Şimşek' in kullandığı 0537 3897296 nolu GSM hattı ile 32 Abdullah Arapoğullan' nın kullandığı 0545 2838998 nolu GSM hattı ile 14 Kahraman Şahin'in kullanmakta olduğu 0546 6478283 nolu GSM hattının 01.01.2000 den günümüze kadar yapmış olduğu arama-aranma, mesaj gönderme-mesaj alma kayıtlannm kolluk tarafından yapılan analizinde de ;
Oğuz Alparslan Abdulkadir' in kullandığı 0533 2756462 nolu GSM hattı ile 98 Abdullah Arapoğullan' nın kullandığı 0545 2838998 nolu GSM hattı ile 14 Erol Ölmez' in kullandığı 0536 6310901 nolu GSM hattı ile 14 Recep Gökhan Sipahioğlu' nun kullandığı 0505 3043924 nolu GSM hattı ile 162 Recep Gökhan Sipahioğlu' nun kullandığı 0555 4952647 nolu GSM hattı ile 214 Recep Gökhan Sipahioğlu' nun kullandığı 0555 8571924 nolu GSM hattı ile 20 Recep Gökhan Sipahioğlu' nun kullandığı 0538 2372854 nolu GSM hattı ile 8 Mehmet Fikri KARADAĞ' m kullandığı 0539 6550456 nolu GSM hattı ile 132 Mehmet Fikri KARADAĞ' m kullandığı 0535 8881514 nolu GSM hattı ile 36 Raif Görüm' ün kullandığı 0535 8258383 nolu GSM hattı ile 222 Rasim (Yasin) Görüm' ün kullandığı 0538 5605898 nolu GSM hattı ile 12 Yaşar Arslanköylü' nün kullandığı 0536 5483885 nolu GSM hattı ile 4 kez görüşme yaptığının tespit edildiği belirtilmiştir.
Bu tespitlerin dışında Kahraman ŞAHİN'in diğer şüphelilerden Mehmet Fikri KARADAĞ, Erol ÖLMEZ,Abdullah ARAPOĞULLARI,Erdal İRTEN,Oğuz Alpaslan ABDUÜLKADİR ve Raif GÖRÜM ile telefon bağlantısı kurduğu, yukanda özetlenen suç unsuru görüşmeleri yaptığı da tespit edilmiştir.
Şüphelinin Kuvayı Milliye Derneği içerisinde örgütlenen illegal yapılanma içerisinde, bu yapılanmanın lideri Mehmet Fikri KARADAĞ ve Hüseyin GÖRÜM'e bağlı olarak hareket ettiği, hiyerarşik yapı içerisinde Mehmet Fikri KARADAĞ ve Hüseyin GÖRÜM'den
2194
j ; '^Tft^r^&K

aldığı talimattan yerine getirdiği, hiyerarşik yapıda kendisine bağlı olan Erol ÖLMEZ,Abdullah ARAPOĞULLARI ve Erdal İRTEN gibi örgüt üyelerine emir ye talimat verdiği, bu kapsamda görüştüğü kişilere ekip kurmaları talimatını verdiği, Erol ÖLMEZ'i istihbarat toplamak için Çarşamba semtine gönderdiği, bu kişilerin kendisine başkanım veya komutanım şeklinde hitap ettikleri, yapılması planlanan illegal işler konusunda kendisinin onayını istedikleri, bu işlerden bir kısmına kendisinin onay verdiği, bir kısmında ise hiyerarşik yapıda kendisinden yukarıda bulunan Hüseyin GÖRÜM'e aktardığı değerlendirilmiştir.
f)-Diğer şüpheli ve tanık beyanları;
Gizli Tanık-17 , ifadesinde aynısı ile ; "...Kahraman ŞAHİN'in derneğin gençlik kollanndan sorumlu olduğunu, binbaşı lakabı kullandığım, Hüseyin GÖRÜM tarafından esrar içmeye alıştmldığmı, dernekte aktif olarak görev yaptığını, hatta derneğin borçlanndan dolayı kendisine haciz geldiğini biliyorum.
Çanakkale'deki mitingde Tuncay ÖZKAN kürsüye çıkarak solculann birleşmesi konusunda bir konuşma yaptı. Kuvayı Milliye' den gidenler olarak mitingin siyasi bir gösteriye dönüşmesine tepki gösterdik. Bu nedenle mitinge katılan Atatürkçü düşünce derneği ve biz kaç kişiyiz hareketi isimli tanıtma yeleği giymiş kişiler ile bizler arasında yumruklaşmaya varan bir tartışma oldu. Bu nedenle Kuvayı milliye grubu olarak bizler mitingden aynlıp slogan atarak Çanakkale'nin içinden geçip minibüslere gittik. Burada miting alanmdayken beyaz renkli Kartal marka bir aracın içersinde birinci ordu çekim aracı yazılı bir kamera olduğunu ve çekim yapıldığını gördüm. Bu mitinge Mehmet Fikri KARADAĞ katılmamıştı. Nedenini tam olarak bilemiyorum. Dönüşte Mehmet Fikri KARADAĞ' m Kuvayı Milliye Katılanlan olarak burada yapılan tartışmadan dolayı herkesi fırçaladığını tartışılan dernek ve oluşumlann Kuvayı Milliye ile yandaş olduklannı söylediğini biliyorum.
Çanakkale mitinginden 2 veya 3 gün sonra gece saat 23.00 sıralannda Kuvayı Milliye Derneğinin Kadıköy'deki binasına Veli KÜÇÜK geldi. O saatte dernekte kalan yaklaşık 10 kişi Mehmet Fikri KARADAĞ' m odasına çağnldı. Veli KÜÇÜK burada Çanakkale mitinginde Kuvayı Milliye olarak gösterilen tepkinin yanlışlığından, mitingi düzenleyen dernek ve kurumlann yandaş olduklanndan, birlik ve beraberlik içersinde bulunulması gerektiğinden bahsetti. Sonrasında kendi güvenlik şirketine 150 tane genç alıp işe başlatacağını, bunlann sağlam kişiler olması gerektiğini, bu kişilerin Kuvayı Milliye Derneği aracılığı ile bulunmasını, özgeçmişlerinin, ailelerinin, araştınlmasım istedi. Daha sonra da aynldı. Ertesi günü eleman temini için bir duvar ilanı hazırlanarak derneğin iç kısmına asıldığını gördüm. Derneğe gelip gidenler bu ilana bakıp müracaat ediyorlardı. Bu işle Kahraman ŞAHİN ilgileniyordu. İlk işlemleri ve görüşmeyi yaptıktan sonra görüştüğü kişileri mülakat yapması için Mehmet Fikri KARADAĞ' a gönderiyordu.
Bu olaydan yaklaşık 10 gün sonra Kahraman ŞAHİN ile Niyazi KIYAK' m Veli KÜÇÜK' ün Ümraniye ilçesinde Güvenlik şirketi aracılığıyla korumasını yaptırdığı bir binaya gittiklerini, burada Veli KÜÇÜK' ün adamlannı hem kaldıklannı,mülkiyeti Anayasa Mahkemesi eski başkanı Tülay TUĞCU'ya ait olduğu söylenen boş olan ve eski bir hipermarket olduğu söylenen bu binada banndıklannı, yaklaşık 15 kişi olduğunu, bunun dışında sürekli gelip gidenler bulunduğunu, bu kişilerin de hepsinin sabıkalı tipler olduğunu, Veli KÜÇÜK' ünde buraya gelerek kendileri ile görüştüğünü dernekte anlattıklanna şahit olmuştum. Zaten bu ziyaretten sonra da Ümraniye' deki bu yerden derneğe sürekli genç kişiler gelmeye başladı.
Derneğe sürekli olarak gelen giden kişiler oluyordu. Bunlar genellikle Mehmet Fikri KARADAĞ , Hüseyin GÖRÜM ve Kahraman ŞAHİN'e gelirlerdi..." şeklinde beyanda bulunmuştur.
Abdullah ARAPOĞULLARI ; Telefon hattı satmak amacı ile Kuvayı Milliye Derneğine gittiğinde Kahraman ŞAHİN ile tanıştığını, kendisini üye sorumlusu olarak
tanıttığını, müsait oldukları bir zaman konuşmak için çay içmeye beklediğini söyleyerek gelirken arkadaşlarını da getirmesini istediğini,bir ay sonra Erdal İRTEN ile birlikte derneğe gittiklerini, burada Erdal İRTEN'i Kahraman ŞAHİN ile tanıştırdığmı,Kahraman ŞAHİN'in kendilerine Kuvayı Milliye Demeğinin Askeri bir kuruluş olduğunu, buranın Paşalar tarafından yönetildiğini söylediğini,Kahraman ŞAHİN'in kendilerine Bağcılar'da Kuvayı Milleye Demeği Şubesi açmalarını teklif ettiğini ve sen bu konuyla görevlisin dediğini,aynca kendisine demeğin maddi sıkıntısından bahsedip bu demeğin bütün Türk Milletinin olduğunu, kirasının ödenemediğini, demeğe maddi yardımda bulunabilecek esnaf tanıdığı olup olmadığını sorduğunu,daha sonra kendisini demeğe çağırdığmı,yaklaşık bir ay sonra tek başına Kuvayı Milliye Demeğine gittiğini, burada kendisine üç ay sonra kendilerine kimlik çıkacağını, şu an Paşaların onaylamadığını, araştırıldıklarını söylediğini ve demeğe yardım istenilecek kişiyi sorduğunu, kendisinin de Aksaray'daki otel sahibi kişiyi söylediğini, sonrasında da Bağcılar'da Kuvayı Milliye Demeğinin şubesinin açılıp açılamayacağını, esnafların olup olmadığını sorduğunu, kendisinin de işlerini ve ablasının hastalığını gerekçe göstererek bu konuyla ilgilenemeyeceğini söylediğini, bu tarihten yaklaşık bir buçuk ay sonra Kahraman ŞAHİN'in kendisine ulaşamadığından Erdal İRTEN'i aradığını ve kendisini aramasını istediğini öğrendiğini, ancak kendisini aramadığını, o tarihten sonra da Kahraman ŞAHİN ile görüşmediğini beyan etmiştir.
Erdal İRTEN ; Kahraman ŞAHİN ile Abdullah ARAPOĞULLARI aracılığı ile tanıştığını, Kuvayı Milliye Demeği Kadıköy Şubesinin muhasebecisi olduğunu öğrendiğini,kendisinin işyerinin icralık bir işi olduğunu,bu işte karşı tarafın avukatının Maltepe'de bulunduğunu, Kahraman ŞAHİN de Maltepe'de oturduğu için telefonla kendisini aradığmı,bu işle ilgili görüşmek üzere birlikte avukatın bürosuna gittiklerini, 16.09.2007 tarihli görüşmeyi Kahraman ŞAHİN ile yaparken telefonu Abdullah ARAPOĞULLARI'na verdiğini,Kahraman ŞAHİN kendisine "ekibi oluştur" deyince kendisinin böyle bir hareketin içinde bulunmayacağını belirttiğini, beyan etmiştir.
Ayşe Ceylan GEÇYOL (KIYAK) ; Kahraman ŞAHİN'i Kuvayı Milliye Demeğinin gençlik kollan başkanı olarak tanıdığını, 2007 yılı içersinde Çağlayan'da gerçekleşen Cumhuriyet mitingine demek olarak katılma kararı alındığından Niyazi KIYAK, Ali isimli biri, Kahraman ŞAHİN ve Gülbeyaz isimli bir bayan (Demek üyesi) ile birlikte katıldığını, ilerleyen süreçte İzmir'de gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingine de demek yönetimi katılma karan aldığından İzmir'e giderek mitinge katıldığını, mitinge demekten gelen Mehmet Fikri KARADAĞ, Hüseyin GÖRÜM, Kahraman ŞAHİN, Niyazi KIYAK'm da katıldığını gördüğünü, beyan etmiştir.
Erol ÖLMEZ ; Kahraman ŞAHİN'i Kuvayı Milliye demeğinden Hüseyin GÖRÜM'ün yardımcısı olarak tanıdığını, kendisine daha önce oto galericiliği yaptığını söylediğini,dernekten aynldıktan bir müddet sonra telefon açarak kendisinin de dernekten aynldığmı, Hüseyin GÖRÜM'ün kendisine sürekli olarak küfür ettiğini, bağınp çağırdığını bu yüzden dayanamayarak aynldığmı söylediğini,arada bir hal hatır sormak için telefon görüşmeleri yaptıklannı, kendisinin demekte bulunduğu sırada Muhammet YÜCE'nin derneğe geldiğini ve Kahraman ŞAHİN ile görüştüğünü gördügünü,Dernekte bulunduğu sırada Kahraman ŞAHİN'in kendisine deprem afetleri sırasında Özel Kuvvetlerin afet ve deprem kısmından sorumlu olduğunu söyleyerek üzerinde Özel Kuvvetler yazılı Kuvayı Milliye Demeğinin kimlik kartını verdiğini,Murat ÇAĞLAR'ı tanımadığım,kendisinin araç içerisinde silah ve bir kısım dokümanlarla yakalanması olayını demeğe gelip giden şahıslardan ve Kahraman ŞAHİN'in konuşmalanndan duyduğunu,derneğe gelip giden bu kişinin yakalandığını konuştuklannı, telefon görüşmesinde kendisini "Kıdemli Binbaşı Erolhan EJDEROGLU" olarak tanıtmasının nedeni sorulması üzerine, Kahraman ŞAHİN'in kendisine bu ismi takarak bu şekilde hitap ettiğini, kendisinin * de bu şahısla olan telefon konuşmalannda komutan tabirini kullandığını, kendisinin Kahraman ŞAHİN' den emir ve
talimat almadığmı,onun emir ve talimatları doğrultusunda eylem ve faaliyetlere katılmadığım,aralarmdaki "komutanım" şeklindeki hitaplann şaka mahiyetli ve şuursuzca olduğunu,beyan etmiştir.
Muhammet YÜCE , Kahraman ŞAHİN'i tammadığmı,ismini ilk defa duyduğunu beyan etmiştir.
Hüseyin GÖRÜM, Kahraman ŞAHİN' in Kuvayı Milliye Derneğinde yönetimde sorumlu düzeyde görevli bulunan bir üye olduğunu beyan etmiştir.
Mehmet Fikri KARADAĞ, Kahraman ŞAHİN'i Hüseyin GÖRÜM'ün çocukluğundan beri yanında yetiştirdiğini,Kuvayı Milliyeci olduğunu söylediği şekli ile tanıdığmı,bu kişinin daha sonra yönetim kurulu kararıyla dernek saymanlığına getirildiğini beyan etmiştir.
Raif GÖRÜM, Kahraman ŞAHİN'in kendisinin aile dostu olduğunu, Kahraman ŞAHİN'in kendisinin telkinleri ile Kuvayı Milliye Derneğine üye olduğunu,15.12.2007 tarihinde kendisinin kullanımındaki telefondan Kahraman ŞAHİN'in İbrahim ile yaptığı telefon förüşmesinde geçen ; Kahraman'm "İbrahim abi bu eksik çıktı ya" dediği, İbrahim' in "Ya eksik çıktı nasıl çıktı ben burada teraziye koydum onu burada şeyde bak bakkalda koydum onu nasıl eksik çıktı terazi var mı orda" dediği, Kahraman'm "Var tabi ya hassas terazi var bizde ya" dediği, İbrahim' in "Sen şimdi teraziyi de al da geltirsene bakim onu buraya" dediği, Kahraman'm "Yetmişbeşliramı alırım abi eksik bu yetmişaltı gıram bu ya" dediği, İbrahim'in "Yetmişaltıgıram ben burada tarttım terazide yüzgıram geldi yetmişaltıgram iyi tamam" sözlerinin okunup sorulması üzerine ; görüşmenin Kahraman ŞAHİN ile İbrahim isimli kişi arasında yapıldığını,içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığmijbeyan etmiştir.
Recep Gökhan SİPAHİOĞLU, Kuvayı Milliye Derneğine üye olduktan sonraki bir tarihte Hüseyin GÖRÜM, Kahraman ŞAHİN ve Ali KUTLU 'mm kendisini Mehmet Fikri KARADAĞ' m odasına götürdüklerini,onun da kendisine basında çıkan haberin aksine dernekte yasadışı hiçbir iş yapılmadığını söylediğini ve kendisinden derneğin kapanan Internet sitesi yerine yeni bir Internet sitesi hazırlamasını isteyerek bu amaçla yönetim kurulu karan hazırlanması talimatı verdiğini, Hüseyin GÖRÜM ve Kahraman ŞAHİN'in bu karan hazırladıklannı,ancak orada hazır bulunmayan üyelerin yerine de kendilerinin imza attıklannı,kendisinin bunu garipsediğini, daha sonra derneğe gittiğinde bunu Hüseyin GÖRÜM' e sorduğunu, kendisine bunun önemli olmadığını, kararlan Mehmet Fikri KARADAĞ' m verdiğini, onun dediğinin olacağını söyleyerek sertçe çıkıştığını, derneğe bu gidişinde yanında oğlu Emir SİPAHİOGLU'nun da bulunduğunu, Emir'in tesadüfen derneğin alt katında esrar içen kişiler görerek kendisine söylediğini, bunun üzerine gidip baktığında gerçekten esrar içtiğini tahmin ettiği Kahraman ŞAHİN ve Niyazi KIYAK ile isimlerini bilmediği iki kişi daha gördüğünü,bulunduklan oda da çuval içerisinde esrar olduğunu tahmin ettiği bir madde gördüğünü, bunu Hüseyin GÖRÜM' e sorduğunu, onun da kendisine esrar içmenin yanlış olmadığını, Kur'anda bunun aksine bir hüküm olmadığını, hatta Peygamberin dahi ot içtiğini söylediğini, kendisinin söylenenleri yadırgadığını söyleyerek kızgınlıkla dernekten aynldığını,daha sonra Kahraman ŞAHİN tarafından 2007 senesindeki Genel Seçimlerde dernek olarak destek verileceğini söyledikleri Kadıköy' den Bağımsız Milletvekili adayı olan Ertuğrul OĞUZ isimli kişi hakkında seçim çalışmalan için derneğe çağnldığmı, yine bu çalışmalar için daha önce bahsettiği yönetim kurulu karan ile görevlendirildiğinin söylendiğini, ancak bu karamı usulüne uygun olmadığını bildiği için gerek Internet sitesi kurulması gerekse seçim çalışmalan için hiçbir faaliyette bulunmadığmı,beyan etmiştir.
Yusuf GÖRÜM, Kuvayı Milliye Derneğinin Mersin ilindeki yemin töreni görüntülerini televizyonda gördükten sonra kardeşi Türkan GÖRÜM ve onun arkadaşı Sevilay isimli bir kişiyi dernekten istifa etmeleri için ikna ettiğini,kendilerinin dernekten istifalan için gerekli olan noter ihtarnameli istifa dilekçelerini yazdırdığını ve onlann istifalannı sağladığım,bu olaydan sonra dernekte bulunan Kahraman ŞAHİN ve isimlerini
bilmediği birkaç kişinin kendisini vatan haini olarak ilan ettiklerini ve derneğe girmemesi için karar aldıklarını Kahraman ŞAHİN'in kendisine söylediğini, Kahraman ŞAHİN'i 1997 yılından bu yana tamdığım,KartaPda bulunan yazıhanesine yeğeni Raifle birlikte geldiğini,kendisini oradan tanıdığmı,dernekte ne görev yaptığını bilmediğini beyan etmiştir.
g)-Hukuki durumunun değerlendirilmesi;
Şüpheli Kahraman ŞAHİN'in Ergenekon Terör Örgütünün üyesi olduğu , Ergenekon Terör Örgütünün kendisine bağlı "Sivil Unsurların" kurulması ve örgütlenmesi amacı ile hazırladığı "Lobi" adı verilen gizli-örgütsel çalışması uyarınca kurulan Ergenekon Terör Örgütüne bağlı "Lobi Yapılanmasının" karan ve bu yapılanmanın Sivil Toplum Kuruluşları alanındaki faaliyet şekil ve esaslarım belirlemek için hazırladığı "Dinamik" adı verilen örgüt dokümanında gösterilen "Kuvayı Milliye Cephesi gibi Milli Mücadele yıllarında kurulan örgütlerin günümüzde yeniden kurulması ve faaliyete geçirilmesi uygun görülmüştür" hedefinin uygulamaya konulması amacı ile kurulan Kuvayı Milliye Derneğinin faaliyetlerinde etkin rol oynadığı, Ergenekon Terör Örgütünün amaçlan doğrultusunda yönetilmesine yardımcı olması için gençlik kollanndan sorumlu teşkilat başkan yardımcısı olarak görevlendirildiği, bu görevi kapsamında da örgüte eleman kazandırdığı, örgüte kazandırdığı elemanlann profillerinden de yararlanıp mafya tarzı faaliyetlerde bulunarak örgüte gelir temin ettiği, yine örgüte kazandırdığı elemanlar aracılığı ile örgüt amaçlan doğrultusunda istihbarat topladığı, legal faaliyetleri çerçevesinde sivil demokratik tepki görüntüsü ve kamuoyu oluşturmak amacı ile yönetim aleyhine olan sivil toplum hareketlerini organize ettiği veya içerisinde yer aldığı iddia edilmektedir.
Şüpheli özetle ; kendisinin devletle veya herhangi bir gizli oluşumla ilgisi olmadığını, derneğin maaşlı bir çalışanı olduğunu,7-8 aydır maaşını alamadığını, telefon konuşmalannm çoğunun derneğe gelen,vatan sevgisi olan heycanlı insanlarla yaptığı ve bir çoğu şaka mahiyetinde olan görüşmeler olduğunu savunmuş ise de,
Yukanda tape şeklinde özetlenen telefon görüşmeleri genelinden de anlaşıldığı gibi 07.08.2007 tarihinde Mehmet Fikri KARADAĞ ile görüşmesinde söylediği "Sen bizim babamız değil misin baba ya" "Sen bizi öldürsen, dövsen dahi biz sana kötülük düşünebilir miyiz baba, her şeyimiz sensin bizim" , "..senin evladın var, biliyor musun, her türlü her şekilde, her şeyle çarpışacak bi askerin var", "Baba, senin ermindeyiz tamam mı, öl dediğin an, o sahtekarlar gibi değil" sözlerinden de Ergenekon Terör Örgütünün yöneticilerinden , aynı zamanda örgütün Kuvayı Milliye Derneği yapılanması sorumlusu olan Mehmet Fikri KARADAĞ'a sadakatle bağlı olduğu anlaşılmaktadır.
Telefon görüşmeleri genelinden şüpheli Kahraman ŞAHİN'in Ergenekon Terör Örgütünün Kuvayı Milliye Derneği yapılanmasında etkin rol oynadığı, Mehmet Fikri KARADAĞ ve Hüseyin GÖRÜM'ün hiyerarşisinde faaliyette bulunduğu, kendisinin Komutan ve Binbaşı gibi askeri sıfatlar kullandığı, örgüte adam kazandırdığı, örgüte kazandırdığı adamlann profillerinden de faydalanıp bizzat veya bu kişileri azmettirerek admam kaçırma, korumalık yapma, çek senet tahsilatı ve benzeri mafya tarzı faaliyetler ile örgüte temin ettiği, örgüt amaçlan doğrultusunda istihbarat topladığı, Kuvayı Milliye yapılanmasına iletilen taleplerin kendisi tarafından alındığı veya kendisine yönlendirildiği, bu talepleri kendisine bağlı olan örgüt üyeleri Erol ÖLMEZ,Abdullah ARAPOĞULLARI,Erdal İRTEN,Raif GÖRÜM ve Yusuf GÖRÜM gibi örgüt üyelerini yönlendirerek karşıladığı, kısım eylemlerde ise bizzat kendisinin de yer aldığı, kendisine bağlı örgüt üyelerinin faaliyetleri hakkında şüpheliye bilgi verdikleri, onay istedikleri veya yardımını talep ettikleri,
Her ne kadar, örgütsel gizlilik prensibi gereği dikkatli kojıuşmaya özen gösterip muhataplannı da uyarsa da telefon görüşmelerinin yukanda yapılan değerlendirmeyi doğrular açıklıkta olduğu anlaşılmıştır.
Şüpheli Kahraman ŞAHİN'in örgüte adam kazandırma çalışmalarında 04.10.2007 günlü telefon görüşmesinde "Gerek yok o tip adamlara, öyle şey fazla sorgu soru adama gerek yok şimdi bu öyle zaten basit bişey değil anlıyor musun" "Sen neysen bende oyum yani hiç fark etmez anladın mı" söylediği gibi, bu yapılanmaya dahil edilecek kişilerin söylenilenleri sorgulamadan kabul edecek nitelikte olmasını aradığı görülmektedir.
Kuvayı Milliye Demeğinin illegal yapılanmasında Özel Kuvvetler (Sözde) Komutanlığı isminde bir birim kurulduğu yukarıda Mehmet Fikri KARADAĞ'a ait bölümde açıklanmıştır. Şüphelinin askeri üniforma benzeri bir elbise giyerek fotoğraf çektirdiği, telefon görüşmelerinde kendisine Komutan,Binbaşı şeklinde hitap edildiği hususu , Gizli Tanık 17'nin ".. .Kahraman ŞAHİN'in binbaşı lakabı kullandığı" , diğer bir kısım şüphelilerin de benzer beyanları içeriği dikkate alındığında , şüphelinin Kuvayı Milliye Demeğinin illegal yapılanmasının "Özel Kuvveter (Sözde) Komutanlığı" biriminde görevli bulunduğu anlaşılmıştır.
18.08.2007 günlü telefon görüşmesindeki Abdullah ARAPOĞULLARI'nm "ya ben işi hallettim de hani ben sana dedim ya ekip kurdum falan" "onlarda hazır çok güzel ekip, tespit ettiğim yerlerde var, haraç değil de yardım amaçlı gidecez otellere elli milyar, yüz milyar alacağımız yerler var onun için görüşecektim ben seninle o ekiple gelecektim yanma. İstersen eve gelelim senin araba var altımızda"
17.09.2007 günlü telefon görüşmesindeki Erol ÖLMEZ' in "Taksime geçiyorum, ordan da Çarşamba'ya geçcem" "İftardan sonra akşam 8, sabah 8 nöbete devam yani...","Biz de mollaların arasına takıldık girdik işte ne yapalım, soktunuz bizi o taraf Çarşamba'ya" "... ben hoca adamım biliyorsun sakal bıraktım haberin yok galiba" "molla oldum ben de" , Kahraman'ın "Ya hayırlısı olsun be kardeşim ya, görevini tam yerine getir de"
Şeklindeki konuşmalar, şüpheli Kahraman ŞAHİN'in örgüt adına gelir temin etme ve Örgüt amaçlan doğrultusunda istihbarat toplama faaliyetlerini gösterir en açık telefon görüşmelerine örnektir.
Diğer şüphelilerden Erkut ERSOY'un bilgisayarındaki bir E-posta mesajı incelendiğinde ; Özel Büro tarafından gruba gönderilen bir mesaj olduğu görülmüştür. Mesajda Özel Büroya gönderilen bir mesaja karşılık olarak Kuvayı Milliye Grubunun tüm Türkiye'yi hatta dünyadaki tüm Türk Milliyetçilerini kapsayan bir grup olduğu, kendilerinin Kuvayı Milliye olarak tüm Türkiye'de çok hızlı ve kapsamlı bir biçimde örgütlendikleri, üyelik konusunda Özel Büro üyesi olunduğu söylenerek Kuvayı Milliye demeğinden Kahraman Bey ile görüşülebileceğinin belirtildiği görülmüş, bu husus da şüphelinin Kuvayı Milleye Demeği yapılanmasındaki etkin konumunu gösterir bir husus olarak değerlendirilmiştir.
Ayrıca,
Raif GÖRÜM ile yaptığı 07.11.2007 ve 08.11.2007 günlü telefon görüşmelerinin açıkça silah ticaretine ilişkin olduğu değerlendirilmiş, nitekim Raif GÖRÜM ifadesinde "..silah ticareti yapmaya kalkıştığını ancak beceremediğini, telefon görüşmelerinin bu konuya ilişkin olduğunu" beyan etmiştir.
Ilmıra KANDEMİR ile yaptığı 03.12.2007 (üç adet) ve 10.12.2007 (iki adet), Raif GÖRÜM ile yaptığı 19.10.2007 ve 14.12.2007 ve Cenk isimli kişi ile yaptığı 26.12.2007 günlü telefon görüşmelerinin açıkça uyuşturucu ticaretine ilişkin olduğu değerlendirilmiştir.
Abdullah ARAPOĞULLARI'nm kendisi hakkındaki ; demeğe gelirken arkadaşlarını de getirmesini istediği ve kendilerine Kuvayı Milliye Demeğinin Askeri bir kuruluş olduğunu, buranın Paşalar tarafından yönetildiğini söylediği,kendisine demeğin Bağcılar Şubesini açmak ve yardımda bulunabilecek kişileri tespit etmek için görev verdiği,
Ayşe Ceylan GEÇ YOL (KIYAK)'un ; kendisi hakkındaki demeğin miting gibi faaliyetlerine diğer demek yöneticileri ile birlikte katıldığınrgördüğü,
2199
7

Hiç yorum yok: